GP2x Uzun Yol Testi

0
redogre
Öncelikle şunu söylemek istiyorum Gp2x PSP ile karşılaştırılamayacak kadar amatör bi cihaz, ama onu güzel kılan da bu amatörlük.

Öncelikle eksileri:
1-Teknik sorunlar; kulaklık girişinde problem çıkma ihtimali var (kötü lehim hatası). Elektriğe takarken restart atabiliyor.
2-Oyun kolu PSP ile yarışamayacak kadar kötü tasarlanmış, ayrıca söylendiği gibi analog değil.
3-Birçok parçayı ayrıca satın almak gerekiyor(adaptör, tv adaptörü, kart okuyucu)
4-Bilgisayarınızda xp sp2 varsa %80 usb tanımıyor, kart okuyucu gerekiyor.
5-Müzik dinlerken hemen cebinizden kontrol edebileceğiniz tuşlar yok.

Nötr özellikler
Kalem pille çalışıyor. 2 adet ile 3 saat film veya 6 saat müzik (yaklaşık).

Artıları:
1-Sevilesi, beraber uyunası bir alet, hemen hemen istediğiniz herşeyi yapıyor.
2-Emülatörler çok sorunsuz.
3-Bir çok uygulama ve oyun geliştiriliyor
4-Quake 1, Doom ve Flashback çok güzel olmuş.
5-Ekranın görüntüsü çok güzel.

Son karar: Eğer plastik usb kapağının yerine tam oturmaması, oyun kolunun şık olmaması gibi şeyleri dert edecekseniz, adresiniz PSP. Ama amacınız oyun oynamak kadar elinizdeki aleti kurcalamaksa (ki benim en sevdiğim yanı) hiç tereddüt etmeyin.

Görüşler

0
Ragnor
http://ozanemirhan.blogspot.com/2006/02/gp2x-incelemesi.html

Bende kendi tecrübelerimi yazmıştım ilgilenen olur belki...
0
xcorex
eline sağlık güzel bi yazı olmuş.. almam için bi etken daha
0
auselen
Cihazın wifi desteği olmaması sizi üzmüyor mu?
0
anhanguera
selam,

wireless sd kartlari var. zaten aletin ustundeki usb host olarak da kullanilabiliyor, ordan da baglanir. tek derdimiz wireless olsun ;)

alper akcan "anhanguera"
0
ismailasci
Aslında yazıyı ilk okuduğumda heyecanlanıp hemen detaylı bilgi edinmeye çalıştım.Herşey mütevazi,şirin tamamda 399 milyonluk fiyat bu mütevaziliğe ve PSP'ye göre biraz abartı değil mi?
0
bm
399 milyon mu bu? $189 diyor kendi sitesi bile.
0
ismailasci
Neredeyse herşeyde geçerli olan Yurtdışı/Yurtiçi fiyat farkını neye ve kimlere borçluyuz acaba gerçekten merak ediyorum ...
0
bm
Bu mali ithal etmeyi deneyerek bunu ogrenmek kabil, deneyecek var mi aramizda? Buradaki fiyatin yurtdisi perakende fiyatinin bu kadar ustunde olmasi bana makul gelmiyor. Ayni sekilde benim ilgilendigim baska bir alet, roomba (robot supurge) da cok pahali ($200 civari disarida, burada 600-700mil civari benim gorebildigim).
0
redogre
Türkiye fiyatı 399 ytl, biraz fazla gelebilir ama kutudan çıkan Gp2x inizde olması muhtemel problemleri düşünürseniz dışardan getirmek bence çok riskli. (Benim kinin kulaklık girişinde problem var mesela, hafta başı servise vereceğim)
0
banger
herseyi dogru soylemek gerekir bence gp2x le psp yi karsilastirmak cok sacma gp2x psp yaninda nasil derler bence cok acayip sekilde dandik kaliyor psp nin ekrani gp2x e gore cok iyi... yani psp gibi bir canavar dururken o kadar para verip gp2x gibi bir alet almak cok sacma
0
banger
herseyi dogru soylemek gerekir bence gp2x le psp yi karsilastirmak cok sacma gp2x psp yaninda nasil derler bence cok acayip sekilde dandik kaliyor psp nin ekrani gp2x e gore cok iyi... yani psp gibi bir canavar dururken o kadar para verip gp2x gibi bir alet almak cok sacma
0
gp2x
Banger evet bencede herşeyi doğru söylemek gerekir. Doğrusunu söylemek için de önce birşeyleri bilmek gerekir. Bir kaç konuya açıklık getirmek istiyorum:

Birincisi ürünün fiyatının pahalı olmasının sebebi ürünün fiyatına dahil olan ÖTV (%20) ve KDV(%18) Bu vergilerin firmanın değil direk devletin kasasına gittiğini unutmamak gerekir. Eğer bu vergiler olmasaydı belki ürün yurt dışındakinden çok daha ucuza satılabilirdi.

Aynı şey PSP için de geçerlidir. Eğer kaçak PSP alırsan ucuz, yasal yoldan alırsan pahalıdır. Birinde vergi vardır diğerinde yoktur. Tercih ve vicdan sizin.

PSP'nin o muhteşem(!) ekranı 25ms... Hızlı film ve oyunlarda blur ve ghost efektleri insanın gözünü bozacak derecede rahatsız edici. GP2X'in ekran kalitesi PSP'den çok daha iyi bence. 16:9 ekran sadece filmler için bir avantaj. Emulasyon ve diğer programlar içinse bence hiç çekici ve kullanışlı değil.

Yine de GP2X ve PSP karşılaştırması yersiz. Bence PSP mükemmel bir oyuncak ve Sony böyle kalması için elinden geleni yapıyor. GP2X ise kullanıcısını üretkenliğe iten bir cihaz, açık kaynak kodu, yazılım geliştirme kiti ile özgür yazılımcıya elindeki bütün bilgiyi kullanma ve bunu paylaşma imkanı sağlıyor.

Herkese Sevgiler ve Saygılar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mekansız

FZ

"Mekansız 3 boyutlu FPS oyunudur (Half-Life,Max Payne,Delta Force...vd. gibi). Halen geliştirilme aşamasındadır, ancak yakın zamanda (en azından 2002 içinde) bitmesi planlanmaktadır," diyor sitenin ve oyunun geliştiricisi Emre Evren. Bakalım bizi nasıl bir oyun bekliyor. Demoyu deneyenler yorumlarını buraya ya da doğrudan programcıya iletebilirler ;-)

Oyun için hazırlanmış müziği epey tuttuğumu belirtmemde fayda var (bunu ayrıca MP3 olarak çekip dinleyebilirsiniz.)

Oyunlar ve Yapay Zeka

redogre

Ufak bir oyun programlamak için etrafta dolaşırken GameAI adlı bir siteye rastgeldim. Çok derli toplu bir site olmamasına rağmen oyunlar ve yapay zeka ile ilgili bir çok ilginç bilgi ve link içeriyor.

Özellikle You Know Your Game Is In Trouble When adlı bölüm gerçekten gülmekten kırılarak okunacak bir bölüm.

Dünyanın Yaklaşan Sonu Hakkında Herkes Fısıldaşmaya Başladı!

inf0

Yoğun şekilde çok oyunculu. Olağanüstü bir macera. Sadece Internet üzerinden oynanıyor...

Ragnarok Online Türkiye’nin ilk “Massively Multiplayer Online Rol-Playing” oyunudur.

(MMORPG) Myun-Jing-Lee’nin aynı isimle satış rekorları kıran Koreli çizgi romanından (manwha) esinlenerek yaratılan Ragnarok Online, sizi binlerce oyuncunun bulunduğu sanal bir fantezi dünyasına davet ediyor. Bu dünyada ne yapmak istediğiniz size kalmış. Canavar sürüyleriyle çarpışan bir kılıç ustası. Gizemli olayların arkasındaki sırları çözmeye çalışan bir büyücü. Şehir şehir dolaşan bir tüccarın seyyar satıcılıkla geçinme macerasını yaşayın...

Şu an Closed Beta olarak başlayan bu dev oyuna, yalnızca manuel olarak kayıt olabilirsiniz. Ücretsiz olarak oyunu test edenlerden biri olmak için euro-tr@dbr.com.tr adresine e-mail atmanız yeterli.

Vector Games

sansured

Vector Games adında bir Türk oyun ekibi üzerinde çalıştıkları oyun motoru V2 için bir Demo sürümü yayınladı. Demoda Vector Games laboratuvarlarında ufak bir gezi yapıyoruz.Oyun motorlarını üzerinde çalıştıkları oyun projesi için geliştirmekte olan ekip bu demo sayesinde hem kendilerini tanıtmak hem de motor ile ilgili açıkları gelen geribeslemeler ile kapatmayı hedefliyor.

http://www.vector-games.com adresinden Türkçe yada İngilizce 2 dil seçeneği ile indirilebilen demoyu Downloads bölümünden indirip deneyebilirsiniz.

Profesyonel Online Hazine Avcılığı

sundance

Geçenlerde Infoceptor.com'da yayınlanan bir makale On-line oyunlar konusunda bambaşka bir yaklaşımı gözler önüne serdi.

Dünyanın 1 numaralı Starcraft oyuncusu Grrr ve diğerlerinin profesyonel olarak oyun oynayıp para kazanması, Ferrari ödüllü Quake turnuvaları bir yana, geçtiğimiz yıl bir Everquest oyuncusu üç yıldır oynadığı online karakteri $5000 gibi bir fiyata açık arttırmaya çıkartmıştı. Şimdi ise bazı Diablo 2 oyuncuları oyunda elde ettikleri değerli eşyaları e-bay'de açık arttırmaya çıkartıyorlar Ne kadar para mı kazanıyorlar ? Valla direkt birinin ağzından "Yeni arabamı aldığımda babam çaldığımı sandı, e-bay kayıtlarını göstermeme rağmen hala inanmıyor" :))