GP2x Uzun Yol Testi

0
redogre
Öncelikle şunu söylemek istiyorum Gp2x PSP ile karşılaştırılamayacak kadar amatör bi cihaz, ama onu güzel kılan da bu amatörlük.

Öncelikle eksileri:
1-Teknik sorunlar; kulaklık girişinde problem çıkma ihtimali var (kötü lehim hatası). Elektriğe takarken restart atabiliyor.
2-Oyun kolu PSP ile yarışamayacak kadar kötü tasarlanmış, ayrıca söylendiği gibi analog değil.
3-Birçok parçayı ayrıca satın almak gerekiyor(adaptör, tv adaptörü, kart okuyucu)
4-Bilgisayarınızda xp sp2 varsa %80 usb tanımıyor, kart okuyucu gerekiyor.
5-Müzik dinlerken hemen cebinizden kontrol edebileceğiniz tuşlar yok.

Nötr özellikler
Kalem pille çalışıyor. 2 adet ile 3 saat film veya 6 saat müzik (yaklaşık).

Artıları:
1-Sevilesi, beraber uyunası bir alet, hemen hemen istediğiniz herşeyi yapıyor.
2-Emülatörler çok sorunsuz.
3-Bir çok uygulama ve oyun geliştiriliyor
4-Quake 1, Doom ve Flashback çok güzel olmuş.
5-Ekranın görüntüsü çok güzel.

Son karar: Eğer plastik usb kapağının yerine tam oturmaması, oyun kolunun şık olmaması gibi şeyleri dert edecekseniz, adresiniz PSP. Ama amacınız oyun oynamak kadar elinizdeki aleti kurcalamaksa (ki benim en sevdiğim yanı) hiç tereddüt etmeyin.

Görüşler

0
Ragnor
http://ozanemirhan.blogspot.com/2006/02/gp2x-incelemesi.html

Bende kendi tecrübelerimi yazmıştım ilgilenen olur belki...
0
xcorex
eline sağlık güzel bi yazı olmuş.. almam için bi etken daha
0
auselen
Cihazın wifi desteği olmaması sizi üzmüyor mu?
0
anhanguera
selam,

wireless sd kartlari var. zaten aletin ustundeki usb host olarak da kullanilabiliyor, ordan da baglanir. tek derdimiz wireless olsun ;)

alper akcan "anhanguera"
0
ismailasci
Aslında yazıyı ilk okuduğumda heyecanlanıp hemen detaylı bilgi edinmeye çalıştım.Herşey mütevazi,şirin tamamda 399 milyonluk fiyat bu mütevaziliğe ve PSP'ye göre biraz abartı değil mi?
0
bm
399 milyon mu bu? $189 diyor kendi sitesi bile.
0
ismailasci
Neredeyse herşeyde geçerli olan Yurtdışı/Yurtiçi fiyat farkını neye ve kimlere borçluyuz acaba gerçekten merak ediyorum ...
0
bm
Bu mali ithal etmeyi deneyerek bunu ogrenmek kabil, deneyecek var mi aramizda? Buradaki fiyatin yurtdisi perakende fiyatinin bu kadar ustunde olmasi bana makul gelmiyor. Ayni sekilde benim ilgilendigim baska bir alet, roomba (robot supurge) da cok pahali ($200 civari disarida, burada 600-700mil civari benim gorebildigim).
0
redogre
Türkiye fiyatı 399 ytl, biraz fazla gelebilir ama kutudan çıkan Gp2x inizde olması muhtemel problemleri düşünürseniz dışardan getirmek bence çok riskli. (Benim kinin kulaklık girişinde problem var mesela, hafta başı servise vereceğim)
0
banger
herseyi dogru soylemek gerekir bence gp2x le psp yi karsilastirmak cok sacma gp2x psp yaninda nasil derler bence cok acayip sekilde dandik kaliyor psp nin ekrani gp2x e gore cok iyi... yani psp gibi bir canavar dururken o kadar para verip gp2x gibi bir alet almak cok sacma
0
banger
herseyi dogru soylemek gerekir bence gp2x le psp yi karsilastirmak cok sacma gp2x psp yaninda nasil derler bence cok acayip sekilde dandik kaliyor psp nin ekrani gp2x e gore cok iyi... yani psp gibi bir canavar dururken o kadar para verip gp2x gibi bir alet almak cok sacma
0
gp2x
Banger evet bencede herşeyi doğru söylemek gerekir. Doğrusunu söylemek için de önce birşeyleri bilmek gerekir. Bir kaç konuya açıklık getirmek istiyorum:

Birincisi ürünün fiyatının pahalı olmasının sebebi ürünün fiyatına dahil olan ÖTV (%20) ve KDV(%18) Bu vergilerin firmanın değil direk devletin kasasına gittiğini unutmamak gerekir. Eğer bu vergiler olmasaydı belki ürün yurt dışındakinden çok daha ucuza satılabilirdi.

Aynı şey PSP için de geçerlidir. Eğer kaçak PSP alırsan ucuz, yasal yoldan alırsan pahalıdır. Birinde vergi vardır diğerinde yoktur. Tercih ve vicdan sizin.

PSP'nin o muhteşem(!) ekranı 25ms... Hızlı film ve oyunlarda blur ve ghost efektleri insanın gözünü bozacak derecede rahatsız edici. GP2X'in ekran kalitesi PSP'den çok daha iyi bence. 16:9 ekran sadece filmler için bir avantaj. Emulasyon ve diğer programlar içinse bence hiç çekici ve kullanışlı değil.

Yine de GP2X ve PSP karşılaştırması yersiz. Bence PSP mükemmel bir oyuncak ve Sony böyle kalması için elinden geleni yapıyor. GP2X ise kullanıcısını üretkenliğe iten bir cihaz, açık kaynak kodu, yazılım geliştirme kiti ile özgür yazılımcıya elindeki bütün bilgiyi kullanma ve bunu paylaşma imkanı sağlıyor.

Herkese Sevgiler ve Saygılar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Evdeki Malzemelerle Railgun Yapalım

tongucyumruk

Aslında böyle bir konuya oyun demek ne kadar doğru orası tartışılır ama olay gerçekten ilginç. Sitede yazılanlara ve amaçlarına bakılırsa MIT'de okuduklarını düşündüğüm Quake hastası bir grup kafadar (kötü türkçe) üşenmeyip oturup bir "Railgun" inşa etmişler...

Sitede yazılanlara bakılırsa da alet şu anda çalışır halde. Açıkçası umarım bu aletin daha ufaklarını falan planlamazlar yoksa sokakta railgunla havaya ateş eden insanları hayal etmekte pek zorlanmıyorum açıkçası... Aletin kendisine ve atış denemesi yaptıkları nesnelere ilişkin fotoğraflara buradan ulaşabilirsiniz.

Bir Satranç Ustasının Bilgisayarı

FZ

Büyük Usta (GM) John Nunn daha ciddi satranç çalışabilmek için eski sistemini yenilemeye karar veriyor ve çift 2.8 GHz Xeon mikroişlemcili, 1 GB ana hafızalı bir bilgisayar kurmaya karar veriyor.

Efsanevi Fritz satranç yazılımı üzerinden iki sistemi kıyaslayan Nunn yeni sistemin, beklediği performansın altında bir performans verdiğini belirtiyor ve bunu da yeni işlemcilerin satrançta çok kullanılan tamsayı hesaplamaları için yeterince optimize edilmemiş oluşlarına bağlıyor.

C-64 oyun çekimi!

sundance

C-64 oyun çekimi, isteyene kasette, isteyene diskette.

Not: Sözkonusu satışı yapan kişi, ya da şartlar hakkında bilgi sahibi değiliz. Gönlümüzdeki iflah olmaz Commodore'cu çocuğu ve fırsat olsa da 'yeldeğirmenleri ile savaşsak' romantizmini saymazsak...

Troubles of Middle Earth Multiplayer

raistlinthewiz

Kar yağıyor... Bugün ayın 19'u. Yarın Lord of The Rings, 2. film çıkıyor? Ee biz ne yapacağız? Yarını nasıl bekleyeceğiz? Beklemeyeceğiz! Konusu "Middle Earth" olan open source multiplayer oyunu oynayacağız! http://t-o-m-e.net/main.php?tome_current=1

Go, go, go! Rock 'n Roll!

mos

Bir çok insanın gece gündüz kavramını kaybetmesine neden olan, 56K modemle online oyun oynamaya kasma sebebimiz, lag olmasın diye zamanın dosya paylaşım efsanesi Napster 'ı kapattığımız eşsiz strateji oyunu Starcraft 'ın, bir grup geliştirici tarafından GNU/Linux ortamına aktarılmaya çalışıldığını duydum.