GP2x Uzun Yol Testi

0
redogre
Öncelikle şunu söylemek istiyorum Gp2x PSP ile karşılaştırılamayacak kadar amatör bi cihaz, ama onu güzel kılan da bu amatörlük.

Öncelikle eksileri:
1-Teknik sorunlar; kulaklık girişinde problem çıkma ihtimali var (kötü lehim hatası). Elektriğe takarken restart atabiliyor.
2-Oyun kolu PSP ile yarışamayacak kadar kötü tasarlanmış, ayrıca söylendiği gibi analog değil.
3-Birçok parçayı ayrıca satın almak gerekiyor(adaptör, tv adaptörü, kart okuyucu)
4-Bilgisayarınızda xp sp2 varsa %80 usb tanımıyor, kart okuyucu gerekiyor.
5-Müzik dinlerken hemen cebinizden kontrol edebileceğiniz tuşlar yok.

Nötr özellikler
Kalem pille çalışıyor. 2 adet ile 3 saat film veya 6 saat müzik (yaklaşık).

Artıları:
1-Sevilesi, beraber uyunası bir alet, hemen hemen istediğiniz herşeyi yapıyor.
2-Emülatörler çok sorunsuz.
3-Bir çok uygulama ve oyun geliştiriliyor
4-Quake 1, Doom ve Flashback çok güzel olmuş.
5-Ekranın görüntüsü çok güzel.

Son karar: Eğer plastik usb kapağının yerine tam oturmaması, oyun kolunun şık olmaması gibi şeyleri dert edecekseniz, adresiniz PSP. Ama amacınız oyun oynamak kadar elinizdeki aleti kurcalamaksa (ki benim en sevdiğim yanı) hiç tereddüt etmeyin.

Görüşler

0
Ragnor
http://ozanemirhan.blogspot.com/2006/02/gp2x-incelemesi.html

Bende kendi tecrübelerimi yazmıştım ilgilenen olur belki...
0
xcorex
eline sağlık güzel bi yazı olmuş.. almam için bi etken daha
0
auselen
Cihazın wifi desteği olmaması sizi üzmüyor mu?
0
anhanguera
selam,

wireless sd kartlari var. zaten aletin ustundeki usb host olarak da kullanilabiliyor, ordan da baglanir. tek derdimiz wireless olsun ;)

alper akcan "anhanguera"
0
ismailasci
Aslında yazıyı ilk okuduğumda heyecanlanıp hemen detaylı bilgi edinmeye çalıştım.Herşey mütevazi,şirin tamamda 399 milyonluk fiyat bu mütevaziliğe ve PSP'ye göre biraz abartı değil mi?
0
bm
399 milyon mu bu? $189 diyor kendi sitesi bile.
0
ismailasci
Neredeyse herşeyde geçerli olan Yurtdışı/Yurtiçi fiyat farkını neye ve kimlere borçluyuz acaba gerçekten merak ediyorum ...
0
bm
Bu mali ithal etmeyi deneyerek bunu ogrenmek kabil, deneyecek var mi aramizda? Buradaki fiyatin yurtdisi perakende fiyatinin bu kadar ustunde olmasi bana makul gelmiyor. Ayni sekilde benim ilgilendigim baska bir alet, roomba (robot supurge) da cok pahali ($200 civari disarida, burada 600-700mil civari benim gorebildigim).
0
redogre
Türkiye fiyatı 399 ytl, biraz fazla gelebilir ama kutudan çıkan Gp2x inizde olması muhtemel problemleri düşünürseniz dışardan getirmek bence çok riskli. (Benim kinin kulaklık girişinde problem var mesela, hafta başı servise vereceğim)
0
banger
herseyi dogru soylemek gerekir bence gp2x le psp yi karsilastirmak cok sacma gp2x psp yaninda nasil derler bence cok acayip sekilde dandik kaliyor psp nin ekrani gp2x e gore cok iyi... yani psp gibi bir canavar dururken o kadar para verip gp2x gibi bir alet almak cok sacma
0
banger
herseyi dogru soylemek gerekir bence gp2x le psp yi karsilastirmak cok sacma gp2x psp yaninda nasil derler bence cok acayip sekilde dandik kaliyor psp nin ekrani gp2x e gore cok iyi... yani psp gibi bir canavar dururken o kadar para verip gp2x gibi bir alet almak cok sacma
0
gp2x
Banger evet bencede herşeyi doğru söylemek gerekir. Doğrusunu söylemek için de önce birşeyleri bilmek gerekir. Bir kaç konuya açıklık getirmek istiyorum:

Birincisi ürünün fiyatının pahalı olmasının sebebi ürünün fiyatına dahil olan ÖTV (%20) ve KDV(%18) Bu vergilerin firmanın değil direk devletin kasasına gittiğini unutmamak gerekir. Eğer bu vergiler olmasaydı belki ürün yurt dışındakinden çok daha ucuza satılabilirdi.

Aynı şey PSP için de geçerlidir. Eğer kaçak PSP alırsan ucuz, yasal yoldan alırsan pahalıdır. Birinde vergi vardır diğerinde yoktur. Tercih ve vicdan sizin.

PSP'nin o muhteşem(!) ekranı 25ms... Hızlı film ve oyunlarda blur ve ghost efektleri insanın gözünü bozacak derecede rahatsız edici. GP2X'in ekran kalitesi PSP'den çok daha iyi bence. 16:9 ekran sadece filmler için bir avantaj. Emulasyon ve diğer programlar içinse bence hiç çekici ve kullanışlı değil.

Yine de GP2X ve PSP karşılaştırması yersiz. Bence PSP mükemmel bir oyuncak ve Sony böyle kalması için elinden geleni yapıyor. GP2X ise kullanıcısını üretkenliğe iten bir cihaz, açık kaynak kodu, yazılım geliştirme kiti ile özgür yazılımcıya elindeki bütün bilgiyi kullanma ve bunu paylaşma imkanı sağlıyor.

Herkese Sevgiler ve Saygılar.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lucas Arts´ın güzel bir adımı

conan

Eğer siz de benim gibi bir Lucas Arts manyağı iseniz, size güzel bir haberim var o zaman :) Lucas Arts, LFNetwork şirketiyle anlaşıp Lucas Arts oyunları ile ilgili dosyaların depolanıp indirilebildiği bir site açtı. Sitenin adı Lucas Files.

Uplink- Hacker Olmanın Dayanılmaz Hafifliği...

redogre

Son 3 saattir bilgisayar hack ediyorum, devlet bilgisayarlarından sosyal kayıt numaralarını değiştirip, özel networklerden bilgi çalıp bir yandan da kazandığım parayla bilgisayarımı update ediyorum... Hem de tamamen yasal olarak... Nasıl mı? Uplink adlı oyun ile :))

IF Comp 2005 (IF | Interactive Fiction | Etkileşimli Kurmaca)

cemuzunlar

Yarışmaya katılan oyunları oynamak ve oy vermek için... IF Comp 2005

Kabarık bütçelerin, devasa ekiplerin, onyüzbinmilyon poligon çizebilen grafik kartlarının olmadığı günlerde, "text adventure" (IF) denen oyunlar çok popülerdi. Bu oyunlar, sadece yazarak komut vermemize izin veriyordu. Bize sunabildiği grafik ve ses kalitesi ise, bana göre günümüz teknolojileriyle yapılanların çok ötesindeydi. Çünkü sınırsız bir kaynak olan hayal gücümüzü işin içine katıyordu.

Starcraft 1.09 patch

ZINDIK

Blizzard Starcraft ve Brood War için 1.09 patch`i çıkartı. Game Replay ile ilgili problemler, Windows 2000 performans problemleri ve bazı ufak tefek hatalar düzeltilmiş. İlginen arkadaşlar www.blizzard.com dan bakabilirler...

Doom 3 bitti!

sundance

Wolfenstein, Doom ve Quake serilerini yaratan efsane oyun firması idsoftware Doom 3'ün çalışmalarının bittiğini ve kutulama işlemine geçildiğini bir basın duyurusu ile açıkladı.

3Ağustos 00:01'den itibaren dağıtım kanallarına ulaştırılacak olan oyunun resmi çıkış tarihi olarak 5 Ağustos belirtiliyor. Muhtemelen Linux versionu da aynı zamanlarda downloada açılacak olan Doom 3'ü kısa sürede edinip çalışmaya başlamakta yarar var. (Tabi eğer Ağustos başında QuakeCon'da yapılacak olan $150,000 ödüllü Doom3 turnuvası ilginizi çekiyorsa :)

Biz ise hala ve inatla Hail To The King Baby! diyoruz.