FLAŞ! AOL Red Hat`i satın mı alıyor?

0
ganzo66
İlk kez Washington Post tarafından ortaya atılan iddiaya göre, dünyanın en büyük medya şirketi yine dünyanın en büyük Linux şirketi Red Hat'i satın almak için görüşmeler yapıyor. AOL, Red Hat ve Microsoft şimdilik sessiz.

Geçtiğimiz ay 33 milyonun üzerinde abonesi olduğunu açıklayan AOL (America Online) ünlü ani mesajlaşma sistemini Windows harici sistemlere de taşıyabilmek için uzun süredir çalışıyor. AOL'un, Microsoft'un .NET vizyonunu, kendi geleceği için büyük bir tehdit olarak algılaması nedeniyle bu görüşmelerin başladığı konusunda iddialar var.
AOL daha önce de, Microsoft'a çeşitli alanlarda rakip olan Netscape, Winamp ve ICQ'yu satın almıştı.

Konu ile ilgili olarak Linux cemaatinin takınacağı tavır ise net değil. Linux liste ve magazinlerinde hararetli tartışmalar yaşanmaya başladı bile

Görüşler

0
urxalit
AOL´ın aldığı firmadan hayır gelmiyor. Netscape´in gelişimi de AOL satın alınca durdu, sırtını Mozilla´ya dayadı.

ICQ kuru reklama döndü. Yıllardır abone sayısı artıyor ama birkaç aydır bağlantı sorunları başladı.

Redhat´i alırsa da Linux camiası için çok farketmez. Gerek sunucu gerek masaüstü kullanımı için çok fazla alternatifimiz var. Hatta son zamanlarda Redhat gözden düşmeye başlamıştı. Gördüğüm kadarıyla da terciheler sunucu=Slackware ve masaüstü=Mandrake´ye yönelmeye başlamıştı.

Ama yine de Redhat´in linux´a katkısını yok sayamayız. Rpm eleştirilse de iyi bir paket yönetimi, ayrıca Redhat´in büyük firma ve kurumlarla çok fazla ortak projesi var. Ah bir de o buglar olmasa. ;)

Bekleyip göreceğiz...
0
conan
0
tongucyumruk
Yazık oldu RedHat'e severdim kendisini (kullanmazdım ama severdim) 6.0 en sevdiğim linux dağıtımıydı... Ne diyebilirimki... Başımız sağolsun... Artık olacakları tahmin etmek pekte zor değil. Red Hat yılda 2-3 sürüm değil 2-3 yılda bir hiçbir yenilik içermeyen bug dolu bir sürüm çıkarmaya başlar (bkz: netscape). Setup sırasında ekranda AOL reklamları görünür kurulduktan sonrada kapatamadığınız bir pencerede sürekli size reklam gösterir... (bkz: icq) sonunda en RedHat fanatiği insanlar bile başka dağıtımlara yönelir... RedHat ölür...
0
SHiBuMi
Netscape nasıl yenilik içermiyor yahu yapmayın, en azından yalnızca XULun nimetlerini inceleseniz iki tane Opera çıkartırsınız :)

Netscapein sonunu UNIXçiler kendileri bu tip önyargılarla hazırladılar. Netscape indirip iki dakika kullanıldıktan sonra bir köşeye fırlatılıyor ve bu ne biçim şey diye eleştirilmeye başlanıyor. Yazık çok yazık.

Not: Netscape, AOLnin yanlış politikaları yüzünden ölmedi. Birinci neden, Internet Explorerin Windows ile entegre hale getirilmesi idi, ikinci neden de, olay open-source hale getirilmesine rağmen, bu camiadan Mozilla için yeterli desteğin çıkmaması oldu.

0
tongucyumruk
Bence yanlış bir yaklaşım... Bence netscape yenilik içermiyor... Yenilik içeren mozilla bu yeniliklerin üretildiği yer mozilla projesi. Netscape sadece Mozilla'nın üzerine netscape logosu yapıştırılmış hali... Kendi adına eklediği birşey yok... Dahası Netscape 6'an önceki sürümlerde yaklaşık olarak 4.5'ten sonra pek fazla yenilik içermedi kastettiğim buydu...
0
anonim
Mozilla projesinde Netscape Muhendisleri de calisiyor diye biliyorum ben. Bu durumda adamlarin Logo yapistirip surmeye pekala haklari oluyor.
0
sundance
Yapmayın etmeyin. Mozilla projesi direkt Netscape tesislerinde, Netscape`in geçen aya kadar maaşlı çalıştırdığı mühendisler tarafından üretiliyor. Geçen ay galibe işten çıkartmışlardı proje yöneticisini, fakat proje aynı şekilde sürüyor.
0
anonim
Biri Opera mi dedi? :^)
0
m1a2
Netscape yenilik içermez olur mu hiç? Olaya sadece `TV uzaktan kumanda-browser` bağlamında bakılırsa derinde yatan önemli yenilikler gözden kaçabilir. Herşeyden önce -buna benzer bir cümleyi zannediyorum bir yorumda SHiBuMi belirtmişti- Netscape-Mozilla bir Web platformu. Neyse bunlara girmeden Mozilla`nın kendi adıma en sevdiğim yeniliğini söyleyeyim: `Bugzilla: Mozilla Bug Tracker`. Sadece bu sistem bile bir Mega prodüksiyon ile karşı karşıya olduğumuzu söylüyor. Öte yandan ön yargılar konusundaki yoruma da çok katılıyorum. Bu tür ön yargılar var ve Netscape`e haksızlık ediliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Aklın Yolu Bir: MS, Opera'yı Satın mı Alıyor?

parsifal

M$'un içinden sızan bilgilere göre, Google ile MS arasında süregelen Opera savaşını MS önde götürüyormuş.

Haber turu

conan

Maratonumuza başlıyoruz...
OSNews'dan Gnome 2.0 ile ilgili bir review(10 üzerinden 6 almış)
Micro$oft Çin'e önümüzdeki 3 yıl için 750 milyon $ yatırmayı planlıyormuş.(Reuters)
Japon bilimadamları cep telefonları sinyallerini "basit" yöntemlerle engellemeyi başarmışlar(BBC)
Cluelessmailers.org SPAM'in bir haritasını çıkartmış. Fakat site slashdot etkisine™ maruz kaldığı için mirrorlarından birini link olarak verdim.

Samba Geliştiricisi MS-Novell Patent Anlaşmasını Protesto İçin İstifa Etti!

FZ

Açık ve özgür yazılım kod dünyasının efsanevi isimlerinden, Samba geliştiricisi Jeremy Allison, MS ile Novell arasındaki patent anlaşmasını protesto amacı ile Novell'den istifa etti.

AOL ve Microsoft anlaşması dün bitti

anonim

AOL ve Microsoft arasındaki Microsoft'un AOL yazılımlarını kullanma düzeyindeki anlaşma dün son buldu. AOL Netscape`in sahibi olmasına rağmen bu anlaşma gereği kullanıcılarına IE`yi sunuyordu.

Nvidia CUDA

Tarık

Dünyanın en tanınmış iki büyük ekran kartı yonga üreticisinden biri olan Nvidia, CPU üzerine oldukça fazla hesaplama yükü bindiren grafiksel fizik hesaplamaları gibi grafik işleme yüklerini GPU(Graphics Processing Unit) üzerine aktaracak ve GPU programlamasının C programlama dili ile yapılabilmesine olanarak verecek CUDA isimli yeni teknolojiyi duyurdu.