FLAŞ! AOL Red Hat`i satın mı alıyor?

0
ganzo66
İlk kez Washington Post tarafından ortaya atılan iddiaya göre, dünyanın en büyük medya şirketi yine dünyanın en büyük Linux şirketi Red Hat'i satın almak için görüşmeler yapıyor. AOL, Red Hat ve Microsoft şimdilik sessiz.

Geçtiğimiz ay 33 milyonun üzerinde abonesi olduğunu açıklayan AOL (America Online) ünlü ani mesajlaşma sistemini Windows harici sistemlere de taşıyabilmek için uzun süredir çalışıyor. AOL'un, Microsoft'un .NET vizyonunu, kendi geleceği için büyük bir tehdit olarak algılaması nedeniyle bu görüşmelerin başladığı konusunda iddialar var.
AOL daha önce de, Microsoft'a çeşitli alanlarda rakip olan Netscape, Winamp ve ICQ'yu satın almıştı.

Konu ile ilgili olarak Linux cemaatinin takınacağı tavır ise net değil. Linux liste ve magazinlerinde hararetli tartışmalar yaşanmaya başladı bile

Görüşler

0
urxalit
AOL´ın aldığı firmadan hayır gelmiyor. Netscape´in gelişimi de AOL satın alınca durdu, sırtını Mozilla´ya dayadı.

ICQ kuru reklama döndü. Yıllardır abone sayısı artıyor ama birkaç aydır bağlantı sorunları başladı.

Redhat´i alırsa da Linux camiası için çok farketmez. Gerek sunucu gerek masaüstü kullanımı için çok fazla alternatifimiz var. Hatta son zamanlarda Redhat gözden düşmeye başlamıştı. Gördüğüm kadarıyla da terciheler sunucu=Slackware ve masaüstü=Mandrake´ye yönelmeye başlamıştı.

Ama yine de Redhat´in linux´a katkısını yok sayamayız. Rpm eleştirilse de iyi bir paket yönetimi, ayrıca Redhat´in büyük firma ve kurumlarla çok fazla ortak projesi var. Ah bir de o buglar olmasa. ;)

Bekleyip göreceğiz...
0
conan
0
tongucyumruk
Yazık oldu RedHat'e severdim kendisini (kullanmazdım ama severdim) 6.0 en sevdiğim linux dağıtımıydı... Ne diyebilirimki... Başımız sağolsun... Artık olacakları tahmin etmek pekte zor değil. Red Hat yılda 2-3 sürüm değil 2-3 yılda bir hiçbir yenilik içermeyen bug dolu bir sürüm çıkarmaya başlar (bkz: netscape). Setup sırasında ekranda AOL reklamları görünür kurulduktan sonrada kapatamadığınız bir pencerede sürekli size reklam gösterir... (bkz: icq) sonunda en RedHat fanatiği insanlar bile başka dağıtımlara yönelir... RedHat ölür...
0
SHiBuMi
Netscape nasıl yenilik içermiyor yahu yapmayın, en azından yalnızca XULun nimetlerini inceleseniz iki tane Opera çıkartırsınız :)

Netscapein sonunu UNIXçiler kendileri bu tip önyargılarla hazırladılar. Netscape indirip iki dakika kullanıldıktan sonra bir köşeye fırlatılıyor ve bu ne biçim şey diye eleştirilmeye başlanıyor. Yazık çok yazık.

Not: Netscape, AOLnin yanlış politikaları yüzünden ölmedi. Birinci neden, Internet Explorerin Windows ile entegre hale getirilmesi idi, ikinci neden de, olay open-source hale getirilmesine rağmen, bu camiadan Mozilla için yeterli desteğin çıkmaması oldu.

0
tongucyumruk
Bence yanlış bir yaklaşım... Bence netscape yenilik içermiyor... Yenilik içeren mozilla bu yeniliklerin üretildiği yer mozilla projesi. Netscape sadece Mozilla'nın üzerine netscape logosu yapıştırılmış hali... Kendi adına eklediği birşey yok... Dahası Netscape 6'an önceki sürümlerde yaklaşık olarak 4.5'ten sonra pek fazla yenilik içermedi kastettiğim buydu...
0
anonim
Mozilla projesinde Netscape Muhendisleri de calisiyor diye biliyorum ben. Bu durumda adamlarin Logo yapistirip surmeye pekala haklari oluyor.
0
sundance
Yapmayın etmeyin. Mozilla projesi direkt Netscape tesislerinde, Netscape`in geçen aya kadar maaşlı çalıştırdığı mühendisler tarafından üretiliyor. Geçen ay galibe işten çıkartmışlardı proje yöneticisini, fakat proje aynı şekilde sürüyor.
0
anonim
Biri Opera mi dedi? :^)
0
m1a2
Netscape yenilik içermez olur mu hiç? Olaya sadece `TV uzaktan kumanda-browser` bağlamında bakılırsa derinde yatan önemli yenilikler gözden kaçabilir. Herşeyden önce -buna benzer bir cümleyi zannediyorum bir yorumda SHiBuMi belirtmişti- Netscape-Mozilla bir Web platformu. Neyse bunlara girmeden Mozilla`nın kendi adıma en sevdiğim yeniliğini söyleyeyim: `Bugzilla: Mozilla Bug Tracker`. Sadece bu sistem bile bir Mega prodüksiyon ile karşı karşıya olduğumuzu söylüyor. Öte yandan ön yargılar konusundaki yoruma da çok katılıyorum. Bu tür ön yargılar var ve Netscape`e haksızlık ediliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu kadar mı cahiliz?

bm

Türkiye'nin en büyük basın gurubunun hazırladığı, nette beş sayfa yer tutan, içinde en azından isimlerini bildiğimiz kişilerle mülakatlara da yer verilen bir Uludağ/Pardus yazısı gördüm. Görmez olaydım. Yazık Parduscuların emeklerine tanıtımı bu basın yapacaksa. Buyurun bakın: http://bilisim.milliyet.com.tr

Niye mi deli oldum?

Çağrı: Kodla.net

Onur_Yerlikaya

Türkiyede programlama dillerine ait bir çok oluşumun yer aldığı noktada bir düzensizlik ve bir düzen olması gerektiğini farkederek kar amacı gütmeyen kodla.net adında bir projeye başladık. Bu proje içerisinde PHP, Python, Ruby, .NET ve benzeri dillerdeki geliştiricileri, programcıları gerek yazar olarak gerek kodla.net'in geliştirilmesi için davet ediyoruz.
Projenin amacı programcıları ve geliştiricilerin bulunduğu sıcak bir ortam oluşturmak.

Projenin geliştirilmesi konusunda düşünceleriniz ve katılımlarınız için : onur@php.net ve ismail@codesigndev.com adreslerini kullanabilirsiniz.

TÜBİTAK Elektrikli Otomobil Üretti: Elit-1

FZ

Türkiye'nin ilk elektrikli otomobili, TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi'nce (MAM) üretildi. 'ELİT-1' adı verilen taşıt, çalışıp çalışmadığı anlaşılmayacak kadar sessiz ve yüksek miktarda yakıt tasarrufu sağlıyor. Hem benzin hem de elektrikle çalışan 'hibrid elektrikli taşıt', şu anki düzeneğiyle 90 kilometre hıza ulaşıyor. Elektriği yakıt olarak kullanarak 130 kilometre mesafe kat ediyor. Benzinle çalışan araçlardan yüzde 50 tasarruflu.

GNUSTEP 0.9.4 Live CD

yuxel

Gürkan Sengün, Morphix tabanlı GNUSTEP Live'in yeni sürümünü duyurdu. Yeni GNUStep kütüphaneleri ile uygulama ve geliştirme ortamlarının yeni sürümlerini içeren dağıtım CD üzerinden çalışıyor.

GNUStep tanıtımları HTML/Flash DivX

Slashdot haberi

Fazlamesai'deki eski sürüm duyurusu

Kuralları bilinmeyen yapay zeka yarışması

butch

Bir Slashdot haberine göre yapay zeka üzerine çalışmalar yapan bir İsrail şirketi kuralları konulmamış çeşitli oyunları, değişik rakiplere karşı oynayacak bir program için yarışma başlatmış. Amaç en fazla puanı toplamak. Oyun sırasında programın sahip olacağı bilgiler yapabileceği hamleler, bunları ne zaman yapabileceği ve rakibinin yaptığı hamleler. Programlama platformu serbest.
Haberin aldığı yorumlardan biri böyle bir programın yazılmasının tehlikeli olabileceği, çünkü İsrail Hükümetinin bunu nerede kullanacağı şüpheli şeklinde... Bence diğer yorumlara da bir göz atın :)