FLAŞ! AOL Red Hat`i satın mı alıyor?

0
ganzo66
İlk kez Washington Post tarafından ortaya atılan iddiaya göre, dünyanın en büyük medya şirketi yine dünyanın en büyük Linux şirketi Red Hat'i satın almak için görüşmeler yapıyor. AOL, Red Hat ve Microsoft şimdilik sessiz.

Geçtiğimiz ay 33 milyonun üzerinde abonesi olduğunu açıklayan AOL (America Online) ünlü ani mesajlaşma sistemini Windows harici sistemlere de taşıyabilmek için uzun süredir çalışıyor. AOL'un, Microsoft'un .NET vizyonunu, kendi geleceği için büyük bir tehdit olarak algılaması nedeniyle bu görüşmelerin başladığı konusunda iddialar var.
AOL daha önce de, Microsoft'a çeşitli alanlarda rakip olan Netscape, Winamp ve ICQ'yu satın almıştı.

Konu ile ilgili olarak Linux cemaatinin takınacağı tavır ise net değil. Linux liste ve magazinlerinde hararetli tartışmalar yaşanmaya başladı bile

Görüşler

0
urxalit
AOL´ın aldığı firmadan hayır gelmiyor. Netscape´in gelişimi de AOL satın alınca durdu, sırtını Mozilla´ya dayadı.

ICQ kuru reklama döndü. Yıllardır abone sayısı artıyor ama birkaç aydır bağlantı sorunları başladı.

Redhat´i alırsa da Linux camiası için çok farketmez. Gerek sunucu gerek masaüstü kullanımı için çok fazla alternatifimiz var. Hatta son zamanlarda Redhat gözden düşmeye başlamıştı. Gördüğüm kadarıyla da terciheler sunucu=Slackware ve masaüstü=Mandrake´ye yönelmeye başlamıştı.

Ama yine de Redhat´in linux´a katkısını yok sayamayız. Rpm eleştirilse de iyi bir paket yönetimi, ayrıca Redhat´in büyük firma ve kurumlarla çok fazla ortak projesi var. Ah bir de o buglar olmasa. ;)

Bekleyip göreceğiz...
0
conan
0
tongucyumruk
Yazık oldu RedHat'e severdim kendisini (kullanmazdım ama severdim) 6.0 en sevdiğim linux dağıtımıydı... Ne diyebilirimki... Başımız sağolsun... Artık olacakları tahmin etmek pekte zor değil. Red Hat yılda 2-3 sürüm değil 2-3 yılda bir hiçbir yenilik içermeyen bug dolu bir sürüm çıkarmaya başlar (bkz: netscape). Setup sırasında ekranda AOL reklamları görünür kurulduktan sonrada kapatamadığınız bir pencerede sürekli size reklam gösterir... (bkz: icq) sonunda en RedHat fanatiği insanlar bile başka dağıtımlara yönelir... RedHat ölür...
0
SHiBuMi
Netscape nasıl yenilik içermiyor yahu yapmayın, en azından yalnızca XULun nimetlerini inceleseniz iki tane Opera çıkartırsınız :)

Netscapein sonunu UNIXçiler kendileri bu tip önyargılarla hazırladılar. Netscape indirip iki dakika kullanıldıktan sonra bir köşeye fırlatılıyor ve bu ne biçim şey diye eleştirilmeye başlanıyor. Yazık çok yazık.

Not: Netscape, AOLnin yanlış politikaları yüzünden ölmedi. Birinci neden, Internet Explorerin Windows ile entegre hale getirilmesi idi, ikinci neden de, olay open-source hale getirilmesine rağmen, bu camiadan Mozilla için yeterli desteğin çıkmaması oldu.

0
tongucyumruk
Bence yanlış bir yaklaşım... Bence netscape yenilik içermiyor... Yenilik içeren mozilla bu yeniliklerin üretildiği yer mozilla projesi. Netscape sadece Mozilla'nın üzerine netscape logosu yapıştırılmış hali... Kendi adına eklediği birşey yok... Dahası Netscape 6'an önceki sürümlerde yaklaşık olarak 4.5'ten sonra pek fazla yenilik içermedi kastettiğim buydu...
0
anonim
Mozilla projesinde Netscape Muhendisleri de calisiyor diye biliyorum ben. Bu durumda adamlarin Logo yapistirip surmeye pekala haklari oluyor.
0
sundance
Yapmayın etmeyin. Mozilla projesi direkt Netscape tesislerinde, Netscape`in geçen aya kadar maaşlı çalıştırdığı mühendisler tarafından üretiliyor. Geçen ay galibe işten çıkartmışlardı proje yöneticisini, fakat proje aynı şekilde sürüyor.
0
anonim
Biri Opera mi dedi? :^)
0
m1a2
Netscape yenilik içermez olur mu hiç? Olaya sadece `TV uzaktan kumanda-browser` bağlamında bakılırsa derinde yatan önemli yenilikler gözden kaçabilir. Herşeyden önce -buna benzer bir cümleyi zannediyorum bir yorumda SHiBuMi belirtmişti- Netscape-Mozilla bir Web platformu. Neyse bunlara girmeden Mozilla`nın kendi adıma en sevdiğim yeniliğini söyleyeyim: `Bugzilla: Mozilla Bug Tracker`. Sadece bu sistem bile bir Mega prodüksiyon ile karşı karşıya olduğumuzu söylüyor. Öte yandan ön yargılar konusundaki yoruma da çok katılıyorum. Bu tür ön yargılar var ve Netscape`e haksızlık ediliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir Mum da Siz Yakın

esse

ABD'deki terör kurbanlarının anısına dünyanın en yaygın internet mesaj ve chat servisi ICQ tarafından açılan "Bir Mum da Siz Yakın" adlı bölüme tüm ülkelerden binlerce mesaj yağıyor.

ICQ tarafından 11 Eylül akşamı açılan köşeye, başsağlığı dileklerinin yanında, tüm dünyada barış, sevgi ve dostluk dileğinde bulunan İtalya'dan Almanya'ya, Japonya'dan Türkiye'ye kadar birçok ülkeden sayısız mesaj gelmiş. İşte, bu mesajlardan bazıları:

Marinella (İtalya): Bu mumlar barış için sonsuza dek yansın.
Marc Reineke (Almanya): Hala enkazın altında sağ olanlar varsa, size şans diliyorum.
Siz de bir mesaj bırakın...

Herkese Açık Tamamen Türkçe ve Video Destekli Programlama Eğitimi Başladı

FZ

Türkiye'de bir ilki gerçekleştiren İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri bölümü herkese ama özellikle de hevesli ortaokul ve lise öğrencilerine açık, tamamen Türkçe, zengin video destekli bir "programlamaya giriş" ve "bilgisayar bilimleri" dersi hazırladı.

IBM tarafından global olarak verilen Fakülte Ödülü'ne layık görülen bu eşsiz uzaktan eğitim projesinden faydalanmak isteyen öğrencilerin tek yapması gereken http://kleene.cs.bilgi.edu.tr/learn/ adresindeki uzaktan eğitim sunucusuna bağlanıp Bilgisayar Kulüpleri bağlantısına tıklayıp sonra da Yeni Hesap Oluştur düğmesine basmak.

Yazılım Mühendisliğinin Devleri Ankara'da

anonim

ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ve Elektrik Mühendisleri Odası Ankara Şubesi’nin ortaklaşa düzenledikleri Ulusal Yazılım Mühendisliği Sempozyumu (UYMS’05) yazılım mühendisliği alanın önemli isimlerini ağırlayacak. İlk transistörlü bilgisayar için mikrokod programını geliştiren ve yazılım mühendisliği alanın kurucularından sayılan Prof Dr. C. V. Ramamoorthy, Prof. Dr. Mehmet Akşit ve Prof. Dr. Murat M. Tanık sempozyuma davetli konuşmacı olarak katılacaklar.

Yeni bir işletim sistemi için 2.500.000 €

FZ

MINIX 3'ün geliştiricisi ve tüm zamanların en önemli bilgisayar bilimleri kitaplarından birkaçının yazarı Andrew Tanenbaum, sağlam ve güvenli işletim sistemleri geliştirmek için Avrupa Araştırma Konseyi İleri Seviyeli Araştırmalar fonundan 2.5 milyon € fon aldı.

Çalışmanın temel sebebi mevcut işletim sistemleri çok büyük ve kötü yapılandırılmış olmaları, bu durumun her sene daha da kötüleşmesi. Araştırma kapsamında çok daha küçük, modüler, hatalara dayanıklı, çoklu sunucu tabanlı işletim sistemleri tasarlanacak ve test edilecek. Tanenbaum kendi liderliğinde bu konuda çalışacak ve yazılım konusunda doktorasını yapmış araştırmacılara bir çağrıda bulunmuş durumda (proje ile ilgili doktora pozisyonları ve programcı pozisyonları dolmuş).

Türk Kökenli Arama Motoru: Hakia

anonim

"Hakia'nın hedefi kullanıcılarına hızlı, verimli ve kapsamlı bir arama hizmeti sunmak. Elbette bu iddiaların hiçbiri yeni değil. Hatta bunlar geleneksel arama motorlarının en geleneksel sloganları. Hakia'nın bu unsurlarla hizmet verirken benzerlerinden farklılaşacağı noktaysa semantik (anlam bilimi) altyapısı. Bu sitede yaptığınız aramalarda sizi sonuca ulaştıracağını düşündüğünüz anahtar kelimelerini arka arkaya sıralamak yerine doğrudan bir soru cümlesi yazıyorsunuz. Araştırma şirketlerinin raporları kullanıcıların çoğunun sadece bir anahtar kelimeyle arama yaptığını gösteriyor olsa da doğal dil kullanımı işi değiştirebilir.

Örneğin internetteki kaynakları kullanarak ahtapotun kaç tane kolu olduğunu bulmak için şu ana kadar 'ahtapot kol' benzeri kelimelerle arama motorlarında sorgulama yapılıyordu. Hakia'daysa doğrudan 'ahtapotun kaç kolu var?' şeklinde bir cümle yazıyorsunuz (Yaptığımız denemede ilk sayfada sonuca ulaştık). Açılışı yapıldığında hala yer alıp almayacağını bilmediğimiz 'Challenge' (meydan oku) başlıklı düğmeyse bir anlamda 'ainesi iştir sitenin, lafa bakılmaz' demeye getiriyor. Bu başlığa tıkladığınızda Hakia yaptığınız aramanın sonuçlarını Google, Yahoo ve MSN gibi sektör liderlerinin sonuçlarıyla aynı sayfada karşılaştırmanız için veriyor. Denememizde rakiplerin ilk sayfada etkili sonuç bulamadığı bir arama yaşamadık ancak henüz deneme sürecindeki bir arama motorunun 10 yıllık rakiplerle aynı indeks zenginliğine sahip olması da etkileyiciydi.