FLAŞ! AOL Red Hat`i satın mı alıyor?

0
ganzo66
İlk kez Washington Post tarafından ortaya atılan iddiaya göre, dünyanın en büyük medya şirketi yine dünyanın en büyük Linux şirketi Red Hat'i satın almak için görüşmeler yapıyor. AOL, Red Hat ve Microsoft şimdilik sessiz.

Geçtiğimiz ay 33 milyonun üzerinde abonesi olduğunu açıklayan AOL (America Online) ünlü ani mesajlaşma sistemini Windows harici sistemlere de taşıyabilmek için uzun süredir çalışıyor. AOL'un, Microsoft'un .NET vizyonunu, kendi geleceği için büyük bir tehdit olarak algılaması nedeniyle bu görüşmelerin başladığı konusunda iddialar var.
AOL daha önce de, Microsoft'a çeşitli alanlarda rakip olan Netscape, Winamp ve ICQ'yu satın almıştı.

Konu ile ilgili olarak Linux cemaatinin takınacağı tavır ise net değil. Linux liste ve magazinlerinde hararetli tartışmalar yaşanmaya başladı bile

Görüşler

0
urxalit
AOL´ın aldığı firmadan hayır gelmiyor. Netscape´in gelişimi de AOL satın alınca durdu, sırtını Mozilla´ya dayadı.

ICQ kuru reklama döndü. Yıllardır abone sayısı artıyor ama birkaç aydır bağlantı sorunları başladı.

Redhat´i alırsa da Linux camiası için çok farketmez. Gerek sunucu gerek masaüstü kullanımı için çok fazla alternatifimiz var. Hatta son zamanlarda Redhat gözden düşmeye başlamıştı. Gördüğüm kadarıyla da terciheler sunucu=Slackware ve masaüstü=Mandrake´ye yönelmeye başlamıştı.

Ama yine de Redhat´in linux´a katkısını yok sayamayız. Rpm eleştirilse de iyi bir paket yönetimi, ayrıca Redhat´in büyük firma ve kurumlarla çok fazla ortak projesi var. Ah bir de o buglar olmasa. ;)

Bekleyip göreceğiz...
0
conan
0
tongucyumruk
Yazık oldu RedHat'e severdim kendisini (kullanmazdım ama severdim) 6.0 en sevdiğim linux dağıtımıydı... Ne diyebilirimki... Başımız sağolsun... Artık olacakları tahmin etmek pekte zor değil. Red Hat yılda 2-3 sürüm değil 2-3 yılda bir hiçbir yenilik içermeyen bug dolu bir sürüm çıkarmaya başlar (bkz: netscape). Setup sırasında ekranda AOL reklamları görünür kurulduktan sonrada kapatamadığınız bir pencerede sürekli size reklam gösterir... (bkz: icq) sonunda en RedHat fanatiği insanlar bile başka dağıtımlara yönelir... RedHat ölür...
0
SHiBuMi
Netscape nasıl yenilik içermiyor yahu yapmayın, en azından yalnızca XULun nimetlerini inceleseniz iki tane Opera çıkartırsınız :)

Netscapein sonunu UNIXçiler kendileri bu tip önyargılarla hazırladılar. Netscape indirip iki dakika kullanıldıktan sonra bir köşeye fırlatılıyor ve bu ne biçim şey diye eleştirilmeye başlanıyor. Yazık çok yazık.

Not: Netscape, AOLnin yanlış politikaları yüzünden ölmedi. Birinci neden, Internet Explorerin Windows ile entegre hale getirilmesi idi, ikinci neden de, olay open-source hale getirilmesine rağmen, bu camiadan Mozilla için yeterli desteğin çıkmaması oldu.

0
tongucyumruk
Bence yanlış bir yaklaşım... Bence netscape yenilik içermiyor... Yenilik içeren mozilla bu yeniliklerin üretildiği yer mozilla projesi. Netscape sadece Mozilla'nın üzerine netscape logosu yapıştırılmış hali... Kendi adına eklediği birşey yok... Dahası Netscape 6'an önceki sürümlerde yaklaşık olarak 4.5'ten sonra pek fazla yenilik içermedi kastettiğim buydu...
0
anonim
Mozilla projesinde Netscape Muhendisleri de calisiyor diye biliyorum ben. Bu durumda adamlarin Logo yapistirip surmeye pekala haklari oluyor.
0
sundance
Yapmayın etmeyin. Mozilla projesi direkt Netscape tesislerinde, Netscape`in geçen aya kadar maaşlı çalıştırdığı mühendisler tarafından üretiliyor. Geçen ay galibe işten çıkartmışlardı proje yöneticisini, fakat proje aynı şekilde sürüyor.
0
anonim
Biri Opera mi dedi? :^)
0
m1a2
Netscape yenilik içermez olur mu hiç? Olaya sadece `TV uzaktan kumanda-browser` bağlamında bakılırsa derinde yatan önemli yenilikler gözden kaçabilir. Herşeyden önce -buna benzer bir cümleyi zannediyorum bir yorumda SHiBuMi belirtmişti- Netscape-Mozilla bir Web platformu. Neyse bunlara girmeden Mozilla`nın kendi adıma en sevdiğim yeniliğini söyleyeyim: `Bugzilla: Mozilla Bug Tracker`. Sadece bu sistem bile bir Mega prodüksiyon ile karşı karşıya olduğumuzu söylüyor. Öte yandan ön yargılar konusundaki yoruma da çok katılıyorum. Bu tür ön yargılar var ve Netscape`e haksızlık ediliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

4 Temmuz, Özgürlük ve Bir Bilim Adamının Bireysel İtaatsizliği

FZ

Bugün 4 Temmuz, Amerika Birleşik Devletleri'nin Bağımsızlık Günü. Bu önemli günde pek çok ABD'liye 2 yıl önce iki bilimadamı arasındaki önemli bir mektuplaşmanın adresi gidiyor.

Taraflardan biri: Prof. Dr. Daniel J. Amit. Diğeri ise saygın bir bilimsel dergi olan Physical Review adına Prof. Dr. Martin Blume.

Konu: Dr. Amit'in Physical Review ya da herhangi bir ABD kurumu (bilimsel ya da başka türlü) ile işbirliği yapmayı reddetmesi ve bunun sorumlusu olarak ABD'nin, sahip olduğu gücü kötüye kullanan en büyük ve zarar verici ülke oluşunu göstermesi. Dr. Blume her ne kadar mektuplarında bilimin uluslararası, tarafsız ve politikaya mesafeli bir kurum olması belirtse de Dr. Amit, bilimin modern dünyada tarafsız kalamayacağını, 1939'da bilimin ne kadar tarafsız olabileceğinin herkes tarafından görüldüğünü belirtiyor, gelecekte torunlarına hesap verebilmek için bireysel olarak bu kararı aldığını, bireysel olarak pek bir gücü olmasa da bu bireysel itaatsizliğinin önemli olduğunu vurguluyor.

Paragent Artık Açık Kaynak

zekzekus

Dana önce bu haberde adı geçen Paragent firması, geliştirdiği Bilgi İşlem Birimlerinin, sorumlulukları altında olan bilgisayarları izlemelerine ve gerektiğinde müdahele etmelerine olanak sağlayan yazılımını artık açık kaynak modeli ile dağıtacağını duyurdu.

Doktora Tezi Başa Bela Oldu!

FZ

Sean Gorman isimli doktora öğrencisinin tezine bakan profesör "basit ve önemsiz" bir çalışma demişti. Gorman´ın kendisi de çıktığı kızlara tezinden pek bahsetmiyordu çünkü "o kadar sıkıcı idi ki genellikle gözlerini tavana dikip ıslık çalmaya başlıyorlardı."

Ancak 11 Eylül 2001 saldırılarından sonra Gorman´ın tezi öyle bir önem kazandı ki şirketler onu ele geçirmek, hükümet parça parça etmek, El Kaide ise kullanmak istedi.

Gorman doktora tezinde ne yapmıştı?

Nokia Trolltech'i Satın Aldı

erika

Küçük Open Source üreten yazılım firmaları çok başarılı olunca hemen büyükler tarafından satın alınıyor: Nokia Buys Trolltech

Haberde de belirtildiği gibi Trolltech şirketi Skype, Gogle Earth, Adobe Photoshop Elements, ve daha başka pek çok ürünün grafik arayüzlerinin geliştirilmesinde kullanılan dünyaca meşhur Qt kütüphanesini geliştiren firma.

Eskişehir'de Yazılım Üssü İçin İlk Adım

FZ

1971 yılından bu yana Türkiye’nin bilişim uygulamalarını daha çağdaş bir düzeye taşıyarak toplumsal fayda yaratmayı hedefleyen Türkiye Bilişim Derneği’nin (TBD) Eskişehir Şubesi, kenti Türkiye’nin ve Avrupa’nın bilişim merkezi haline getirme hedefi doğrultusunda Eskişehir Valiliği ve KOSGEB ile işbirliği yaptı. Bu işbirliğinin sonucunda, 15 Şubat günü taraflar arasında Eskişehir Yazılım Üssü’nün kurulması için bir ön protokol imzalandı.

Türkiye Bilişim Derneği Eskişehir Şubesi Başkanı Uğur Akkuş, KOSGEB Başkanı Erkan Gürkan ve Eskişehir Valisi Kadir Çalışıcı tarafından imzalanan ön protokole göre, Eskişehir’de sadece yazılım Ar-Ge ve ihracatına yönelik faaliyet göstermek isteyen KOBİ’ler, genç girişimciler ve çok uluslu büyük firmalar için bir yazılım üssü kurulacak. Ancak çok uluslu firmaların üsten yararlanabilmeleri için, Eskişehir’e doğrudan yatırım yaparak, ürünün Türkiye’de üretildiğini ve geliştirildiğini belirtmeleri, geliştirilen ürünün ihracatını Türkiye üzerinden yapmaları, personelin en az %30’unu Eskişehir’den istihdam etmeleri, yeterli yetişmiş insan kaynağı bulunmaması halinde eğitim vermeleri gerekecek. Bu sayede, çok uluslu yabancı firmalar aracılığıyla da Türkiye’nin tanıtımına, ekonomik kalkınmasına ve bilgi toplumuna dönüşmesine katkı sağlanmış olacak.

Kaynak: http://www.eskisehir.tbd.org.tr