FLAŞ! AOL Red Hat`i satın mı alıyor?

0
ganzo66
İlk kez Washington Post tarafından ortaya atılan iddiaya göre, dünyanın en büyük medya şirketi yine dünyanın en büyük Linux şirketi Red Hat'i satın almak için görüşmeler yapıyor. AOL, Red Hat ve Microsoft şimdilik sessiz.

Geçtiğimiz ay 33 milyonun üzerinde abonesi olduğunu açıklayan AOL (America Online) ünlü ani mesajlaşma sistemini Windows harici sistemlere de taşıyabilmek için uzun süredir çalışıyor. AOL'un, Microsoft'un .NET vizyonunu, kendi geleceği için büyük bir tehdit olarak algılaması nedeniyle bu görüşmelerin başladığı konusunda iddialar var.
AOL daha önce de, Microsoft'a çeşitli alanlarda rakip olan Netscape, Winamp ve ICQ'yu satın almıştı.

Konu ile ilgili olarak Linux cemaatinin takınacağı tavır ise net değil. Linux liste ve magazinlerinde hararetli tartışmalar yaşanmaya başladı bile

Görüşler

0
urxalit
AOL´ın aldığı firmadan hayır gelmiyor. Netscape´in gelişimi de AOL satın alınca durdu, sırtını Mozilla´ya dayadı.

ICQ kuru reklama döndü. Yıllardır abone sayısı artıyor ama birkaç aydır bağlantı sorunları başladı.

Redhat´i alırsa da Linux camiası için çok farketmez. Gerek sunucu gerek masaüstü kullanımı için çok fazla alternatifimiz var. Hatta son zamanlarda Redhat gözden düşmeye başlamıştı. Gördüğüm kadarıyla da terciheler sunucu=Slackware ve masaüstü=Mandrake´ye yönelmeye başlamıştı.

Ama yine de Redhat´in linux´a katkısını yok sayamayız. Rpm eleştirilse de iyi bir paket yönetimi, ayrıca Redhat´in büyük firma ve kurumlarla çok fazla ortak projesi var. Ah bir de o buglar olmasa. ;)

Bekleyip göreceğiz...
0
conan
0
tongucyumruk
Yazık oldu RedHat'e severdim kendisini (kullanmazdım ama severdim) 6.0 en sevdiğim linux dağıtımıydı... Ne diyebilirimki... Başımız sağolsun... Artık olacakları tahmin etmek pekte zor değil. Red Hat yılda 2-3 sürüm değil 2-3 yılda bir hiçbir yenilik içermeyen bug dolu bir sürüm çıkarmaya başlar (bkz: netscape). Setup sırasında ekranda AOL reklamları görünür kurulduktan sonrada kapatamadığınız bir pencerede sürekli size reklam gösterir... (bkz: icq) sonunda en RedHat fanatiği insanlar bile başka dağıtımlara yönelir... RedHat ölür...
0
SHiBuMi
Netscape nasıl yenilik içermiyor yahu yapmayın, en azından yalnızca XULun nimetlerini inceleseniz iki tane Opera çıkartırsınız :)

Netscapein sonunu UNIXçiler kendileri bu tip önyargılarla hazırladılar. Netscape indirip iki dakika kullanıldıktan sonra bir köşeye fırlatılıyor ve bu ne biçim şey diye eleştirilmeye başlanıyor. Yazık çok yazık.

Not: Netscape, AOLnin yanlış politikaları yüzünden ölmedi. Birinci neden, Internet Explorerin Windows ile entegre hale getirilmesi idi, ikinci neden de, olay open-source hale getirilmesine rağmen, bu camiadan Mozilla için yeterli desteğin çıkmaması oldu.

0
tongucyumruk
Bence yanlış bir yaklaşım... Bence netscape yenilik içermiyor... Yenilik içeren mozilla bu yeniliklerin üretildiği yer mozilla projesi. Netscape sadece Mozilla'nın üzerine netscape logosu yapıştırılmış hali... Kendi adına eklediği birşey yok... Dahası Netscape 6'an önceki sürümlerde yaklaşık olarak 4.5'ten sonra pek fazla yenilik içermedi kastettiğim buydu...
0
anonim
Mozilla projesinde Netscape Muhendisleri de calisiyor diye biliyorum ben. Bu durumda adamlarin Logo yapistirip surmeye pekala haklari oluyor.
0
sundance
Yapmayın etmeyin. Mozilla projesi direkt Netscape tesislerinde, Netscape`in geçen aya kadar maaşlı çalıştırdığı mühendisler tarafından üretiliyor. Geçen ay galibe işten çıkartmışlardı proje yöneticisini, fakat proje aynı şekilde sürüyor.
0
anonim
Biri Opera mi dedi? :^)
0
m1a2
Netscape yenilik içermez olur mu hiç? Olaya sadece `TV uzaktan kumanda-browser` bağlamında bakılırsa derinde yatan önemli yenilikler gözden kaçabilir. Herşeyden önce -buna benzer bir cümleyi zannediyorum bir yorumda SHiBuMi belirtmişti- Netscape-Mozilla bir Web platformu. Neyse bunlara girmeden Mozilla`nın kendi adıma en sevdiğim yeniliğini söyleyeyim: `Bugzilla: Mozilla Bug Tracker`. Sadece bu sistem bile bir Mega prodüksiyon ile karşı karşıya olduğumuzu söylüyor. Öte yandan ön yargılar konusundaki yoruma da çok katılıyorum. Bu tür ön yargılar var ve Netscape`e haksızlık ediliyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sony'nin yarattığı çalkantının dinmesine daha çok var...

conan

Şurada daha önce değinmiştik. Konu kişisel bloglardan, bilgisayar basınına ve daha sonra ana basına taşınan konuların belki de en güzel örneği. Bruce Schneier'in Sony'nin yediği bu halt konusunda söyleyecekleri bitmedi. :) Bu adreste enfes bir özet geçmiş üstad.

Yazıdan bazı çarpıcı cümleler:
- The only thing that makes this rootkit legitimate is that a multinational corporation put it on your computer, not a criminal organization.
Bu rootkit'i haklı kılan tek şey bir suç örgütü tarafından değil, çokuluslu bir şirket tarafından sisteminize yerleştirilmiş olması.

Adobe, Macromedia'yı Satın Aldı

anonim

Evet arkadaşlar Adobe bugün itibari ile en büyük rakibi Macromediayı 3.4 milyar dolar karşılığı satın aldığını duyurmuş bulunmakta. Acrobat ve Photoshop vb. gibi yazılımları ile ünlü Adobe ile, Dreamweaver, Flash Freehand ile ünlü Macromedia, geliştirdikleri bu yazılımlar ile masüstü yayıncılık alanında dünya pazarının büyük bir kısmını ellerinde bulundurmaktaydılar.

Merhaba yeni bilişim DEV´i...

elrond

Evet beklenen gelişme oldu ve HP-Compaq birleşmesinin nasıl şekilleneceğine dair ilk resmi açıklamalar geldi. Ürün aileleri aşağıdaki gibi şekilleniyor. Yok abi ben sabredemem direk olayı birinci ağızdan inceleyeceğim derseniz Buraya buyrun...

Büyük Usta Dijkstra`yı Kaybettik (1930 - 2002)

FZ

Bilgisayar bilimlerine ve endüstriye yaptığı katkılarla tanınan Professor Edsger Wybe Dijkstra, uzun süredir sürdürdüğü kanser mücadelesine yenik düşerek 6 Ağustos 2002'de, Hollanda'daki evinde aramızdan ayrıldı.

1930 yılında Rotterdam'da doğan Dijkstra kimyager bir babanın ve matematikçi bir annenin oğlu idi. Üniversitede matematik ve teorik fizik okuyan bilimadamı daha sonra Amsterdam Üniversitesinde bilgisayar bilimleri üzerine doktora yaptı. 1952-1962 yılları arasında Mathematisch Centrum, Amsterdam'da programcı olarak çalışan Dijkstra, daha sonra Eindhoven Teknoloji Üniversitesi'nde matematik profesörü ve 1973-1984 yılları arasında da Burroughs Corporation'da araştırmacı olarak çalıştı. 1984-1999 yılları arasında Texas Üniversitesi'nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde görev alan bilimadamı 1999 yılında Emeritus Profesör olarak emekli oldu.....

Bilişim Zirvesi 2001 Çağrı Merkezi

musshani

4-7 Eylül 2001 tarihleri arasında, Bilişim Haftası kapsamında, gerçekleştirilecek Bilişim Zirvesi'01 hazırlıkları devam ediyor. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile Askeri Müze Kültür Sitesi'nde gerçekleştirilecek olan Bilişim Zirvesi'01, katılımcılarını doğru yönlendirme, bilgilendirme ve katılımcılarının iletişim ihtiyacını gidermeye yönelik olarak Çağrı Merkezi faaliyetine başladı.