Vah Aycell

0
butch
Aylar önce Türk Telekom'un konuyla en ufak ilgisi olmayan bazı çalışanlarına Web Tasarımı öğrenmeleri konusunda talimat verdiğini sağlam kaynaklardan duymuştum. Acaba ne yapacaklar diye merak ederken Türk Telekom'un bazı işlerini bu çalışanların yaptığı öğrendim.
Bugün de bir şanssızlık sonucu www.aycell.com.tr ile tanıştım. Durum vahim. Benzer bir uygulamanın sonucu olduğunu tahmin ediyorum. Kendi gözlerinizle bir görün.
Henüz reklamcılık konusunda bünyelerinde eleman yetiştirememiş olacaklar ki televizyon reklamları hayli iyi, ama uzun sürmez herhalde...

Görüşler

0
larweda
Anasayfadaki resimelerin (sadece resimlerin) toplam boyutu 864K. !!! font oyunları yapmak için bile animated gif kullanılmış ve 200-250K`lık gifler ortaya çıkmış. En sevdiğim de bi resmi (max`da yapılmış bir render gibi görünüyor. boyutunu küçültmeden küçücük koymuşlar, normalde 20K olucak resim için 260K indirmek zorunda kalıyorsunuz.

Bu sayfayı yapan insanlara hiç birşey söylemiyorum ama, bu sayfayı o insanlara yaptıran adamlar türkiye`nin en genç ileri (!) teknoloji şirketinin başındaki adamlar. Yazık valla.

Aslında düşününce, hangi devlet kuruluşunun özenli bir web sayfası var ki?
0
conan
Yahu genelleme huyumuzu birakalim mi? Bir suru devlet kurulusunun web sayfasi gayet guzel. Bir cok bakanligin sayfasi yerli yerinde. Washington Turk konsoloslugunun sayfasi gayet iyi. Ne bilim yani kipirdanmalar var yani. Tamam devlet ozel sektorden geri kalabiliyor ama yine de iclerinde oldukca guzel sayfalar olanlar var. Kac devlet kurulusunun sayfasina baktin bilmiyorum ama, benim bir isim de bu oldugundan 17 bakanligin bir suru mustesarligin, kamu kuruluslarinin, konsolosluklarin sitelerini geziyorum. Evet gercekten cok cok kotu siteler var ama cok guzelleri de mevcut. Onlari da gozden kacirmayalim.

Neyse polemik yazisi gibi oldu...
0
larweda
Aslında haklısın, biraz genelleme huyum var galiba, kabul de ediyorum ki ben de polemik bi laf etmişim. Ama biraz kıpırdanmaların olması yeterli olduğu anlamına gelmez di mi? (Polemiğe devam) Zaten kamu kuruluşlarının özel sektör kurumlarının sitelerinden daha kötü durumda olmasından öte, benim eleştirdiğim olay web olayına çok özensiz ve önemsiz yaklaşıyor olmaları (dayanamıyorum, yine genelleme)

Sonuçta özel sektördeki ticari kurumları bir kenara bile bıraksak, kamu kuruluşlarından çok daha iyi işler yapan bireysel insanlar var ortalıkta, ki bunların arasında da birçok öğrenci vs. de var ve gayet güzel işler ortaya koyuyorlar, bu noktadaki dert profesyonellik, teknik detaylar vs. değil, sadece olaya verilen özen bence.
0
m1a2
meta name=GENERATOR content=Microsoft FrontPage 4.0

Yorum yok ;)
0
anonim
Mozilla 0,98 de tasarim kayiyor. Kalsik frontpage sorunlari.
0
urxalit
Ayriyetten:
meta http-equiv=Content-Type content=text/html; charset=windows-1254

ISO bu standart işlerinden hiç anlamaz, en iyisi biz M$´un karakter setini kullanalım dediler herhalde. :)
0
FZ
Susuyorum ve derin bir tefekküre dalıyorum.
0
vampire
Aycell sayfasının tasarımı için ihale düzenledi sanıyorum. Yanlışım yoksa meteksan aldı ihaleyi. Java tabanlı bir site olacağını duymuştum.
0
anonim
AYCELL GERÇEKTEN VAH DEDİRTECEK DURUMDA GÖZÜKMÜYOR,YILLARDIR DİĞER GSM OPERATÖRLERİNDEN KAZIK YEMEYE ALIŞMIŞ ABONELER KOŞARAK BİR AYCELL BAYİSİ BULSUN......
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux ve Bira

e2e

Newsforge.com, "Linux ve bira" başlığı altında, "Favori biranız hangisi" adlı bir anket yapmış.

Aralarında, Richard M. Stallman, Alan Cox, Eric Allman, Fyodor, Eric S. Raymond, Michael Tiemann, Andrew Morton gibi isimlerin de yeraldığı anket sonuçları ilginç :)

Editörün Notu: Stallman'ın cevabını okudum mu? Okudum. Şaşırdım mı? Hayır! ;) Ayrıca yorumda geçen "Hackers" kitabı FM'de daha önce tanıtılmıştı, bilginize.

yzai okyun

parsifal

Cmabridge Üinversitesinde yaıpaln bir arşaıtrmaya gröe, bir kleimedkei hafrlrein hnagi sıarda didizlikleri dğeil, ilk ve son hafrlrein dğoru yedre olamalrı öenm tşamıatkadır. Geirsi taammen kamradaşır ve ynie de surosnuz olraak okubanilir. Buunn sbeebi isnan benyinin her hafri tek tek dieğl kemileelri bir btüün oralak omukadısır.
Bakın siz de başardınız!

Ey sunucu, elma dersem çık, armut dersem çıkma

robin

Kuzey Carolina Üniversitesi'nde 4 yıldır kayıp olan bir sunucu bulundu.

Sistem yöneticileri kabloyu takip ettiklerinde duvarda oda olmayan bir kısma girdiğini görmüşlerdi. Sunucunun olduğu yeri işçilerin yanlışlıkla duvar örerek kapattığı anlaşıldı. İlginç olan ise bu 4 yıl süresince sunucunun tek bir paket kaybetmemiş olması. :)

Hangi Balık Hangi Balığı Yer Sizce?

sundance

Hayat çok eğlenceli... Bir tarafta ticari kaygı ile artı değer oluşturmaya çalışan birileri, bir diğer tarafta ise keyif için, hobi olarak bildiğini okuyan deliler.

Klasik yazılım firmaları yavaş yavaş karakterlerini değiştirirken, açık kaynak kodlu yazılımlar geliştiren kişiler yavaş yavaş şirketleşmeye, belki yazılımları için değil, ama verdikleri destek hizmetleri için para almaya ve gün geçtikçe daha büyük projelere imza atmaya başladılar.

Adobe Türkiye

parsifal

Adobe'dan Sharpen More bildiriyor...
Bilkom Adobe Türkiye web sayfası görenleri hayretler içinde bırakıyor. One JPG© teknolojisi kullanarak hazırlanan site interaktif kullanımda çığır açıcağa benziyor.

Konu ile ilgili ismini açıklamayan bir yetkili: "Bu Web 2.0, interaktivite filan çeşitli güvenlik açıklıklarını barındıran ortamlar. Bu sebeple biz No nooo® isimli patentli teknolojimizle sitemizi bu hale getirdik. Bunu yaparken, jpg formatının bütün özellikleri sonuna kadar kullanıldı. İnanın bana aynı Jscript gibi, bunca yıldan sonra bile insanların jpg ile neler yapamayacakları hakkında net bir fikirleri yok. Beklentimiz, Ajax gibi bunun da bir standart halini alması."