Vah Aycell

0
butch
Aylar önce Türk Telekom'un konuyla en ufak ilgisi olmayan bazı çalışanlarına Web Tasarımı öğrenmeleri konusunda talimat verdiğini sağlam kaynaklardan duymuştum. Acaba ne yapacaklar diye merak ederken Türk Telekom'un bazı işlerini bu çalışanların yaptığı öğrendim.
Bugün de bir şanssızlık sonucu www.aycell.com.tr ile tanıştım. Durum vahim. Benzer bir uygulamanın sonucu olduğunu tahmin ediyorum. Kendi gözlerinizle bir görün.
Henüz reklamcılık konusunda bünyelerinde eleman yetiştirememiş olacaklar ki televizyon reklamları hayli iyi, ama uzun sürmez herhalde...

Görüşler

0
larweda
Anasayfadaki resimelerin (sadece resimlerin) toplam boyutu 864K. !!! font oyunları yapmak için bile animated gif kullanılmış ve 200-250K`lık gifler ortaya çıkmış. En sevdiğim de bi resmi (max`da yapılmış bir render gibi görünüyor. boyutunu küçültmeden küçücük koymuşlar, normalde 20K olucak resim için 260K indirmek zorunda kalıyorsunuz.

Bu sayfayı yapan insanlara hiç birşey söylemiyorum ama, bu sayfayı o insanlara yaptıran adamlar türkiye`nin en genç ileri (!) teknoloji şirketinin başındaki adamlar. Yazık valla.

Aslında düşününce, hangi devlet kuruluşunun özenli bir web sayfası var ki?
0
conan
Yahu genelleme huyumuzu birakalim mi? Bir suru devlet kurulusunun web sayfasi gayet guzel. Bir cok bakanligin sayfasi yerli yerinde. Washington Turk konsoloslugunun sayfasi gayet iyi. Ne bilim yani kipirdanmalar var yani. Tamam devlet ozel sektorden geri kalabiliyor ama yine de iclerinde oldukca guzel sayfalar olanlar var. Kac devlet kurulusunun sayfasina baktin bilmiyorum ama, benim bir isim de bu oldugundan 17 bakanligin bir suru mustesarligin, kamu kuruluslarinin, konsolosluklarin sitelerini geziyorum. Evet gercekten cok cok kotu siteler var ama cok guzelleri de mevcut. Onlari da gozden kacirmayalim.

Neyse polemik yazisi gibi oldu...
0
larweda
Aslında haklısın, biraz genelleme huyum var galiba, kabul de ediyorum ki ben de polemik bi laf etmişim. Ama biraz kıpırdanmaların olması yeterli olduğu anlamına gelmez di mi? (Polemiğe devam) Zaten kamu kuruluşlarının özel sektör kurumlarının sitelerinden daha kötü durumda olmasından öte, benim eleştirdiğim olay web olayına çok özensiz ve önemsiz yaklaşıyor olmaları (dayanamıyorum, yine genelleme)

Sonuçta özel sektördeki ticari kurumları bir kenara bile bıraksak, kamu kuruluşlarından çok daha iyi işler yapan bireysel insanlar var ortalıkta, ki bunların arasında da birçok öğrenci vs. de var ve gayet güzel işler ortaya koyuyorlar, bu noktadaki dert profesyonellik, teknik detaylar vs. değil, sadece olaya verilen özen bence.
0
m1a2
meta name=GENERATOR content=Microsoft FrontPage 4.0

Yorum yok ;)
0
anonim
Mozilla 0,98 de tasarim kayiyor. Kalsik frontpage sorunlari.
0
urxalit
Ayriyetten:
meta http-equiv=Content-Type content=text/html; charset=windows-1254

ISO bu standart işlerinden hiç anlamaz, en iyisi biz M$´un karakter setini kullanalım dediler herhalde. :)
0
FZ
Susuyorum ve derin bir tefekküre dalıyorum.
0
vampire
Aycell sayfasının tasarımı için ihale düzenledi sanıyorum. Yanlışım yoksa meteksan aldı ihaleyi. Java tabanlı bir site olacağını duymuştum.
0
anonim
AYCELL GERÇEKTEN VAH DEDİRTECEK DURUMDA GÖZÜKMÜYOR,YILLARDIR DİĞER GSM OPERATÖRLERİNDEN KAZIK YEMEYE ALIŞMIŞ ABONELER KOŞARAK BİR AYCELL BAYİSİ BULSUN......
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Molesoft UK Genel Müdürü ile Röportaj

FZ

Molesoft'un İngiltere müdürü eleştirileri yanıtlıyor.

Bu hafta, Molesoft'un İngiltere operasyonlarından sorumlu müdürü Nigel Archway ile yaptığımız röportajı gururla sunuyoruz (söz konusu şirketle diğer şirketler arasındaki benzerlikler tamamen tesadüfidir)

Yeni bir tür hastalık mı bu Debian?

maat

FM okuyucuları ile kendimde gözlemlediğim bir durumu paylaşmak ve onların da fikirlerini alarak “Acaba bende mi bir acayiplik var” sorusunun cevabını aramak için bu yazıyı hazırladım.

Hakkını ver bilgisayarın Mayk!

linux34

Hafta başı biraz uykusuz bir şekilde güne başladım. Forum'larda müthiş bir hikaye dönüyor :) Sizler ile paylaşmak istedim. Paylaşımın hakkını vererelim.

Mayk : Nabıyo bu adam ya? Şu yazıyı yaz GİTT.
Yazı : İnternete kapalı alan
GİTT : Abi deli galiba.

3-B Tux: Hem de elle tutulabilir!

conan

İşte size güzel bir ofis ya da fazlamesai eğlencesi ;) Elle tutulabilir gözle görülebilir, katlanır, bükülür, kağıttan, kartondan 3 boyutlu tux maketi :) Evdeki, ofisteki arkadaşlarınıza GNU/Linux sevginizi bir defa daha gosterebilmeniz icin :) Yılbaşı ağacınızın tepesine de dikebilirsiniz. Haydi bakalim kim en büyüğünü yapacak! ;)

Nasıl CV yazılır ?

sundance

Hepimizin hayatında "CV yazmalıyım, ne yapsam, nasıl yazsam?" dediği bir dönem olmuştur. İyi kötü herkes birilerinden formatı kapıp cv yazar, bkz. Enver Altın'ın CV'sinden benim çektiğim kopya

Fakat bir de gerçekten yaratıcı olanlarımız var ki onlar uzun süre iş aramıyor :)