Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

0
anonim
15 Aralık 2007 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, birçok uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.
Eğitimi tamamlayan kişiler, Bilgi/Sistem/Network güvenliği konularında sektörde çalışma imkanları bulabilecekleri gibi, piyasada rağbet gören çeşitli ethical hacker sınavlarına hazır hale geleceklerdir. Eğitim hakkında detaylı bilgi için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.

Görüşler

0
xenomorph
Eğitim videoları/dökümanları bir yerlerde yayınlanıp topluluk adına faydalı hale getirilecek mi bakalım. Merakla bekliyorum...
0
crematorium
Eğitim sadece haftasonları mı yoksa haftaiçi ile birlikte mi? Takvimden pek kavrayamadım mevzuyu. :)
0
dilencikahin
:) Bilginin özgür ve bedava olması için ortaya çıkmış bir kavramın üzerinden para kazanmak doğru görünmüyor.Ama eğitim vidyoları düşer internete yada bir bilgisayar dergisi mutlaka verir.
0
FZ
Siz Free & Open Source yani Özgür ve Açık Kaynak kavramını biraz yanlış anlamışsınız sanırım. Ne demek para kazanmak doğru görünmüyor, ne demek kavram üzerinden para kazanmak? Kafalar fena karışmış olsa gerek.

Birincisi burada bir kavram üzerinden değil, alanında uzman isimlerin emek harcayarak eğitim vermeleri ve bu emek üzerinden para kazanmaları söz konusu.

İkincisi FSF'nin kurucusu Stallman dahi para kazanmaya karşı herhangi bir laf etmiş değil. Etmek bir yana kendisi geliştirdiği derleyiciler konusunda danışmanlık, geliştirme ve "customization" yapıp para da kazanmıştır. Bunda da ayıp bir şey yoktur söz konusu ekonomik sistem içinde.

Bilginin özgürlüğünü destekliyoruz ve aynı zamanda insanların emek harcayıp hayatlarını kazanmalarını da destekliyoruz. Biri diğerini dışlamıyor. Lütfen özgürlük ile "bedavacılığı" birbirine karıştırmayalım.
0
robertosmix
Çok doğru bir tespit. Zaten özgür yazılımların pazarda rekabet unsurları olmaları onlara maddi bir nitelik kazandırmakta. Öyle olmasaydı koskoca Novell Suse'yi almazdı misal. Redhat certification programlarının siz yurt dışında kaç para olduklarını biliyormusunuz? :)
0
sundance
Çok enteresan bir yaklaşım...

Size para karşılığı eğitim vermek de doğru gözükmüyordur muhtemelen.

Durun bir dakika, eğitim vermek doğru gözüküyor mu?

Ya da hiç eğitim verdiniz mi?

Altı hafta boyunca kırk saatlik bir eğitim mesela?
0
Tarık
Pek tabii bu insanlarda bilgi, eğitim, danışmanlık vb. gibi şeylerden ekmek yemeliler. Kimse bir yandan yazılım geliştirirken öte yandan aç gezemez. Ki en onurlu bir davranış biçimidir bilgi den para kazanmak. Bir yazılım geliştirip bin küsür kopyasından milyon dolarlar götürmekten kat be kat daha düzgün daha etik insani bir davranıştır.

Benim anlayışıma göre özgürlükçüyüm diyip, bilgi özgürlüğünden bahsedip eğitimden para kazanmaya çalışması bir kişinin yaptığı işe ne kadar gerçekçi baktığının bir göstergesisidir. Zira işin, bazı kimselerin sandığı gibi "hippi tavrı" olmadığını gösterir. Bu insanlar, hackerlar , üstadlar ekmek yiyecek ki biz de kendimizi geliştirelim değil mi?
Ah birde şu etki altındaki kullanıcılar, açık kaynakçıların dünyaya kazandırdıklarının farkında olsalar. Mesela xerox yazıcı sürücülerinin artık parasız olması gibi :)

Pink Floyd - Comfortably Numb
0
dilencikahin
İlk olarak evet paralı yada parasız kurumsal eğitime karşıyım.İkinci olarak söylemek istediğim şey emek karşılıgında para kazanılmaması değildi.Elbette ki gösterilen bir emek o kadar birikim var karşılıgı alınmalı.Bahsettiğim olay bu paranın direk olarak halktan alınmaması yani gereksiz,sonucunda koyun oluşturan bir eğitim sistemine bu kadar para harcayan devlet bu parayı gerçek eğitime harcamalı bunun gibi.Emek gösteren karşılıgını alır,bilgi bedava ve özgür hale gelir halk için,herkes mutlu olur.
0
FZ
"troll" sözcüğünün anlamına yepyeni bir boyut katmaya çalışmıyor iseniz yukarıdakileri tekrar okumanızı öneririm. Yok eğer samimi iseniz: "kurumsal eğitim" ne demek? Emeğin karşılığını o emekten faydalanan profesyoneller vermeyecekse kim verecek, ben mi? Ne koyunu? Burada profesyonel bilgisayar güvenliği eğitiminden bahsediyoruz. Bilgi duruma göre özgür, duruma göre de bedava olabilir. Bilgiyi edinmek ise "bedava" değil, her halükarda gereken bir emek var, öğretmek ve öğrenmek için.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

9 Mart Penguen Kahvaltısı

kocak

Bahar geliyor, penguenler kahvaltıda buluşuyor.

Daha önce Ankara Saklıbahçe'de yapmış olduğumuz kahvaltı etkinliğimize yeni bir buluşmayla devam ediyoruz.

E-posta Güvenliği Semineri

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından kamuya açık olarak düzenlenen seminer dizisinin bu haftaki konuğu Sabancı Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünden Albert Levi ve seminerin konusu E-posta Güvenliği

Söz konusu seminer 8 Aralık 2005 Perşembe günü 17:00'da, Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü Mahkeme Salonu'nda başlayacaktır.

''Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004'' Filmleri #2: Richard Stallman

butch

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2004 sunum görüntüleri yayınlanmaya devam ediyor. Özgür Yazılımın babası Richard Stallman'ın "Özgür Yazılım Hareketi ve GNU/Linux İşletim Sistemi" sunumuna ait görüntülere open.bilgi.edu.tr/freedays adresinden ulaşabilirsiniz.

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri 2007

butch

Bu yıl beşincisi düzenlenecek Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri, 3-4 Mart 2007 tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi - Dolapdere kampüsünde gerçekleştirilecek.

Linux Semineri : Mandrake Linux Kurulumu

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 4 Haziran Çarşamba günü Ankara'da Linux'a yeni başlayanlara yönelik bir seminer düzenliyor. Popüler Linux dağıtımlarından Mandrake Linux'un kurulumunun uygulamalı olarak anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlıyor. - Ayrıntılı Bilgi-