xenomorph

xenomorph


0 takip ediyor | 0 takip ediliyor


Bilgi alanları


İlgi alanları

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi ( 9)

Eğitim videoları/dökümanları bir yerlerde yayınlanıp topluluk adına faydalı hale getirilecek mi bakalım. Merakla bekliyorum...

Milli Otomobil Yaptık (Mı?) ( 18)

Varsayalım ki motorunu da yaptık; elektronik aksamını da... Bu sefer ne olacak? "Bu motorun bilmem ne parçasını niye dışarıdan aldık? Şunu niye içeride üretmedik?" Onları da üretsek başka bir yönden açık bulunacak.
Biraz özleştiri: Bizim milletimizde yapılan işin takdir edilmemesi gibi bir hastalık var. Bugün otomobilin dışını tasarlayanlar yarın bir gün motorunu da tasarlar kendi üretim teknolojisini de geliştirir. Fakat bu işler hemen olup bitecek işler değildir. "Hani kardeşim bunu niye dışardan aldınız" diyerek köstek olunacağına. "Birader sen dışını üretmişsin ben de motor için çalışmalara başladım bir sonraki modelde motorumuzu da üretelim" diyerek destek olunmalıdır.
İlk kez burada görüyorum bu haberi. Daha önce hiç bilgim olmamıştı bu konuda. Projede çalışanları tebrik ediyorum...

Windows Vista yüklemek 2 dakika ! ( 43)

Mesele laf sokma, laf altında bırakma, dikkati başka yere çekme değil burda. "Siz kaç satır işletim sistemi kodu yazdınız ki konuşuyorsunuz" diyerek, Linux'a, Slahsdot'a, Fazlamesai'ye karşı olan düşüncelerinden, körü körüne olan ms düşmanlığından yakınmasına rağmen, körü körüne bir opensource düşmanlığı beslediğini anladığımız arkadaşımızın kendi yanlışlarıyla birlikte bu yanlışı da düzeltmesini umarak yazılmış bir yorumdu. Arif olan anlar. Kime niyet kime kısmet. Neyse....

Windows Vista yüklemek 2 dakika ! ( 43)

O kadar çok işletim sistemi kodu yazmaktan olsa gerek Türkçe yazmakta bir takım problemler çıkmış: "donusturebilirdik te" bölümündeki 'de' nin sertleşmeyeceğini unutmuş gibisiniz.

Windows Vista yüklemek 2 dakika ! ( 43)

O kadar çok işletim sistemi kodu yazmaktan olsa gerek Türke yazmakta bir takım problemler çıkmış: "donusturebilirdik te" bölümündeki 'de' nin sertleşmeyeceğini unutmuş gibisiniz.

Vista'nın 25 eksikliği ( 55)

özellikle 1 ve 8 numara gösteriyor ki önümüzdeki yıllarda masaüstünde bir linux patlaması yaşanacak. pista Rc1 i denemiştim kullanımı performans açısında da alışkanlık açısından da tam bi felaket. Ayrıca linux masaüstü alanında oldukça ilgi çekici hamleler yapıyor. Aiglx xgl gibi üç boyutlu masaüstü ortamları kullanımı kolaylaştırmasının yanında fonksiyonaliteyi de birlikte getiriyor bence. Kde 4 beyin fırtınaları insanın ilgisini çekiyor. İşin en ilginç yanı ise artık masaüstünde windows kullanan arkadaşlarımda bir linux özentisi görüyor olmam. Mesela windows masaüstünde superkaramba taklitleri sistem özellikleri; arka planı yuvarlak penguen olan şirin saatler filan göze çarpıyor. Devran dönüyor bence.. ne dersiniz??

Kablosuz antenlerimizi güçlendirelim... ( 1)

Tam olarak zamanı hatırlamıyorum. yanılmıyorsam 3.5 sene filan önceydi. kimseler bilmez belki de, Üstad Serdar Köylü sivasta kısıtlı imkanlarla açık havada, donanıma göre uzun mesafeli, bir kablosuz bağlantı kurmaya çalışıyordu... Parabol template kullanarak halletmişti üstad. Aah ne günlerdi şimdi ulaşamıyorum da kendisine. Efkarlandım bak...

Linux Kullanmamak İçin 5 Neden ( 8)

Office konusunda haklı olabilirsiniz; fakat bir antivirüse hele hele bir spyware e hiç gerek yok. Lütfen!! :D

Linux Kullanmamak İçin 5 Neden ( 8)

Evet galiba öyle garip bi durum oluşmuş :)

Hangi Linux Dağıtımı? ( 40)

Ben bir Gentoo kullanıcısyım (2005.0) ve sonuc olarak da Gentoo nun çıkması mutluluk verici (%81). Sistemimi seviyorum :)

Özgür Yazılım Günleri ve Açık Kaynak Günleri Başlıyor. ( 5)

Gerçekten güzel bi program şu anda bu mesajı PARDUS un standından Etkinlik içerisinden canlı olarak yayınlıyorum :)
Kaçıranların kesinlikle üzülmesi gerektiğini düşünüyorum.
Beni en çok mutlu eden ise Ulusal işletim sistemi üzerinden bu etkinlik hakkındaki düşüncelerimi sizinle paylaşmak...

Fazlamesai.net'e soralım: Özgür Dizüstü ( 39)

Olaya farklı bi yönden bakmaya ne dersiniz...
çok değil sadece bir hafta önce HP türkiye genel müdürü Yildiz Teknik Üniversitesi Açık kaynak günleri kapsamında Konuşmacı olarak programa katıldı.
Açık kaynağın geçmişi ve geleceği enine boyuna tartışıldı yararlıdır faydalıdır denildi.
kendisine yönelttiğim bir soru şu oldu:
"Avrupada üzerinde Linux işletim sistemi ile kullanıcıya sunulan HP dizüstü bilgisayarlar yaygınlaşmaya başladığından beri Türkiye ye de aynı şekilde bu ürünlerden getirlimesini bekliyordum.Fakat görebildiğim kadarıyla, gazetelerde dergilerde şurda burda gördüğüm bütün reklamlarda, hala Windows XP ile birlikte gelen ürünler göze çarpıyor.Neden Türkiye ye hala Linux ile birlikte HP laptoplar gelmiyor?"

verilen cevap ne oldu dersiniz?

"Biz türkiyeye de bu ürünlerden getirdik FAKAT!! bu ürünlerin reklamlarını gazetelere dergilere vb. yerlere verdiğimiz zaman Microsoft Türkiye den bize telefon geliyor. Ayrıca Biz de her işletim sistemi için onlara bir bedel ödüyoruz Linux ile birlikte gelen laptoplar hem bizim için hem de kullanıcı için daha makul.İkinci Bir mesele de satılan Linux işletimine sahip laptoplara yasal olmayan yollardan Windows işletim sistemi kurulduğu yönünde bilgilere ulaştık.Bir diğer gerçek ise Türkiyede bu ürünlere çok fazla rağbet edilmiyor."

yada ettirilmiyor bu bir tartışma konusu.

Fakat neden Windows kullanılan işletim sistemleri arasında en üst sırada?Çok güvenli olduğu için mi? çok mu ucuz?
hatır cevap çok basit insanlar kolayı seviyor.İnsanların çoğuna herhangi bir uygulamanın manual ini açıp sabaha kadar okumak ya da bir dil öğrenip bişeyler üretmek üretilenleri incelemek sıkıcı ve gereksiz geliyor.Araştırmak öğrenmek GELİŞMEK zor geliyor insanlara.Hal böyle olunca gelişim birkaç fedai ile yavaş yavaş yürüyor.