NetBeans 6.0 Çıktı!

0
auselen
Netbeans'in uzun zamandır beklenen yeni sürümü sessiz sedasız sunuculardaki yerini aldı.

Desteklediği teknolojilere (Ajax, C/C++, Databases, Debugger, Desktop, Editor, GUI Builder, Java EE, Java ME, Java SE, Javascript, Mobile, Profiler, Refactor, REST, Rich Client Platform, Ruby, SOA, SOAP, UML, Web, WSDL , XML) bakılırsa Netbeans her tür geliştiricinin işini kolaylaştıracak nitelikte araçlarla komple bir geliştirme ortamı.
Henüz denemediyseniz şu adresten veya buradan kendinize uygun bir kopya edinebilirsiniz. Evet parasız ve açık kaynak :) DVD olarak parasız olarak adresinize de yollayabiliyorlar talep ederseniz.

Görüşler

0
FZ
Eclipse IDE kullanıcıları ne diyor buna?
0
onurakdemir
Aslında şunu sormak geliyor içimden(ama lütfen yorum yazacak kişiler hem eclipse hem netbeans kullanmıs olsun bos konusmayalım biseyler ogrenelim). Eger java development yapıyorsanız neden eclipse kullanırsınızki? Netbeans araçlarıyla ve hızıyla eclipseten kat ve kat ustun. Ama eger dersenizki ben eclipse'in coreunu alıp kendi developmentim icin duzenleyecem ozaman eclipse daha kullanıslı ve şık:)
Fikirlerinizi söylermisiniz? Ben şu ana kadar netbeansı development sırasında her zaman üstün özellikleriyle karşılaştım.Siz?
0
yilmaz
Eclipse tek başına yetmiyor. Plugin denilen eklere ihtiyacı var. Eclipse çok esnek bir ide özellikle web tarafında kod yazıyorsanız java tarafında 50dan fazla çatı mevcut bunların herbirini eclipse'e eklemek kolay. Ayrıca maven ant vs.. ilede kolay entegre oluyor. Projenizin dizin yapısını değiştirebiliyorsunuz -ki bu netbeansin dizin yapısı değiştirilemiyor. Eclipse'de minör sürümler arasında çok büyük farklar var. O yüzden 3.2 de çalışan bir plugin 3.3 te çalışmıyor. Fakat netbeans de 5,5.5,5.5.1 de bile pluginler çalışıyor. Netbeans 6 'da ide çok değişti. Kod yazım ortamı,otomatik tamamlama,otomatik kod oluşturma, birim test yazma bunlar çok kolaylaştı. Netbeans 4 den sonra idenin kullandığı memory miktarı gittikçe arttı. her sürümde makinaya ekstra bir 256 lık takmak gerekiyor:)) Şu an eclipse de çözülememiş memory sorununu düşünürsek eşitlendiler diyebiliriz. Nihayetinde bir sonraki projem de web için netbeans e şans vermek istiyorum.

Şu ana kadar desktop uygulaması geliştirirken netbeansden başka ideye bakmadım.

Netbeansin bir diğer önemli aracıda profiler. Tek kelimeyle mükemmel bir profiler ve IDE ile sorunsuz çalışıyor.
0
admin
Bence netbeans 6 java için Eclipse'ten daha üstün bir IDE. Tabii ki bazı eksiklikleri var. Ama umuyorum ki o eksiklikler de en kısa sürede düzeltilecek.( örneğin Struts 2 desteği yok hala). Ayrıca 6.0 sürümde 5.5.1 'e göre gerçekten çok fazla iyileştirmeler yapılmış.
0
Tarık
DVD Kit' in içeriği bence müthiş, henüz almadım sitenin yalancısıyım :O
0
zekzekus
daha önce kurulum ve yeni proje oluşturma esnasında çıkan sistem yerellerini ingilizce yapmamızı gerektiren bug hala devam ediyor mu acaba? çok sinir bir şey gerçekten bu bug. gerçi netbeans'den değil de jdk'dan kaynaklandığını okumuştum bir yerlerde ne kadar doğru bilmiyorum
0
redbaron
------- Additional comments from anebuzelsky Wed Aug 1 11:51:52 +0000 2007 -------

FYI: with NetBeans 6.0 the problem is fixed.

Bu linkte belirtildigine gore bu problem cozulmus.

http://www.netbeans.org/issues/show_bug.cgi?id=52012
0
yilmaz
Installshield'in bir bug'ı idi. Netbeans artık kendi yazılımı kullanıyor.
0
zekzekus
sorunun giderilmesine sevindim. ama yeni proje oluştururken benzer sorunu yaşamamak için config dosyasına bir yere locale tr gibi bir şeyler eklemek gerekiyordu. bu da giderilmişitir umarım. install shield ile ilgili değildi sanırım bu :)
0
yilmaz
evet o değil :) aslında sorun installshield de de değil ama installshield forumlarında sorun bizden kaynaklanıyor denmişti.
0
realist
Ruby eklentisi dinamik diller için yazılmış -açık kod- geliştirme ortamlarında görülmemiş yeteneklere sahip.

Ayrıca JRuby şimdiden, Ruby interpreter'ın 2.0 sürümünde düzeltilmesi beklenen en önemli sorunlarından (yavaşlık, green threads) kurtulmanızı sağlıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Indicube

anonim

Taşınabilir, izlenebilir ve tabi dinlenebilir medya konseptini bir ileriki seviyeye getirecek "göze yakın giyilen" ürün Indicube Mart ayında piyasaya sunulacakmış.

Evet artık istediğimiz görsel(ntsc/pal) medyayı bu özel gözlükle izleyebileceğiz. NTSC/PAL girişinden TV ye bağlanabilen herhangi bir aleti(TV, DVD oynatıcı,oyun konsolu, Ipod vs) bağlamak mümkün. Ayrıca USB girişinden de bilgisayar yada çesitli kablosuz ağ yayın alıcısını kullanabiliyorsunuz. Bence güzel yani iPod gibi kullanışsız olmasın diye de GNU/Linux işletim sistemiyle geliyor olması...

IBM Türk Çalışanlarının Sendikal Örgütlenmesi

anonim

Bizler 258 kişiyle Tez-koop-iş sendikasına üye IBM Türk çalışanlarıyız.

Sendikamız, toplu sözleşme yapma hakkımızı almak için 26 Mart 2008 tarihinde Çalışma Bakanlığına yetki başvurusunda bulundu.

gOS: Yeni Bir Kavram

erika

Birçok Web 2.0 uygulamasını içeren alternatif bir işletim sistemi üretilmiş, adı ''gOS'', Ubuntu tabanlı. Şuradan indirebilirsiniz. Sitede Google ile bir alakalarının olmadığı belirtilmiş. Bu işletim sistemi özellikle Google uygulamalarının ve diğer bedava yazılımların daha geniş kitlelere ulaşması için yapılmış. WalMart'da 199$'a çıkan gPC'de bu işletim sistemi yüklü. Yok satmış. :-) Türkiye'de 199$'a satılan bir laptop olsa ne iyi olur.

Mum yakmayı deneyelim: TDK gerekeni yaptı

jfever

Geçtigimiz günlerde FM'de hararetli tartışmalara neden olan Belki de Wikipedia'yı Türkçeleştirmemek.. başlıklı haberde gelen yorumlardan birinde TDK sozlugunde bulunan isimler sozlugundeki sacmaliklardan bahsediliyordu.

Ayni sacma aciklamalari TDK sitesine girip kendim bizzat gordukten sonra sayfanin altinda bulunan bilgi edinme butonuna tiklayip durumu ozetlemistim. Bugun TDK tarafinda eposta yoluyla geri bildirim yapildi:

Etkinlik Dediğin Böyle Olur: Accelerating Change 2005

FZ

Etkinlik dediğin böyle olur. Vernor Vinge, Ray Kurzweil, Peter Norvig, Rudy Rucker, Terry Winograd gibi efsane isimlerin bir araya geldiği Accelerating Change 2005 konferansı bu sene Stanford'da düzenleniyor.

Kaynak: planet.lisp.org