NetBeans 6.0 Çıktı!

0
auselen
Netbeans'in uzun zamandır beklenen yeni sürümü sessiz sedasız sunuculardaki yerini aldı.

Desteklediği teknolojilere (Ajax, C/C++, Databases, Debugger, Desktop, Editor, GUI Builder, Java EE, Java ME, Java SE, Javascript, Mobile, Profiler, Refactor, REST, Rich Client Platform, Ruby, SOA, SOAP, UML, Web, WSDL , XML) bakılırsa Netbeans her tür geliştiricinin işini kolaylaştıracak nitelikte araçlarla komple bir geliştirme ortamı.
Henüz denemediyseniz şu adresten veya buradan kendinize uygun bir kopya edinebilirsiniz. Evet parasız ve açık kaynak :) DVD olarak parasız olarak adresinize de yollayabiliyorlar talep ederseniz.

Görüşler

0
FZ
Eclipse IDE kullanıcıları ne diyor buna?
0
onurakdemir
Aslında şunu sormak geliyor içimden(ama lütfen yorum yazacak kişiler hem eclipse hem netbeans kullanmıs olsun bos konusmayalım biseyler ogrenelim). Eger java development yapıyorsanız neden eclipse kullanırsınızki? Netbeans araçlarıyla ve hızıyla eclipseten kat ve kat ustun. Ama eger dersenizki ben eclipse'in coreunu alıp kendi developmentim icin duzenleyecem ozaman eclipse daha kullanıslı ve şık:)
Fikirlerinizi söylermisiniz? Ben şu ana kadar netbeansı development sırasında her zaman üstün özellikleriyle karşılaştım.Siz?
0
yilmaz
Eclipse tek başına yetmiyor. Plugin denilen eklere ihtiyacı var. Eclipse çok esnek bir ide özellikle web tarafında kod yazıyorsanız java tarafında 50dan fazla çatı mevcut bunların herbirini eclipse'e eklemek kolay. Ayrıca maven ant vs.. ilede kolay entegre oluyor. Projenizin dizin yapısını değiştirebiliyorsunuz -ki bu netbeansin dizin yapısı değiştirilemiyor. Eclipse'de minör sürümler arasında çok büyük farklar var. O yüzden 3.2 de çalışan bir plugin 3.3 te çalışmıyor. Fakat netbeans de 5,5.5,5.5.1 de bile pluginler çalışıyor. Netbeans 6 'da ide çok değişti. Kod yazım ortamı,otomatik tamamlama,otomatik kod oluşturma, birim test yazma bunlar çok kolaylaştı. Netbeans 4 den sonra idenin kullandığı memory miktarı gittikçe arttı. her sürümde makinaya ekstra bir 256 lık takmak gerekiyor:)) Şu an eclipse de çözülememiş memory sorununu düşünürsek eşitlendiler diyebiliriz. Nihayetinde bir sonraki projem de web için netbeans e şans vermek istiyorum.

Şu ana kadar desktop uygulaması geliştirirken netbeansden başka ideye bakmadım.

Netbeansin bir diğer önemli aracıda profiler. Tek kelimeyle mükemmel bir profiler ve IDE ile sorunsuz çalışıyor.
0
admin
Bence netbeans 6 java için Eclipse'ten daha üstün bir IDE. Tabii ki bazı eksiklikleri var. Ama umuyorum ki o eksiklikler de en kısa sürede düzeltilecek.( örneğin Struts 2 desteği yok hala). Ayrıca 6.0 sürümde 5.5.1 'e göre gerçekten çok fazla iyileştirmeler yapılmış.
0
Tarık
DVD Kit' in içeriği bence müthiş, henüz almadım sitenin yalancısıyım :O
0
zekzekus
daha önce kurulum ve yeni proje oluşturma esnasında çıkan sistem yerellerini ingilizce yapmamızı gerektiren bug hala devam ediyor mu acaba? çok sinir bir şey gerçekten bu bug. gerçi netbeans'den değil de jdk'dan kaynaklandığını okumuştum bir yerlerde ne kadar doğru bilmiyorum
0
redbaron
------- Additional comments from anebuzelsky Wed Aug 1 11:51:52 +0000 2007 -------

FYI: with NetBeans 6.0 the problem is fixed.

Bu linkte belirtildigine gore bu problem cozulmus.

http://www.netbeans.org/issues/show_bug.cgi?id=52012
0
yilmaz
Installshield'in bir bug'ı idi. Netbeans artık kendi yazılımı kullanıyor.
0
zekzekus
sorunun giderilmesine sevindim. ama yeni proje oluştururken benzer sorunu yaşamamak için config dosyasına bir yere locale tr gibi bir şeyler eklemek gerekiyordu. bu da giderilmişitir umarım. install shield ile ilgili değildi sanırım bu :)
0
yilmaz
evet o değil :) aslında sorun installshield de de değil ama installshield forumlarında sorun bizden kaynaklanıyor denmişti.
0
realist
Ruby eklentisi dinamik diller için yazılmış -açık kod- geliştirme ortamlarında görülmemiş yeteneklere sahip.

Ayrıca JRuby şimdiden, Ruby interpreter'ın 2.0 sürümünde düzeltilmesi beklenen en önemli sorunlarından (yavaşlık, green threads) kurtulmanızı sağlıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Büyük Usta Dijkstra`yı Kaybettik (1930 - 2002)

FZ

Bilgisayar bilimlerine ve endüstriye yaptığı katkılarla tanınan Professor Edsger Wybe Dijkstra, uzun süredir sürdürdüğü kanser mücadelesine yenik düşerek 6 Ağustos 2002'de, Hollanda'daki evinde aramızdan ayrıldı.

1930 yılında Rotterdam'da doğan Dijkstra kimyager bir babanın ve matematikçi bir annenin oğlu idi. Üniversitede matematik ve teorik fizik okuyan bilimadamı daha sonra Amsterdam Üniversitesinde bilgisayar bilimleri üzerine doktora yaptı. 1952-1962 yılları arasında Mathematisch Centrum, Amsterdam'da programcı olarak çalışan Dijkstra, daha sonra Eindhoven Teknoloji Üniversitesi'nde matematik profesörü ve 1973-1984 yılları arasında da Burroughs Corporation'da araştırmacı olarak çalıştı. 1984-1999 yılları arasında Texas Üniversitesi'nde Bilgisayar Bilimleri bölümünde görev alan bilimadamı 1999 yılında Emeritus Profesör olarak emekli oldu.....

Formula-G

melitical

TÜBİTAK tarafından organize edilen Formula-G güneş arabaları yarışması 30 Ağustos günü Formula-1 pistinde yapılacak. İlgilenenleri bekliyoruz.

2005 DARPA Robot Araç Yarışı

gunebakan

Amerika Savunma Bakanlığı İleri Araştırma Projeleri bölümünün açmış olduğu yarışmanın ana koşulu robot araçların dışarıdan herhangi bir komut almadan 132.2 millik yarışı bitirebilmeleri idi. Araçların amacı GPS gibi araçları kullanarak, edindiği görsel ve diğer verilerden faydalanmak, kendi karar sistemleri ile doğal ve yarışma için konulmuş bazı insan yapımı engelleri geçerek yarışmayı ilk olarak tamamlamaktı. Yarışmanın amacı ise ileride Amerika'nın savaş sanayinde kullanabileceği insansız araçları geliştirme yönünde ilerleme kaydetmekti.

Minik hikayeler, linkler... [1]

conan

Madem uzun zamandır oturup da bir şeyler yazamıyorum, bari ilginç bulduğum haberleri derleyeyim de minik başlıklarla linkleyeyim diye düşündüm.

Gerçi bu tip haberlerin çoğu burada türkçe olarak çevrilip ya da link gösterilip yazılıyor ama yine de denemeye değer. Beğenilirse devam ederim, beğenilmezse de arşivde örnek kalır ;)

Konser: Genetik Algoritmalarla Müzik - Kim Cascone @ Santralİstanbul

FZ

David Lynch'in ses danışmanı elektronik müzik bestecisi Kim Cascone, 8 Kasım Cumartesi akşamı Santralİstanbul Enerji Müzesi'nde düzenlenecek konserde elektronik müzik dinleyicileri ile buluşuyor.

Kim Cascone, 4-7 Kasım tarihleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Müzik Bölümü'nün konuğu oldu ve 'Basit Genetik Algoritmaları Kullanarak İçerik Yaratma' başlıklı bir atölye çalışması yaptı. 7 katılımcının yer aldığı bu atölye çalışmasının sonunda ortaya çıkan eser 8 Kasım Cuma akşamı saat 19:00'da santralistanbul Enerji Müzesi'nde yapılacak konserde seslendirilecek.