NetBeans 6.0 Çıktı!

0
auselen
Netbeans'in uzun zamandır beklenen yeni sürümü sessiz sedasız sunuculardaki yerini aldı.

Desteklediği teknolojilere (Ajax, C/C++, Databases, Debugger, Desktop, Editor, GUI Builder, Java EE, Java ME, Java SE, Javascript, Mobile, Profiler, Refactor, REST, Rich Client Platform, Ruby, SOA, SOAP, UML, Web, WSDL , XML) bakılırsa Netbeans her tür geliştiricinin işini kolaylaştıracak nitelikte araçlarla komple bir geliştirme ortamı.
Henüz denemediyseniz şu adresten veya buradan kendinize uygun bir kopya edinebilirsiniz. Evet parasız ve açık kaynak :) DVD olarak parasız olarak adresinize de yollayabiliyorlar talep ederseniz.

Görüşler

0
FZ
Eclipse IDE kullanıcıları ne diyor buna?
0
onurakdemir
Aslında şunu sormak geliyor içimden(ama lütfen yorum yazacak kişiler hem eclipse hem netbeans kullanmıs olsun bos konusmayalım biseyler ogrenelim). Eger java development yapıyorsanız neden eclipse kullanırsınızki? Netbeans araçlarıyla ve hızıyla eclipseten kat ve kat ustun. Ama eger dersenizki ben eclipse'in coreunu alıp kendi developmentim icin duzenleyecem ozaman eclipse daha kullanıslı ve şık:)
Fikirlerinizi söylermisiniz? Ben şu ana kadar netbeansı development sırasında her zaman üstün özellikleriyle karşılaştım.Siz?
0
yilmaz
Eclipse tek başına yetmiyor. Plugin denilen eklere ihtiyacı var. Eclipse çok esnek bir ide özellikle web tarafında kod yazıyorsanız java tarafında 50dan fazla çatı mevcut bunların herbirini eclipse'e eklemek kolay. Ayrıca maven ant vs.. ilede kolay entegre oluyor. Projenizin dizin yapısını değiştirebiliyorsunuz -ki bu netbeansin dizin yapısı değiştirilemiyor. Eclipse'de minör sürümler arasında çok büyük farklar var. O yüzden 3.2 de çalışan bir plugin 3.3 te çalışmıyor. Fakat netbeans de 5,5.5,5.5.1 de bile pluginler çalışıyor. Netbeans 6 'da ide çok değişti. Kod yazım ortamı,otomatik tamamlama,otomatik kod oluşturma, birim test yazma bunlar çok kolaylaştı. Netbeans 4 den sonra idenin kullandığı memory miktarı gittikçe arttı. her sürümde makinaya ekstra bir 256 lık takmak gerekiyor:)) Şu an eclipse de çözülememiş memory sorununu düşünürsek eşitlendiler diyebiliriz. Nihayetinde bir sonraki projem de web için netbeans e şans vermek istiyorum.

Şu ana kadar desktop uygulaması geliştirirken netbeansden başka ideye bakmadım.

Netbeansin bir diğer önemli aracıda profiler. Tek kelimeyle mükemmel bir profiler ve IDE ile sorunsuz çalışıyor.
0
admin
Bence netbeans 6 java için Eclipse'ten daha üstün bir IDE. Tabii ki bazı eksiklikleri var. Ama umuyorum ki o eksiklikler de en kısa sürede düzeltilecek.( örneğin Struts 2 desteği yok hala). Ayrıca 6.0 sürümde 5.5.1 'e göre gerçekten çok fazla iyileştirmeler yapılmış.
0
Tarık
DVD Kit' in içeriği bence müthiş, henüz almadım sitenin yalancısıyım :O
0
zekzekus
daha önce kurulum ve yeni proje oluşturma esnasında çıkan sistem yerellerini ingilizce yapmamızı gerektiren bug hala devam ediyor mu acaba? çok sinir bir şey gerçekten bu bug. gerçi netbeans'den değil de jdk'dan kaynaklandığını okumuştum bir yerlerde ne kadar doğru bilmiyorum
0
redbaron
------- Additional comments from anebuzelsky Wed Aug 1 11:51:52 +0000 2007 -------

FYI: with NetBeans 6.0 the problem is fixed.

Bu linkte belirtildigine gore bu problem cozulmus.

http://www.netbeans.org/issues/show_bug.cgi?id=52012
0
yilmaz
Installshield'in bir bug'ı idi. Netbeans artık kendi yazılımı kullanıyor.
0
zekzekus
sorunun giderilmesine sevindim. ama yeni proje oluştururken benzer sorunu yaşamamak için config dosyasına bir yere locale tr gibi bir şeyler eklemek gerekiyordu. bu da giderilmişitir umarım. install shield ile ilgili değildi sanırım bu :)
0
yilmaz
evet o değil :) aslında sorun installshield de de değil ama installshield forumlarında sorun bizden kaynaklanıyor denmişti.
0
realist
Ruby eklentisi dinamik diller için yazılmış -açık kod- geliştirme ortamlarında görülmemiş yeteneklere sahip.

Ayrıca JRuby şimdiden, Ruby interpreter'ın 2.0 sürümünde düzeltilmesi beklenen en önemli sorunlarından (yavaşlık, green threads) kurtulmanızı sağlıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HP SnoSoft`u DMCA kurallarına gore dava edecek.

conan

HP, dün işletim sistemi Tru64de bir guvenlik açığı bulan ve bu açığı kullanarak root access elde edilmesini sağlayan bir programı Bugtraq`da yayınlayan SnoSoft`u Digital Millennium Copyright Act (DMCA) yasalarına dayanarak dava edeceğini açıkladı. HP`nin Baskan Yardımcısının demecine göre SnoSoft`un her bir üyesi 500.000`er bin $ ve 5 yıla kadar mahkum olabilecekler.

Konu ile ilgili ilginç tartışmalar Slashdot`da alevlendi bile. Özellikle Bruce Perens`in bu konudaki yorumları ve tutumu oldukça ilginç. (Kendisi HP`nin Open Source departmanında Senior Strategist olarak görev almakta)

Kim 50.000 Euro ister?

anonim

Emre Sokullu'nun blog'unda, SeedCamp adlı İngiltere tabanlı bir fon, Avrupalı genç girişimlere 50.000 €'luk destek sağlayacak. Nasıl başvuracağınıza dair bilgilere buradan ulaşabilirsiniz.

Csound, HPKComposer, Videolar, Sesler ve İkili Evren

FZ

http://avsynthesis.blogspot.com/ ses ve hareketli görüntü sentezleme ile ilgili eğlenceli videoların yer aldığı bir site. Sitedeki videolar HPKComposer ile gerçekleştirilmiş ve müzikler herhangi bir ses örneklemi (sample) ya da nota tabanlı olmayıp tamamen csound ses üreteçleri kullanılmış.

MagmaLinux 9.5 çıktı

HMonus

MagmaLinux'un ilk kullanılabilir sürümü hatırlarsanız mart ayında duyurulmuş idi. 2 ayda bir yeni sürüm taahüt eden Magma ekibi, MagmaLinux 9.5'i çıkardı. Yeni sürümü http://www.magmalinux.org sayfasından indirebilirsiniz. Yeni sürümde dikkat çeken yenilikler:

Türkçe Gentoo Topluluğu Buluşuyor

gentoo

Türkiyedeki Gentoo topluluğunun artık buluşma noktası Gentoo Linux Wiki. Gentoo Linux Wiki bundan sonra Türkçe.

http://tr.gentoo-wiki.com

Amacımız Gentoo topluluğunun Gentoo ile ilgili ipuçlarını, eğitselleri ve genel olarak Linux'la ilgili diğer şeyleri paylaşabileceği bir ortam oluşturmak. Teknik sorunlarımızı hallettik. Ancak içerik yönünden çok eksikliklerimiz var. Bu yüzden eğitselleri Türkçeye çevirebilecek yeni Gentoo penguenlerine ihtiyacımız var. Eğer isterseniz siz kendiniz de Gentoo ile ilgili eğitseller hazırlayabilirsiniz.