NetBeans 6.0 Çıktı!

0
auselen
Netbeans'in uzun zamandır beklenen yeni sürümü sessiz sedasız sunuculardaki yerini aldı.

Desteklediği teknolojilere (Ajax, C/C++, Databases, Debugger, Desktop, Editor, GUI Builder, Java EE, Java ME, Java SE, Javascript, Mobile, Profiler, Refactor, REST, Rich Client Platform, Ruby, SOA, SOAP, UML, Web, WSDL , XML) bakılırsa Netbeans her tür geliştiricinin işini kolaylaştıracak nitelikte araçlarla komple bir geliştirme ortamı.
Henüz denemediyseniz şu adresten veya buradan kendinize uygun bir kopya edinebilirsiniz. Evet parasız ve açık kaynak :) DVD olarak parasız olarak adresinize de yollayabiliyorlar talep ederseniz.

Görüşler

0
FZ
Eclipse IDE kullanıcıları ne diyor buna?
0
onurakdemir
Aslında şunu sormak geliyor içimden(ama lütfen yorum yazacak kişiler hem eclipse hem netbeans kullanmıs olsun bos konusmayalım biseyler ogrenelim). Eger java development yapıyorsanız neden eclipse kullanırsınızki? Netbeans araçlarıyla ve hızıyla eclipseten kat ve kat ustun. Ama eger dersenizki ben eclipse'in coreunu alıp kendi developmentim icin duzenleyecem ozaman eclipse daha kullanıslı ve şık:)
Fikirlerinizi söylermisiniz? Ben şu ana kadar netbeansı development sırasında her zaman üstün özellikleriyle karşılaştım.Siz?
0
yilmaz
Eclipse tek başına yetmiyor. Plugin denilen eklere ihtiyacı var. Eclipse çok esnek bir ide özellikle web tarafında kod yazıyorsanız java tarafında 50dan fazla çatı mevcut bunların herbirini eclipse'e eklemek kolay. Ayrıca maven ant vs.. ilede kolay entegre oluyor. Projenizin dizin yapısını değiştirebiliyorsunuz -ki bu netbeansin dizin yapısı değiştirilemiyor. Eclipse'de minör sürümler arasında çok büyük farklar var. O yüzden 3.2 de çalışan bir plugin 3.3 te çalışmıyor. Fakat netbeans de 5,5.5,5.5.1 de bile pluginler çalışıyor. Netbeans 6 'da ide çok değişti. Kod yazım ortamı,otomatik tamamlama,otomatik kod oluşturma, birim test yazma bunlar çok kolaylaştı. Netbeans 4 den sonra idenin kullandığı memory miktarı gittikçe arttı. her sürümde makinaya ekstra bir 256 lık takmak gerekiyor:)) Şu an eclipse de çözülememiş memory sorununu düşünürsek eşitlendiler diyebiliriz. Nihayetinde bir sonraki projem de web için netbeans e şans vermek istiyorum.

Şu ana kadar desktop uygulaması geliştirirken netbeansden başka ideye bakmadım.

Netbeansin bir diğer önemli aracıda profiler. Tek kelimeyle mükemmel bir profiler ve IDE ile sorunsuz çalışıyor.
0
admin
Bence netbeans 6 java için Eclipse'ten daha üstün bir IDE. Tabii ki bazı eksiklikleri var. Ama umuyorum ki o eksiklikler de en kısa sürede düzeltilecek.( örneğin Struts 2 desteği yok hala). Ayrıca 6.0 sürümde 5.5.1 'e göre gerçekten çok fazla iyileştirmeler yapılmış.
0
Tarık
DVD Kit' in içeriği bence müthiş, henüz almadım sitenin yalancısıyım :O
0
zekzekus
daha önce kurulum ve yeni proje oluşturma esnasında çıkan sistem yerellerini ingilizce yapmamızı gerektiren bug hala devam ediyor mu acaba? çok sinir bir şey gerçekten bu bug. gerçi netbeans'den değil de jdk'dan kaynaklandığını okumuştum bir yerlerde ne kadar doğru bilmiyorum
0
redbaron
------- Additional comments from anebuzelsky Wed Aug 1 11:51:52 +0000 2007 -------

FYI: with NetBeans 6.0 the problem is fixed.

Bu linkte belirtildigine gore bu problem cozulmus.

http://www.netbeans.org/issues/show_bug.cgi?id=52012
0
yilmaz
Installshield'in bir bug'ı idi. Netbeans artık kendi yazılımı kullanıyor.
0
zekzekus
sorunun giderilmesine sevindim. ama yeni proje oluştururken benzer sorunu yaşamamak için config dosyasına bir yere locale tr gibi bir şeyler eklemek gerekiyordu. bu da giderilmişitir umarım. install shield ile ilgili değildi sanırım bu :)
0
yilmaz
evet o değil :) aslında sorun installshield de de değil ama installshield forumlarında sorun bizden kaynaklanıyor denmişti.
0
realist
Ruby eklentisi dinamik diller için yazılmış -açık kod- geliştirme ortamlarında görülmemiş yeteneklere sahip.

Ayrıca JRuby şimdiden, Ruby interpreter'ın 2.0 sürümünde düzeltilmesi beklenen en önemli sorunlarından (yavaşlık, green threads) kurtulmanızı sağlıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Noam Chomsky İstanbul Bilgi Üniversitesi´nde

FZ

Özgürlükleri teftiş için 13 Şubat’ta Türkiye’ye gelen Noam Chomsky, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde konferans veriyor ve Üniversite bu vesileyle, çağımızın en önemli entellektüellerinden Chomsky üzerine yapılmıs bir belgeseli 10 Şubat’ta gösteriyor.

Dünyaca ünlü Amerikalı düşünür ve dilbilimci Noam Chomsky 13 Şubat Çarşamba günü saat 16.00-18.00 arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü’nde, “11 Eylül ve İletişim” konulu bir konuşma yapacak.

Yurtdışı Internet Çıkışlarında Sorun

FZ

Türk Telekom, denizaltı fiberoptik kabloların bu sabah kopmasından kaynaklanan yurtdışı internet çıkışlarında yaşanan sorun nedeniyle, hizmeti alternatif yollardan verecek.

Türk Telekom Genel Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, saat 08.20'den itibaren Türk Telekom'a ait sea-me-we3 denizaltı fiberoptik kablolarda meydana gelen kopmadan dolayı, Türkiye'nin yurtdışı internet bağlantılarında aksamalar yaşanıyor. Problemin kaynağının tespiti ve kısa sürede giderilmesi için çalışmaların sürdürüldüğü belirtilen açıklamada, hizmetin geçici olarak alternatif yollardan verileceği ve gelişmelerden kamuoyunun bilgilendirileceği kaydedildi.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr/veriler/2004/01/04/haber_101242.php

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu X. Geleneksel Programlama Yarışması

anonim

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak her sene düzenlediğimiz ulusal programlama yarışmasının bu yıl 10.sunu düzenlemekten gurur duyuyoruz. Linux işletim sistemi tabanlı olarak düzenlenen ilk ulusal yarışma olan etkinliğimiz bilgi birikimi ve emek veren insanları ile ulusal bilgisayar olimpiyatına da önemli katkılar sağlamaktadır.

turkforge.org

anonim

Türkiye'de geliştirilen uygulamaların duyurulabileceği veya bu uygulamaların ortak bir yerde toplandığı bir yer yoktu. Ta ki FM okurlarından "delipenguen" bunun farkına varana kadar. Kendi uğraşları ve gForge birleşince ortaya turkforge.org çıktı.

Projelerde aranan iki özellik var. Proje Türkçe olacak veya en azından Türkçe dil seçeneği olacak ve özgür bir lisansa sahip olacak.

Postmodern Müzik

FZ

Konsere gidiyorsunuz. Başlangıç saati diyelim 19:00 ama herkes 18:00'da orada. Neden? Hazırlık yapmanız gerekiyor. Önce bir kiosk'a başvurup cep telefonu ve koltuk numaralarınızı veriyorsunuz. Evet, bu işi web'den de yapabilirsiniz, o zaman erken gitmeniz gerekmez. Neyse, salonda yerinizi alıyorsunuz. Ve bilin bakalım neler oluyor?

Herkes oturduktan sonra sahnedeki müzisyenler bir takım düğmelere basıp,bütün seyircilerin cep telefonlarına melodiler yüklüyorlar. Sonra da numaraları arayarak sizi çalıyorlar. Ve dünya tarihinde ilk defa müzik aletleri yerine seyircinin (cep telefonlarının) çalındığı bir konser gerçekleştiriliyor. Şaşarsınız ama ortaya dinlenebilir şeyler çıkıyor. Sitede mp3'ler var: Dialtones: a telesymphony.