NetBeans 6.0 Çıktı!

0
auselen
Netbeans'in uzun zamandır beklenen yeni sürümü sessiz sedasız sunuculardaki yerini aldı.

Desteklediği teknolojilere (Ajax, C/C++, Databases, Debugger, Desktop, Editor, GUI Builder, Java EE, Java ME, Java SE, Javascript, Mobile, Profiler, Refactor, REST, Rich Client Platform, Ruby, SOA, SOAP, UML, Web, WSDL , XML) bakılırsa Netbeans her tür geliştiricinin işini kolaylaştıracak nitelikte araçlarla komple bir geliştirme ortamı.
Henüz denemediyseniz şu adresten veya buradan kendinize uygun bir kopya edinebilirsiniz. Evet parasız ve açık kaynak :) DVD olarak parasız olarak adresinize de yollayabiliyorlar talep ederseniz.

Görüşler

0
FZ
Eclipse IDE kullanıcıları ne diyor buna?
0
onurakdemir
Aslında şunu sormak geliyor içimden(ama lütfen yorum yazacak kişiler hem eclipse hem netbeans kullanmıs olsun bos konusmayalım biseyler ogrenelim). Eger java development yapıyorsanız neden eclipse kullanırsınızki? Netbeans araçlarıyla ve hızıyla eclipseten kat ve kat ustun. Ama eger dersenizki ben eclipse'in coreunu alıp kendi developmentim icin duzenleyecem ozaman eclipse daha kullanıslı ve şık:)
Fikirlerinizi söylermisiniz? Ben şu ana kadar netbeansı development sırasında her zaman üstün özellikleriyle karşılaştım.Siz?
0
yilmaz
Eclipse tek başına yetmiyor. Plugin denilen eklere ihtiyacı var. Eclipse çok esnek bir ide özellikle web tarafında kod yazıyorsanız java tarafında 50dan fazla çatı mevcut bunların herbirini eclipse'e eklemek kolay. Ayrıca maven ant vs.. ilede kolay entegre oluyor. Projenizin dizin yapısını değiştirebiliyorsunuz -ki bu netbeansin dizin yapısı değiştirilemiyor. Eclipse'de minör sürümler arasında çok büyük farklar var. O yüzden 3.2 de çalışan bir plugin 3.3 te çalışmıyor. Fakat netbeans de 5,5.5,5.5.1 de bile pluginler çalışıyor. Netbeans 6 'da ide çok değişti. Kod yazım ortamı,otomatik tamamlama,otomatik kod oluşturma, birim test yazma bunlar çok kolaylaştı. Netbeans 4 den sonra idenin kullandığı memory miktarı gittikçe arttı. her sürümde makinaya ekstra bir 256 lık takmak gerekiyor:)) Şu an eclipse de çözülememiş memory sorununu düşünürsek eşitlendiler diyebiliriz. Nihayetinde bir sonraki projem de web için netbeans e şans vermek istiyorum.

Şu ana kadar desktop uygulaması geliştirirken netbeansden başka ideye bakmadım.

Netbeansin bir diğer önemli aracıda profiler. Tek kelimeyle mükemmel bir profiler ve IDE ile sorunsuz çalışıyor.
0
admin
Bence netbeans 6 java için Eclipse'ten daha üstün bir IDE. Tabii ki bazı eksiklikleri var. Ama umuyorum ki o eksiklikler de en kısa sürede düzeltilecek.( örneğin Struts 2 desteği yok hala). Ayrıca 6.0 sürümde 5.5.1 'e göre gerçekten çok fazla iyileştirmeler yapılmış.
0
Tarık
DVD Kit' in içeriği bence müthiş, henüz almadım sitenin yalancısıyım :O
0
zekzekus
daha önce kurulum ve yeni proje oluşturma esnasında çıkan sistem yerellerini ingilizce yapmamızı gerektiren bug hala devam ediyor mu acaba? çok sinir bir şey gerçekten bu bug. gerçi netbeans'den değil de jdk'dan kaynaklandığını okumuştum bir yerlerde ne kadar doğru bilmiyorum
0
redbaron
------- Additional comments from anebuzelsky Wed Aug 1 11:51:52 +0000 2007 -------

FYI: with NetBeans 6.0 the problem is fixed.

Bu linkte belirtildigine gore bu problem cozulmus.

http://www.netbeans.org/issues/show_bug.cgi?id=52012
0
yilmaz
Installshield'in bir bug'ı idi. Netbeans artık kendi yazılımı kullanıyor.
0
zekzekus
sorunun giderilmesine sevindim. ama yeni proje oluştururken benzer sorunu yaşamamak için config dosyasına bir yere locale tr gibi bir şeyler eklemek gerekiyordu. bu da giderilmişitir umarım. install shield ile ilgili değildi sanırım bu :)
0
yilmaz
evet o değil :) aslında sorun installshield de de değil ama installshield forumlarında sorun bizden kaynaklanıyor denmişti.
0
realist
Ruby eklentisi dinamik diller için yazılmış -açık kod- geliştirme ortamlarında görülmemiş yeteneklere sahip.

Ayrıca JRuby şimdiden, Ruby interpreter'ın 2.0 sürümünde düzeltilmesi beklenen en önemli sorunlarından (yavaşlık, green threads) kurtulmanızı sağlıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

100'den fazla İşletim sistemi bir bilgisayarda

Sabutay

Justlinux Forum'larında bir kişi, 110 tane işletim sistemini bir bilgisayara nasıl yüklediğini anlattı (3xDos, 3xWindows, 5xBsd, 2xSolaris ve 97xLinux). Bunun için 4 tane sabit disk ve 144 disk bölümü kullanmış. Bunu, Grub'un sınırlarını denemek için yapmış. Edindiği tecrübeler hakkında bir Çoklu-Boot howto'su yazacakmış.

Kaynak :tecchanel

Sony kötü yakalandı!

conan

Sony müşterilerinin bilgisayarlarına rootkit koyarken yakalandı! Olay sadece rootkit koymakla da bitmiyor. Bilgisayara yüklenen rootkit Sony'den satın alınan müzik CDlerinin kopyalanmasını engellemesi için kullanılan bir programı saklamak için kullanılıyor! Durun daha da bitmedi... Bu rootkit bilgisayardan normal yollardan uninstall edilememekle birlikte, eğer bir şekilde anti-kopyalama programını silmeye kalkarsanız bilgisayarınızın bir daha müzik CDsi çalamıyor! Evet yanlış duymadınız... Kişilik haklarına saygı filan hiç önemli değil. Önemli olan $$$

Bir kahraman

ganzo66

Hyoichi Kohno Dünya vatandaşı. Gezgin. Bisikletle dünyayı dolaştı, Yukon Nehri'nde rafting yaptı, McKinley Dağı'na tırmandı, Los Angeles'tan New York'a yürüdü. Amacı Kuzey Kutbu'ndan ülkesi Japonya'ya ulaşmaktı. 'Küresel Isınma'nın etkisiyle incelen buzlar geri dönmesine izin vermedi. 43 yaşında, yolculuğunun 670. kilometresinde buzun kırılması sonucunda düştüğü kutup sularında öldü. "Macera, kişinin hayatını savurup atması değil, olduğu yerden bir adım ileriye gidebilme cesaretini göstermesidir." www.reachinghome.org

Adobe, Macromedia'yı Satın Aldı

anonim

Evet arkadaşlar Adobe bugün itibari ile en büyük rakibi Macromediayı 3.4 milyar dolar karşılığı satın aldığını duyurmuş bulunmakta. Acrobat ve Photoshop vb. gibi yazılımları ile ünlü Adobe ile, Dreamweaver, Flash Freehand ile ünlü Macromedia, geliştirdikleri bu yazılımlar ile masüstü yayıncılık alanında dünya pazarının büyük bir kısmını ellerinde bulundurmaktaydılar.

Parkyeri'nden Tarihi Rekor: %3432 Büyüdü!

pinguary

Türkiye'nin en hızlı büyüyen teknoloji şirketlerini belirlemeye amaçlayan Deloitte Teknoloji Fast 50 Türkiye - 2007 Programı sonuçlandı. Programın birincisi, e-ticaret ve mobil çözümler alanında faaliyet gösteren ve son 5 yılda yüzde 3 bin 432 büyüme kaydeden Parkyeri oldu.

Bu yıl ikincisi düzenlenen program sonuçları, Rahmi Koç Müzesinde düzenlenen bir törenle açıklandı. İnternette ve mobil araçlarda e-ticaret ve mobil uygulamalar sunan Parkyeri'nin mobil telefonlardan televizyon izlemeyi sağlayan CepTV ve e-ticaret için teknik ve operasyonel altyapı kuran "sıcak pazar" gibi uygulamaları bulunuyor.