Microsoft: Daha Güvenli IE için, sisteminizi XP'ye güncelleyin

0
Soulblighter
Eğer sizde XP'den daha eski bir sürüm Windows kullanan 200 milyon kişiden biriyseniz ve Internet Explorer'ınıza yeni güvenlik geliştirmelirini uygulamak istiyorsanız, paranızı cebinize koyun :)

Çünkü Microsoft, Internet Explorer'ın yeni sürümünü sadece Windows XP'nin (Hizmet Paketi 2 ile) bir parçası olarak sunmak istiyor. sisteminizi XP'ye güncellemek için $99 gözden çıkarmanız gerek. Eğer ilk kez Windows alacaksanız XP fiyatı $199.
Analistlere göre bu ücretler, bir browser'ı güvenli hale getirmek için çok fazla.

"Sorun, kullanıcıların sadece bir browser'ı güvenli hale getirmek için tüm işletim sistemlerini değiştirmek zorunda kalmalarıdır." diyor analist Michael Cherry

Microsoft ise güvenlik geliştirmelerinin sadeec XP üzerindeki Internet Explorer ile sınırlı olacağını belirtiyor.

Microsoft, "Güvenlik geliştirmelerini Windows 2000'e ve daha eski sürümlere uygulamayı düşünmüyoruz. En güvenli Windows SP2'li Windows XP'dir. Müşterilerimize sistemlerini bir an önce SP2'li Windows XP'ye güncellemelerini öneriyoruz." diyor.

Belki de Microsoft IE'nin güvenlik açıklarından ortaya çıkan limonları, güçlü bir güncelleştirme satışı ile limonataya çevirmek istiyor.

Kaynak C|NET

Görüşler

0
Teorisyen
99 Dolarınızın cebinizde kalması için lütfen linkleri takip ediniz...

www.opera.com/download

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/firefox/releases/0.10.1/Firefox%20Setup%201.0PR.exe

http://ftp.mozilla.org/pub/mozilla.org/mozilla/releases/mozilla1.7.3/mozilla-win32-1.7.3-installer.exe

http://ftp.netscape.com/pub/netscape7/english/7.2/windows/win32/NSSetup.exe
0
Challenger
Yok ben illa 99$ ödeyeceğim diyorsanız Mozilla Foundation' a bağışta bulunun. :)
0
FZ
İyi fikir! ;-)
0
bm
Yahut to $99'u burada bir gence verip Mozilla'nin bir yerini duzelttirirsiniz, isini iyi yaparsa sonra Mozilla Foundation baskalarinin verdigi $99'lari da o programciya verir belki?
0
FZ
Çok daha iyi bir fikir! ;-)
0
Soulblighter
Bana $99 verseniz ben size baştan browser yazarım be :)
0
bm
Peki, soyle birsey yapsak: Tilki muhabbetinde biz bu $99'u yahut neyse topladik diyelim, hangi bug tamirini yahut eki http://www.mozilla.org/hacking/ [www.mozilla.org] yazilan sureci muteakip Mozilla'ya dahil ettirebiliriz? Yahut hangisi kac para? Madem insanlar Mozilla'ya maddi yardim yapmak isterler, bu da bir yol. Peki burada talip var mi yamasini Mozilla'ya sokabilecegine inanan?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

ARTIK GÜVENDEYİZ

anonim

Kim demiş bill amcanın espri anlayışı yok diye ! Hakkında her şeyi söyleyebilirsiniz ama şaka yapmayı bilmiyor diyemezsiniz ! micros~1 un sitesinde aşağıdaki başlığı görünce gülme krizi geçiriyordum :) " Herkese Microsoft'tan 'Güvende misiniz?' CD'si! Güvenli olanı seçin, şirketinizi güvenceye alın. CD talep formumuzu doldurun, "Güvende misiniz" CD'nizi adresinize gönderelim! TIKLAYIN! " Bu sitede çok daha fazlası var hepsini burda anlatamıyacağım ama şu ironik ilanı mutlaka yazmam lazım. " Hem Microsoft'un Stratejik Teknoloji Koruma Programı'nın bir parçası olarak, hem de genel güvenlik ile ilgili yanlış yapılandırmaların teşhis edilmesinde gelişmiş bir yöntem isteyen müşterilere yanıt olarak, Microsoft'un geliştirdiği Microsoft Temel Güvenlik Çözümleyicisi (MBSA) 1.0, grafik görünümlü ve komut satırı özellikli arabirimi ile, Windows sistemlerini yerel olarak veya uzaktan inceleyebilmektedir." Zaten bizim de güvenlik için tek eksiğimiz micros~1 un bilgisayrımızı uzaktan incelemesi kalmıştı. ARTIK GÜVENDEYİZ.

Microsoft GadgetCup 2006

zeux

Microsoft'un yeni nesil işletim sistemi MS Vista ile çıkacak bir teknoloji olan "gadget" ile kullanıcılara farklı bilgiler sunulabilecek.

Sakın sakın sakın ha, kaynak kodu göstermeyin siz ona!

FZ

São Paulo, Brezilya´da bir e-ticaret konferansına katılan üst düzey Microsoft yetkilisi Craig Mundie, şirket olarak açık kodun yazılım endüstrisini yok ettiğini düşündüklerini söyledi. Mundie´ye göre bir yazılımın başarısının yolu "asla kaynak kodu" göstermemekten geçiyor. Microsoft yetkilisi, FSF [Free Software Foundation] isimli kurumun sektördeki herkesin faydalandığı bir iş modelini yok etmeye çalıştığını söyledi. Mundie´ye göre açık kodlu yazılım modeli Brezilya´daki yazılım endüstrisini baltalamakta. Adı geçen Microsoft çalışanı, `copyright´olmaksızın küçük ölçekli firmaların asla kâr edemeyeceklerini iddia etti.

Gates Vakfı'na 37.000.000.000$ Bağış

FZ

Dünyanın en zengin ikinci adamı olarak bilinen Amerikalı yatırımcı Warren Buffett, 44 milyar doları aşan servetinin yüzde 85'ini hayır kurumlarına bağışlayacağını açıkladı. Buffet bağışının büyük bir kısmını, dünyanın en zengin adamı olan Bill Gates tarafından yönetilen yardım vakfına yapacak.

Berkshire Hathaway isimli yatırım şirketinin başkanı 75 yaşındaki Buffett'ın, Bill ve Melinda Gates Vakfı'na bağışlayacağı 37 milyar dolarlık miktar, ABD tarihinde bir kişi tarafından gerçekleştirilecek en büyük yardım olacak.

Kaynak: http://www.radikal.com.tr

Windows-XP piyasaya çıkmadan ucuzladı

anonim

Microsoft’un en son işletim programı Windows-XP, daha piyasaya çıkmadan 14 dolar ucuzlayarak 184.99 dolardan sipariş edilmeye başlandı. Microsoft, 25 Ekim’de piyasaya çıkaracağı Windows-XP’nin komple profesyonel sürümünün fiyatını 299 dolar, profesyonel yükseltim sürümünün fiyatını 199 dolar, ev tipi yükseltim sürümünün fiyatını ise 99 dolar olarak ilan etmişti. Ancak internette indirimli fiyatla yazılım ve donanım satan “Costco.com” adlı kuruluş, Windows-XP’nin profesyonel yükseltim sürümünü Microsoft’tan 14 dolar ucuz fiyatla 184.99 dolardan satacağını ve şimdiden sipariş kaydetmeye başladığını duyurdu. Gerçek fiyatın arz ve talep dengesi göz önünde bulundurularak belirlendiğini kaydeden sanayi çevreleri, Microsoft’un ilan ettiği fiyatların tahmini fiyat olduğuna ve perakendecilerin ürünleri istedikleri fiyattan satabileceklerine dikkat çekiyor.