Matrix de UNIX Kullanıyor!

0
sundance
Evet, yanlış okumadınız, bahsettiğimiz Neo'nun kral olduğu Matrix evreni. Linux Security.com'da yeralan haberde, Trinity'nin bir sistemi kırmak için bir Unix terminalden nmap ve ssh v1 kullandığı gözüküyor

Nmap'i bir filmde göreceğimi tahmin etmezdim açıkcası :) Tabi ssh v1'ın ortadan kalkalı bir müddet olması ve Matrix'in güvenlik listelerini takip etmeyip, script kiddielere davetiye çıkartması üzücü :)

Görüşler

0
FZ
Kılıçbalığı [fazlamesai.net]´ndaki sahnelere kıyasla bunları öpüp başımıza koymamız lazım diye düşünüyorum.

Bir de tabii bu sahneleri vurgulayan arkadaşlar daha sonra sinema çıkışında evlerine davet edecekleri arkadaşlarına `Matrixlerden Matrix beğen!´ tadını yaşabilirler GNU/Linux yüklü bilgisayar monitörlerinin önünde :)

Bu gibi şeyleri ne kadar `demistifiye´ edersek o kadar iyi olacak gibi görünüyor bana.
0
mos
ben de gordum ssh kullandi ciddi ciddi :)
0
mysterious
Konu matrix ve unix e gelince antitrust'a deyinemeden edemiyeceğim FZ'de bu film hakkında çok anlatılacak şey var demişti. Ki bu filmde heryer buram buram unix ve GNU/Linux kokuyo, ve hatta bu film'in sonundaki garaj sahnesini izleyenler bilir orada gnome masaüstü açık seçik bir şekilde ve ortalık gün gülüstan linux.....


Saygılarımla..
eminux...
0
mysterious
Birde şunlara bakın [www.geocities.com]
en son resimdeki linuxta bulunan wallpaper'ıda sona ekledim beğenen/"ler" kullanır artık..
Ben bu wallpaper'ı da çok daha öncesinden kullanıyordum fakat ilk defa dikkatimi çekti..
(geek) ;)
0
mysterious
bağlantıda bi bozukluk olmuş sanırım
http://www.geocities.com/eminux/resimler.html
0
FZ
AntiTRUST [www.antitrustthemo], evet gerçekten de bilgisayar dünyasının en gerçekçi yansıtıldığı filmlerden biridir. Bu film hak ettiği ilgiyi, en azından Türkiye´de görmedi diye düşünüyorum.

MATRIX Reloaded´ın da hakkını yememek lazım. Ne de olsa bir ` hacker [www.fazlamesai.net]´ aracına yer vermişler hem onunla Internet´e bağlanmak mümkün değil [www.fazlamesai.net]. :-P
0
FZ
Neo bir Perl programcısı mı? Bu konuda ciddi şüpheler var [perlmonks.org]! MATRIX filminde Neo´nun (Thomas Anderson) büyük bir şirkette programcı olarak çalıştığını görmüştük. Gündüz şık bir mekanda programcı olarak çalışırken geceleri gözler kan çanağı bir `hacker´ modunda idi. Neo´nun Perl programcısı olabileceğine dair diğer işaretler ise şöyle:


  • Neo, muhtemelen çalıştığı yerdeki en iyi programcıydı. Ve fakat iyi bir maaşı yoktu (yaşadığı salaş apartman dairesinden anlıyoruz).
  • Neo´nun kung-fu´su en iyisi.
  • Neo giyinmeyi biliyor.
  • İnsanlar ona peygamber gözü ile bakıyorlar.
  • Diğer doğaüstü güçlerinin yanı sıra tek bir sıçrayışta bir binadan diğerine geçebiliyor.
0
sametc
hoca nerden cıkardın guzel giyinen perl programcısı :))
vaybeee o zaman bende perl programcısı olayımda bakarsın MATRİX gibi olaylar olur :))))))
0
ts
Matrix Reloaded'in cekimlerine 2001 yilinda baslandigi goz onune alindiginda. Ayni zamanda bir film hangi zaman periyodlarinda cekildigi dusunulurse. SSH v1 kullandigi sahneler bence o kadarda yeni kabul edilmemeli.
0
larweda
Matrix`in hikayesindeki sistemi yöneten süper bilgisayarların *ix`ten başka bir şey olabileceğini hiç düşünebiliyor musunuz ki? :D

Hatta o süper sistemin içinde uyuttuğu bilinçleri Micro$oft ürünleri pompalayarak uyuttuğunu ve bu sayede Neo gibi adamların sayısının az olmasına çabaladığını bile düşünürüm. :)

Hoş bunlar ikinci filmde ortaya çıkan komplo teorilerine biraz ters düşüyor ama, eelenceli yine de.
0
FZ
MATRIX´in Sistem Yöneticisi kim? `Patch´leri takip ediyor mu? MATIX kendi kendini mi `debug´ ediyor? :)
0
larweda
muhahaha, hakakten kim matrix'in sistem yöneticisi, bizim anladığımız dilde bi sistem yöneticisi ise arada bir, saalam bi *ix sistemi bile olsa en azından bi 50 yılda bir sistemi reboot etmek gerekir, o zaman herkesin hayatını save edip baştan save'den mi açıyolar? :D

ayrıca bu işin harware maintenance'sini kim , kimler nasıl yapıyor olabilir.

Son komplo sorusu, MATRIX'in kodu open olsa, neler olurdu? :>
0
tongucyumruk
Hmm yeterince iyi bir UNIX sistemi neden reboot edelim ki? Örneğin Sun Solaris 8 ve sonrasında kernel güncellemesinde, hatta cpu değiştirdiğinizde bile reboot gerektirmiyor diye biliyorum. Şimdi Matrix'te elektriklerin de kesilmeyeceğini düşünürsek sanırım reboot için bir sebebimiz kalmıyor.

Hardware Maintenance için sentineller var

Eğer Matrix özgür bir yazılım olsaydı içinde zırt pırt virüsler olmaz, Neo falan canının istediği gibi hareket edemezdi.
0
malkocoglu
Daha ileri bir benzetme, Microsoft = Matrix olabilir. Oyle ya, M$ urunlerini tek zannedenler 'uykuda', bundan baska bir gerceklik bilmiyorlar.

Bu geyigi takip edersek Linus Torvalds'i Neo yapabiliriz, o zamanda Bill Gates ajan Smith olur. Morpheus bence Richard Stallman.
0
Nightwalker
Geçen akşam haberlerde filmde 21 çekim hatası bulunduğundan bahsediyordu. Ama bu onlardan biri değil ve bence mantıksal bir hatada bulunmuyor. Çünkü Trinity nin kırdığı sistem Matrix in değil Şehirin yedek elektrik sisteminin kontrol bilgisayarı ve bu bilgisayarında 1999 yılında ssh v1 kullanması son derece normal.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hangi Linux Dağıtımı?

Soulblighter

Tamam tamam kızmayın. Evet yine aynı konu, ama bu sefer değişik bir çözüm. Bu sayfadaki ihtiyaç testini yapın ve hangi Linux dağıtımının size göre uygun olduğunu belirleyin.

Bu arada FM'yi takip eden Linux kullanıcılarının hangi dağıtımı kullandıklarını da merak ediyorum.

Alt Linux 2.2 Junior

anonim

ALT, Rus kaynaklı bir dağıtım olduğu ve uluslarası kullanıma fazla yatırım yapmadığı için fazla bilinmiyor. Yoksa Alt ın 4. büyük dağıtım olmaması için hiçbir sebep yok. Alt özellikle Mandrake kullanıcıları tarafından kesinlikle denenmesi gereken bir dağıtım.

Grafik Tabanlı Gentoo Installer

ndemir

GNU/Linux dağıtımları arasında, gerek kurulumu gerek paket yönetim sistemiyle Gentoo diğerlerine göre çok farklı bir yerde duruyor. Gentoo Live CDyi alıp, boot edip ardından konsolda komutlar yazarak Gentoo kurmak yakın zamanda yok olacak (gibi) çünkü grafik tabanlı Gentoo Installer geliyor. Ekran görüntüleri de burada.

RedHat 7.3 ve laptop

conan

RedHat'in yeni çıkan versiyonu 7.3'u laptop'ıma kurmaya karar verdim. Böylece hem RedHat 7.3 hem de laptop üzerinde linux denemiş olacağım. Laptop'ım pek de normal olmayan bir laptop aslında. Daha önceden okuduklarıma gore linux Dell, Compaq, Toshiba ve son olarak Vaio gibi markalarda 'sorunsuz' çalışıyormuş. Ama benim laptopım cidden garip. İçinde builtin wireless card, external (PCMCIA) CDROM, Memory Stick (evek bir vaio), Firewire, USB gibi aklımda şüpheler uyandırıcı oyuncaklar barındırıyor. (Merak edenlere Laptop bir Sony VAIO-SRX77)

One linux to rule them all?

conan

Birkaç zamandır yapılan spekülasyonların sonucunda 4 tane büyük linux dağıtıcısı bir çatı altında standartlaşma yönünde gideceklerini açıkladılar. UnitedLinux adı altında başlatılan bu çalışmanın başını Caldera, SuSE, TurboLinux ve Conectiva çekiyorlar.

Caldera'nın CEO'su Ransom Love'un yaptığı açıklamaya göre bu kararın altında yatan neden bir Linux dağıtımında çalışan bir programın başka birinde çalışmaması. (Nasil oluyorsa?) Ransom bahsetmese de asıl nedenin finansal olduğu söylentileri de dolaşmıyor değil.