Kitab-ül Sima

0
redogre

Görüşler

0
ozkansari
Çok işe yarıyormuş. İlkokul arkadaşlarını hatta ebeni bile buluyormuşsun :))
0
Linux
ayıp yahu facebook un ne işe yaradığı hakkında bir fikriniz yokmu yani? yazıklar olsun. hep olduğu gibi yine kıskançlık krizlerindesiniz, kıskanıyorsunuz facebook u tabii. siz geliştiremediniz düşünemediniz çünkü böyle birşey. zorunuza gidiyor başkasının yapması bu kadar yayılması. Ama bu kadar süper birşeye ayıp ediyorsunuz. yakıştıramadım. asosyaller sizi.

ve bu arada facebook şu işe yarıyor. hmmm... şu işe yarıyor eee hmmm... aklıma geldiğinde yazacağım ne işe yaradığını. Ama bir işe yarıyor. @*!S

0
Linux
sevgili FZ' ye http://ileriseviye.org/blog/?p=873 yi sakladığı için nefret duymamaktayım. Belkide tepki çekmemek için sakladı böyle bir yazıyı. Fakat facebook hakkında bence değerli bir yazıdır bu yazı. Herkes okumalıdır, okutmalıdır. İlk okullarımızda orta okullarımızda ders olarak verilmelidir. Bilim dalıdır, önemlidir.

lafa geldimiydi ben hekırım, anonimim beni kralı bulamaz ben nmap kullanırım, onu bunu ederim diyenleri herifçioğlu bir sosyal ağdan nasıl zımbalayabilir okuyunda idrak edin. hekır adam facebook kullanmaz!!! bu kadar.

0
robertosmix
ne alakası var. kendi adını ve kimlik bilgilerini kullanmadığın sürece hiçbir zararı olmaz. zaten hekır adam bulunan değil bulandır. arkadaşlarının nicklerinden yada adlarından bulursun. iki de bir nick değiştiren kimselerle de çok muhattap olma zaten.
0
Zebani
Gerçekten Facebook'un diğer arkadaşlık sitlerinden farkı ne? Ünlü ve popüler olması dışında? Sanırım en önemli faktör popüler olması...
0
robertosmix
Popüler olmasının nedeni de social-networking konusunda piyasadaki diğer bir çok siteye ders verebilecek nitelikte iyi tasarlanmış olması. İstediğiniz kişiyi rahatlıkla bulabilmenizden tutun, network yapılarının çok iyi ve net belirlenebilmiş olması. Social applications formatının sağlam oturtulması gibi bir çok örneği ortaya koyabiliriz. Görsel olarak da profil sahibine temasal bir imkan tanınmamış. Bu da ortak bir görsel işlevselliğe ve netliğe neden oluyor. Aslında detaya inilse, facebook'u facebook yapan sürüyle artı bulabiliriz. Tabii tek eksiği Java ile geliştirilmemiş olması. :)
0
bio
Birazcik Java da yok degil:

http://blog.facebook.com/blog.php?post=2223862130

"Some of our behind-the-scenes software is written in Python and Perl and Java"
0
Tarık
"java ile geliştirilmemiş olması" java neki birşeyin gelişiminde kullanılmamış olmasının bir etkisi olsun? ilginç...
0
robertosmix
Bunu Java'yı ciddi projelerde kullanmış veya teknolojileri konusunda tecrübe etmiş birisi olarak söylüyorsanız sizinle tartışabilirim. Ancak Java'nın ne olduğunu bilmiyorsanız. önce gidip Java'nın ne olduğunu öğrenin, ondan sonra bu yazdığınızı tekrar yazabilme cesareti gösterirseniz yine sizinle tartışırım, sorun değil yani. Ama gereksiz yere fm'de yıllar önce girişilmiş bir üstünlük taslama yarışına gireceksek hiç başlamayalım.
0
Tarık
java bilgim, sanal makinesinin c ile geliştirlmiş olduğu, otomatik çöp toplama yapabildiği, 7-8 ay önce gibi açık kaynağa çevrildiği bilgisiyle sınırlı.

Üstünlük taslama gibi birşey söz konusu değil. Zira herhangi bir üstünlük taslayabilecek konu yok ortada. Hani varsa bilelim belki taslarız.

0
robertosmix
Demek istediğimizi anladı bazı arkadaşlar aslında. Genelde burda muhabbet objektif bir dialogtan çok, ben x dilini kullanıyorum o çok daha iyi y dili de neymiş kullananlarda kimmiş formatına dönüyor. :)

Neyse. Dediğim gibi Java konusunda yeterli bilginiz olsaydı ne demek istediğimi daha iyi anlardınız. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai Forumlar. Yine, yeniden

butch

Bir süre önce kapanan fazlamesai forumları yayın hayatına geri döndü. Buyrun, kaldığımız yerden devam edelim.

MS Windows´tan GNU/Linux´a Geçenlere `Rusya´dan Sevgilerle´

FZ

Daha önce FM bünyesinde bazı çalışmalarımız olmuştu hangi amaç için hangi programı kullanalım falan gibisinden. Son aldığımız haberlere göre ise bir grup Rus bilgisayarcı oturmuşlar ve mükemmel bir sayfa hazırlamışlar. Eğer siz de doğru yolu bulup Windows ortamlarından Linux´a geçmeyi düşünüyor ve fakat `yaw hani Windows ortamında video editing için şunu kullanıyordum, FTP istemcisi olarak bunu, editör olarak falancayı, IP telephony için filancayı, acep bunların GNU/Linux muadilleri, kalburüstü alternatifleri nedir, ne değildir?´ gibi cümleler kuruyorsanız hemen şu güzel sayfaya bakıyorsunuz ve huzura eriyorsunuz.

Tüm özgür yazılım kullanıcılarına Rusya´dan sevgilerle ;-)

Fazlamesai`de kısa bir servis kesintisi

larweda

Hosting şirketimizin sessiz sedasız yaptığı bir server upgrade'inden dolayı fazlamesai.net'in bazı bölümleri birkaç gündür çalışamıyordu. (yeni kullanıcıların e-posta adreslerine gönderilen şifreleri ve şifresini unuttuğu için yeni şifre isteyen kullanıcıların adreslerine gönderilen yeni şifreleri maalesef geçersiz oluyordu!), sorunun varlığını farkettikten ve epey bir mesai fazlası debugging işleminden sonra daha önce kodu geliştirirken gözden kaçırdığımız bir hatayı bulup düzelttik. Artık şifre almakta sorun yaşayan kullanıcılar, tekrar yeni şifre isteyip aldıkları şifrelerle hayatlarına devam edebilirler.

Oluşan geçici rahatsızlık için özür dileriz.

İkinci El Bilgisayarlarınızı İstiyoruz. Hemen, Şimdi

butch

Fazlamesai.net TV programının bu haftaki bölümünde The Free Linux CD Project, Second Strings Project hareketlerinden bahsederken, neden biz de ikinci el bilgisayarlarımızı ihtiyacı olan öğrencilere ulaştırmıyoruz dedik ve bunu FM camiası ile tartışmaya karar verdik.

Bir Bilimadamının Dünyanın Gidişatı Üzerine Dedikleri

FZ

Gelmiş geçmiş en büyük, en vizyon sahibi bilimadamlarından, insanlık kültürünün yüz akı insanlardan Albert Einstein'i çoğumuz fotoelektrik üzerine yaptığı çalışmalar ve aldığı Nobel ödülü, evrene, uzay-zamana bakış açımızı kökünden değiştiren "Rölativite Teori"leri ile biliyoruz.

Aynı bilimadamının kendi zamanında dünyanın gidişatı üzerine düşüncelerini bilen var mı peki? Görebileceğiniz gibi üstad, fildişi kulesinde denklemlerle boğuşup durmanın dışında başka konular üzerine de düşünmüş vakti zamanında. Hazır iş-güç-patronluk-işçilik muhabbeti açılmış iken damardan gireyim dedim:

Why Socialism?