Kitab-ül Sima

0
redogre

Görüşler

0
ozkansari
Çok işe yarıyormuş. İlkokul arkadaşlarını hatta ebeni bile buluyormuşsun :))
0
Linux
ayıp yahu facebook un ne işe yaradığı hakkında bir fikriniz yokmu yani? yazıklar olsun. hep olduğu gibi yine kıskançlık krizlerindesiniz, kıskanıyorsunuz facebook u tabii. siz geliştiremediniz düşünemediniz çünkü böyle birşey. zorunuza gidiyor başkasının yapması bu kadar yayılması. Ama bu kadar süper birşeye ayıp ediyorsunuz. yakıştıramadım. asosyaller sizi.

ve bu arada facebook şu işe yarıyor. hmmm... şu işe yarıyor eee hmmm... aklıma geldiğinde yazacağım ne işe yaradığını. Ama bir işe yarıyor. @*!S

0
Linux
sevgili FZ' ye http://ileriseviye.org/blog/?p=873 yi sakladığı için nefret duymamaktayım. Belkide tepki çekmemek için sakladı böyle bir yazıyı. Fakat facebook hakkında bence değerli bir yazıdır bu yazı. Herkes okumalıdır, okutmalıdır. İlk okullarımızda orta okullarımızda ders olarak verilmelidir. Bilim dalıdır, önemlidir.

lafa geldimiydi ben hekırım, anonimim beni kralı bulamaz ben nmap kullanırım, onu bunu ederim diyenleri herifçioğlu bir sosyal ağdan nasıl zımbalayabilir okuyunda idrak edin. hekır adam facebook kullanmaz!!! bu kadar.

0
robertosmix
ne alakası var. kendi adını ve kimlik bilgilerini kullanmadığın sürece hiçbir zararı olmaz. zaten hekır adam bulunan değil bulandır. arkadaşlarının nicklerinden yada adlarından bulursun. iki de bir nick değiştiren kimselerle de çok muhattap olma zaten.
0
Zebani
Gerçekten Facebook'un diğer arkadaşlık sitlerinden farkı ne? Ünlü ve popüler olması dışında? Sanırım en önemli faktör popüler olması...
0
robertosmix
Popüler olmasının nedeni de social-networking konusunda piyasadaki diğer bir çok siteye ders verebilecek nitelikte iyi tasarlanmış olması. İstediğiniz kişiyi rahatlıkla bulabilmenizden tutun, network yapılarının çok iyi ve net belirlenebilmiş olması. Social applications formatının sağlam oturtulması gibi bir çok örneği ortaya koyabiliriz. Görsel olarak da profil sahibine temasal bir imkan tanınmamış. Bu da ortak bir görsel işlevselliğe ve netliğe neden oluyor. Aslında detaya inilse, facebook'u facebook yapan sürüyle artı bulabiliriz. Tabii tek eksiği Java ile geliştirilmemiş olması. :)
0
bio
Birazcik Java da yok degil:

http://blog.facebook.com/blog.php?post=2223862130

"Some of our behind-the-scenes software is written in Python and Perl and Java"
0
Tarık
"java ile geliştirilmemiş olması" java neki birşeyin gelişiminde kullanılmamış olmasının bir etkisi olsun? ilginç...
0
robertosmix
Bunu Java'yı ciddi projelerde kullanmış veya teknolojileri konusunda tecrübe etmiş birisi olarak söylüyorsanız sizinle tartışabilirim. Ancak Java'nın ne olduğunu bilmiyorsanız. önce gidip Java'nın ne olduğunu öğrenin, ondan sonra bu yazdığınızı tekrar yazabilme cesareti gösterirseniz yine sizinle tartışırım, sorun değil yani. Ama gereksiz yere fm'de yıllar önce girişilmiş bir üstünlük taslama yarışına gireceksek hiç başlamayalım.
0
Tarık
java bilgim, sanal makinesinin c ile geliştirlmiş olduğu, otomatik çöp toplama yapabildiği, 7-8 ay önce gibi açık kaynağa çevrildiği bilgisiyle sınırlı.

Üstünlük taslama gibi birşey söz konusu değil. Zira herhangi bir üstünlük taslayabilecek konu yok ortada. Hani varsa bilelim belki taslarız.

0
robertosmix
Demek istediğimizi anladı bazı arkadaşlar aslında. Genelde burda muhabbet objektif bir dialogtan çok, ben x dilini kullanıyorum o çok daha iyi y dili de neymiş kullananlarda kimmiş formatına dönüyor. :)

Neyse. Dediğim gibi Java konusunda yeterli bilginiz olsaydı ne demek istediğimi daha iyi anlardınız. :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Rüyanda Görürsün

butch

Barış ve Adaletten Yana Tavır Alıyorum

SHiBuMi

Neyi ne kadar değiştirir bilemiyorum ama, aşağıdaki metin ile hemfikirseniz, http://www.zmag.org/wspj/sign_statement_frm.cfm adresinden altına imzanızı atabilirsiniz.

Bu tip eylemlere fazla katılmayan ve sonuçlarına fazla inanmayan biri olarak, metnin gereksiz duygusallıktan arındırılmış kesin dili, zmag.org gibi dünyadaki bir sürü değerli düşünürün yer aldığı bir platformda olması ve savaşın görüntülerinin insanda giderek daha fazla isyan uyandırması sebebiyle ben imzamı attım. Belki bir gün bu imzalar, bu savaşa sebep olanlar yargılanırken "biz bunu insanlık için yaptık" diye kendilerini savunmak istediklerinde, bu iddialarını çürütücü delil olarak kullanılabilir.

Linux üstünde .NET

defusion

Linux üzerinde Microsoft'un yeni platformu .NET'i çalıştırmak için bir girişim olan mono project eksiksiz tamamlanabilirse , Linux üzerinde müthiş bir program patlaması yaşanacak...

Vikipedi: Silinmeye aday maddeler ve Fazlamesai.net

butch

Bir sebeple Wikipedia fazlamesai.net maddesine göz atmak istedim az önce. Silindiğini biliyordum ancak birçok kullanıcının katkısıyla oluşturulmuş bu maddeye sistemin derinliklerinde de olsa ulaşabileceğimi umuyordum. Fakat öyle olmadı. Bu vesile ile de iki konuyu tartışmaya açmak istiyorum.

del.icio.us

cbc

del.icio.us yer imleri(bookmark) saklamak için kullanılan bir site. Tüm üyelerin yer imlerini incelemek mümkün.

http://del.icio.us/rss/uyeadı adresini ziyaret ederek yerimlerini rss olarak almak, /html/uyeadı adresini ziyaret ederek düz html olarak aynı veriye erişmek mümkün.