Ghost for Linux

0
LeChuck
Açık kaynak kodu ve özgür yazılım camiası gücünü bir kez daha gösterdi, Yıllardır kendi alanında rakipsiz lider olarak kabul edilen yazılımlardan biri olan Norton Ghost'a çok daha yetenekli, "bedava", açık kaynak kodlu bir rakip geldi. 5 MBlık bir bootable CD ISOsu halinde http://g4linux.tripod.com adresinden indirilebilecek Ghost for Linux geniş donanım desteği (özellikle GBit Ethernetler) ve ağabeyinde olmayan bazı özellikleriyle ön plana çıkıyor (bir ftp sunucuya image alabilmesi ya da bir ftp serverdaki imagedan restore yapabilmesi gibi.)
gnu

Görüşler

0
tongucyumruk
cat /dev/hda1 > /uzaktaki/nfs/server/backup/tacettin.backup
0
LeChuck
ghost for Linux sadeec linus sistemleri klonlamak için değil, aynı zamanda herhangi bir windows sistem image almak da mümkün
0
tongucyumruk
Yamuluyorsam düzeltin ama cat komutu filesystem'dan falan bağımsız çalışıyor diye biliyorum... yani ister ext2 ister fat32 ister ntfs olsun image'ını alabiliyor... hatta cat /dev/hda > zopik.img diyerek partition tablosu falan dahil komple yedek alabiliyorsunuz sanırım.
0
realist
teoride evet.
ama hiç tavsiye etmem. cat bunun için yazılmamış.

"ghost for linux" dd kullanan scriptlerden ibaret.
onu da tavsiye etmem.
0
sundance
cat komutu tamamen genel olarak inputu outputa yönlendirmek için yazılmıştır, inputu outputa yönlendiren herşeyde de kullanılabilir. Unix sistemlerde de temel ilkelerden biri herşey bir dosyadır olduğuna göre bu harddiskleri de kapsar. Zaten Unix'in temel mantığında da bu vardır.

Aşağıdaki yazıda da anlatıldığı gibi sadece cat ile disk imajı alabilir dahası klonlama yapabilirsiniz.
http://www.linuxgazette.com/book/view/7626

Onun dışında bu konu ile ilgili olarak Partimage programını da tavsiye ederim http://www.partimage.org/

Knoppixde de var sanırım.
0
realist
cat - concatenate files and print on the standard output

mümkün değildir demedim.
ben tavsiye etmem dedim.

Unix'in temel ilkelerinde ziyaretçi sayısı yüksek bir sitede yayınlanan ipucunun kesin sağlıklı bir yöntem olduğuna inanmak var mıdır ? Keşke tartışmaya girmeden önce bir kez olsun deneseydin.


disk imajı almak için cat kullanmak saçmadır. cat bunun için yazılmamıştır. yedekleme yöntemi illaki raw mode copy olacaksa cstream [www.cons.org] işe yarayabilir. o bile temelinde yanlıştır. bu yanlışlığı görenler nispeten mantıklı bir çözüm olarak partimage'i yazmış gördüğüm kadarıyla.

hadi bu thread'i merdiven gibi yapalım :)
0
bahadirkandemir
tar -jcf backup.tar.bz2 dizin
0
sundance
Sen devam et merdivene ;) Ben de netcat ve cat ile network üzerinden disk klonlamaya devam edeyim.
0
FZ
dd kullanan scriptlerden ibaret

dd ile ilgili teknik bir problem mi var?

UNIX komutlarını betik dosyalarının içinde kullanarak uygulama geliştirmek ile ilgili bir problem mi var?

Tavsiye etmediğin şeyleri neden tavsiye etmediğini teknik olarak açıklarsan, daha da iyisi bir takım bug raporlarına falan işaret edersen, ``bakın falanca şartlar altında şöyle böyle bir şey yaparsanız böyle hatalar çıkar, şu şekilde patlar, normalden 5-10 kat yavaş olur falan şeklinde örnekler verirsen´´ burayı okuyan pek çok insan da eminim subjektif değil objektif bilgi sahibi olur diye düşünüyorum ;-)
0
sametc
Stallman'ın semineri anlaşılıyorki hepimize o kadarda etki yapmamış.

cunku haberde diyorki "BEDAVA" ve bu kelime ozellikle yazılmış.

neden boyle GPL de bedava olmak zorudadır demiyor...

ilginc
0
LeChuck
sevgili sametc, bedava ile özgür arasindaki ayrimin farkindayım..fakat IT harcamalarını ve yatırımlarını, sadece destekleyici faliyet ve beyhude masraf kapısı olarak gören yöneticilerin çoğunlukta olduğu bu sektörde bedava kelimesini özellikle vurguladim...varsın, felsefi yaklaşımından dolayı değil de fiyatından dolayı ilgilensin bazi insanlar bu ürünle...3-5 kişi daha kullansın...2-3 firma daha crackli Norton Ghost yerine powered by linux bir ürün seçsin...
Yalnız beni üzen ve kaygılandiran bir gerçeğin de altini çizmek isterim, eski paylaşım, hoşgörü ve yardımlaşma günden güne yerini garip bir asabiyete, laf sokma ve kusur arama kaygısına bırakmakta olduğunu seziyorum...umarim ben paranoyağımdır ve yanılıyorumdur...sevgiyle kalin
sevgi, saygı...linux
0
FZ
asabiyete, laf sokma ve kusur arama kaygısına bırakmakta olduğunu seziyorum...

slashdot´ı takip ediyor musun? Hani şu en sıradan haberin altına 45 dakika içinde 1500 yorumun geldiği site. Çok vizyon açıcı yorumlar var. Hiç kimse birbirine saldırmıyor, hiç kimse hiç kimseye laf sokmuyor. Gayet efendi ve medenice yazışıyorlar. Verdikleri tüm bilgiler objektif, eleştirel düşünce süzgecinden geçmiş, 3 kere düşünüp bir kere yazıyorlar. Tavsiye ederim :)

Şaka bir yana, evet maalesef haklısın bazı bakımlardan. Asabiyet, laf sokma, ego tatmini zaman zaman tepe yapabiliyor. Ben bunun kişilerin teker teker psikolojilerinden ziyade ortam dinamiklerine, sosyolojiye bağlıyorum. Teker teker ele alındığında gayet aklı başında, zeki, bilgili, görgü sahibi insanlar dahi belli bir sosyolojinin parçası olarak çok ciddi tartışmalara girebilirler, bilgisayar dünyasının bundan muaf olduğunu, olabileceğini düşünmüyorum. Kaldı ki çok daha eğitimli bir kitle teşkil eden akademik dünyadan da örnekler verilebilir, örnekler çoğaltılabilir, vs.
0
sametc
:(
ben laf sokmayı sevmem+asabi hiç değilim :( + kusur aramadım sadece bedava kelimesinin neden yazıldığını soyledim olay bundan ibaret ama haklısın o şirketler icin BEDAVA kelimesi iyidir.. bunu oğrendim ve artık gelipte neden bedava yazdın demem.... ama asabi,laf sokma gibi seylerim yok benim...
0
LeChuck
kusura bakma hocam, o zaman ben "bazen" karşılaştığım hoş olmayan bazı davranışları, genellemiş, gereksiz bir alınganlık göstermişim... özür dilerim
Konuya dönmek gerekirse..ürünü test ettim, kullanımı oldukça basit, menuleri araciligi ile local bir diske imaj alamiyor fakat uzaktaki bir ftp servera image alip, restore etme konusunda oldukça başarılı..dağıtımı mini cdye kaydedip, localdeki bir ftp serverada genelde kurulumlarını yaptığınız işletim sistemlerinin disk imajlarini atarsanız, operasyonel işlerinizi oldukça hafifletebilirsiniz...(ahh keske usb stickten de boot edebilseydi :) )
0
SHiBuMi
Yapılamıyor mu ? Bence denemek lazım
0
sundance
Herşeyi boşver, bahsettiğin gerilim ortamı kesinlikle doğru bir tespit ve bu sebeple alttan alarak temkinli yaklaşımın için ben teşekkür etmek isterim.

Burada birbirimizle bilgilerimizi paylaşma mevhumu zaman zaman kavramlar üzerinde saplanıp kalma ve sidik yarıştırma halini alabiliyor. Bunun olmaması için gereken sağduyu ise kesinlikle GNU/Linux bilgi-görgüsünden çok daha fazlasını gerektiriyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Birleşik Devletler Hükümeti Özgür Yazılımların Kalitesini inceliyor...

phrewww

Amerikan Hükümeti bir çalışma yapmış, ve bu özgür yazılımların kalitesi hakkında bir rapor hazırlatmış. Aşağıda haberin kendisi linkinde raporu arayıp bulma çalışmaları sırasında elemanın başına gelenlerin yorumunu bayağı eğlenceli buldum. Raporu görmek isteyen arkadaşlar için raporun linkini de veriyorum.

Haberin kendisi
Raporun Kopyası (PDF)

Haber Turu

Nightwalker

Dünya aslında sandığımızdan hızlı dönüyor. Bütün bu koşuşturmacanın arasında tek tek bütün haberleri takip etmek mümkün değil. Ben de bunun için, Conan biraderden ilham alarak bir haber turu yapmaya karar verdim. Haber Başlıkları : Güvenlik Duvarınızın Sesi Nasıl Geliyor, Yeni Başlayanlara Hazır Linux: Cobind, Bilişim Yaz Kampı, Momentler yardımıyla Optik Karakter Tanıma, Türkçe GPL Wiki Yazılımı : Wiksis, Açık Kodda İş Bulmak. Ayrıntılar içeride...

Blender Sonunda Open Source

sundance

Eski Amiga`cıların Imagine ve Lightwave`den sonra adam gibi bir render programı çıkmadı sızlanmalarını yalanlayan yegane program Blender, bazılarınızın bildiği gibi bir süre önce geliştirmesini durdurmuştu. Oyun arabirimi, web plugini ve daha bir sürü özelliği, belki de en önemlisi 2Mb`lık installasyonu ile muhteşem işler yapabilen Blender`ın akıbeti ne olacak diye beklerken, hepimizi sevindiren bir gelişme oldu; Blender artık Open Source oluyor.

Konu ile ilgili cemaatin ne demek istediğini öğrenmek isteyenler
için :)

GPL Sürüm 3'e Doğru...

vst

Richard M. Stallman ve Eben Moglen, hazırlıkları süren GPL3 hakkında bir makale yayınladılar. Makalede, GPL'in geçmişi, bugünü, yarını ve yeni sürümün altında yatan sebepler tartışılıyor.

Bu Bilgiyi Barkodlasak da mı Saklasak, Barkodlamasak da mı Saklasak?

barbaros

Arkadaşlarınızla gezerken bir pastaneye uğradınız. Yediğiniz pasta o kadar lezizdi ki, aşçıdan tarifini isteme gafletinde bulundunuz. O da haklı olarak bu işten para kazandığını, tarifi size verirse aç kalacağını söyledi. Damak zevkinize bir yenilik daha katacaktınız, ama olmadı.

Günümüzde bilginin en büyük dağılım kanallarından biri, şüphesiz internet. İnternet ile bir şekilde ilişkisi olan herkes, reklam amacıyla ücretsiz sağlanan e-posta adresleri, ücretsiz web alanları gibi birkaç istisna alan dışında bir çok hizmetin, bilgisayarda kişisel ya da ticari kullanım amacıyla edinilen programların, fotoğraf ve haber arşivi gibi "aslî" bilgi kaynaklarının ücrete tabî olduğunu bilmektedir. Okumakta olduğunuz yazı, bu örnekler arasında yer alan "ücret karşılığı kullanılan program"ı kendisine konu edindi. İnternet üzerinde, her ay çıkan bilgisayar dergilerinin cd eklerinde, çeşitli kitapların yanında verilen cdlerde bir çok program bulunmakta, ancak bu programların yaklaşık %95'i, aslında belli bir ücret karşılığı satılmakta olup, bu ücret ödenip programın kaydı yapılana kadar belirli sayıda, belirli gün kısıtlamasıyla, belirli fonksiyonların devre dışı kalması zorunluluğuyla kullanılabilme gibi kısıtlamalarla dağıtılan reklam sürümleridir.