GNU Hata ayıklayıcı (GDB) 7.0 sürümü duyuruldu.

0
Tarık
Bu sürümdeki değişiklikleri resmi duyurudan inceleyebilirsiniz.

GNU hata ayıklayıcısı ya da ingilizce dilindeki kısaltmasıyla GNU GDB yazılımı Ada, C, C++, Objective-C, Pascal gibi birçok programlama dili için hata ayıklama olanağı sağlayan açık kaynak kodlu özgür bir yazılımdır.

FTP İndirme sayfası
gnu

Görüşler

0
sz
Yeni ozellikler guzel gorunuyor.

Python betikleri ile GDB programlayabilmek, surec kaydetme/oynatma, birden fazla alt surec ve ana sureclerde segfault ve daha nicelerini kovalamak hos olabilir. :)

Betik dilleri icin bir onyuz saglanabilse... Mesela, bir lisp/perl/python/... betiginde olan biteni GDB ile cok da alt seviyeye girmeden (gerektiginde daha da alt seviyeye inebilmek imkaniyla) inceleyebilmek ise yarar gibi geliyor. (Ortak bir hata ayiklama arayuzu baglaminda)
0
Dite
Emacs olmadan ben kendilerini kullanamıyorum bile, bir front-end yapmayı düşünmeleri lazım.
0
FZ
Bunun gibi bir şey?
0
Dite
Emacs window'larını kullanmıyorum frameleri tercih ediyorum daha çok böyle bişi
Fakat bazen böyle bişiye ihtiyaç duyuyorum o yüzden gdb'e bir gui lazım bence
0
sz
Bu ekran görüntülerini görünce bir titreme geldi şöyle... :P
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sakarya Üniversitesinden Açık Kaynak Koda destek!

tahaozket

Sakarya Üniversitesi SAUPORT adını verdiği öğretim yönetim sistemini (LMS) açık kaynak kod olarak dağıtma kararı aldı.

GPL'e Uymadığı İçin CISCO'ya Dava

memin

FSF'nin (Free Software Foundation - Özgür Yazılım Vakfı) sitesindeki habere göre FSF, Cisco'nun alt firmlarından biri olan Linksys'e, ürünlerinde kullandığı L/GPL lisanslı yazılımların lisans kurallarına uymadığı için dava açılıyor.

GPL Hayallerimizin de Ötesinde

sundance

Serbest yazılımlar konusunda hep anlaşılamayan şey, nasıl olup da bu adamların hayatta kaldığıdır. Düşünsenize 9-6 işe gidip gelen yine de iki yakası biraraya gelmeyen insanların dünyasında nasıl olup da bedavaya program yazan insanlar yaşamlarını sürdürebilirler ki ?

Tahmin edemeyeceğiniz kadar iyimser bir şekilde ;)

R.Stallman ve İst!

cazz

FZ'nin 'Free as in Freedom' ile ilgili yazıyı okuduktan sonra aklıma gelmişti ama ancak vakit bulabildim yazabilmek için :

Bundan 3-4 sene evvel R.Stallman'nın GNU ve free software üzerine Ist'da Hyaat Regency'de verdiği konferansa GSU/LinuX olarak katılmıştık.Ve oradaki yaşanan hayranlığı ve dumurları paylaşmak isterdim ki!...

%100 Özgür Yayıncılık Mümkün

butch

newsforge.com'da yayınlanan bu makale, web sitesinden, dizgisine her alanda sadece Özgür Yazılım araçları kullanan bir yayınevinin hikayesini anlatıyor.

Makale, ülkemizde özellikle E-dergi yayını yapanlar tarafından oldukça benimsenen Scribus'un geldiği yerin de önemli bir göstergesi.

Kaynak: /.