GTK Sözlük 2.0

0
anonim
Uzun süredir bir değişiklik yapılmayan gtksozluk, 2.0 sürümü ile oldukça değişerek geri döndü. Bu sürüm en önemli gelişme GNOME kitaplıkları kullanılmadan sadece GTK2 kitaplığı kullanılarak yazıldı. Görüntüsü değiştirildi. Araması oldukça hızlandı. Uygulama ve ekran görüntüsü www.linuxprogramlama.com adresinde bulunmaktadır.
gnu

İlgili Yazılar

muhasebeci'den duyuru

muhasebeci

muhasebeci projesi sessiz sedasız hızla yoluna devam ediyor.
gmtrans
mantis

`Open Source´ nelere kadir...

butch

Blender'ın open source olması yolunda önemli adımlar atıldığından daha önce bahsetmiştik. Amaç bir "Blender Vakfı" kurulması ve bundan sonra blender'ın açık kodlu olarak geliştirilmesiydi. Fakat bunun için 100.000 dolar toplanması gerekiyordu. 7 Eylül'de http://www.blender3d.com 'da yapılan açıklamaya göre toplanması hedeflenen miktar tamamlanmış. Yani çok yakında GPL lisanslı Blender'a kavuşacağız. Görün bakın "Open Source " nelere kadir.

xseg - Yardımlarınız Bekleniyor!

raistlinthewiz

xseg, GNU/Linux üzerinde çalışan, GPL lisanslı bir sunucu takip etme yazılımıdır. xseg, herhangi bir Linux sunucu üzerinde çalışarak, belirli aralıkta sunucu istatistiklerini oluşturur.

Devam etmekte olan bu projeye katılımlarınızı bekliyoruz.

Daha fazla bilgi için: xseg.sf.net

Rusya Özgür Yazılım'a Geçiş Stratejisini Açıkladı!

sundance

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin'in dün yayınladığı bir hükümet kararı ile 2015 yılına kadar bütün federal hükümet bileşenlerinin özgür yazılım ürünlerine geçmesi kararı alındı.

25 basamaktan oluşan
program. Bu hareketin bir kaç yıldır özgür yazılımlara yakınlaşma hareketinde bulunan Rusya'nın 2008 yılında aldığı bütün okullarında özgür yazılımların yaygınlaştırılması destekleme kararı ile de aynı çizgide algılandı.

Open Cola

sundance

Dünyanın önde gelen Cola üreticilerinden birinin formülünü açıkladığı iddasıyla bir eski çalışanını mahkum ettirdiğini duymuşsunuzdur herhalde.

Yıllardır en çok taklit edilmeye çalışılan içecek konumunu kaybetmeyen Cola'ya alternatif olarak Open Cola formülü yayınlandı. Hem de GNU lisansı ile GPL olarak :)