OpenVista Çıktı

0
meddah
Sizin de benim gibi ilk aklınıza gelen Windows Vista'nin açık kodlu haliyse yazıyı okumaya devam etmenizi öneririm. :-)
Düşündüğünüz gibi bir işletim sistemi projesi değil. Bu isim benzerliği aslında projenin Mono ile yazılmış olmasından kaynaklanıyor. Medsphere tarafından açık kaynak kodlu bir hastane otomasyonundan başka birşey değil. Medsphere Sağlık Topluluğu altında gelişen uygulama C# ve GTK# kullanılarak hazırlanmış. Linux ve Windows üzerinde çalışıyor. Projenin ekran görüntülerine buradan erişebilirsiniz.

Proje sanırım bir miktar da olsa insanların Mono'nun kurumsal projelerdeki yetersizliğine olan bakışlarını değiştirecektir.
gnu

Görüşler

0
exalted
Düzeltme: Ekran görüntüleri buradan...
0
towsonu2003
Bu program tutarsa bir sonraki haber: Microsoft, openvista'ya telif hakkı davası acti...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hurd Çalışan CD

misafir

GNU/Hurd çalışan CD'nin son versiyonu dün çıktı. Siz de benim gibi GNU/Hurd'ü sabit diskinize kurmaya çalışıp beceremeyenlerdenseniz, hemen şu adresten indirip bu linux'tan bağımsız GNU sistemini deneyebilirsiniz. Sistemde grafik arayüz yok ama emacs ve perl gibi ilginç şeyler mevcut. Meraklılarına duyurulur.

Neden Linux, Neden Özgür Yazılım?

sundance

22 Nisan gecesi, irc.freenode.net'de fazlamesai kanalında takılırken, birden bir hareketlenme oldu ve Unix'in temelleri, GNU hareketi, Linux derken spontane olarak uzunca bir seminer ortaya çıktı.

Umarım seversiniz. Bu türden seminerler vermek isteyenler için de Fazlamesai'nin kapıları hep açık. Seminerin Bilgi Üniversitesi Linux Eğitimi'nin ilk dersinde verdiğim OpenOffice Presenter formatındaki hali burada (500~KB).

Ne demiş büyüğümüz, 'Gel, gel, kim olursan ol, ama öğrenmek istiyorsan gel' ;)

Ghost for Linux

LeChuck

Açık kaynak kodu ve özgür yazılım camiası gücünü bir kez daha gösterdi, Yıllardır kendi alanında rakipsiz lider olarak kabul edilen yazılımlardan biri olan Norton Ghost'a çok daha yetenekli, "bedava", açık kaynak kodlu bir rakip geldi. 5 MBlık bir bootable CD ISOsu halinde http://g4linux.tripod.com adresinden indirilebilecek Ghost for Linux geniş donanım desteği (özellikle GBit Ethernetler) ve ağabeyinde olmayan bazı özellikleriyle ön plana çıkıyor (bir ftp sunucuya image alabilmesi ya da bir ftp serverdaki imagedan restore yapabilmesi gibi.)

Bu Akşam IRCde Online Knoppix Semineri

sundance

Gürkan Şengün tarafından organize edilen Learning on IRC seminer dizisinde bu akşam Türkiye saati itibariyle 23:00'da Sundance Knoppix üzerine bir seminer verecek.

irc.freenode.net'de #knoppix kanalında gerçekleşecek seminer hakkında saat 22'den itibaren aynı sunucudaki fazlamesai kanalından bilgi alabilirsiniz. (saatte bir değişiklik olacağını sanmıyorum ama sunum kanalı değişebilir). İngilizce olarak yapılacak sunum yaklaşık bir saat kadar sürecek anlatım ve soru-cevap bölümlerinden oluşacaktır.

Open Source TV dizisi; Go -Open

anonim

Geçtiğimiz yıl Güney Afrikalı milyarder Mark Shuttleworth , Ubuntu'nunda arkasında yer alan Canonical Ltd. firması ile , ülkesinde Open Source'u tanıtmak amacıyla bir kampanyaya başladı . Hewlett Packard Güney Afrika'nın da aralarında yer aldığı bir katılımcı grubu ile, 2.2 Milyon Euro'luk "Go Open Source" adındaki kampanyayı başlattı.