Open Source TV dizisi; Go -Open

0
anonim
Geçtiğimiz yıl Güney Afrikalı milyarder Mark Shuttleworth , Ubuntu'nunda arkasında yer alan Canonical Ltd. firması ile , ülkesinde Open Source'u tanıtmak amacıyla bir kampanyaya başladı . Hewlett Packard Güney Afrika'nın da aralarında yer aldığı bir katılımcı grubu ile, 2.2 Milyon Euro'luk "Go Open Source" adındaki kampanyayı başlattı.
Televizyon, radyo , gazete ve internet kanalları üzerinden Open Source tanıtımı yapılıyor ve hazırlanan OpenCD Distrubution CD si ile Windows kullanıcılarına ulaşımaya çalışılıyor.

Bu kampanya çeröevesinde , 13 bölümlük Go_Open adında bir televizyon dizisi de hazırlanmış. Tahmini olarak bu dizinin bütçesi 450.000 ABD doları. Dizinin amacı teknik olmayan izleyici kitlesine , özellikle genç son kullanıcılara ulaşıp, onları en azından Open Source yazılımları bir kereliğine de olsa denemeye ikna etmek. Dizi içerisinde ayrıca yerel ve yabancı proje geliştiricleri ve girişimcilerle mülakatlarda bulunmakta. Örneğin ilk dizide Richard Stallman'a yer verilmiş.

Şu anda 13 bölümlük dizi Bittorent de indirilmeye hazır. ( Creative Common Lisansı ile )

Bilgi: www.go-opensource.org
gnu

Görüşler

0
zekeriya_akyildiz
Darısı başımıza. Haydi milyonerler(YTL) pamuk eller cebe!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux CP/M olmasın!

sundance

Bir zamanlar Freshmeat`de bu makaleye rastlamıştım. Nedense bu sabah hatırladım ve bu kadar önemli bir makaleyi sizlerle paylaşmak istedim.

80'li yılların başında çok hızlı bir şekilde çok başarılı olan, MS-DOS'un 90`larda olmadığı kadar da becerikli, gelişmeye açık bir işletim sistemi olan CP/M`in bütün bu avantajlarına rağmen neden yokolup gittiğini anlatan ibret alınması gereken bir yazı...

Nokia S60 Web Tarayıcısını Özgür Bıraktı

tongucyumruk

Finlandiya'lı meşhur cep telefonu üreticisi Nokia, GNU/Linux ve GNOME tabanlı maemo'yu kullanan Nokia 770 Internet Tablet ile özgür yazılıma göz kırpmıştı. Nokia'dan geçtiğimiz günlerde gelen bir açıklama Nokia'nın özgür yazılım'a olan bu desteğinin süreceğinin işaretiydi. Nokia, S60 3rd Edition tabanlı sistemlerde kullandığı KHTML tabanlı web tarayıcısının kodlarını BSD lisansı altında açtı.

Kukay, kod dağıtımına başladı!

robertosmix

Türkiye'nin ilk ve tek açık kaynak kodlu ERP projesi olan Kukay, kaynak kodlarını dağıtmaya başladı.Kodlarda ilk göze çarpan, DB2, MySQL, PostgreSQL ve HsqlDB desteği! Ayrıca Berkeley DB Java Edition da yerel veri stoğu çözümü olarak kullanılmış.

Kukay'ın web sitesinde yapılan açıklamaya göre, kodlama süreci ile ilgili bilgi sahibi olmak isteyen insanların meraklarını gidermek üzere kodların dağıtımına geçilmiş. Şu anda kodlarda sadece TestCase'ler var ve ortada henüz çalıştırılabilir bir uygulama yok. İlgilenenlere!

Özgür Yazılım Hareketinin Popülerlik ve İlkeler Arasında Yapacağı Tercih Üzerine

acemi_

GNU işletim sistemleri ve uygulamaları gün geçtikce yaygınlaşıyor ve bunun sonucu olarak özel mülkiyetli yazılımlar da bu işletim sistemleri üstünde çalışmaya, GNU yazılımlarıyla uyumlu olmaya daha çok özen gösteriyorlar.

Richard Stallman´ın GNU hareketinin 20. yılı dolayısıyla yayınladığı yazıda, hedefin popülerlik/yaygınlık olmadığı, asıl olanın özgürlük olduğunun altı çizildi. Microsoft yazılımlarına karşı çıkıldığı gibi özgür işletim sistemleri üzerinde çalışan özel mülkiyetli yazılımlara da aynı oranda karşı olunması gerektiği vurgulandı. İlkeler açısından bakıldığında çok doğru görünen bu tavır acaba taktik açıdan da o kadar doğru mu?

Bedava (özgür, açık kaynak kodlu) Yazılımdan Nasıl Para Kazanılır?

FZ

Yorumlar arasında kaynayıp gitmesine gönlüm razım olmadı, tercüme etmeye vaktim olmadı (ama talep gelirse, biraz nazlandıktan sonra yapabilirim :) o yüzden son zamanlarda okuduğum en güzel makalelerden birinin ancak adresini yazabileceğim buraya.

\r \r Taking Care of Business başlıklı makalede somut ve son birkaç yılda yaşanmış örneklerden yola çıkılarak GNU/GPL tarzı yazılımlar ve standart donanımlarla geliştirilmiş çözümlerin yavaş yavaş nasıl markalaşmaya doğru gittikleri, ne şekilde kullanıcıların ufaktan müşteriye dönüştürüldüğü ve konunun teknik bir hobi grubu faaliyetinden nasıl olup da ciddi kâr eden bir işe doğru yönlendirildiği açıklanıyor.

\r \r Söz konusu makale Dr. Dobb's Journal dergisinin Haziran 2002 sayısının Gömülü Sistemler (embedded systems) köşesinde çıkmış.