fazlamesai.net'e soralım: Hangi DivX Oynatıcı?

0
Soulblighter
DivX oynatıcı satın almak istiyorum. Bir çok foruma baktım fakat herkes farklı bir yorum yapmış. Hangi DivX oynatıcının fiyat/performans oranı iyidir? Hangisinde Türkçe desteği vardır. Kullananlar yorumlarıyla beni aydınlatırsa sevinirim :)

Görüşler

0
tongucyumruk
Vestel dvd4500 kullanıyorum. Alalı bir yıldan fazla oldu. Açamadığı dosya pek yok. Altyazılar vs... sorunsuz çalışıyor sadece GNU/Linux altında yazılan (daha doğrusu mkisofs kullanılarak yazılan) cd'lerde ufak bir hack [tonguc.ath.cx] gerekiyor.

Ben bu modeli aldığım sırada Türkiye piyasasında başka bir alternatif yoktu. Şu anda bildiğim kadarıyla LG ve Philips'in de ürünleri var. Neden bilmiyorum ama LG'ye hep bir sempatim olmuştur. Herhalde LG'nin ürünü de en az Vestel'inki kadar başarılıdır.
0
sundance
Sağolasın be tongucum! Bu problemi bugün halledeceğim yarın halledeceğim derken haftalardır atıyordum, sayende kurtuldum :)
Bu arada sözkonus divx oynatıcının altyazıları önce başka cdden yükleyip daha sonra da divxin olduğu cdyi takıp, altyazılı seyredebilme imkanı olduğunu da (firmware update'i yapılmamış haliyle, yapıldıktan sonra bu özellik gidiyor) belirtmekte fayda var.
0
WoLoLo
beni deli ediyodu bu sorunda. o yüzden izleyemediğim kaç film duruyor kenarda. çok teşekkürler :)
0
realist
Vestel Divx konsolunda GPL ihlali yoktur. Gönül rahatlığıyla kullanabilirsiniz.
0
doris
2-3 aydır Philips 720sa kullanıyorum altyazıları filmle aynı isimle kayıt etmek gerekiyor. tr karakterler için unoffical bir firmware gerekiyor. Bence görüntü kalitesi dvd'nin yanından bile geçemez .(bu biraz göreceli; belki tv 80 küsür ekran olduğu için, ama aynı aleti kullanan arkadaşım dvd kadar iyi olduğunu söylüyor gidip göremedim daha).
Malzeme kalitesi iyi ama kumanda çok kullanışsız. Elimdeki cdlerden bazılarını açmayı başaramdı.(hangi codecler diye kontrol etme zahmetine girmedim) Yani DVD için 720sa divx için hala bilgisayar tercihim devam ediyor.
0
nipple
Beko'da yeni bir DivX oynatıcı çıkarmış. Vestel ve Beko'nun ayrıntılı incelemeleri aşağıdaki adreslerde yapılmış. Bir bakmanızı öneririm. Özellikle Beko incelemesinde oynatıcının Vestel'e olan üstünlükleri ve eksiklikleri de ele alınmış.

http://www.ntvmsnbc.com/news/251607.asp
http://www.ntvmsnbc.com/news/313683.asp
0
pirx
vestel 4550 ve xbox kullanıyorum , xbox'ı tek geçerim. genişletilebilir hdd'si ve pc'den streaming (samba share ile) bile yapabilmek mümkün , günlerdir ne cd'ye ne dvdye ne de xbox'ın hdd'sine tek bir dosya bile atmadan salondaki tv'den pc'deki filmleri eth üzerinden stream seyrediyorum , anlatılmaz yaşanır bir özellik :) özet olarak mp3'ünden divx'ine , dvd'sinden cd rip'ine kadar inanılmaz geniş özelliklere sahip (hatta weather bile var) netle iç içe harika ötesi bir media center yazılımına sahip. şiddetle önerilir.

0
o_ozardic
ne şiddeti... biz şiddete karşıyız :))
0
clark
pirx arkadaşım merhaba.xbox için söylediklerin dikkatimi çekti.acaba görüntü kalitesi vestele kıyasla nasıl?her codec destekliyormu?türkçe altyazı göstermede problemi varmı?bilgi verirsen sevinirim.
0
pirx
Valla gözle görülür bir fark yok , en azından ben hissetmedim ama bazı filmler görüntü kalitesi bakımından xbox'da daha iyi sonuç verirken bazılarında da tersi olabiliyor, bunun haricinde her ikisi de ne yazıkki pc kadar iyi değiller bunu söylemeliyim , bunun sebebini de anlayabilmiş değilim , acaba monitör-tv farkı mı yoksa divx encode mantığı olarak "bilişsel" :) bir fark mı var , aletin içinde olup bitenlerle mi alakalı bilen birileri de bu kısma açıklık getirebilirse sevinirim.

Sorularınıza dönecek olursak , altyazıda hiçbir problem yok. Tüm ayarlar oldukça ayrıntılı , settings'ten altyazı tipi , charset , boyut ve konum gibi pekçok özellik ayarlanabiliyor ve ayrıca on-chip bir yazılım olmadığı için , xbox'ın hdd'sine atılan bir uygulama olduğu için sabit özelliklere mahkum değilsiniz , yarın daha gelişmişi çıkabilir , sürekli de güncelleniyor ve hiçbir codec problemi yok. (Divx olayına xbox'la girmiş birisine sorsanız "codec de ne" cevabı almanız bile olası :) ) PC'deki kadar sorunsuz bu konuda , xbox'ın qpel ve çözünürlük sorunlarının hiçbiri mevcut değil.

Bunların haricinde en büyük artısı bence önceki mesajımda da belirttiğim ethernet bağlantısı ve hdd'ye sahip olması. Böylece ister hdd'ye atabiliyorsunuz medyaları (ki hdd boyutu en son 130gb'a kadar artırılabiliyordu) istersenizde pc'nizdeki paylaşımdan (cd-rom, hdd , vs. hatta netteki kaynaklar bile olabilir) oturma odanızdaki tv'nizden basit bir cross kablo yardımıyla seyredebiliyorsunuz. Ayrıca henüz deneme fırsatı bulamadığım 5.1 desteğini de geçmemek lazım , hem ms'in cimrilik edip pakete dahil etmediği optik çıkışım olmadığı için hem de zaten henüz adamakıllı bir 5.1 sistemim olmadığı için bunu da deneyemedim ama hem oyunlarda hem de media center'da desteği olduğunu söylemeliyim.

Ek olarak sadece filmler de değil , media center yazılımının konfigürasyon dosyasında yapılan birkaç değişiklikle ve pc'de açacağınız birkaç share ile filmlerdeki gibi mp3'lerinizi, resimlerinizi vs gibi hemen hemen tüm medianızı share edip bu aletten görüntüleyebiliyorsunuz. Sürekli bundan bahsedip durdum , beni en çok etkileyen bu özellik oldu çünkü :)

Biraz gereksiz uzadı gibi , başka kafanıza takılan bir soru olursa yardımcı olmaya çalışırım. Divx player düşünenlere ilk mesajımda da dediğim gibi "şiddetle" tavsiye olunu ;)

(Anti-ms'cilere de duyurulur , hacked yazılımların ve dashboardların çoğu open source ;) )
0
clark
verdiğin bilgiler için saol.birkaç sorum daha olacak.açıkçası bu xbox kafama yattı sorunlu bi divx player alacağıma dediğin kadar iyi ise bunu alırım daha iyi.bilgisayarımı paylaşıma açarak çok rahat kullanabilirim.
1-daha önceden hiç xbox kullanmadığım için saçma gelebilir ama dixleri izlemek için media center yazılımı yeterli oluyormu?bu yazılım xboxta yüklümüdür yoksa sonradanmı yüklemek gerekiyor?
2-yaptığım aramalarda çipli xboxlardan bahsediliyor.sanıyorum bu oyunları oynayabilmek için.acaba divx izlemek içinde çipe gerek varmı?
3-diyelimki xbox'ı aldım cross kablo ile bağladım bilgisayarıma hemen film izlemeye başlayabilirmiyim,öyle netwok ayarı falan gerekirmi?
4-sanıyorum piyasada xbox bulmak biraz zor.çok az yerde satılıyor.yurtdışından tanıdığa sipariş verip getirtmeyi düşünüyorum.sadece konsol yeterli olurmu yoksa ayrıca aparat falan aldırmam gerekirmi?
sorular biraz uzun oldu ama cevaplayabilirsen çok sevinirim.hem bu yolla xbox dünyasınada bi üye kazandırmış olursun:)
0
pirx
1)Sonrada yüklenir.

www.xbmc.de ve www.xbox-scene.com adresleri oldukça sağlam kaynaklardır.

2)Evet var.

3)Network ayarı gerekir ama çok basittir , sadece bir .xml dosyasını editleyip iki pc'yi direk bağlar gibi pc--xbox arası bağlantı yapman yeterli.

4)Ben de o şekilde getirtmiştim , gayet hesaplı oluyor. Uzaktan kumanda için dvdkit , optik çıkış için ayrı bir kablo var onu getirtebilirsin eğer 5.1 sistemin varsa ve extra pad'de olmazsa olmazmış. Ben şimdiki aklım olsa bunları getirtirdim bir de. Ama bunlar şart değil tabii ki.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Open Source Savaş olabilir mi?

anonim

"Bilgisayar bilimleri dışında başka alanlarda open source olabilir mi?" diye aklımızı akıtmaya başladığımızda, doğal olarak kavramın kendisini düşünmeden önce mevcut sistemlerle karşılaştırma yaparız.

Robokopter: Yapay Zeka havalanıyor!

FZ

Stanford Üniversitesi ve diğer kolejlerin de desteği ile Linköping Üniversitesi (http://www.linkoping.se) elemanlari Adamsız Hava Aracı (Unmanned Aerial Vehicle) geliştirmekle meşguller.

Bilgisayarlar ve 2038 yılı

FZ

Belli bir süredir gündemde olan bir sorun bugün takip ettiğim Compunauts listesinde karşıma ilginç bir şekilde çıkınca FM kitlesi ile paylaşayım dedim.

Basit bir Perl komut satırı ile sisteminizin 2038 yılına nasıl tepki vereceğini inceleyebilirsiniz...

Kolları sıvadık - 1: Her eve VectorLinux!

sundance

Linux şöyle iyi, böyle iyi, şöyle güvenilir, böyle verimli vs. vs. Laf laf laf... Bu sefer dedik ki biraz daha ileriye gidelim ve bakalım bu dediklerimiz ne kadar doğru, Linux ne kadar keyifli, işe yarar bir şey, masaüstünde devamlı çakılıp duran pencerelerimizle nasıl yapsak da karşılaştırsak ve bu projeye için kolları sıvadık

Proje basitçe şu, biz Fazlamesai ekibi olarak, yeni başlayan kullanıcıları baz alarak, evinizde, işyerinizde herhangibir makinanıza, adım adım nasıl Linux kurabilirsiniz, bunu anlatacağız ve her adımda karşılaşılabilen problemleri, bunların çözümlerini burada açtığımız bir forumdan sizlerle paylaşacağız. Ne dersiniz, var mısınız Linux kurmaya ?

FM`de yeni bir editör!

sundance

Kurulduğu günden beri Fazlamesai.net`in en büyük destekçilerinden olan, yazarlar sıralamasında ikinci, yorumlar sıralamasında açık ara birinci olan, sevgili arkadaşımız, değerli insan, cryptoloji aşığı matematikçimiz, FZ; bugünden itibaren, Fazlamesai.net`in editörlerinden biri olmuştur.

Kendisine bir kez daha hoşgeldin diyor, arkadaşlığından dolayı tekrar teşekkür ediyoruz.

Paylaştıkça daha eğlenceli hale gelen fazlamesailerimiz için...