Debian Grafiksel Sistem Yükleyicisi

0
anonim
Debian geliştiriceleri uzun zamandır başarı ile kullanılan text bazlı sistem yükleme ara yüzlerini değiştiriyorlar. Bu sistem yükleme arayüzünün bir incelemesini buradan okuyabilir, eğer debian'ın bu arayüz yardımıyla kurulumunu test etmek isterseniz gerekli olan iso'lara burdan ulaşabilirsiniz.

Görüşler

0
yilmaz
"Voila. You made it!" de yazıyormu sonunda.
0
euler
Oysaki ne kadar da mutluyduk "text-based debian-installer"ımızla ..
0
realist
"text-based debian-installer" sağ salim yerinde.
0
euler
Ondan şüphemiz yok zaten.
0
realist
Anlayışım kıt olduğu için çözemedim sanıyorum. "mutluyDUK" sözcüğü ile ne demek istediğinizi açıklar mısınız.
0
Ragnor
O bize yeterdi diyor sanırım.
0
euler
Mutluyduk dedim, bundan sonra mutlu olmayacağız demedim. Elbette, ben de biliyorum "bakın biz yükleyici için bir GUI hazırladık, hadi bırakın ne o öyle text tabanlı yükleyici mi olur zaten, unutun onu artık bunu kullanın" denmeyeceğini. Sadece text tabanlı olan yükleyiciyi sevdiğimi söyledim. Grafiksel bir arayüzden eksiği ya da dezavantajı olmadığını ve bir çok önyargının aksine kullanımının gayet basit olduğunu düşünüyorum çünkü. Bunları da neden açıklıyorsam.
0
zekeriya_akyildiz
Grafik kuruluma gıcığım; en iyisi text based. Text based hem daha kolay hem daha esnek hemde sistemde GTK vs. vs. çalışmadığı için işlemciyi ve rami boşuna meşgul etmiyorsunuz.
0
anonim
Debian geliştiricelerine "Niye Anaconda vb. bir sistem yükleyicisi kullanmıyorsunuz?" dendiğinde verdikleri cevap: "Debian'ın desteklediği platformlar çok geniş bir yelpaze olduğundan yeni bir yükleyici yazılması gerekli çünkü şu anda kullanılanlar çok fazla sistem kaynağı kullanıyorlar" olmuş. Yani GTK vs. yüzünden sistemin çok fazla yavaşlayacağını düşünmüyorum. Ayrıca text-based fanatikleri için eminim text-based yüklemeyi koruyacaklardır.
Belki de kurulumu görüp debian'a geçmeye korkan insanlara cesaret verebilir.
0
skoylu
Elbette text based / GUI hangisi hoşunuza gider tamamen sizin tercihiniz. Fakat, Bir OS kurma anında, sistemin OS kurmaktan başka bir şey yapmadığını düşünürsek, kaynak kullanımı bir problem olmamalı. Eğer installer, OS çalışırken kullanılabilecek kaynaklar kadarıyla yetinebiliyorsa bu kafi gelmeli. Yani sistem 64 MB ile kullanılabilirken, installer 128 MB istiyorsa, bu bir sorun olabilir. Bunun dışında, fazla kaynak tüketmenin bir ziyanı yok gibi görünüyor.
Elbette, CPU vs. render edeceğim derken işi yavaşlatıyor, 30 dk sürecek iş, bir saatte bitiyor diyebiliriz. Ama 1800 sn süren iş 1850 saniye sürüyorsa GUI kullandık diye, bu kabul edilebilir bir durum olacaktır. Şöyleki, eğer installer, GUI'yi GUI olsun diye değilde, gerçekten GUI'nin nimetlerinden faydalanacak şekilde kullanırsa. Örneğin, paket seçimini, partisyon yapmayı vs. bir şekilde kolaylaştırıp hızlı hale getiriyorsa, ben burada CLI ile 2 dk uğraşırken, GUI ile 20 sn, 1 dk uğraşıyorsam, GUI render vs. yükünün getirdiklerine seve seve katlanırım.
0
Ragnor
Benzer bir sorunu ReactOS ile yaşamıştım zamanında. Minimun Sistem özellikleri olarak 32 mb belirtiliyordu sitelerinde ama installer'ıyda galiba 64 yada 48 mb istiyordu (tam hatırlamıyorum) çalışmak için. Bu yüzden benim eski bilgisayarıma yükleyememiştim. Bence GUI'li installarda işlem süresinden çok ram kullanımı sorunu olabilir. Gerçi GUI sorun çıkarıyorsa textbased var zaten değil mi? :). Açıkcası paket seçimini kolaylaştırsa benim için gayet iyi olur. Birkaç kez kurmak istedim ama paket yükleme bölümünde bir türlü doğru düzgün seçim yapmayı beceremedim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HP, Debian GNU/Linux'a Verdiği Desteğin Karşılığını Aldı

FZ

Kim demiş tamamen özgür ve büyük bir camia tarafından geliştirilen GNU/Linux dağıtımlarından birini destekleyerek para kazanamazsınız diye?

Hewlett Packard, Debian GNU/Linux'a verdiği resmi destek sayesinde 25 milyon $ kazandı. Bu gidişle bu durum Novell, RedHat gibi ticari kurumlara karşı bir meydan okumaya dönüşebilir.

Debian Konsorsiyumu Genişlemeye Devam Ediyor

butch

Bir süredir dedikoduları devam eden Debian Konsorsiyumu, kurumsal bir Debian dağıtımı için bir araya gelen Credativ, Knoppix, LinEx, Linspire, MEPIS, Progeny, Skolelinux, Sun Wah Linux, UserLinux, VA Linux, ve Xandros gibi markaların Progeny liderliğinde bir araya gelmesinden oluşacak. Konsorsiyum ile ilgili ilk resmi duyurunun Ağustos ayı başında gerçekleşecek LinuxWorld Conference & Expo'da yapılması bekleniyor.

Detaylar için buraya.

Debian Tarihçesi

darkhunter

Adını Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz? ve Ruby Kullanıcı Kılavuzu'dan hatırladığımız Pınar Yanardağ, yeni bir çeviriye daha imzasını atmış : Debian Tarihçesi çevirisi sadece Debian GNU/Linux kullananların değil, tüm Linux severlerin ilgisini çekecek nitelikte bir makale.

AMD x86 64 için Debian

yuxel

Chris Cheney, Debian'ın AMD64 bit için hazır olduğunu duyurdu. 7972 paketin yaklaşık %97'sinin bu mimari için derlenmiş bulunuyor. ia32 emülasyonunda kullanılamayan bazı işlemci özellikleri bu paketler ile kullanılarak işlemciden daha fazla verim alınması sağlanıyor.
Debian Planet
OS News
Lwn

Debian´da Türkçe Klavye Kullanımı

anonim

Debian'da Türkçe Klavye Kullanımı ile ilgili bir yazı http://www.mturker.net/debianturkce

Şimdilik sadece konsolda kullanım için gerekenler var. Kısa süre sonra X için de yapılması gerekenleri eklenecektir.
Sundance: Bu işin Debian raconlarına uygun halde ve hem konsol hem X için hazırlanmış hali burda okumadan geçmeyin.