TrX Debian GNU/Linux

0
zahter
TrX Debian GNU/Linux tabanlı ve tam Türkçe destekli bir sistem kurulumu projesidir. Bu paket doğrudan CD-ROM'dan "boot" edilebilecektir. Kullanıcı eğer isterse konfigürasyon bilgilerini diskete kaydedebileceği gibi paketi kalıcı olarak harddiske de kurabilecektir. Proje ekibi alt projelerde çalışacak ve koordinasyonla ilgilenebilecek programcıları/yöneticileri aramaktadır.

(FZ tarafından Türkçe'ye çevrildi).

Görüşler

0
anonim
Birde bahsi gecen sayfada TURKCE birsey bulabilsek !
0
sundance
Evet türkçe bir şeyler olsa güzel olurdu :)) Üstüne üstlük sanırım arkadaşların FM`de yayınlanan, şimdiye kadar gördüğüm en iyi Debian Türkçeleme dökümanından da haberleri yok :)
0
anonim
yanilmiyorsam TrX projesinin kurucusu bir Turk degil zaten. (Ayrintili bilgi icin bkz. Murat Demirten, Murat Demirten icin bkz. debian-tr.net (bu site olu bu arada))
0
anonim
Ortada bir knopix projesi var.
Bu projenin farki ne olacak.
Eger farki olmayacaksa Knopixe destek vermek daha faydali degilmi?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PlayStation 2 İçin Debian Tabanlı GNU/Linux

FZ

Sony Playstation 2 üzerinde çalışacak Debian GNU/Linux tabanlı BlackRhino sistemi kamuya açıldı. Böylece isteyen bu ilginç donanım üzerinde oyun ve çeşitli yazılım geliştirebilecek. Bu sürümde 1200'den fazla yazılım paketi mevcut ve artması bekleniyor.

Debian ve pornografi: olsun mu?

e2e

Debian GNU/Linux'un, teknik yönleri kadar, geliştiricilerinin sosyal yönleri de bende hep ilgi uyandırmıştır. Kadın geliştiricileri teşvik etmek, cesaretlendirmek ve yol göstermek için açılan Debian Women sayfasını gördüğümde de hoş bir sempati uyanmıştı bende.

Fakat bugünlerde, Debian geliştiricilerini zor bir karar bekliyor. Newsforge'daki habere göre, debian-devel e-posta listesine gönderilen bir e-posta listeyi epeyce hareketlendirmiş.

Linux Çekirdeğinde 8 Açık ve Çözümleri

FZ

Sistem ve ağ yöneticilerinin dikkatine: Debian´ın güvenlik sitesinde Linux çekirdeğinde en son tespit edilen ve IA32 mimarili bilgisayarları etkileyen hatalar ve bunlarla ilgili çözümler mevcuttur. Detaylı bilgiyi yukarıdaki linkten edinebilirsiniz.

Viyana Açık Kaynağa Geçiyor

Soulblighter

Avusturya’nın başkenti Viyana yerel hükümeti masaüstü bilgisayarların bu yılın ikinci çeyreğinden itibaren açık kaynak işletim sistemine geçirileceğini duyurdu. Geçiş Microsoft Office 2000’den OpenOffice.org’a ve Microsoft Windows 2000 işletim sisteminden GNU/Linux’a transferi kapsıyor. Kullanıcılar isterlerse Windows 2000’i tutarak sadece OpenOffice’e geçebilecek.

Debian T-Shirt için Tasarım Zamanı

linux34

Merhaba.

Uzun bir süredir Debian T-Shirt hayali ile yanıp tutuşuyoruz. 4. LKD Linux Şenliğinde Debian kullanıcıları ile yaptığımız görüşmeler sonucu T-Shirt için kolları sıvadık.

Tasarım - 1
http://www.linux34.com/images/debian_t-shirt.jpg

Tasarım - 2
http://www.linux34.com/images/debian_t-shirt-2.jpg

Tüm GNU/Debian Linux kullanıcıları bizlere kendi yorumlarını belirtebilirse sanırım daha kaliteli bir çalışmaya kavuşmuş olacağız. 1-2 gün içerisinde debian.org.tr listesinde bu konuyu tartışıp sonuca bağlayacak sonra da Debian T-Shirtler ile dolaşmaya başlayacağız ;)<