Yeni Zelanda Seçimler için Seçimini Yaptı: Debian GNU/Linux ve PostgreSQL

0
FZ
Yeni Zelanda Seçim Kayıt Merkezi bilgi işlem altyapısını değiştirdi ve Debian GNU/Linux tabanlı sunucular üzerinde çalışan PostgreSQL çözümünde karar kıldı.

Catalyst IT danışmanlığında gerçekleştirilen çözüm Visual Basic ve Oracle ile çalışan eski sistemin yerine geçti.
Sistem şu anda Auckland ve Wellington'daki iki kümeden oluşuyor. Her iki noktada da felakete karşı koruma için dört veritabanı sistemi aktif.

"PostgreSQL'in avantajı böyle bir durumda kendini belli ediyor," diyen Catalyst çalışanı Thompson sözlerini şöyle sürdürüyor: "Geliştirme ortamında yedi veritabanı örneği var ve ticari, kapalı kodlu bir veritabanı sistemi kullanıyor olsa idik ne kadar lisans bedeli ödememiz gerektiğini düşünmek bile istemiyorum." Sistemdeki 50 GB'lık veri 8 GB ana hafızalı AMD Opteron işlemcili bilgisayarlardaki Debian GNU/Linux işletim sistemi üzerinde çalışıyor.

Görüşler

0
ess
bizde o güç nerdee...
bill amcamız iki senede bir geliyor ayağımıza kadar.
ne gerek var linux'a geçmeye...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Knoppix`le Debian kurulumu

m1a2

Fitili kim ateşledi bilmiyorum ama ;) FM`de son günlerde bir Debian ve Knoppix çılgınlığıdır aldı başını gidiyor. Knoppix`i deneyenlerin -üzerlerindeki ilk şoku atlattıktan sonra- kafalarında beliren ilk soru: `Bunu hard diske nasıl kurabilirim?`oluyor. Knoppix malum olduğu üzere Debian temelli bir dağıtım. Debian 3.0 incelemesinde Woody`nin GUI tabanlı bir kurulum ortamından yoksun olduğunu belirtmiştik. Gerçi yazıda da değinildiği gibi geliştiricilerin elleri armut toplamıyor. Progeny (aka piggy) grafik ortamda kurulum yapma imkanı sunan ilk Woody ISO`sunu çıkardı bile. Peki bu Debian kurulumu için yukarıdaki soruyla da birleştirerek Knoppix`le bir çözüm üretemez miyiz? Evet, böyle bir deneme yapılmış. Linux World`de Knoppix makes a great GUI installer for Debian başlığıyla yayımlanmış bir yazıda dağıtımdan çıkan knx-hdinstall script`i kullanılarak Sony Vaio dizüstü bilgisayarda gerçekleştirilen bir kurulum hikaye edilmiş. Bu yazıyı okuyarak, kendi makinasında kurulum denemesine girişenlere bir not: Böyle bir girişimin sonuçlarından FM ahalisini haberdar etmez iseniz bir odada sabaha kadar Serdar Ortaç dinlemekle cezalandırılacaksınız, ona göre :)

Debian Day 2008: Nice Yıllara Debian!

FZ

16 Ağustos 1993 tarihinde yani bundan tam 15 yıl önce Ian A. Murdock'un comp.os.linux.development Usenet grubuna attığı bir ileti ile duyurulan Debian GNU/Linux projesinin doğumgünü her sene olduğu gibi bu sene de 16 Ağustos tarihinde yani bugün Debian Day etkinliği olarak kutlanıyor.

Debian o kadar da iyi değil mi ?

sundance

Debian`ın uzun süredir beklenen versionu 3.0 Woody Temmuz ortalarında çıkmış olsa da nedense bir türlü doğru düzgün yorum almadı. RedHat ve Mandrake gibi dağıtımların daha çıkmadan önce incelenip yorumlanmasına rağmen Debian`ın bu kadar süre incelenmemiş olması Debian sevenleri biraz üzmüştü. DebianPlanet`da yeralan bu yorum herne kadar biraz beceriksizce yazılmış ve, Debian neden RedHat değil gibi bir anlama geliyor olsa da, eleştrileri her zaman dikkate almak gerekir. (Ed. iyi ki de Debian, yazarın istediği gibi bir dağıtım değil ;)

GNU Dokümanları Debian'dan çıkıyor mu?

anonim

Bu azıcık kışkırtıcı başlık nereden geliyor? Debian, FDL dahil kimi dokümantasyon lisanslarını özgür bulmadığı için bu lisansa sahip paketleri main arşivinden kaldırıyormuş...

Debian GNU/Linux Türkçe SSS Belgesi

FZ

Bu belge Debian ile ilgili SSS (sıkça sorulan sorular) ve yanıtlarını içerir. Belge oluşturulurken temelde iki farklı kaynaktan faydalanılmıştır. Bunlardan birincisi, http://www.linuks.mine.nu/debian-faq-wiki adresinde bir araya getirilen ve sürekli güncellenen SSS ve yanıtları, diğeri ise Türk Debian Kullanıcıları Listesine bugüne kadar aktarılmış sorular ve yanıtlarıdır.