TrustedDebian 1.0 Çıktı

0
FZ
Hem Debian´ın getirdiği kolay yönetilebilirlikten faydalanmak hem de güvenli bir bilgi işlem ve veri iletişimi ortamı sağlamak isteyen GNU/Linux kullanıcıları için TrustedDebian 1.0 hizmete hazır.

Sistemle ilgili bir demo belgesini de burada görebilirsiniz.

FM´nin kıdemli üyelerinden, Debian´dan sorumlu Internet bakanı roktas arkadaşımızın da yorumlarını bekliyoruz ;-)

Görüşler

0
roktas
Ooo bakan olmuşuz da haberimiz yok, dur ben şimdi buna bir riviyuv sallayayım :) Sevgili FZ bu güvenlik konusunda senin yanında laf etmek ne haddimize. Üstelik şu Garanti meselesine üşüşen onlarca arkadaşın varlığı doğrusu beni çok endişelendiriyor, madara oluruz elâleme ;) İncelediğim kadarıyla bu proje Debian projesiyle resmi olarak bağlantılı değil, fakat ilginç geldi doğrusu. Bir açığı kapatıyor gözükmekte: `Debian mimarisi + OpenBSD güvenliği`. Sayende haberim oldu, bir yerlere not ettim bunu...
0
FZ
Sıkı bir estağfurullah çekerek başlıyorum sözlerime ;-)

Tez zamanda bize Trusted Debian 1.0´ı tanıtacağından şüphem yok. Rol tabanlı erişim, buffer taşma kontrolü ve daha pek çok özelliği bulunan ve Internet üzerindeki sunucu türündeki makinalar için özel olarak tavsiye edilen bu Debian temelli sistem nedir, ne değildir. Bunu bilmek Türk kamuoyunun hakkıdır. Aydınlat bizi! ;-)
0
FZ
Ha, bu arada yanlış okumadım değil mi? `Sayende haberim oldu, bir yerlere not ettim bunu´ dedin değil mi? Yani FM sitesi sayesinde haberdar oldun bu sistemden, bu gelişmeden, bu vakadan. Hmm, e yani başka nasıl olabilirdi ki? Slashdot diye bir yer var diyorlar, orası da buraya benziyormuş. Bilmem ki yani FM dururken kaç kişi bakar oraya ;-)

Neyse yani bilen kazanıyor, bilmeyen çok şey kaybediyor. Boşuna bas bas bağırmıyoruz sabahleyin kalkınca yapacağınız ilk iş FM´e bir göz atmak olsun diye ;-)

Pırodakt rivuyv´u da en kısa sürede bekliyoz, hatırlatayım dedim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Workstation, niye ki ?

sundance

GNU/Linux`a olan sevgimiz malum, dahası bu türün en köklere sadık dağıtımı Debian ise son zamanlarda gözde fetişlerimizden. Hemen her akşam 10 civarı irc.openprojects.net #debian.tr kanalında buluşmaktayız. Fakat temelde bir sunucu sistemi olarak başlayan Linux`u masaüstünde kullanma isteğimiz bir çoklarına gereksiz bir çaba olarak gelebilir. Halbuki biz Linux`un masaüstünde/gündelik hayatta bize çok daha fazla imkanlar sunduğunu ve her çabaya değdiğini düşünüyoruz.

Bu konuda güzel çalışmalara imza atan Gürkan Şengün(a.k.a. Tarzeau) çok güzel bir İş İstasyonu Olarak Linux makalesi hazırlamış. Hala şüphesi olanlar için ;)

ATI Sonunda Becerdi :)

darkhunter

Debian GNU/Linux temelli bir işletim sisteminiz ve modern bir ATI grafik kartınız varsa size güzel bir haberim var :) Artık kurulum ve konfigürasyon için işkence çekmeyeceksiniz.

Debian Grafiksel Sistem Yükleyicisi

anonim

Debian geliştiriceleri uzun zamandır başarı ile kullanılan text bazlı sistem yükleme ara yüzlerini değiştiriyorlar. Bu sistem yükleme arayüzünün bir incelemesini buradan okuyabilir, eğer debian'ın bu arayüz yardımıyla kurulumunu test etmek isterseniz gerekli olan iso'lara burdan ulaşabilirsiniz.

Dünyanın En Ucuz En Küçük Sunucusu ve Debian

darkhunter

400 mhz Power PC işlemci, 64 MB Ram, 256 ya da 512 MB Flash Memory, MMC slotu, Biyometrik tarayıcı ve USB 2.0 arabirimi olan bir "sunucu" satılıyor. Boyutları cep telefonunuz kadar olan bu sunucu 2.6.10 serisi bir kernel üzerinde ve Debian GNU/Linux temelli bir sistemde çalışıyor. Tasarımı karizmatik, fiyatı da sudan ucuz (199 $) BlackDog.

Debian SID Kurma Kılavuzu

demonic

Sarge'a yaklaştığımız şu günlerde IRC kanalında bir çok kişiden gelen debian paketleri niye bu kadar eski şeklindeki şikayetler üzerine onlara benim de kullanmakta olduğum SID sürümünü önermiş bulunmaktayım. Fakat SID kurmakta yaşanan zorluklardan dolayı oturdum yazı yazdım.

Yazdığım belgeyi sitemde bulabilirsiniz:http://un4gotten.linux-sevenler.org/deb/debsidinsttr.html

Belge ile ilgili önerileri olanlar yazının sonundaki mail adreslerinden ve IRC kanalından bana ulaşabilirler.