Debian SID Kurma Kılavuzu

0
demonic
Sarge'a yaklaştığımız şu günlerde IRC kanalında bir çok kişiden gelen debian paketleri niye bu kadar eski şeklindeki şikayetler üzerine onlara benim de kullanmakta olduğum SID sürümünü önermiş bulunmaktayım. Fakat SID kurmakta yaşanan zorluklardan dolayı oturdum yazı yazdım.

Yazdığım belgeyi sitemde bulabilirsiniz:http://un4gotten.linux-sevenler.org/deb/debsidinsttr.html

Belge ile ilgili önerileri olanlar yazının sonundaki mail adreslerinden ve IRC kanalından bana ulaşabilirler.

Görüşler

0
roktas
Genel olarak yararlı bulduğum kılavuzda gözüme çarpan bir hatayı düzelteyim. 2.6 çekirdek ile kurulum yapmak isteyecek yeni kullanıcılara önerilmesi gereken açılış seçeneği linux26'dır; expert26 daha ziyade tecrübeli kullanıcılara yönelik expert seçeneğinin 2.6 çekirdekteki karşılığıdır.

IRC'de şikâyet bildiren arkadaşlar acaba Debian Türk listesine hiç uğramıyorlar mı? Türkiye'deki Debian kullanıcıları için en önemli destek kanallarından biri olan bu listeyi belirtmemişsiniz. Listeye abone olmak için aşağıdaki bağ kullanılabilir:

debian-user-turkish [lists.debian.org]

Sarge ile ilgili kurulum sorunları için liste arşivlerinde arama yapılabilir. Yardım taleplerinin IRC yerine eposta yoluyla yapılmasının önemli bir avantajı da bu arşivler oluyor.
0
demonic
Recai abi herşeyden önce debiana katkı yapmak da isteyen birisi de olaraktan seninle sohbet etmeyi çok isterim.Jabber ya da mail falan verebilir misin?Ayrıca evet o hatamı yakında ekleyeceğim 1.1 sürümünde düzelteceğim.Gerçekten o parametreden haberim yoktu .
0
demonic
1.1 sürümünü upload ettim.
0
cadas
Selam,

Bayagi bir zamandir irc.freenode.net'e giremiyorum...
Bende mi bir sorun var?
0
demonic
1.1.1 sürümü eklenmiştir ve 1.1.2 sürümü resimli olacaktır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HP, Debian GNU/Linux'a Verdiği Desteğin Karşılığını Aldı

FZ

Kim demiş tamamen özgür ve büyük bir camia tarafından geliştirilen GNU/Linux dağıtımlarından birini destekleyerek para kazanamazsınız diye?

Hewlett Packard, Debian GNU/Linux'a verdiği resmi destek sayesinde 25 milyon $ kazandı. Bu gidişle bu durum Novell, RedHat gibi ticari kurumlara karşı bir meydan okumaya dönüşebilir.

Skolelinux Debian Labs

roktas

MEBnin okullarda bilgisayar ve Internet kullanımını yaygınlaştırmak için ayırdığı bütçeyi ve bu bütçenin nereye harcandığını yeterince bilmiyorum. Fakat ticari işletim sistemi ve uygulamalarının kurumsal ölçekte daha fazla tercih edildiği gerçeğini göz önünde bulundurursak GNU/Linux veya diğer özgür lisanslı bilgi-işlem ortamlarının yeterli rağbeti görmediğini tahmin edebiliriz. Üstelik eğitim kurumlarımızdaki maddi imkansızlıklara rağmen böyle bir durum söz konusu.

TrustedDebian 1.0 Çıktı

FZ

Hem Debian´ın getirdiği kolay yönetilebilirlikten faydalanmak hem de güvenli bir bilgi işlem ve veri iletişimi ortamı sağlamak isteyen GNU/Linux kullanıcıları için TrustedDebian 1.0 hizmete hazır.

Sistemle ilgili bir demo belgesini de burada görebilirsiniz.

FM´nin kıdemli üyelerinden, Debian´dan sorumlu Internet bakanı roktas arkadaşımızın da yorumlarını bekliyoruz ;-)

Debian Day 2008: Nice Yıllara Debian!

FZ

16 Ağustos 1993 tarihinde yani bundan tam 15 yıl önce Ian A. Murdock'un comp.os.linux.development Usenet grubuna attığı bir ileti ile duyurulan Debian GNU/Linux projesinin doğumgünü her sene olduğu gibi bu sene de 16 Ağustos tarihinde yani bugün Debian Day etkinliği olarak kutlanıyor.

Linux Çekirdeğinde 8 Açık ve Çözümleri

FZ

Sistem ve ağ yöneticilerinin dikkatine: Debian´ın güvenlik sitesinde Linux çekirdeğinde en son tespit edilen ve IA32 mimarili bilgisayarları etkileyen hatalar ve bunlarla ilgili çözümler mevcuttur. Detaylı bilgiyi yukarıdaki linkten edinebilirsiniz.