Debian SID Kurma Kılavuzu

0
demonic
Sarge'a yaklaştığımız şu günlerde IRC kanalında bir çok kişiden gelen debian paketleri niye bu kadar eski şeklindeki şikayetler üzerine onlara benim de kullanmakta olduğum SID sürümünü önermiş bulunmaktayım. Fakat SID kurmakta yaşanan zorluklardan dolayı oturdum yazı yazdım.

Yazdığım belgeyi sitemde bulabilirsiniz:http://un4gotten.linux-sevenler.org/deb/debsidinsttr.html

Belge ile ilgili önerileri olanlar yazının sonundaki mail adreslerinden ve IRC kanalından bana ulaşabilirler.

Görüşler

0
roktas
Genel olarak yararlı bulduğum kılavuzda gözüme çarpan bir hatayı düzelteyim. 2.6 çekirdek ile kurulum yapmak isteyecek yeni kullanıcılara önerilmesi gereken açılış seçeneği linux26'dır; expert26 daha ziyade tecrübeli kullanıcılara yönelik expert seçeneğinin 2.6 çekirdekteki karşılığıdır.

IRC'de şikâyet bildiren arkadaşlar acaba Debian Türk listesine hiç uğramıyorlar mı? Türkiye'deki Debian kullanıcıları için en önemli destek kanallarından biri olan bu listeyi belirtmemişsiniz. Listeye abone olmak için aşağıdaki bağ kullanılabilir:

debian-user-turkish [lists.debian.org]

Sarge ile ilgili kurulum sorunları için liste arşivlerinde arama yapılabilir. Yardım taleplerinin IRC yerine eposta yoluyla yapılmasının önemli bir avantajı da bu arşivler oluyor.
0
demonic
Recai abi herşeyden önce debiana katkı yapmak da isteyen birisi de olaraktan seninle sohbet etmeyi çok isterim.Jabber ya da mail falan verebilir misin?Ayrıca evet o hatamı yakında ekleyeceğim 1.1 sürümünde düzelteceğim.Gerçekten o parametreden haberim yoktu .
0
demonic
1.1 sürümünü upload ettim.
0
cadas
Selam,

Bayagi bir zamandir irc.freenode.net'e giremiyorum...
Bende mi bir sorun var?
0
demonic
1.1.1 sürümü eklenmiştir ve 1.1.2 sürümü resimli olacaktır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Debian: Büyük bir tehdit!!!

sundance

Uzun bir aradan sonra çok kısa süre içinde iki tane Debian 3.0 Woody incelemesi çıktı. Linuxwatch`da yayınlanan, -daha olumlu- bu ikinci inceleme bende oldukça ciddi bir paranoya başlattı.

Adı üstünde paranoya işte, birilerinin çok ciddi şekilde Debian`a karşı tavır aldığını ve hatta onu tehdit olarak gördüğünü düşünmekteyim. Zira alenen beceriksiz ve dikkatsiz adamların yazdığı incelemeler birbiri arkasına yayınlanmaya başladı...

Debian GNU/Linux için Üç Yeni Kılavuz

FZ

Yoğun şekilde çalışmalarını sürdüren Türk Debian GNU/Linux kullanıcıları grubu üyelerinden Serdar Aytekin, www.debian-tr.org sitesine üç yeni kılavuz eklemiş durumda:

Debian ile ISP kuruyoruz!

sundance

GNU/Linux dağıtımları içinde gerek sistemi gerekse gönüllülere dayanan geliştirme ekibinin yapısı açısından en kendine özgülerinden biri olan Debian için adım adım kurulum dökümanı...

Her bir aşamasındaki ekran görüntüleri ile bu dökümanı takip ederek

-Bind Dns Server
-Apache Web Server
-Postfix SMTP Server
-Qpoper Pop3 Server
-Proftpd
-MySQL ve daha bir çok uygulama ile

küçük çaplı bir ispnin verebileceği hemen her türlü hizmeti verebileceksiniz. Tabi bir de bant genişliği ve ISP sözleşmesi detayları var ;)

Debian Sarge Installer Beta 4 Çıktı

FZ

Debian-Installer ekibi Debian Sarge Installer sisteminin dördüncü BETA sürümünü duyurdu. Bu pırıl pırıl taze CD´deki yeniliklerden birkaçı:
  • arm, hppa, ve mipsel mimari desteği.
  • i386 için derlenmiş deneysel 2.6 çekirdek desteği. 2.4 serisi çekirdek halen öntanımlı ve tavsiye edilen çekirdek durumunda pek çok farklı donanım seçeneği için.
  • Kuracağınız bilgisayarda halihazırda mevcut bulunan işletim sistemlerini otomatik olarak tanıma ve boot menüsüne ekleme. Tanınabilen sistemler: Windows, Mac OS, Linux, GNU Hurd, DOS
  • 35 farklı dil desteği, aralarında : Endonezya dili, Baskça, Galiçya dili, Romence ve Welsh de var.
  • Hata gidermeleri ve kullanıcı arayüzünde iyileştirmeler
  • BETA 3 için raporlanan hemen hemen tüm hataların giderilmiş olması
  • Alessandro Polverini ve Andrea Mottola tasarlanmış yeni bir boot logosu

Debian GNU/Linux Usulü Çekirdek Derleme

realist

Fazlamesai kanalının müdavimlerinden Realist/Decaf arkadaşımız Debian usulü çekirdek çıtlanması (derlenmesi ;) ile ilgili çok güzel bir makale hazırlamış. Hem de tam da benim Bilgi'de Linux Eğitiminde Çekirdek Derleme konusunu işlediğim gün :)) Ellerine sağlık diyoruz...

Debian sürümünün kendine özgü araçlarını kullaranak çekirdek derlenmesi ve kullanımı.