Artçı fikirler, yerli içerik...

0
jfever
Her yeni ve iyi fikir gibi bloglar icin de artçıların gelmesi kaçınılmazdı. Milliyet'in de nev'i şahsına münhasır bir blog servisiyle ortaya çıktığını edunya'dan ogrendim. Bu servisin nasıl bir seyir izleyeceğini tahmin etmeye kalmadan, edunya'daki yorumlardan nasil bir işleyişe sahip olduğunu öğrendik. Milliyet blog servisini kendi haline bırakıp gündelik yaşantıma geri dönmüştüm ki...
Geçtiğimiz günlerde fazlamesai'de yer alan bir haberde internet aleminin en aptal ve para kazandıran 10 fikrinden bahsediliyordu. Fakat Milliyet blog servisinin parlak kariyerli usta yazarı kendi imzasıyla yayınlamakta sakınca görmemiş.

Artık artçı fikirlerin pespayeligini mi konuşuruz, yoksa parlak kariyerli bu güzide arkadaşımızın kaynak göstermeden apartmasını konuşuruz size kalmış.

İyi mesailer :)

Görüşler

0
setcom_2000
Kartel basının güzide gazetesi ve blog servisi. Dua edin de bu haber bizden çalındı yalanına başvurmasınlar. Hani AB uğruna attıkları yalanlardan zaten yalan konusunda uzman oldularda ondan. :))
0
sleytr
Bu sitede de IE dışı tarayıcılar ile bir yazı için yorum yazamaz, soru soramaz, yazıyı arkadaşınıza öneremezsiniz. Çünkü maaşlarını bill amcadan alan yetenekli tasarımcılar window.open yerine window.showModalDialog kullanmayı uygun görmüşler. Sadece js dosyasındaki 'showModalDialog' u 'open' ile değiştirince bile site tüm tarayıcılarda çalışabiliyorken, interneti en etkin ve bilinçli olarak kullanan %10luk kesimi yok sayarak siteyi IE bağımlısı yapan tasarımcılar için aklıma gelen kelimeyi daha önce yazınca çok kızmıştı fm ahalisi...
0
jfever
haberi yazarken unutmuşum, eklemeliyim:

bunları yazmadan 72 saat önce söz konusu blog yazarına metnin orjinal kaynagini belirtmeyi unutmus(!) olabilecegini bir yorum girerek hatirlattim. tabi yorum girebilmek icin oncelikle bir explorer penceresi acmam gerekti. şu saat itibariyle kaynak gösterilmedigi gibi yorumum da yayınlanmadı. eh, internetle haşır neşir insanlar için de 72 saat yeterince uzun bir süre olsa gerek...

0
ttk
Sırtlarını yere vermezler (!)
Çok büyük ihtimalle yayınlamazlar. Ya da baktılar mızrak çoraba sığmıyor, ikaz edenleri azarlaya azarlaya bir yazı döşeyip yayınlayabilirler de.
0
bm
O gurubu bu konularda ciddiye almanin bir alemi yok bence. Kitapcilari bile dandiklikten ne yapacagini sasirmis (ayni mali iki defa sepete atinca iki adet diye degil, iki ayri kalem olarak gosteriyordu. Tabii bir kitabi bir ay yollayamayip parami geri vermek zoruna kalmalari ve o ay boyunca sayfalarinda bu stogumuzda gibi birsey soylemeleri de ayri komiklik). Bes para daha alamazlar benden bundan sonra herhalde. Ihtiyaclari da yok zaten, o ayri. E-kolay yaptik simdi hepiniz bize para verin yoksa trafiginizi bloklariz diye tehditle ISPlerden para sizdirmaya kalktiklari zamani hatirlayan var mi? Exchange ile webmail yapmaya calistiklarini? Super ucuz, cigirlar filan acan MSli AMDli pclerini?
0
Tarık
Yuh be insanları gerçekten gerzek yerine koymak diye ben buna derim işte. Senelerdir kendimce bazı konularda yazılar, dersler, makaleler yazarım. Teknik kavramlarla uğraştığım yazılar kesinlikle bir yerlerden alıntlanmış gibi olur. Çünkü verdiğiniz bilgi dünya üzerinde sabit bir bilgidir ve herhangi bir deformasyonda anlamını kaybeder. Bu yüzden bu yazılarda insanlar alıntılamışım gibi düşünmesinler diye diğer tüm benzer kaynakları kaynakça bölümüne eklerim. Harbiden süper salakmışım ne diyeyim. Allah selamet versin bu tip blog sahiplerine.
0
Satanique
Katılıyorum.

Selametle ;)
0
newman
Arkadas tam tuy dikmis. Bence bunu bir yere kaydedip "fikir ve emek hirsizligina ornek" vermek gerektiginde kullanabiliriz. Bunu internet ortaminda boyle pervasiz yapabilmek hakikaten cesaret ister :)
0
anonim
Milliyet seversiniz sevmezsiniz ayrı mesele, Aydın Doğan da babamın oğlu değil zaten. Ancak bir blog yazarının "uyanıklığını" Doğan gurubuna mal etmenin anlamı ne ki ?
Adamlar blogların altkısmında açıkça belirtmişler zaten.

Uyarı: Milliyet Blog kullanıcıları ve üyeleri, üçüncü kişilerin telif hakkı sahibi bulunduğu her türlü fikri eser, fotoğraf, resim vb. materyal ve ürünleri kullanamazlar. Blog kullanıcı ve yazarlarının, üçüncü kişilerin telif hakkı sahibi olduğu yazı, resim vb. ürünleri kullanması durumunda, her türlü hukuki ve cezai sorumluluk kendilerine aittir. Söz konusu haksız kullanım nedeniyle Milliyet İnternet Hizmetleri A.Ş. nin hiçbir hukuki sorumluluğunu bulunmamakta olup, haksız kullanım nedeniyle Milliyet İnternet Hizmetleri A.Ş. nin üçüncü kişilere ödemek zorunda kalabileceği her türlü tazminat ve/veya adli/idari para cezaları Blog kullanıcılarından rücu edilecektir.

Sadece ie ile çalışan linkleriniden bahsetmiyorum onlar ayrı bir rezillik zaten.
0
bm
Sadece ie ile çalışan linkleriniden bahsetmiyorum onlar ayrı bir rezillik zaten.

Ben onlardan bahsediyordum, yoksa icerigi gidip Aydin Dogan kopyalamis degil tabii.

0
jfever
Doğan grubuna mal edilen kısım artçı fikirlerin pespayeligi kısmı. Başarısız ve işlevsellikten uzak bir taklit...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Facebook takipte! Çevrimdışı olsanız bile!

parsifal

Bu adreste detaylarını görebileceğiniz üzere facebook'un reklam servisi, çevrimdışıyken bile kullanıcılarının bilgilerini raporlamaya devam ediyor. CA güvenlik uzmanlarının belirttiklerine göre kullanıcılar bilgilendirilmeden facebook'a bilgi göndermeye devam ediyorlar. Bunu aktif hale getirmekiçin tek yapmanız gereken "beni hatırla" seçeneğini işaretleyip giriş yapmanız.

Özgür Yazılım Geliştiricilerinin Asıl Motivasyonu Özgürlük Değil Ego Tatmini

FZ

Brian Masterbrook ve Planet Lisp sayesinde, Emacs'ı Mac ortamına "taşıyan" Andrew Choi'nin özgür yazılım dünyası ile ilgili enteresan bir yazısından haberdar oldum. Choi diyor ki asıl motivasyon kaynağı özgürlük falan değil, geliştiricilerin büyük bir kısmı kendi reklamları olsun diye bu konuya giriyorlar, özgürlük sadece yüzeydeki bir görüntü. Choi, bunun işaretlerini de şöyle sıralıyor:

Sanal Dünya Yalanmış Meğer

mambo

Bu sabah kahvaltımı yaptıktan sonra gazeteyi okumaya başladım. Sabah gazetesinde Sanal Dünya Yalanmış haberi gözüme çarptı. Haber de bir bayanın chat yolu ile evlenme çabaları, başarısız oluşu vede Türkiye şartları malum olduğu üzere internet sapıklarıyla ilgili başından geçenler anlatılıyor.
Ayrıca aynı sayfada bu yolla mutluluğa ulaşan bi çiftinde röportajı var. İşte internet ve çöp çatanlık hakkında öğrenmek istediğiniz herşey bu haber'de....

İntihar.ppt

sundance

Proje yöneticisi Ron Butler Şubat 2005'de geride 48 slaytlık bir PowerPoint sunumu bırakarak intihar etmiş!.

Otuzbir yaşında (fotoğraf en az kırk gösteriyor) intihar eden Butler'ın son notu olan sunumdan bazı bölümler haberin içinde yeralıyor. Çok emek harcanarak hazırlandığı söylenen sunumun tamamını çalıştığı şirket "keşke imkan olsa da yayınlayabilsek" diyerek yayınlamamış.

Yeni bir insan türü: teknoseksüeller

anonim

Sadece kısa bir süre önce ortaya atılan metroseksüel terimini henüz çözemeden şimdi de teknoseksüellik kavramıyla karşı karşıya kaldık. İspanyol gazetesi La Voz de Galicia'ya göre metroseksüellik artık rafa kalktı. Yeni bir insan tipi büyük bir hızla ortaya çıktı. Gazetede bu yeni insan tipinin teknoseksüeller olduğu belirtiliyor. Bu kişilerin hayatlarında birincil öncelik sırası teknolojik gelişmeler. Bu kişiler büyük mağazalarda bulunan teknoloji harikası ürünlere uzun uzun bakıp inceleyerek vakit geçiriyorlar. Evde geçirdikleri vaktin büyük bölümünde de bu teknolojik aletler konusunda bilgi ediniyorlar.