Fazla bilgisayar oyunu mu oynuyorsunuz?

0
redogre
Fazla bilgisayar oyunu mu oynuyorsunuz? Belki bilgisayar başında geçirdiğiniz süre çok fazla olmayabilir, ya da bilgisayar oyunlarına çok fazla vakit ayırmadığınızı düşünebilirsiniz. Ama bir de kafanızı kaldırıp insan ilişkilerinizin ne hale geldiğine bakın.
- İnsanlara oyunlardan alınma cümlelerle mi hitap ediyorsunuz?
- Genellikle hoşgeldin yerine küfür edip bunun komik olduğunu mu düşünüyorsunuz?
- Oyunlardaki rekabeti sohbetlerinize mi taşıyorsunuz?
Bu sorulardan bir kaçına evet dediyseniz kafanızı kaldırıp bir bakın. Bu hayatın undosu yada restartı yok. Oyunlarda komik gelen şeyler gerçekte kırıcı olabilir ve bunun sonuçlarından karşınızdakini alınganlıkla suçlayıp kurtulamazsınız. Herkesin hayal ettiği veya özendiği bir hayat vardır ama bu insanın kendisine ayırması gereken bir konudur. Çok fazla iyi-kötü çarpışması oyunu oynamak insanın kafasını karıştırabilir, diğer insanları karşı taraf olarak görmeye başlıyabilirsiniz.
Bir oyunda günümüzde, ne kadar çok şiddet varsa ve ne kadar gerçekçiyse o kadar çok tutuluyor. Ama gerçek hayatta şiddetli hitaplar kulağa hoş gelsede zamanla insanların incinmesine sebep olabilir.

Görüşler

0
dfisek
İnsanlar gerçek hayattan kaçacakları bir alternatif dünya her zaman ararlar. Bunun sorumlusu da (eğer varsa) bilgisayar oyunları değil insanların içinde bulundukları durum ve bu durumla baş etme yöntemleridir. Bilgisayar oyunları sayısız alternatif dünyalardan sadece bir tanesi.
0
anonim
Sundance der ki
Kimbilir belki de gerçekten çok fazla oyun oynayanlardanımdır veya oyunlardaki coşkuya, rekabete kendimi kaptırıp çevresindekileri kıranlardan...

Fakat arkadaşlarımın da dertleri olduğunu sadece sıkıntıları olanın ben olmadığımı bilip arada sırada onlara bakıp Neyin var ? Konuşmak ister misin ? diyebiliyorum.

Sanırım bunları yapabildiğim sürece de gerçek dünyadan kopmayacağım.

Ama bunu yapamayanlar ...
Bilgisayar dünyasında olmasalar da başka bir yerlerde kaybolmuyrolar mı, hem de elektrik kesildiğinde bile geri dönemeyecek şekilde...
Sanırım ben en az bir arkadaşımı böyle kaybettim
0
anthelas
bilgisayar oyunu ile online gaming i karıştırmamak lazım... hatta bilgisayar oyunu ile iki kişilik bilgisayaroyunlarını bile bir birine karıştırmamak lazım...
şimdi evde oturup günde 15-16 saat final fantasy oynayıp gerikalan zamanda da yemek yipip uyuyosanınız kimsenin kalbi kırılmaz sosyal hayatınız yok olur o kadar...

eve gelen arkdaşlarınızla tekken 3 oynayıp... aha bak geliyo 10 hit combo... usta eddi o hareketi nassı yapıyo geyiği yapıyosanız.. dertlerinizden kurtuluyosunuz gayet sosyal bi aktivite yapıyorusunuz demektir...

herhangi bir server a girip.. hiç tanımadığınız insanları öldürüyorsanız -en azından avatarlarını- ya da onları koruyor, kurtarıyor, yada her hangi bir şekilde ilişki kuruyorsanız -hayır öyle ilişki diil- acayip sosyal bir işi yapıyorsunuz demektir...

ha bu aktiveteleri yaparken kalp mi kırıyorsunuz.. ya da birisi kalbinizi mi kırdı...
bu insanın cibilliyet ile ilgili bir şey... o insan kızma birader oynarkende kalp kırar, bankadan para çekerkende... en yakın arkadaşına meraba derkende...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Özgür Yazılım Geliştiricilerinin Asıl Motivasyonu Özgürlük Değil Ego Tatmini

FZ

Brian Masterbrook ve Planet Lisp sayesinde, Emacs'ı Mac ortamına "taşıyan" Andrew Choi'nin özgür yazılım dünyası ile ilgili enteresan bir yazısından haberdar oldum. Choi diyor ki asıl motivasyon kaynağı özgürlük falan değil, geliştiricilerin büyük bir kısmı kendi reklamları olsun diye bu konuya giriyorlar, özgürlük sadece yüzeydeki bir görüntü. Choi, bunun işaretlerini de şöyle sıralıyor:

Uyanamayanlara kesin çare!

sundance

Siz de o her sabah silah zoruyla yataktan kalkanlardan mısınız? Alarmınızı tekrar tekrar susturup, beş dakikalık işkencelerle güne başlamak zorunuza gitmiyor mu? Peki işinizi kaybetme korkusu?

Peki daha direkt olalım, alarmı her susturduğunuzda para kaybediyor olsanız? Sanırım bu biraz daha etikili olur değil mi? O zaman buyrun sizi ThinkGeek'e alalım, kendinizden nefret etmek için yeni bir yöntem bulmuşlar SnuzNLuz isimli bu saat, gerek Rj45 gerek wireless (WPA destekliyor) olarak Internet'e bağlı ve snooze düğmesine her bastığınızda hesabınızdan (dünya üzerinde 1600 banka destekliyor) nefret ettiğiniz bir organizasyona (6200 tane içinde mutlaka size karşı olan vardır) belirlediğiniz bir miktar parayı bağışlıyor! Snooze'a her bastığınızda kendinizden biraz daha nefret ediyorsunuz (tabi uyanınca) (Ed:Bilgi için Mehmet Köse'ye teşekkürler)

En büyük alan adı yolsuzluğu!

sundance

Sansürlenmiş reklamlarıyla meşhur GoDaddy.com'un kurucusu ve sahibi Bob Parsons blogunda, son zamanlarda Internet'in en sinir bozucu fenomenlerinden birine Domain Kiting'e değiniyor.

Sanırım hepimiz birara, belli bir konuda arama yaparken, saçmasapan doldurulmuş, tek amacı hit almak olan, arama siteleri görüntüsünde sitelerle karşılaşmaşmış, nerden düştüm ben buraya diye düşünmüşüzdür.

Bob Parsons blogunda bir nevi Web spami olan bu fenomeni anlatıyor ve bunun Internet'e nasıl zarar verdiğinden bahsediyor.

TASARIM SUÇTUR

sundance

FM2'nin tartışmaya açıldığı bu günlerde UcanTekme Burak arkadaşımın yazdığı yorum, uzun süredir yazmayı düşündüğüm bir yazı için bana bahane oldu.

İçerik yönetim sistemleri gerçekten de tasarımı hayatımızdan çıkartmış mıdır ? Bu kötü mü olmuştur üzerine küçük bir deneme, umarım tartışırız

TASARIM SUÇTUR...

İsveç'ten sanal alemde ilk konsolosluk

sundance

Yaklaşık 3 milyon vatandaşa sahip SecondLife'da ilk elçilik açılıyor!

İsveç hükümeti söz konusu elçilikte resmi işlemlerin yapılmasının şu an için sözkonusu olmadığını, bunun İsveç'in tanıtımına katkıda bulunmak için planlandığını belirmiş.