Fazla bilgisayar oyunu mu oynuyorsunuz?

0
redogre
Fazla bilgisayar oyunu mu oynuyorsunuz? Belki bilgisayar başında geçirdiğiniz süre çok fazla olmayabilir, ya da bilgisayar oyunlarına çok fazla vakit ayırmadığınızı düşünebilirsiniz. Ama bir de kafanızı kaldırıp insan ilişkilerinizin ne hale geldiğine bakın.
- İnsanlara oyunlardan alınma cümlelerle mi hitap ediyorsunuz?
- Genellikle hoşgeldin yerine küfür edip bunun komik olduğunu mu düşünüyorsunuz?
- Oyunlardaki rekabeti sohbetlerinize mi taşıyorsunuz?
Bu sorulardan bir kaçına evet dediyseniz kafanızı kaldırıp bir bakın. Bu hayatın undosu yada restartı yok. Oyunlarda komik gelen şeyler gerçekte kırıcı olabilir ve bunun sonuçlarından karşınızdakini alınganlıkla suçlayıp kurtulamazsınız. Herkesin hayal ettiği veya özendiği bir hayat vardır ama bu insanın kendisine ayırması gereken bir konudur. Çok fazla iyi-kötü çarpışması oyunu oynamak insanın kafasını karıştırabilir, diğer insanları karşı taraf olarak görmeye başlıyabilirsiniz.
Bir oyunda günümüzde, ne kadar çok şiddet varsa ve ne kadar gerçekçiyse o kadar çok tutuluyor. Ama gerçek hayatta şiddetli hitaplar kulağa hoş gelsede zamanla insanların incinmesine sebep olabilir.

Görüşler

0
dfisek
İnsanlar gerçek hayattan kaçacakları bir alternatif dünya her zaman ararlar. Bunun sorumlusu da (eğer varsa) bilgisayar oyunları değil insanların içinde bulundukları durum ve bu durumla baş etme yöntemleridir. Bilgisayar oyunları sayısız alternatif dünyalardan sadece bir tanesi.
0
anonim
Sundance der ki
Kimbilir belki de gerçekten çok fazla oyun oynayanlardanımdır veya oyunlardaki coşkuya, rekabete kendimi kaptırıp çevresindekileri kıranlardan...

Fakat arkadaşlarımın da dertleri olduğunu sadece sıkıntıları olanın ben olmadığımı bilip arada sırada onlara bakıp Neyin var ? Konuşmak ister misin ? diyebiliyorum.

Sanırım bunları yapabildiğim sürece de gerçek dünyadan kopmayacağım.

Ama bunu yapamayanlar ...
Bilgisayar dünyasında olmasalar da başka bir yerlerde kaybolmuyrolar mı, hem de elektrik kesildiğinde bile geri dönemeyecek şekilde...
Sanırım ben en az bir arkadaşımı böyle kaybettim
0
anthelas
bilgisayar oyunu ile online gaming i karıştırmamak lazım... hatta bilgisayar oyunu ile iki kişilik bilgisayaroyunlarını bile bir birine karıştırmamak lazım...
şimdi evde oturup günde 15-16 saat final fantasy oynayıp gerikalan zamanda da yemek yipip uyuyosanınız kimsenin kalbi kırılmaz sosyal hayatınız yok olur o kadar...

eve gelen arkdaşlarınızla tekken 3 oynayıp... aha bak geliyo 10 hit combo... usta eddi o hareketi nassı yapıyo geyiği yapıyosanız.. dertlerinizden kurtuluyosunuz gayet sosyal bi aktivite yapıyorusunuz demektir...

herhangi bir server a girip.. hiç tanımadığınız insanları öldürüyorsanız -en azından avatarlarını- ya da onları koruyor, kurtarıyor, yada her hangi bir şekilde ilişki kuruyorsanız -hayır öyle ilişki diil- acayip sosyal bir işi yapıyorsunuz demektir...

ha bu aktiveteleri yaparken kalp mi kırıyorsunuz.. ya da birisi kalbinizi mi kırdı...
bu insanın cibilliyet ile ilgili bir şey... o insan kızma birader oynarkende kalp kırar, bankadan para çekerkende... en yakın arkadaşına meraba derkende...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İntihar.ppt

sundance

Proje yöneticisi Ron Butler Şubat 2005'de geride 48 slaytlık bir PowerPoint sunumu bırakarak intihar etmiş!.

Otuzbir yaşında (fotoğraf en az kırk gösteriyor) intihar eden Butler'ın son notu olan sunumdan bazı bölümler haberin içinde yeralıyor. Çok emek harcanarak hazırlandığı söylenen sunumun tamamını çalıştığı şirket "keşke imkan olsa da yayınlayabilsek" diyerek yayınlamamış.

Sanal Dünya Yalanmış Meğer

mambo

Bu sabah kahvaltımı yaptıktan sonra gazeteyi okumaya başladım. Sabah gazetesinde Sanal Dünya Yalanmış haberi gözüme çarptı. Haber de bir bayanın chat yolu ile evlenme çabaları, başarısız oluşu vede Türkiye şartları malum olduğu üzere internet sapıklarıyla ilgili başından geçenler anlatılıyor.
Ayrıca aynı sayfada bu yolla mutluluğa ulaşan bi çiftinde röportajı var. İşte internet ve çöp çatanlık hakkında öğrenmek istediğiniz herşey bu haber'de....

Vikipedi Kalkındırma Çağrısı

kernelpanic

Belki bir çoğumuz biliyor, Vikipedi adında bir internet sitesi var… kendini ;

“Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz bir İnternet ansiklopedisi. Wiki teknolojisi kullanılarak hazırlanır. Sürekli ilave ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacaktır. ”

şeklinde tanımlayan bu sanal ansiklopedi, kullanıcıların katkılarıyla oluşuyor. Ziyaretçiler bildikleri bir konuda başlık açabiliyor yahut bir başlığa ekleme yapabiliyorlar. Wikipedia’nın türkçe ayağını oluşturan Vikipedi az da olsa yükselişte olmasına rağmen malesef ki ülkemizde yeterli ilgiyi bulamıyor.

Bağlantılar, İlişkiler, Sosyal Ağlar ve Çizgeler Üstüne

FZ

Timothy M. O'Brien, son makalesinde, geliştirdiği bir yazılımın sonuçlarını bizimle paylaşıyor. Kısa bir süre önce kurulmuş ve davet usülü çalışan bir tür iş odaklı dinamik sosyal ağ olan connection.oreilly.com sisteminin, kişilerarası bağlantıları FOAF (Friend Of A Friend) formatına göre sunmasından faydalanarak söz konusu bağlantıları "görselleştiriyor". İyi ama nasıl?

Bir (f) koyun MSN'e, vicdanınız rahatlasın!

sundance

"Nickinin başına 17 Ağustos depreminde ölenler için gül koyarmısın (F ) şeklinde Bu msjı listendeki herkeze gönderir misin?"

Yok kardeşim yapmam. Çünkü bunu yapmak hiçbir şey yapmamaktandaha kötü bir şey. Çünkü bunu yapınca, bir şey yapmışım gibi düşüneceğim, ama oralarda bir yerlerde "vayy be ne kampanya yaptım kitleleri arkamdan sürükledim" diyen bir sivrizekalının egosunu tatmin etmiş olmak dışında bir şey yapmamış olacağım.