Bürokrasi ve İnternet

0
anonim
Son günlerde basında da yer alan öğrenci kayıtlarının internet üzerinden yapılacağı ve bu sayede her öğrencinin kendisine en yakın okula gitmesinin sağlanacağı zorunlu bağış vs engel olunacağı haberi beni sevindirmişti. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için pilot illerden birisi olan Eskişehirin www.eskisehirmem.gov.tr adresli sitesine girmek isteyenciye kadar..
Sitede ESKİŞEHİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ WEB SİTESİ HOSTİNG ÜCRETİ BORCU NEDENİYLE KAPATILMIŞTIR ibaresi vardı.Günümüzde 14-15 yaşındaki çocukların bile server kiralayıp işlettiği düşünülürse bir Meb kurumunun hele ki bir online kayıt durumunda içine düştüğü durum beni gerçekten üzdü. Her ne kadar adım atsak da bürokrasiden kurtulmamız için epey bir vakit geçmesi gerekli sanırım ..

Görüşler

0
cada
yahu meb sunucuları armut mu topluyor? Devletin bir kurumunun bu hallere düşmesi ne kadar kötü! İşin tuhaf kısmı, "hosting borcu nedeniyle kapatılmıştır" ibaresi ne kadar doğrudur? Bir devlet kurumunu rencide edici bu ibarenin orada ne işi vardır? Bürokrasi burada devreye girip hem host alıp hem de bu ibareyi ekleyenlere bir dava açacakmıdır? Daha bir sürü soru çıkar. Ama hosting borcu nedeniyle kapatılmıştır denmesi tamamen bir terbiyesizlik. İnsanın en azından devlete saygısı olur.
0
Tarık
Bu işte farklı olaylar var bence. Ne yani bağış yapılmayınca koskoca devlet kurumu en ağababası aylık 6 dolar olan host lardan alamıyor mu? Alamadıydısa bu "borçtan dolayı kapatılmıştır" ibaresi nerde host ediliyor. Milletten bağış toplamanın farklı bir yolu kınıyorum bu zihniyeti.
0
ecder
"Hosting borcu nedeniyle" ibaresi kaldırılmış.. En azından. Bu yine de herşeyi kendi yapıp kocaman olmaya, hantallaşarak işleyememeye meraklı bir kurumun neden hayati işlevlerinden birini (vatandaşla iletişim) kendisi yapmak yerine dışarıya ihale ettiğini açıklamıyor.
0
deathline
İyide kayıtlar Meb in kendi sitesinden yapılmıyormu?

Ayrıca meb millieğitim müdürlüklerine il_adi.meb.gov.tr şeklinde subdomain tahsis ediyor mevzu bahis adres bu uygulamadan önce alınmış ve daha kullanılmayan bir adres sanırım.
0
nehuse
Google arama yapınca

http://66.249.93.104/search?q=cache:ICqxJvMTKsYJ:www.eskisehirmem.gov.tr/+eski%C5%9Fehir+milli+e%C4%9Fitim&hl=tr&gl=tr&ct=clnk&cd=1&client=firefox-a
7 haziran tarihli ekran görüntüsü mevcut ..
0
Enson
Evet iladi.meb.gov.tr şeklinde illerin meb siteleri Eskişehir'in meb sitesi şu adreste açılıyor...: http://eskisehir.meb.gov.tr/
0
ecder
İyice araştırmadan klavyeye sarılmanın sonucu mor olarak oturulur böyle ama yine de rahat duramıyorum ya: peki alan adının neden buraya yönlendirilmediğine yada hepten kapatılmadığına dair bir bilgisi olan var mı? Hani yine atıp tutmaya başlamayayım dedim :)
0
Enson
İşte bürokrasi burada devreye giriyor :}...
0
intelligenc
Ortada iki yanlis vardir.

1. Alan adi kayit bilgilerindeki sahsiyet neden tescil suresi bitmeden uzatma islemi yapmamistir, .GOV.TR alan adi icin ucret alinmiyor yanlis hatirlamiyorsam. 30 gün 20 gün 10 gün ve 1 gün kala surekli uyarir nic.tr. Arkadas hic mi bakmamis maillerine, yazik...

2. Turkplus.net denen firma ucretin odenmemesi uzerine boyle bir yazi yazmaya hakki yoktur. Hizmet alinmiyorsa alinmiyor kardesim, insanlar para vermedi diye hemen yazi yazilmaz, hizmeti devam ettirme tercihi hizmeti alanlari ilgilendirir. Parani almadiysan siteyi durdur, anlamsizca para verilmedi yazmanin mantigi nedir
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Guerilla News Network: 11/9 Redux

sundance

Az önce Açık Radyo sabah yayınını dinlerken alternatif haber ağı Guerilla News tarafından hazırlanan 11 Eylül 2001`le ilgili 20 saatin üstünde televizyon ve radyo yayınından derlenen Redux'ı dinledim.

Tek kelimeyle korkutucuydu. Özellikle Bush`un `Gereken her türlü karşı saldırıyı yapacağız... Mutlu Ramazanlar` diyişi. İngilizcesi ile uğraşamam diyenler için Fazlamesi GNN`in bu tarihi bildirgesini Türkçe`ye çevirdi.Ardından da Pearl Jam`den Do The Evolution`ı dinleyin.
Cehenemde (Kanal) Surfü:...

Uyanamayanlara kesin çare!

sundance

Siz de o her sabah silah zoruyla yataktan kalkanlardan mısınız? Alarmınızı tekrar tekrar susturup, beş dakikalık işkencelerle güne başlamak zorunuza gitmiyor mu? Peki işinizi kaybetme korkusu?

Peki daha direkt olalım, alarmı her susturduğunuzda para kaybediyor olsanız? Sanırım bu biraz daha etikili olur değil mi? O zaman buyrun sizi ThinkGeek'e alalım, kendinizden nefret etmek için yeni bir yöntem bulmuşlar SnuzNLuz isimli bu saat, gerek Rj45 gerek wireless (WPA destekliyor) olarak Internet'e bağlı ve snooze düğmesine her bastığınızda hesabınızdan (dünya üzerinde 1600 banka destekliyor) nefret ettiğiniz bir organizasyona (6200 tane içinde mutlaka size karşı olan vardır) belirlediğiniz bir miktar parayı bağışlıyor! Snooze'a her bastığınızda kendinizden biraz daha nefret ediyorsunuz (tabi uyanınca) (Ed:Bilgi için Mehmet Köse'ye teşekkürler)

Orkut.com: Sosyal ağınız!

sundance

Orkut.com kişilerin kendi arkadaş çevrelerinden oluşan ağlar ve cemaatler kurmasına izin veriyor.

Sadece bir başkasının sizi arkadaşı olarak belirlemesi ile davet edildiğiniz ortamda, ister iş, ister arkadaşlık amacıyla arkadaşlarınızı belirleyebiliyor, arkadaşlarınızın arkadaşları ile bağlantı kurabiliyor, çeşitli cemaatlere (Linux, Linux-Türkiye, İstanbul gibi birçok alan açılmış halde bile) üye olup, çevrenizi geliştirebiliyor, arkadaşlarınız hakkında çeşitli tavsiye önerileri yazıp, onları size olan yakınlıkları ya da güvenilirlikleri konusunda değerlendirebiliyorsunuz.

Bekleriz :)

Gerçek Dünya - Sanal Dünya

sundance

İbn-i Haldun`un bir hikayesi vardır; `Rüyasında bir adama rastlar, adamla sohbet ederler. Uyandığında artık emin değildir hangisinin rüya, hangisinin gerçek dünya olduğundan`

\r\r\r\r \r\r\r\r California Üniversitesi Ekonomi Bölümünden, Edward Castronova isimli bir araştırmacı da benzer bir şüpheye düşmüş olacak ki, online oyun dünyası olan Everquest ve Everquest`de ele geçirilen malların satıldığı ebay açık arttırma sitesindeki işlemleri inceliyor ve sanal bir dünya olan Norrath`ın gerçek dünya üzerindeki ekonomik profilini çıkartıyor. Bazı sonuçlar korkutucu derecede ilginç;

\r\r -Öncelikle kişi başına düşen üretim yıllık $2266
\r -Dünyanın en zengin 77.ci devletine karşılık geliyor
\r -Everquest parası Amerika`da yen'den daha geçerli :))
\r

Sanal Dünya Yalanmış Meğer

mambo

Bu sabah kahvaltımı yaptıktan sonra gazeteyi okumaya başladım. Sabah gazetesinde Sanal Dünya Yalanmış haberi gözüme çarptı. Haber de bir bayanın chat yolu ile evlenme çabaları, başarısız oluşu vede Türkiye şartları malum olduğu üzere internet sapıklarıyla ilgili başından geçenler anlatılıyor.
Ayrıca aynı sayfada bu yolla mutluluğa ulaşan bi çiftinde röportajı var. İşte internet ve çöp çatanlık hakkında öğrenmek istediğiniz herşey bu haber'de....