Bürokrasi ve İnternet

0
anonim
Son günlerde basında da yer alan öğrenci kayıtlarının internet üzerinden yapılacağı ve bu sayede her öğrencinin kendisine en yakın okula gitmesinin sağlanacağı zorunlu bağış vs engel olunacağı haberi beni sevindirmişti. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için pilot illerden birisi olan Eskişehirin www.eskisehirmem.gov.tr adresli sitesine girmek isteyenciye kadar..
Sitede ESKİŞEHİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ WEB SİTESİ HOSTİNG ÜCRETİ BORCU NEDENİYLE KAPATILMIŞTIR ibaresi vardı.Günümüzde 14-15 yaşındaki çocukların bile server kiralayıp işlettiği düşünülürse bir Meb kurumunun hele ki bir online kayıt durumunda içine düştüğü durum beni gerçekten üzdü. Her ne kadar adım atsak da bürokrasiden kurtulmamız için epey bir vakit geçmesi gerekli sanırım ..

Görüşler

0
cada
yahu meb sunucuları armut mu topluyor? Devletin bir kurumunun bu hallere düşmesi ne kadar kötü! İşin tuhaf kısmı, "hosting borcu nedeniyle kapatılmıştır" ibaresi ne kadar doğrudur? Bir devlet kurumunu rencide edici bu ibarenin orada ne işi vardır? Bürokrasi burada devreye girip hem host alıp hem de bu ibareyi ekleyenlere bir dava açacakmıdır? Daha bir sürü soru çıkar. Ama hosting borcu nedeniyle kapatılmıştır denmesi tamamen bir terbiyesizlik. İnsanın en azından devlete saygısı olur.
0
Tarık
Bu işte farklı olaylar var bence. Ne yani bağış yapılmayınca koskoca devlet kurumu en ağababası aylık 6 dolar olan host lardan alamıyor mu? Alamadıydısa bu "borçtan dolayı kapatılmıştır" ibaresi nerde host ediliyor. Milletten bağış toplamanın farklı bir yolu kınıyorum bu zihniyeti.
0
ecder
"Hosting borcu nedeniyle" ibaresi kaldırılmış.. En azından. Bu yine de herşeyi kendi yapıp kocaman olmaya, hantallaşarak işleyememeye meraklı bir kurumun neden hayati işlevlerinden birini (vatandaşla iletişim) kendisi yapmak yerine dışarıya ihale ettiğini açıklamıyor.
0
deathline
İyide kayıtlar Meb in kendi sitesinden yapılmıyormu?

Ayrıca meb millieğitim müdürlüklerine il_adi.meb.gov.tr şeklinde subdomain tahsis ediyor mevzu bahis adres bu uygulamadan önce alınmış ve daha kullanılmayan bir adres sanırım.
0
nehuse
Google arama yapınca

http://66.249.93.104/search?q=cache:ICqxJvMTKsYJ:www.eskisehirmem.gov.tr/+eski%C5%9Fehir+milli+e%C4%9Fitim&hl=tr&gl=tr&ct=clnk&cd=1&client=firefox-a
7 haziran tarihli ekran görüntüsü mevcut ..
0
Enson
Evet iladi.meb.gov.tr şeklinde illerin meb siteleri Eskişehir'in meb sitesi şu adreste açılıyor...: http://eskisehir.meb.gov.tr/
0
ecder
İyice araştırmadan klavyeye sarılmanın sonucu mor olarak oturulur böyle ama yine de rahat duramıyorum ya: peki alan adının neden buraya yönlendirilmediğine yada hepten kapatılmadığına dair bir bilgisi olan var mı? Hani yine atıp tutmaya başlamayayım dedim :)
0
Enson
İşte bürokrasi burada devreye giriyor :}...
0
intelligenc
Ortada iki yanlis vardir.

1. Alan adi kayit bilgilerindeki sahsiyet neden tescil suresi bitmeden uzatma islemi yapmamistir, .GOV.TR alan adi icin ucret alinmiyor yanlis hatirlamiyorsam. 30 gün 20 gün 10 gün ve 1 gün kala surekli uyarir nic.tr. Arkadas hic mi bakmamis maillerine, yazik...

2. Turkplus.net denen firma ucretin odenmemesi uzerine boyle bir yazi yazmaya hakki yoktur. Hizmet alinmiyorsa alinmiyor kardesim, insanlar para vermedi diye hemen yazi yazilmaz, hizmeti devam ettirme tercihi hizmeti alanlari ilgilendirir. Parani almadiysan siteyi durdur, anlamsizca para verilmedi yazmanin mantigi nedir
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Arşivcilik ve Çöp Toplama Üzerine

sundance

Bir arkadaşım var 700'e yakın MP3 cd`si ile sanırım Türkiye'deki en büyük arşivlerden birine sahip, bende ise yaklaşık 50 MP3, 100 kadar Divx, 150 kadar da VCD var.

DSL sahibi olduğumuzdan beri yaklaşık 4Gb kadar Reggae ve Blues indirdim Internet'ten. Geçenlerde oturup arşivimi bir gözden geçirdiğimde gördüm ki, daha önce müziğe, filmlere olan açlık sebebiyle başlayan arşivleme güdüm, artık enerjisini sadece kendinden alan bir manyaklığa dönüşmüş. O kadar çok seyretmediğim filmim, dinlemediğim MP3'üm var ki...

Dejenere Günlük...

parsifal

Gelen bir linkle irkildim!!!e-gunluk

Yazıyorsun günlüğü, giriyorlar okuyorlar...
Hatta en çok okunan günlükler diye top 10 bile yapmışlar.
Tabi bütün günlükler tüm okuyuculara açık değil. Fakat açık olanlar var. Gir istediğin günlüğü oku. "Kapı deliğinden gözetlemek" veya "duvara bardak dayayıp komşuyu dinlemek" gibi bir şey.
Benim bildiğim günlük kutsaldır. Sırlarını paylaşırsın falan...
O da bekaretini kaybetmiş, dejenere olmuş...

Özgür Yazılım Geliştiricilerinin Asıl Motivasyonu Özgürlük Değil Ego Tatmini

FZ

Brian Masterbrook ve Planet Lisp sayesinde, Emacs'ı Mac ortamına "taşıyan" Andrew Choi'nin özgür yazılım dünyası ile ilgili enteresan bir yazısından haberdar oldum. Choi diyor ki asıl motivasyon kaynağı özgürlük falan değil, geliştiricilerin büyük bir kısmı kendi reklamları olsun diye bu konuya giriyorlar, özgürlük sadece yüzeydeki bir görüntü. Choi, bunun işaretlerini de şöyle sıralıyor:

Düşüncesizce iletilen mesajlar üzerine

sundance

Geçenlerde sevdiğim bir arkadaşımdan kan kanseri bir çocukla ilgili bir e-posta aldım. Yaklaşık bir-iki saat sonra ise, bu mailin yanlış olduğu, sözkonusu çocuğun üç yıl önce vefat ettiğini, arkadaşımın da kendisine yollanan postayı bütün iyi niyetiyle (ve hayatında ilk defa) yönlendirdiğini öğrendim.

Sözkonusu e-posta'nın devamında, kaynağı belirsiz bu tür e-postaların sadece bizde duygusal allerji yaratmakla kalmadığı çok ciddi zararlar da verebildiğiyle ilgili çok düşünceli yazılmış bir metin vardı, bunu sizlerle paylaşmak isterim.
İyilik bile düşüncesizce yapılmamadığında anlamlı. Eğer gerçekten bir yardımda bulunmak istiyorsanız, lütfen bir forward ile yardım edemeyeceğinizi anlayıp, bir yardım kuruluşuna bizzat başvurun. Sanallık, saflık ve salaklık arasında bazen kabul edilemeyecek bir ayrım olabiliyor.

Vikipedi Kalkındırma Çağrısı

kernelpanic

Belki bir çoğumuz biliyor, Vikipedi adında bir internet sitesi var… kendini ;

“Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz bir İnternet ansiklopedisi. Wiki teknolojisi kullanılarak hazırlanır. Sürekli ilave ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacaktır. ”

şeklinde tanımlayan bu sanal ansiklopedi, kullanıcıların katkılarıyla oluşuyor. Ziyaretçiler bildikleri bir konuda başlık açabiliyor yahut bir başlığa ekleme yapabiliyorlar. Wikipedia’nın türkçe ayağını oluşturan Vikipedi az da olsa yükselişte olmasına rağmen malesef ki ülkemizde yeterli ilgiyi bulamıyor.