Bürokrasi ve İnternet

0
anonim
Son günlerde basında da yer alan öğrenci kayıtlarının internet üzerinden yapılacağı ve bu sayede her öğrencinin kendisine en yakın okula gitmesinin sağlanacağı zorunlu bağış vs engel olunacağı haberi beni sevindirmişti. Konu ile ilgili daha ayrıntılı bilgi almak için pilot illerden birisi olan Eskişehirin www.eskisehirmem.gov.tr adresli sitesine girmek isteyenciye kadar..
Sitede ESKİŞEHİR MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ WEB SİTESİ HOSTİNG ÜCRETİ BORCU NEDENİYLE KAPATILMIŞTIR ibaresi vardı.Günümüzde 14-15 yaşındaki çocukların bile server kiralayıp işlettiği düşünülürse bir Meb kurumunun hele ki bir online kayıt durumunda içine düştüğü durum beni gerçekten üzdü. Her ne kadar adım atsak da bürokrasiden kurtulmamız için epey bir vakit geçmesi gerekli sanırım ..

Görüşler

0
cada
yahu meb sunucuları armut mu topluyor? Devletin bir kurumunun bu hallere düşmesi ne kadar kötü! İşin tuhaf kısmı, "hosting borcu nedeniyle kapatılmıştır" ibaresi ne kadar doğrudur? Bir devlet kurumunu rencide edici bu ibarenin orada ne işi vardır? Bürokrasi burada devreye girip hem host alıp hem de bu ibareyi ekleyenlere bir dava açacakmıdır? Daha bir sürü soru çıkar. Ama hosting borcu nedeniyle kapatılmıştır denmesi tamamen bir terbiyesizlik. İnsanın en azından devlete saygısı olur.
0
Tarık
Bu işte farklı olaylar var bence. Ne yani bağış yapılmayınca koskoca devlet kurumu en ağababası aylık 6 dolar olan host lardan alamıyor mu? Alamadıydısa bu "borçtan dolayı kapatılmıştır" ibaresi nerde host ediliyor. Milletten bağış toplamanın farklı bir yolu kınıyorum bu zihniyeti.
0
ecder
"Hosting borcu nedeniyle" ibaresi kaldırılmış.. En azından. Bu yine de herşeyi kendi yapıp kocaman olmaya, hantallaşarak işleyememeye meraklı bir kurumun neden hayati işlevlerinden birini (vatandaşla iletişim) kendisi yapmak yerine dışarıya ihale ettiğini açıklamıyor.
0
deathline
İyide kayıtlar Meb in kendi sitesinden yapılmıyormu?

Ayrıca meb millieğitim müdürlüklerine il_adi.meb.gov.tr şeklinde subdomain tahsis ediyor mevzu bahis adres bu uygulamadan önce alınmış ve daha kullanılmayan bir adres sanırım.
0
nehuse
Google arama yapınca

http://66.249.93.104/search?q=cache:ICqxJvMTKsYJ:www.eskisehirmem.gov.tr/+eski%C5%9Fehir+milli+e%C4%9Fitim&hl=tr&gl=tr&ct=clnk&cd=1&client=firefox-a
7 haziran tarihli ekran görüntüsü mevcut ..
0
Enson
Evet iladi.meb.gov.tr şeklinde illerin meb siteleri Eskişehir'in meb sitesi şu adreste açılıyor...: http://eskisehir.meb.gov.tr/
0
ecder
İyice araştırmadan klavyeye sarılmanın sonucu mor olarak oturulur böyle ama yine de rahat duramıyorum ya: peki alan adının neden buraya yönlendirilmediğine yada hepten kapatılmadığına dair bir bilgisi olan var mı? Hani yine atıp tutmaya başlamayayım dedim :)
0
Enson
İşte bürokrasi burada devreye giriyor :}...
0
intelligenc
Ortada iki yanlis vardir.

1. Alan adi kayit bilgilerindeki sahsiyet neden tescil suresi bitmeden uzatma islemi yapmamistir, .GOV.TR alan adi icin ucret alinmiyor yanlis hatirlamiyorsam. 30 gün 20 gün 10 gün ve 1 gün kala surekli uyarir nic.tr. Arkadas hic mi bakmamis maillerine, yazik...

2. Turkplus.net denen firma ucretin odenmemesi uzerine boyle bir yazi yazmaya hakki yoktur. Hizmet alinmiyorsa alinmiyor kardesim, insanlar para vermedi diye hemen yazi yazilmaz, hizmeti devam ettirme tercihi hizmeti alanlari ilgilendirir. Parani almadiysan siteyi durdur, anlamsizca para verilmedi yazmanin mantigi nedir
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Üç hikâye

roktas

"Bugün size hayatımdan üç hikâye anlatmak istiyorum. Hepsi bu kadar. Daha ilginç bir şey yok. Sadece üç hikâye." Bu sözler Apple CEO'su Steve Jobs'ın Stanford mezunlarına hitaben yaptığı konuşmanın girişinden alınma. Kurduğu şirketten kovulan, sonra tekrar geri dönen, kısa bir dönem için olsa bile hakkında konulan pankreas kanseri teşhisiyle ölümle burun buruna gelen bir insan. Konuşma bir bütün olarak bilgece değerlendirmelerle dolu, (hızlı ve pek muhtemelen hatalı bir çeviriyle) mealen kısa kısa aktaralım...

Dejenere Günlük...

parsifal

Gelen bir linkle irkildim!!!e-gunluk

Yazıyorsun günlüğü, giriyorlar okuyorlar...
Hatta en çok okunan günlükler diye top 10 bile yapmışlar.
Tabi bütün günlükler tüm okuyuculara açık değil. Fakat açık olanlar var. Gir istediğin günlüğü oku. "Kapı deliğinden gözetlemek" veya "duvara bardak dayayıp komşuyu dinlemek" gibi bir şey.
Benim bildiğim günlük kutsaldır. Sırlarını paylaşırsın falan...
O da bekaretini kaybetmiş, dejenere olmuş...

Elektronik Edep ve Edebiyat

FZ

Radikal Gazetesi yazarlarından ve Sabancı Üniversitesi öğretim üyelerinden Hasan Bülent Kahraman´ın son yazısı elektronik iletişimin ne kadar kalıcı olduğu ya da olabileceği üstüne:

... Artık telefonu bıraktık. Bir anlamda yazıya geri döndük. Herkes ötekiyle, yan yana iki odada bile olsalar, elektronik posta aracılığıyla haberleşiyor. Bu yazının geri dönüşü demek.Ama acaba öyle mi?

Bir kere bu yazının hiçbir kalıcılığı yok. Bugün artık hemen hiç kimse her haberleşmeyi kağıda dökmüyor. İkincisi, bu yazıların herhangi bir yazı değeri yok. Hiçbir yazı özenine sahip değiller. Ne imla, ne bir şey. Tamamen 'can kurtarma' amacıyla çırpıştırılmış şeyler. Bana öğrencilerden gelen mesajları anlamak bir sorun. Kısacası, elektronik yazışmanın 'edebi' oluşmadı, edebiyatı nasıl doğacak bilmiyorum.

Yetiştirilmek üzere güzel(!) yazılım mühendisi aranıyor

Chaosopher

Bir İK sitesindeki ilanlara bakarken, Bilişim sektörünümüz nüfusundaki erkek egemenliğini "güzel" bir şekilde azaltmak isteyen bu ilanı gördüm. Yorumsuz olarak dip notunu FM'ye geçiyorum:

Artçı fikirler, yerli içerik...

jfever

Her yeni ve iyi fikir gibi bloglar icin de artçıların gelmesi kaçınılmazdı. Milliyet'in de nev'i şahsına münhasır bir blog servisiyle ortaya çıktığını edunya'dan ogrendim. Bu servisin nasıl bir seyir izleyeceğini tahmin etmeye kalmadan, edunya'daki yorumlardan nasil bir işleyişe sahip olduğunu öğrendik. Milliyet blog servisini kendi haline bırakıp gündelik yaşantıma geri dönmüştüm ki...