İntihar.ppt

0
sundance
Proje yöneticisi Ron Butler Şubat 2005'de geride 48 slaytlık bir PowerPoint sunumu bırakarak intihar etmiş!.

Otuzbir yaşında (fotoğraf en az kırk gösteriyor) intihar eden Butler'ın son notu olan sunumdan bazı bölümler haberin içinde yeralıyor. Çok emek harcanarak hazırlandığı söylenen sunumun tamamını çalıştığı şirket "keşke imkan olsa da yayınlayabilsek" diyerek yayınlamamış.
Bir filmde seyretmiştim sanırım, beş sene boyunca kendini vuracağı silahı her gece yarım saat üzerinde çalışarak yapan bir adam vardı.

Düşünsenize bir, allah bilir ne kadar saçma sapan, bir üst düzey yöneticinin "yahu biz yanlış hesaplamışız" demesiyle unutulup gidecek bir proje için çalışırken intihar eden bir adam.

"Mutluluk, yerine getirilmiş sorumluluktur" demiş antik yunandan birileri. Fight Club'da anlattığı gibi, artık kariyerimiz, mutluluğumuz, başarımız, zaman zaman yaptığımız PowerPoint sunumunun şablonu ya da arka plan rengi ile, ya da yöneticimizin midesindeki ekşime ile bağlantılı. Vs. vs. vs.

Neler düşündünüz? Peki bu bir şaka ise? Ne farkeder bir de bunu düşünün. Ve sonra böyle bir şaka yapan birilerinin ruh halini...

Size de b*ktan bir dünyaymış gibi geldi mi?

Görüşler

0
ttk
Haberi veren sitenin adı biraz garip. Şaka mı sahiden bu haber ?
0
sundance
Evet şaka. Ne biçim bir şaka derseniz, artık insanları insan gibi şaka kesmiyor, o biçim şaka.

TheOnion, Amerika'da sokakta bedava yayınlanan bir gazete ve bu tür "ulan hakkaten şaka mı?" türünden haberleri ile ünlüymüş (Kaynak: Oktay)
0
ttk
Çok biçimsiz bir şaka imiş. Artık ölçüyü kaçırmışlar, bizim buralarda da moda olmaz umarım.
0
bm
Çok biçimsiz bir şaka imiş. Artık ölçüyü kaçırmışlar, bizim buralarda da moda olmaz umarım.

Bizim buralarda basinimiz ben kendimi bildim bileli bol bol saka yapiyor. Saka oldugunu biliyorlar mi bilmiyorum. Ame herneyse bu ithal edilecek birsey degil, biz bin kere basariz o konuda.

0
darkhunter
B*ktan bir şaka. Hoş gerçekleşen örnekleri de yok değil ( http://www.cbsnews.com/stories/2002/07/10/tech/main514673.shtml )

Kısa birşey daha : http://www.informationweek.com/forum/showReplies.jhtml?fid=601006&tid=82400001

Evet, hayatın anlamı kayboluyor...
0
simor
Fotoğraf da özenilmeden yapılmış bir montaj.
İşin şaka olduğunu anlamadan evvel garipsemiştim :)
0
pirx
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=the+onion
0
anonim
The Onion yıllardır super yaratıcı "saka" haberlerini gercek bir gazete ciddiyetinde yazmayı basarabilmis bir "sey". Orada sakanın olcusu yoktur. sumum cok ciddidir.

Benim okuduklarım arasında favorim.

"Isa Musluman oldu"
http://www.theonion.com/content/node/29540
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Internet ve Etik ?

Rorqual

Internetin günümüz standartlarını koyan Jon Portel'in etik değerleri... (ed: Sizce de biraz Fazlamesaice değil mi ? )"During the transition from ARPA, through the NSF, to the commercial world there was a point in which the trivial funding required for the smooth operation of editing and distributing the RFCs was in doubt. At that time the prospect of not having funds to run this operation was very real. Finally the problem was solved and the process suffered no interruption.What most of the involved agencies and managers did not know is that there was never a danger of any interruption. Jon would have done it even with no external funding. If they did not pay him to do it, he would have paid them to let him do it. For him it was not a job, it was labor of love. " devamı

LinuxP2P - Stallman Röportajı

lifesdkver0_1

Eğer Richard Stallman'ın P2P, dosya paylaşımı, DRM üzerine düşünceleri ilginizi çekiyorsa, LinuxP2P sitesindeki röportajı okumak isteyebilirsiniz.

Özellikle Creative Commons hakkında söyledikleri dikkat çekici.

Ne fenaymış on yıl öncesinin siteleri!

sundance

Günümüzde bir şirketin en önemli vitrinini Internet sitesi oluşturmakta. Birçok insan, birlikte iş yapacağı firmayı öncelikle sitesini gezerek değerlendirmekte ona göre güvenilir ya da güvenilmez bulmakta. Bu sebeple de şirketler bu alana milyonlarca dolarlar yatırmaktan çekinmiyorlar.

Peki bu hep böyle miydi? Çok değil bir on yıl önce acaba Mc Donalds, Pepsi ya da Best Buy gibi devlerin web siteleri ne durumdaydı? Buyrun 96'nın WWW'sine
Kaynak: Digg

Kablosuz ağları bulan tişört

anonim

Hürriyet gazetesi Teknoloji bölümünden bir haber. ABD de yeni çıkacak olan bu üründe, üzerindeki özel bir düzenek vasıtası ile çevresindeki kablosuz ağları, ve de sinyal güçlerini görebilirsiniz. Tahmini satış fiyatı 30$ olması bekleniyor.

Fazlamesai.net'e soralım: Bilgi güvenliği; nasıl?

pinhanarch

fm camiasına soralım: "elimizin altındaki bu bilgi yığınına ne kadar güvenebiliriz? kontrol mekanizması ne durumda?"

Bilgiye ulaşılabilirlik arttıkça, araştırma seviyemiz düşüyor gibi; birkaç tıklamayla ulaşılabilirliği, "nasıl olsa elimizin altında, gerekince alır ordan kullanırız" yaklaşımına mı sürüklüyor?