İntihar.ppt

0
sundance
Proje yöneticisi Ron Butler Şubat 2005'de geride 48 slaytlık bir PowerPoint sunumu bırakarak intihar etmiş!.

Otuzbir yaşında (fotoğraf en az kırk gösteriyor) intihar eden Butler'ın son notu olan sunumdan bazı bölümler haberin içinde yeralıyor. Çok emek harcanarak hazırlandığı söylenen sunumun tamamını çalıştığı şirket "keşke imkan olsa da yayınlayabilsek" diyerek yayınlamamış.
Bir filmde seyretmiştim sanırım, beş sene boyunca kendini vuracağı silahı her gece yarım saat üzerinde çalışarak yapan bir adam vardı.

Düşünsenize bir, allah bilir ne kadar saçma sapan, bir üst düzey yöneticinin "yahu biz yanlış hesaplamışız" demesiyle unutulup gidecek bir proje için çalışırken intihar eden bir adam.

"Mutluluk, yerine getirilmiş sorumluluktur" demiş antik yunandan birileri. Fight Club'da anlattığı gibi, artık kariyerimiz, mutluluğumuz, başarımız, zaman zaman yaptığımız PowerPoint sunumunun şablonu ya da arka plan rengi ile, ya da yöneticimizin midesindeki ekşime ile bağlantılı. Vs. vs. vs.

Neler düşündünüz? Peki bu bir şaka ise? Ne farkeder bir de bunu düşünün. Ve sonra böyle bir şaka yapan birilerinin ruh halini...

Size de b*ktan bir dünyaymış gibi geldi mi?

Görüşler

0
ttk
Haberi veren sitenin adı biraz garip. Şaka mı sahiden bu haber ?
0
sundance
Evet şaka. Ne biçim bir şaka derseniz, artık insanları insan gibi şaka kesmiyor, o biçim şaka.

TheOnion, Amerika'da sokakta bedava yayınlanan bir gazete ve bu tür "ulan hakkaten şaka mı?" türünden haberleri ile ünlüymüş (Kaynak: Oktay)
0
ttk
Çok biçimsiz bir şaka imiş. Artık ölçüyü kaçırmışlar, bizim buralarda da moda olmaz umarım.
0
bm
Çok biçimsiz bir şaka imiş. Artık ölçüyü kaçırmışlar, bizim buralarda da moda olmaz umarım.

Bizim buralarda basinimiz ben kendimi bildim bileli bol bol saka yapiyor. Saka oldugunu biliyorlar mi bilmiyorum. Ame herneyse bu ithal edilecek birsey degil, biz bin kere basariz o konuda.

0
darkhunter
B*ktan bir şaka. Hoş gerçekleşen örnekleri de yok değil ( http://www.cbsnews.com/stories/2002/07/10/tech/main514673.shtml )

Kısa birşey daha : http://www.informationweek.com/forum/showReplies.jhtml?fid=601006&tid=82400001

Evet, hayatın anlamı kayboluyor...
0
simor
Fotoğraf da özenilmeden yapılmış bir montaj.
İşin şaka olduğunu anlamadan evvel garipsemiştim :)
0
pirx
http://sozluk.sourtimes.org/show.asp?t=the+onion
0
anonim
The Onion yıllardır super yaratıcı "saka" haberlerini gercek bir gazete ciddiyetinde yazmayı basarabilmis bir "sey". Orada sakanın olcusu yoktur. sumum cok ciddidir.

Benim okuduklarım arasında favorim.

"Isa Musluman oldu"
http://www.theonion.com/content/node/29540
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Douglas Adams'ın Mac'i

anonim

Aslında eski bir hikaye ama daha önce bahsedilmediği için FM'cilerin bu güzel hikayeden mahrum kalması doğru olmaz.

Yıl 2003. Kahramanımız Phil Beesley ihtiyaçlarını karşılayacak bir Mac arayışındadır. Aradığı özelliklerde test edilmemiş bir ürünü eBay'de bulur ve alır. Bilgisayarı çalıştırdığında büyük bir sürprizle karşılaşır.

Türküm, doğruyum, parasıylaysa savaşırım!

sundance

Dün akşam TV kanallarından birindeki bir haber çok ilginçti. Amerikan Ordusu'nun her milletten her ırktan insanı askere aldığı web sitesinden bahsediyordu. Durum şu an savaşan askerlerin çoğunun latin kökenli olması üzerine ortaya çıkmış. Körfezdeki Amerikan askerlerinin 15,000 kadarı, Amerika'da çalışma izni olan fakat vatandaş olamamış Latin kökenlilermiş. Dahası yukardaki politika gereği Amerikan Ordusu, dünyanın her yanından paralı asker kabul ediyormuş. $1500 aylık maaşla başlamak ve ilerde Amerikan vatandaşı yapılmak üzere.

Buraya kadar kapitalist düzen, tabi düzecekler diyebilirsiniz, ama haberin bundan sonrası enteresan. Gece haberlerinde bunu sunan spiker Bir dipnot geçmek istiyorum, bu haberi akşam bülteninde verdiğimizde telefonlarımız kilitlendi, nasıl başvurabiliriz, şartları nedir diye arayanlar yüzünden... dedi.

Hadi hep beraber, 'Ne mutlu Türküm diyene'

Gelecek Üzerine Serbest Bir Yazı

MultiServis

(Ed:MultiServis arkadaşımız, beyin cimnastiği yaparak, günümüz, beliren alametler ve gelecek hakkında güzel bir serbest yazı ortaya koymuş, umarız beğenirsiniz.)

`Aklımızın aldığı veya alabileceği herşeyi yapacağımız günler ne zaman gelecek ve bu günler geldikten sonra dünya hangi yöne gidecek? Farketsenizde farketmesenizde birileri geleceğin dünyasını, yani yaşam sınırlarınızla oynuyor. Artık 10 sene önceki öngörüler günümüzü anlatmakta yetersiz kalmıştır. 10 - 15 yıl önceki kalsik yaşam tarzınıza ne olduğunu farkettiniz mi?

Sanal Gerçek ve Gerçek

FZ

Hacettepe Üniveristesi, Bilişsel Psikofizyoloji Araştırma bölümünden Prof. Dr. Sirel Karakaş ile `meta-biliş´, `kokteyl partisi etkisi´, `meta bellek´, `sanal iletişim ile gerçek fiziksel iletişim arasındaki farklar´ üzerine ilginç bir söyleşi.

Prof. Karakaş genellikle insanların pek de üzerinde durmadıkları `koku alma ve buna göre duygu oluşturma´ özelliğimizden ve bunun iletişimi ne kadar ciddi olarak etkileyebileceğinden tutun da TV karşısında sürekli belli türde bir yayına maruz bırakılan çocuklarda görülen otizm hastalığına dek pek çok şeyden bahsediyor.

Söyleşinin tamamını bu adreste okuyabilirsiniz.

İsveç'ten sanal alemde ilk konsolosluk

sundance

Yaklaşık 3 milyon vatandaşa sahip SecondLife'da ilk elçilik açılıyor!

İsveç hükümeti söz konusu elçilikte resmi işlemlerin yapılmasının şu an için sözkonusu olmadığını, bunun İsveç'in tanıtımına katkıda bulunmak için planlandığını belirmiş.