IRC mi IM mi?

0
sundance
Afternet.org'da yayınlanan bu makale eski dost IRC'nin hala ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kişiselliğin gün geçtikçe daha çok pompalandığı günümüzde IRC, yeni arkadaşlar edinme, sohbetlere sadece dinleyici olma, bilgileri paylaşma gibi bir çok konuda IM'e üstünlük sağlamakta.

Ama belki de en önemli kısmı meşhur Third Place kavramının Internet'teki en önemli dayanağı olması.
Third place, insanların ev ve iş dışında bulunacakları ve diğer iki ortamdan izole olup rahatlayabilecekleri bir mekanı tarif eder.

Bu bazısı için kahvehane, bazısı için spor salonu, bazısı için World of Warcraft ya da Second life olabilir.

Temel amacı, sıkıntılardan uzaklaşıp sosyalleşmek olan Üçüncü Yer için IRC'de oldukça iyi bir alternatif sunmakta. Kimsenin yüzününüzü görmesine ihtiyacınız yok, oturduğunuz yerden kalkmak zorunda değilsiniz, konuşmadığınız sürece duran diyaloglar yok, oturup milletin muhabbetini sadece dinleyebilirsiniz. İki klik ötede geyik yapabileceğiniz gibi, iki klik ötede çok derin felsefik tartışmalara ya da teknik konulara dalabilirsiniz.

Eğer siz de "IRC geyik ortamıdır" diyenlerdenseniz, başta Freenode olmak üzere IRC sunucularına bir daha bir gözatın derim.

Görüşler

0
pinguary
kız/erkek arkadaş bulmak isteyenler IRC'den IM'a terfi ettiğinden beri IRC olması gerektiği gibi kullanılıyor bence. halihazırda takıldığınız 3-4 kanal olması hacker kültürünün vazgeçilmez bir getirisi artık ;)
0
Dite
"Sorry, turkey has been blocked from AfterNET due to repeated abuse."
0
FZ
Birebir ve kestirme iletişim için e-posta ve hızlı mesajlaşma, topluca bilgi paylaşımı ve hafızalı detaylı mevzular için tabii ki Usenet ve IRC.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hayat Üzerine Çeşitlemeler

sundance

Hepiniz malum hikayeyi biliyorsunuz, bir e-ticaret toplantısında amcanın teki `hersey iyi hoş da ne zaman para kazanmaya başlayacağız bu işten` dedi ve NASDAQ düşmeye başladı.

Herşey iyi hoş da ne zaman güzel, huzurlu bir dünyada yaşamaya başlayacağız derse peki biri ne olacak ?

Kablosuz ağları bulan tişört

anonim

Hürriyet gazetesi Teknoloji bölümünden bir haber. ABD de yeni çıkacak olan bu üründe, üzerindeki özel bir düzenek vasıtası ile çevresindeki kablosuz ağları, ve de sinyal güçlerini görebilirsiniz. Tahmini satış fiyatı 30$ olması bekleniyor.

EnderUNIX Dünyası

anonim

Açık kod yazılım geliştirilen EnderUNIX geliştiricilerinin bloglarından toplanarak oluşturulan EnderUNIX planet açıldı.

Sanal Manal Ama Yine de Arkadaşlık

sundance

Sanal arkadaşlıklar Banal Dostluklar... Hatırlıyorum da bir zamanlar iki arkadaşım vardı. Bir BBS'de tanışıp (o zamanlar Internet çok uzaktaydı) sonra biraraya gelip evlenmişlerdi.

Geçenlerde boşandıklarını duydum. Sanal alem ve ilişkiler üzerine biraz kafam takıldı. Ne de olsa işten işe koşuştururken sadece ya problem çözmek ya da takılma yüzünden beynimi kullanır olmuştum ya, oturdum düşündüm.

Okul arkadaşlarınızı özlediyseniz....

kuzen

Eğer ilkokuldan başlayıp üniversiteye kadar tüm eğitim hayatınız boyunca merak edip ulaşmak istediğiniz ama ulaşamadığınız arkadaşlarınız varsa http://www.bizimokul.com a bir göz atın ,kim bilir siz de benim gibi bir iki arkadaşınızı bulabilirsiniz...