Elinize sağlık (Anlaşılamayan beyin fırtınacılarına ağıt)

0
ProDer
Zamanının büyük bir bölümünü "beyin fırtınası" estirmekle geçirenler, tepki vermeye pek alışık değiller. Bu "cin"ler genelede oturdukları yerden ellerindeki işi bitirirler; "harala gürele" ortamlardan daima uzak dururlar, "iş" yaparlar.

Yaptıkları işi yere göğe sığdıramam; nitekim önümde arkamda koşuşturan insanlardan etkilenip adeta aşık olmuştum, geçen günlere; unutamam da...

Öte yandan, kapıda kart okutan "American style", "bussiness class" işveren, bu "ameerikın"lıktan bir nebze birşeyler kapmış olsaydı, bu beyin fırtınacılarının yaptığı işi desteklemek yoluna gider, "harbi" verim alırdı.

Ama onlar, onlarca "uyduruk" portal'ı portal yerine koyup, olayı "yaptık işte, oldu"ya getirerek, günü geldiğinde de reklamcılara milyonlar akıtmayı iş bildiler. Hangi akıllı akan milyonlarda (dolar olduğu aşikar) pay sahibi oldu, kim kime göz kırptı bilemeyiz ama, başarısız "içerik"çiliğin anıtlaştığı ortamda, "beyin fırtınasını" kasırgaya dönüştüren abilerime kardeşlerime yanarım.

Çok güzel işler yaptık çocuklar, el emeği göz nuru; elinize sağlık. Son bir kez dönüp bakın, orada "Türk İnternet'çiğinin" anıtları yatıyor. Çürüse, yok olsa bile, her zaman için parıldayacaklar:

www.chivi.com'un güzel insanları, elinize sağlık!

Görüşler

0
FZ
elektrikli.chivi.com''a ASP Programlama, yeni Internet yazilim geli$tirme teknolojileri ile ilgili birkac bölümlük bir yazi göndermi$tim ve eger olu$um devam etse idi, o motivasyonla, o gazla programlamanin doruk noktalarinda gezecek ve gezdirecektim okuyuculari. Hem sevdigim bir i$ yapacaktim hem de bundan para kazanacaktim bir miktar. Bir kez daha gördüm ki $$$t, olm uyan da kendine gel, burasi ne ABD ne de Yunanistan! Burasi öz be öz kendi yurdun, memleketin Türkiye, burada degerli $eylere deger verilmez! Alo! Her $eye ragmen, inadina devam diyorum! :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İlk Online Gülücük ;)

anonim

Internetin hayatımızla oluşturduğu sentezin ardından, imkansıza daha da yaklaştık sayılır, en azından hislerimizi dijital sayfalara aktarabiliyoruz...
Evet şu smiley'lerden bahsediyorum, chat ortamında `emotion` şeklinde aldığımız uyarılardan, yada herkesin mesajının belirli yerlerinde gördüğümüz garip karakterlerden.
Slashdot'dan okuduğuma göre Mike Jones adlı amcamın çabası sonucu dünyanın (internet dünyası mı demeliydim?) ilk smiley'i bulundu, sonuç; gelmiş geçmiş en büyük online arkeolejik buluntu: :-)

Gelecek Üzerine Serbest Bir Yazı

MultiServis

(Ed:MultiServis arkadaşımız, beyin cimnastiği yaparak, günümüz, beliren alametler ve gelecek hakkında güzel bir serbest yazı ortaya koymuş, umarız beğenirsiniz.)

`Aklımızın aldığı veya alabileceği herşeyi yapacağımız günler ne zaman gelecek ve bu günler geldikten sonra dünya hangi yöne gidecek? Farketsenizde farketmesenizde birileri geleceğin dünyasını, yani yaşam sınırlarınızla oynuyor. Artık 10 sene önceki öngörüler günümüzü anlatmakta yetersiz kalmıştır. 10 - 15 yıl önceki kalsik yaşam tarzınıza ne olduğunu farkettiniz mi?

PANEL: Yeni Medyada Nefret Söylemi

arkeles

Panelde Internet ortamındaki yayınlarda, ana akım medyanın haber portallarında, Facebook ve sosyal paylaşım ağlarında, Video Paylaşım Sitelerinde Nefret Söylemi incelenecektir. Ayrıca genel çerçeve ve Hukuki bouyutu da masaya yatırılacak ve son bölümde ise katılımcılar ile birlikte değerlendirme ve karşılıklı tartışma olacaktır.

Yeni medya'nın çalışanları, yazarları, çizerleri ve tabiki teknik yapıcıları bilişimci arkadaşları aramızda görmekten mutluluk duyarız.

http://www.alternatifbilisim.org
Panel Programı
Nasıl Giderim?

Bana mı ilerliyorsun ey teknoloji !

sundance

Zamanında 386SX CPU`nun bazı özellikleri sonradan budanmış 386DX olduğunu (ve daha pahalıya mal olduğunu) duyduğumdan beri rahatsızlığını çektiğim bir mevzuu.

Teknoloji ilerliyor, herşeyi daha kolay yapar hale geliyoruz, iyi hoş ama hala 50 yıl öncesinin işçileri kadar haftada çalışma saatimiz var. Tamam, bizler de daha pimpirik, daha kolay hastalanır, daha zor beğenir olduk ama yine de daha az çalışıyor olmamız gerekmez mi ?

Bu teknoloji bize mi ilerliyor, yoksa bizden veya bize rağmen mi ilerliyor ?

Sanırım bu sadece benim rahatsızlığım değil, ComputerLife-Online'da bu konu ile ilgili çok güzel bir makale var tavsiye ederim.

Gerçek hayat!!!

sundance

Pazartesi günü işe geldiniz, bilgisayarınızı açtınız, sabah kahvenizi yudumlarken, haberleri deşiyorsunuz ve karşınıza yine bir SecondLife haberi çıktı. Yok şu olmuş, yok bu olmuş, SecondLife'da ilk defa şu durumla karşılaşılmış vs.

Sizin de içinden "Yahu gidin de kendinize bir hayat edinin" demek geliyor mu? İşte karşınızda 6,5 milyar üyesi ile GetAFirstLife