Elinize sağlık (Anlaşılamayan beyin fırtınacılarına ağıt)

0
ProDer
Zamanının büyük bir bölümünü "beyin fırtınası" estirmekle geçirenler, tepki vermeye pek alışık değiller. Bu "cin"ler genelede oturdukları yerden ellerindeki işi bitirirler; "harala gürele" ortamlardan daima uzak dururlar, "iş" yaparlar.

Yaptıkları işi yere göğe sığdıramam; nitekim önümde arkamda koşuşturan insanlardan etkilenip adeta aşık olmuştum, geçen günlere; unutamam da...

Öte yandan, kapıda kart okutan "American style", "bussiness class" işveren, bu "ameerikın"lıktan bir nebze birşeyler kapmış olsaydı, bu beyin fırtınacılarının yaptığı işi desteklemek yoluna gider, "harbi" verim alırdı.

Ama onlar, onlarca "uyduruk" portal'ı portal yerine koyup, olayı "yaptık işte, oldu"ya getirerek, günü geldiğinde de reklamcılara milyonlar akıtmayı iş bildiler. Hangi akıllı akan milyonlarda (dolar olduğu aşikar) pay sahibi oldu, kim kime göz kırptı bilemeyiz ama, başarısız "içerik"çiliğin anıtlaştığı ortamda, "beyin fırtınasını" kasırgaya dönüştüren abilerime kardeşlerime yanarım.

Çok güzel işler yaptık çocuklar, el emeği göz nuru; elinize sağlık. Son bir kez dönüp bakın, orada "Türk İnternet'çiğinin" anıtları yatıyor. Çürüse, yok olsa bile, her zaman için parıldayacaklar:

www.chivi.com'un güzel insanları, elinize sağlık!

Görüşler

0
FZ
elektrikli.chivi.com''a ASP Programlama, yeni Internet yazilim geli$tirme teknolojileri ile ilgili birkac bölümlük bir yazi göndermi$tim ve eger olu$um devam etse idi, o motivasyonla, o gazla programlamanin doruk noktalarinda gezecek ve gezdirecektim okuyuculari. Hem sevdigim bir i$ yapacaktim hem de bundan para kazanacaktim bir miktar. Bir kez daha gördüm ki $$$t, olm uyan da kendine gel, burasi ne ABD ne de Yunanistan! Burasi öz be öz kendi yurdun, memleketin Türkiye, burada degerli $eylere deger verilmez! Alo! Her $eye ragmen, inadina devam diyorum! :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Afganistan Internet`i yasakladı!

sundance

Reuters`in 13 Temmuz'da verdiği habere göre Afganistan Internet erişimini ülke çapında yasaklamış.

Kadınlara, çocuklara, müziğe, basına, kısacası yaşama ait hemen her şeye karşı gayet hoşgörülü! olan bir hükümetin nasıl olup da böyle sert bir karar aldığı :)), dahası on yıllarca süren savaşın ortada hem bilgisayar hem de elektriğe sahip çok az bina bıraktığı Afganistan`da böyle bir karara neden gerek duyulduğu uluslararası çevrelerce şaşkınlıkla karşılanmış.

Gülümseyin, dünyanın bir yerinde birileri bizim yerimize somurtuyor çünkü...

Yetiştirilmek üzere güzel(!) yazılım mühendisi aranıyor

Chaosopher

Bir İK sitesindeki ilanlara bakarken, Bilişim sektörünümüz nüfusundaki erkek egemenliğini "güzel" bir şekilde azaltmak isteyen bu ilanı gördüm. Yorumsuz olarak dip notunu FM'ye geçiyorum:

Sanal Manal Ama Yine de Arkadaşlık

sundance

Sanal arkadaşlıklar Banal Dostluklar... Hatırlıyorum da bir zamanlar iki arkadaşım vardı. Bir BBS'de tanışıp (o zamanlar Internet çok uzaktaydı) sonra biraraya gelip evlenmişlerdi.

Geçenlerde boşandıklarını duydum. Sanal alem ve ilişkiler üzerine biraz kafam takıldı. Ne de olsa işten işe koşuştururken sadece ya problem çözmek ya da takılma yüzünden beynimi kullanır olmuştum ya, oturdum düşündüm.

Internet´in Toplumsal Yaşama Etkisi

FZ

"Internet'te insan hakları ve özel hayat, Internet'in toplumsal yaşama etkisi" adlı panel 17 Ekim Perşembe tarihinde 13:30 - 15:30 saatleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Büyük Salon'da gerçekleştirilecektir.

Konuşmacılar arasında TurkNet, arabul.com, Akşam Gazetesi, Bilge Adam gibi organizasyonlardan gelen yetkililer bulunacaktır.

Söz konusu panel tebesir.com tarafından düzenlenmektedir.

Bana mı ilerliyorsun ey teknoloji !

sundance

Zamanında 386SX CPU`nun bazı özellikleri sonradan budanmış 386DX olduğunu (ve daha pahalıya mal olduğunu) duyduğumdan beri rahatsızlığını çektiğim bir mevzuu.

Teknoloji ilerliyor, herşeyi daha kolay yapar hale geliyoruz, iyi hoş ama hala 50 yıl öncesinin işçileri kadar haftada çalışma saatimiz var. Tamam, bizler de daha pimpirik, daha kolay hastalanır, daha zor beğenir olduk ama yine de daha az çalışıyor olmamız gerekmez mi ?

Bu teknoloji bize mi ilerliyor, yoksa bizden veya bize rağmen mi ilerliyor ?

Sanırım bu sadece benim rahatsızlığım değil, ComputerLife-Online'da bu konu ile ilgili çok güzel bir makale var tavsiye ederim.