Elinize sağlık (Anlaşılamayan beyin fırtınacılarına ağıt)

0
ProDer
Zamanının büyük bir bölümünü "beyin fırtınası" estirmekle geçirenler, tepki vermeye pek alışık değiller. Bu "cin"ler genelede oturdukları yerden ellerindeki işi bitirirler; "harala gürele" ortamlardan daima uzak dururlar, "iş" yaparlar.

Yaptıkları işi yere göğe sığdıramam; nitekim önümde arkamda koşuşturan insanlardan etkilenip adeta aşık olmuştum, geçen günlere; unutamam da...

Öte yandan, kapıda kart okutan "American style", "bussiness class" işveren, bu "ameerikın"lıktan bir nebze birşeyler kapmış olsaydı, bu beyin fırtınacılarının yaptığı işi desteklemek yoluna gider, "harbi" verim alırdı.

Ama onlar, onlarca "uyduruk" portal'ı portal yerine koyup, olayı "yaptık işte, oldu"ya getirerek, günü geldiğinde de reklamcılara milyonlar akıtmayı iş bildiler. Hangi akıllı akan milyonlarda (dolar olduğu aşikar) pay sahibi oldu, kim kime göz kırptı bilemeyiz ama, başarısız "içerik"çiliğin anıtlaştığı ortamda, "beyin fırtınasını" kasırgaya dönüştüren abilerime kardeşlerime yanarım.

Çok güzel işler yaptık çocuklar, el emeği göz nuru; elinize sağlık. Son bir kez dönüp bakın, orada "Türk İnternet'çiğinin" anıtları yatıyor. Çürüse, yok olsa bile, her zaman için parıldayacaklar:

www.chivi.com'un güzel insanları, elinize sağlık!

Görüşler

0
FZ
elektrikli.chivi.com''a ASP Programlama, yeni Internet yazilim geli$tirme teknolojileri ile ilgili birkac bölümlük bir yazi göndermi$tim ve eger olu$um devam etse idi, o motivasyonla, o gazla programlamanin doruk noktalarinda gezecek ve gezdirecektim okuyuculari. Hem sevdigim bir i$ yapacaktim hem de bundan para kazanacaktim bir miktar. Bir kez daha gördüm ki $$$t, olm uyan da kendine gel, burasi ne ABD ne de Yunanistan! Burasi öz be öz kendi yurdun, memleketin Türkiye, burada degerli $eylere deger verilmez! Alo! Her $eye ragmen, inadina devam diyorum! :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Uyanamayanlara kesin çare!

sundance

Siz de o her sabah silah zoruyla yataktan kalkanlardan mısınız? Alarmınızı tekrar tekrar susturup, beş dakikalık işkencelerle güne başlamak zorunuza gitmiyor mu? Peki işinizi kaybetme korkusu?

Peki daha direkt olalım, alarmı her susturduğunuzda para kaybediyor olsanız? Sanırım bu biraz daha etikili olur değil mi? O zaman buyrun sizi ThinkGeek'e alalım, kendinizden nefret etmek için yeni bir yöntem bulmuşlar SnuzNLuz isimli bu saat, gerek Rj45 gerek wireless (WPA destekliyor) olarak Internet'e bağlı ve snooze düğmesine her bastığınızda hesabınızdan (dünya üzerinde 1600 banka destekliyor) nefret ettiğiniz bir organizasyona (6200 tane içinde mutlaka size karşı olan vardır) belirlediğiniz bir miktar parayı bağışlıyor! Snooze'a her bastığınızda kendinizden biraz daha nefret ediyorsunuz (tabi uyanınca) (Ed:Bilgi için Mehmet Köse'ye teşekkürler)

Yeni bir insan türü: teknoseksüeller

anonim

Sadece kısa bir süre önce ortaya atılan metroseksüel terimini henüz çözemeden şimdi de teknoseksüellik kavramıyla karşı karşıya kaldık. İspanyol gazetesi La Voz de Galicia'ya göre metroseksüellik artık rafa kalktı. Yeni bir insan tipi büyük bir hızla ortaya çıktı. Gazetede bu yeni insan tipinin teknoseksüeller olduğu belirtiliyor. Bu kişilerin hayatlarında birincil öncelik sırası teknolojik gelişmeler. Bu kişiler büyük mağazalarda bulunan teknoloji harikası ürünlere uzun uzun bakıp inceleyerek vakit geçiriyorlar. Evde geçirdikleri vaktin büyük bölümünde de bu teknolojik aletler konusunda bilgi ediniyorlar.

Bana mı ilerliyorsun ey teknoloji !

sundance

Zamanında 386SX CPU`nun bazı özellikleri sonradan budanmış 386DX olduğunu (ve daha pahalıya mal olduğunu) duyduğumdan beri rahatsızlığını çektiğim bir mevzuu.

Teknoloji ilerliyor, herşeyi daha kolay yapar hale geliyoruz, iyi hoş ama hala 50 yıl öncesinin işçileri kadar haftada çalışma saatimiz var. Tamam, bizler de daha pimpirik, daha kolay hastalanır, daha zor beğenir olduk ama yine de daha az çalışıyor olmamız gerekmez mi ?

Bu teknoloji bize mi ilerliyor, yoksa bizden veya bize rağmen mi ilerliyor ?

Sanırım bu sadece benim rahatsızlığım değil, ComputerLife-Online'da bu konu ile ilgili çok güzel bir makale var tavsiye ederim.

PANEL: Yeni Medyada Nefret Söylemi

arkeles

Panelde Internet ortamındaki yayınlarda, ana akım medyanın haber portallarında, Facebook ve sosyal paylaşım ağlarında, Video Paylaşım Sitelerinde Nefret Söylemi incelenecektir. Ayrıca genel çerçeve ve Hukuki bouyutu da masaya yatırılacak ve son bölümde ise katılımcılar ile birlikte değerlendirme ve karşılıklı tartışma olacaktır.

Yeni medya'nın çalışanları, yazarları, çizerleri ve tabiki teknik yapıcıları bilişimci arkadaşları aramızda görmekten mutluluk duyarız.

http://www.alternatifbilisim.org
Panel Programı
Nasıl Giderim?

Fazla bilgisayar oyunu mu oynuyorsunuz?

redogre

Fazla bilgisayar oyunu mu oynuyorsunuz? Belki bilgisayar başında geçirdiğiniz süre çok fazla olmayabilir, ya da bilgisayar oyunlarına çok fazla vakit ayırmadığınızı düşünebilirsiniz. Ama bir de kafanızı kaldırıp insan ilişkilerinizin ne hale geldiğine bakın.