Elinize sağlık (Anlaşılamayan beyin fırtınacılarına ağıt)

0
ProDer
Zamanının büyük bir bölümünü "beyin fırtınası" estirmekle geçirenler, tepki vermeye pek alışık değiller. Bu "cin"ler genelede oturdukları yerden ellerindeki işi bitirirler; "harala gürele" ortamlardan daima uzak dururlar, "iş" yaparlar.

Yaptıkları işi yere göğe sığdıramam; nitekim önümde arkamda koşuşturan insanlardan etkilenip adeta aşık olmuştum, geçen günlere; unutamam da...

Öte yandan, kapıda kart okutan "American style", "bussiness class" işveren, bu "ameerikın"lıktan bir nebze birşeyler kapmış olsaydı, bu beyin fırtınacılarının yaptığı işi desteklemek yoluna gider, "harbi" verim alırdı.

Ama onlar, onlarca "uyduruk" portal'ı portal yerine koyup, olayı "yaptık işte, oldu"ya getirerek, günü geldiğinde de reklamcılara milyonlar akıtmayı iş bildiler. Hangi akıllı akan milyonlarda (dolar olduğu aşikar) pay sahibi oldu, kim kime göz kırptı bilemeyiz ama, başarısız "içerik"çiliğin anıtlaştığı ortamda, "beyin fırtınasını" kasırgaya dönüştüren abilerime kardeşlerime yanarım.

Çok güzel işler yaptık çocuklar, el emeği göz nuru; elinize sağlık. Son bir kez dönüp bakın, orada "Türk İnternet'çiğinin" anıtları yatıyor. Çürüse, yok olsa bile, her zaman için parıldayacaklar:

www.chivi.com'un güzel insanları, elinize sağlık!

Görüşler

0
FZ
elektrikli.chivi.com''a ASP Programlama, yeni Internet yazilim geli$tirme teknolojileri ile ilgili birkac bölümlük bir yazi göndermi$tim ve eger olu$um devam etse idi, o motivasyonla, o gazla programlamanin doruk noktalarinda gezecek ve gezdirecektim okuyuculari. Hem sevdigim bir i$ yapacaktim hem de bundan para kazanacaktim bir miktar. Bir kez daha gördüm ki $$$t, olm uyan da kendine gel, burasi ne ABD ne de Yunanistan! Burasi öz be öz kendi yurdun, memleketin Türkiye, burada degerli $eylere deger verilmez! Alo! Her $eye ragmen, inadina devam diyorum! :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Facebook takipte! Çevrimdışı olsanız bile!

parsifal

Bu adreste detaylarını görebileceğiniz üzere facebook'un reklam servisi, çevrimdışıyken bile kullanıcılarının bilgilerini raporlamaya devam ediyor. CA güvenlik uzmanlarının belirttiklerine göre kullanıcılar bilgilendirilmeden facebook'a bilgi göndermeye devam ediyorlar. Bunu aktif hale getirmekiçin tek yapmanız gereken "beni hatırla" seçeneğini işaretleyip giriş yapmanız.

Artçı fikirler, yerli içerik...

jfever

Her yeni ve iyi fikir gibi bloglar icin de artçıların gelmesi kaçınılmazdı. Milliyet'in de nev'i şahsına münhasır bir blog servisiyle ortaya çıktığını edunya'dan ogrendim. Bu servisin nasıl bir seyir izleyeceğini tahmin etmeye kalmadan, edunya'daki yorumlardan nasil bir işleyişe sahip olduğunu öğrendik. Milliyet blog servisini kendi haline bırakıp gündelik yaşantıma geri dönmüştüm ki...

İnsan Hakları ve İnternet Şirketleri

sz

EFF, yaklaşık iki yıldır, insan hakları grupları, yatırımcılar, akademisyenler ve İnternet şirketlerinin -- Yahoo!, Google ve Microsoft da dahil -- işlerinin, dünya çapında özgür ifade ve gizlilik konularını nasıl geliştirilebileceği ile ilgili görüşmelerine katıldı. Bu tartışmaların sonucu ise bazı şirketlerin iş yaptıkları bütün ülkelerde uygulamayı kabul ettikleri bir takım ilkelerden oluşan Global Network Initiative kurumudur.

Uyanamayanlara kesin çare!

sundance

Siz de o her sabah silah zoruyla yataktan kalkanlardan mısınız? Alarmınızı tekrar tekrar susturup, beş dakikalık işkencelerle güne başlamak zorunuza gitmiyor mu? Peki işinizi kaybetme korkusu?

Peki daha direkt olalım, alarmı her susturduğunuzda para kaybediyor olsanız? Sanırım bu biraz daha etikili olur değil mi? O zaman buyrun sizi ThinkGeek'e alalım, kendinizden nefret etmek için yeni bir yöntem bulmuşlar SnuzNLuz isimli bu saat, gerek Rj45 gerek wireless (WPA destekliyor) olarak Internet'e bağlı ve snooze düğmesine her bastığınızda hesabınızdan (dünya üzerinde 1600 banka destekliyor) nefret ettiğiniz bir organizasyona (6200 tane içinde mutlaka size karşı olan vardır) belirlediğiniz bir miktar parayı bağışlıyor! Snooze'a her bastığınızda kendinizden biraz daha nefret ediyorsunuz (tabi uyanınca) (Ed:Bilgi için Mehmet Köse'ye teşekkürler)

Sanal İlişkiler

mambo

Geçenler de uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşımla karşılaştım yolda birbirimizi yaklaşık 2-3 senedir görmüyoruz. Fakat işin ilginç tarafı ikimiz de birbirimizin ne yapıp ne ettiğinden haberdarız. Oturduk konuştuk, uzun süredir görüşmememize karşın mail ve cep telefonu yoluyla bunu hallettiğimizin farkına vardık.

Akşam eve gidince düşündüm, sanırım teknoloji ilerledikçe ilişkiler de gittikçe sanal yaşanacak. Teknoloji insanları birbirine yaklaştırması gerekirken uzaklaştırıyor mu?

Belkide biz (ya da sadece ben) teknolojiyi yanlış mı kullanıyoruz? İlişkilerimizi arkadaşlıklarımızı sadece dijital yolu kullanarak idare etmek daha mı kolay geliyor? Belki bilgisayar ve de cep telefonunun arkasına saklanarak yüz yüze konuşmanın stresini bize hissetirmediği için bu yolu kullanıyoruzdur. Bilemiyorum.