Elinize sağlık (Anlaşılamayan beyin fırtınacılarına ağıt)

0
ProDer
Zamanının büyük bir bölümünü "beyin fırtınası" estirmekle geçirenler, tepki vermeye pek alışık değiller. Bu "cin"ler genelede oturdukları yerden ellerindeki işi bitirirler; "harala gürele" ortamlardan daima uzak dururlar, "iş" yaparlar.

Yaptıkları işi yere göğe sığdıramam; nitekim önümde arkamda koşuşturan insanlardan etkilenip adeta aşık olmuştum, geçen günlere; unutamam da...

Öte yandan, kapıda kart okutan "American style", "bussiness class" işveren, bu "ameerikın"lıktan bir nebze birşeyler kapmış olsaydı, bu beyin fırtınacılarının yaptığı işi desteklemek yoluna gider, "harbi" verim alırdı.

Ama onlar, onlarca "uyduruk" portal'ı portal yerine koyup, olayı "yaptık işte, oldu"ya getirerek, günü geldiğinde de reklamcılara milyonlar akıtmayı iş bildiler. Hangi akıllı akan milyonlarda (dolar olduğu aşikar) pay sahibi oldu, kim kime göz kırptı bilemeyiz ama, başarısız "içerik"çiliğin anıtlaştığı ortamda, "beyin fırtınasını" kasırgaya dönüştüren abilerime kardeşlerime yanarım.

Çok güzel işler yaptık çocuklar, el emeği göz nuru; elinize sağlık. Son bir kez dönüp bakın, orada "Türk İnternet'çiğinin" anıtları yatıyor. Çürüse, yok olsa bile, her zaman için parıldayacaklar:

www.chivi.com'un güzel insanları, elinize sağlık!

Görüşler

0
FZ
elektrikli.chivi.com''a ASP Programlama, yeni Internet yazilim geli$tirme teknolojileri ile ilgili birkac bölümlük bir yazi göndermi$tim ve eger olu$um devam etse idi, o motivasyonla, o gazla programlamanin doruk noktalarinda gezecek ve gezdirecektim okuyuculari. Hem sevdigim bir i$ yapacaktim hem de bundan para kazanacaktim bir miktar. Bir kez daha gördüm ki $$$t, olm uyan da kendine gel, burasi ne ABD ne de Yunanistan! Burasi öz be öz kendi yurdun, memleketin Türkiye, burada degerli $eylere deger verilmez! Alo! Her $eye ragmen, inadina devam diyorum! :-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LinuxP2P - Stallman Röportajı

lifesdkver0_1

Eğer Richard Stallman'ın P2P, dosya paylaşımı, DRM üzerine düşünceleri ilginizi çekiyorsa, LinuxP2P sitesindeki röportajı okumak isteyebilirsiniz.

Özellikle Creative Commons hakkında söyledikleri dikkat çekici.

IRC mi IM mi?

sundance

Afternet.org'da yayınlanan bu makale eski dost IRC'nin hala ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gösterdi.

Kişiselliğin gün geçtikçe daha çok pompalandığı günümüzde IRC, yeni arkadaşlar edinme, sohbetlere sadece dinleyici olma, bilgileri paylaşma gibi bir çok konuda IM'e üstünlük sağlamakta.

Ama belki de en önemli kısmı meşhur Third Place kavramının Internet'teki en önemli dayanağı olması.

Sanal İlişkiler

mambo

Geçenler de uzun zamandır görüşmediğim bir arkadaşımla karşılaştım yolda birbirimizi yaklaşık 2-3 senedir görmüyoruz. Fakat işin ilginç tarafı ikimiz de birbirimizin ne yapıp ne ettiğinden haberdarız. Oturduk konuştuk, uzun süredir görüşmememize karşın mail ve cep telefonu yoluyla bunu hallettiğimizin farkına vardık.

Akşam eve gidince düşündüm, sanırım teknoloji ilerledikçe ilişkiler de gittikçe sanal yaşanacak. Teknoloji insanları birbirine yaklaştırması gerekirken uzaklaştırıyor mu?

Belkide biz (ya da sadece ben) teknolojiyi yanlış mı kullanıyoruz? İlişkilerimizi arkadaşlıklarımızı sadece dijital yolu kullanarak idare etmek daha mı kolay geliyor? Belki bilgisayar ve de cep telefonunun arkasına saklanarak yüz yüze konuşmanın stresini bize hissetirmediği için bu yolu kullanıyoruzdur. Bilemiyorum.

İlk Online Gülücük ;)

anonim

Internetin hayatımızla oluşturduğu sentezin ardından, imkansıza daha da yaklaştık sayılır, en azından hislerimizi dijital sayfalara aktarabiliyoruz...
Evet şu smiley'lerden bahsediyorum, chat ortamında `emotion` şeklinde aldığımız uyarılardan, yada herkesin mesajının belirli yerlerinde gördüğümüz garip karakterlerden.
Slashdot'dan okuduğuma göre Mike Jones adlı amcamın çabası sonucu dünyanın (internet dünyası mı demeliydim?) ilk smiley'i bulundu, sonuç; gelmiş geçmiş en büyük online arkeolejik buluntu: :-)

Opera 10 Yaşında

anonim

Opera Web tarayıcısı 19 Ağustos 2005'de 10. yılını doldurdu. Bu 10 sene zarfında, sekmeli gezinti (tabbed browsing), pop-up engelleme, web sayfalarını sesli okuyabilme ve bir çok yeniliği tarayıcı dünyasına kazandıran Opera, 10. yılını, 30 Ağustos günü http://my.opera.com/community/party/ adresinde vereceği bir parti ile kutlayacak. Şarkılar, türküler, halaylar, oyunlar ve büyük sürprizlerin olacağı partiye herkes davetlidir.