Guerilla News Network: 11/9 Redux

0
sundance
Az önce Açık Radyo sabah yayınını dinlerken alternatif haber ağı Guerilla News tarafından hazırlanan 11 Eylül 2001`le ilgili 20 saatin üstünde televizyon ve radyo yayınından derlenen Redux'ı dinledim.

Tek kelimeyle korkutucuydu. Özellikle Bush`un `Gereken her türlü karşı saldırıyı yapacağız... Mutlu Ramazanlar` diyişi. İngilizcesi ile uğraşamam diyenler için Fazlamesi GNN`in bu tarihi bildirgesini Türkçe`ye çevirdi.Ardından da Pearl Jam`den Do The Evolution`ı dinleyin.
Cehenemde (Kanal) Surfü:...
S-11 Redux:

Cehenemde (Kanal) Surf:

Savaş sırasında, haber şirketlerinin ve devlet temsilcilerinin seslerini birleştirip, ülkenin askeri amaçlarını destekleyen tek bir kanaldan açıklamalar yapmaları, bilinen ve çokca da kabul gören bir gerçektir. Birçokları için bu kurumsallaşmış milliyetçiliğin canalıcı bileşenlerinden biridir, öte yandan bu davranış biçimi aynı zamanda çok tehlikeli ve korkutucu bir gerçekliği de oluşturmaktadır. Çünkü, haber medyası toplumu objektif olarak haberdar etme sorumluluğunu bir yana bırakırsa, demokrasi kavramımız (bütün yurttaşların ülkenin kaderini bilgileri doğrultusunda değiştirebilme hakkına sahip olması) umutsuzca bir tehlike altındadır.

Fakat, bir an için öyle bir medya arenası düşünelim ki, bütün politikacılar söyledikleri şeyi kastediyorlar ve kastettikleri şeyi söylüyorlar. Öyle ki haberlerde konuşan kafaların, Washington'ın güçlü isteklerine, güçsüzce duygusallıkla karşı koymak yerine, gerçek güç ve onun etkilerini cam gibi görebilen bir algı ile meydan okumakta olduklarını düşünelim.

Düşünemeyiz.

En azından şu anda şirketler kontrolündeki çevre ve medya patronluğu sırasında. Ve özellikle de sözde Terörizme Savaş ve onun ateşlediği Mc Carthy'ci tavirlar varken.

Bu yüzden, medyamızın utanmazca sürdürdüğü propagandaya rağmen, biler bu savaşın asıl niyet ve amaçlarının ne olduğu konusunda çözümlemeler yapmayı kendi üstümüze almış bulunmaktayız. Geleneksel haber videosu formatımızdan ayrılarak GNN size S-11 Redux: Cehennemde (Kanal) Surf'u sunar. Bir aylık bir süre içinde 13 televizyon ağı içinden yaklaşık 20 saatin üstünde televizyon kaydından ayılanmış, S-11 Redux, medyanın bizi beslediği, duymamızı istediği mesajlara meydan okuyan bir yıldırım-savaşı (blitzkrieg)dır. Şimdiden uyarıyoruz, bu video oldukça hızlıdır ve bütün etkisini algılayabilmek için en az iki defa izlemeniz gerekmektedir. Bundan sonra bir daha S-11 ve onun patlama sonrası aldığı yorumlara bir daha aynı şekilde bakamayabilirsiniz.

Guerilla News Network haberlerinden Çevrilmiştir http://www.guerrillanews.com/redux/

Görüşler

0
sundance
Az önce CrimsonLand 1.31 oyununu açtım oynamak için ve menünün en üstünde The World Grieves (Dünya Acı Çekiyor) yazıyordu!!! Pearl Jam diyor ki `Ben evrim geçirdim, ben ilk pantolon giyen memeliyim, ben patlamanın olduğu gün bile hisse senedi alıp satarım, ben hayvanım`
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LinuxP2P - Stallman Röportajı

lifesdkver0_1

Eğer Richard Stallman'ın P2P, dosya paylaşımı, DRM üzerine düşünceleri ilginizi çekiyorsa, LinuxP2P sitesindeki röportajı okumak isteyebilirsiniz.

Özellikle Creative Commons hakkında söyledikleri dikkat çekici.

Internet ve Etik ?

Rorqual

Internetin günümüz standartlarını koyan Jon Portel'in etik değerleri... (ed: Sizce de biraz Fazlamesaice değil mi ? )"During the transition from ARPA, through the NSF, to the commercial world there was a point in which the trivial funding required for the smooth operation of editing and distributing the RFCs was in doubt. At that time the prospect of not having funds to run this operation was very real. Finally the problem was solved and the process suffered no interruption.What most of the involved agencies and managers did not know is that there was never a danger of any interruption. Jon would have done it even with no external funding. If they did not pay him to do it, he would have paid them to let him do it. For him it was not a job, it was labor of love. " devamı

Yeni bir insan türü: teknoseksüeller

anonim

Sadece kısa bir süre önce ortaya atılan metroseksüel terimini henüz çözemeden şimdi de teknoseksüellik kavramıyla karşı karşıya kaldık. İspanyol gazetesi La Voz de Galicia'ya göre metroseksüellik artık rafa kalktı. Yeni bir insan tipi büyük bir hızla ortaya çıktı. Gazetede bu yeni insan tipinin teknoseksüeller olduğu belirtiliyor. Bu kişilerin hayatlarında birincil öncelik sırası teknolojik gelişmeler. Bu kişiler büyük mağazalarda bulunan teknoloji harikası ürünlere uzun uzun bakıp inceleyerek vakit geçiriyorlar. Evde geçirdikleri vaktin büyük bölümünde de bu teknolojik aletler konusunda bilgi ediniyorlar.

EnderUNIX Dünyası

anonim

Açık kod yazılım geliştirilen EnderUNIX geliştiricilerinin bloglarından toplanarak oluşturulan EnderUNIX planet açıldı.

İlk Online Gülücük ;)

anonim

Internetin hayatımızla oluşturduğu sentezin ardından, imkansıza daha da yaklaştık sayılır, en azından hislerimizi dijital sayfalara aktarabiliyoruz...
Evet şu smiley'lerden bahsediyorum, chat ortamında `emotion` şeklinde aldığımız uyarılardan, yada herkesin mesajının belirli yerlerinde gördüğümüz garip karakterlerden.
Slashdot'dan okuduğuma göre Mike Jones adlı amcamın çabası sonucu dünyanın (internet dünyası mı demeliydim?) ilk smiley'i bulundu, sonuç; gelmiş geçmiş en büyük online arkeolejik buluntu: :-)