Guerilla News Network: 11/9 Redux

0
sundance
Az önce Açık Radyo sabah yayınını dinlerken alternatif haber ağı Guerilla News tarafından hazırlanan 11 Eylül 2001`le ilgili 20 saatin üstünde televizyon ve radyo yayınından derlenen Redux'ı dinledim.

Tek kelimeyle korkutucuydu. Özellikle Bush`un `Gereken her türlü karşı saldırıyı yapacağız... Mutlu Ramazanlar` diyişi. İngilizcesi ile uğraşamam diyenler için Fazlamesi GNN`in bu tarihi bildirgesini Türkçe`ye çevirdi.Ardından da Pearl Jam`den Do The Evolution`ı dinleyin.
Cehenemde (Kanal) Surfü:...
S-11 Redux:

Cehenemde (Kanal) Surf:

Savaş sırasında, haber şirketlerinin ve devlet temsilcilerinin seslerini birleştirip, ülkenin askeri amaçlarını destekleyen tek bir kanaldan açıklamalar yapmaları, bilinen ve çokca da kabul gören bir gerçektir. Birçokları için bu kurumsallaşmış milliyetçiliğin canalıcı bileşenlerinden biridir, öte yandan bu davranış biçimi aynı zamanda çok tehlikeli ve korkutucu bir gerçekliği de oluşturmaktadır. Çünkü, haber medyası toplumu objektif olarak haberdar etme sorumluluğunu bir yana bırakırsa, demokrasi kavramımız (bütün yurttaşların ülkenin kaderini bilgileri doğrultusunda değiştirebilme hakkına sahip olması) umutsuzca bir tehlike altındadır.

Fakat, bir an için öyle bir medya arenası düşünelim ki, bütün politikacılar söyledikleri şeyi kastediyorlar ve kastettikleri şeyi söylüyorlar. Öyle ki haberlerde konuşan kafaların, Washington'ın güçlü isteklerine, güçsüzce duygusallıkla karşı koymak yerine, gerçek güç ve onun etkilerini cam gibi görebilen bir algı ile meydan okumakta olduklarını düşünelim.

Düşünemeyiz.

En azından şu anda şirketler kontrolündeki çevre ve medya patronluğu sırasında. Ve özellikle de sözde Terörizme Savaş ve onun ateşlediği Mc Carthy'ci tavirlar varken.

Bu yüzden, medyamızın utanmazca sürdürdüğü propagandaya rağmen, biler bu savaşın asıl niyet ve amaçlarının ne olduğu konusunda çözümlemeler yapmayı kendi üstümüze almış bulunmaktayız. Geleneksel haber videosu formatımızdan ayrılarak GNN size S-11 Redux: Cehennemde (Kanal) Surf'u sunar. Bir aylık bir süre içinde 13 televizyon ağı içinden yaklaşık 20 saatin üstünde televizyon kaydından ayılanmış, S-11 Redux, medyanın bizi beslediği, duymamızı istediği mesajlara meydan okuyan bir yıldırım-savaşı (blitzkrieg)dır. Şimdiden uyarıyoruz, bu video oldukça hızlıdır ve bütün etkisini algılayabilmek için en az iki defa izlemeniz gerekmektedir. Bundan sonra bir daha S-11 ve onun patlama sonrası aldığı yorumlara bir daha aynı şekilde bakamayabilirsiniz.

Guerilla News Network haberlerinden Çevrilmiştir http://www.guerrillanews.com/redux/

Görüşler

0
sundance
Az önce CrimsonLand 1.31 oyununu açtım oynamak için ve menünün en üstünde The World Grieves (Dünya Acı Çekiyor) yazıyordu!!! Pearl Jam diyor ki `Ben evrim geçirdim, ben ilk pantolon giyen memeliyim, ben patlamanın olduğu gün bile hisse senedi alıp satarım, ben hayvanım`
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türküm, doğruyum, parasıylaysa savaşırım!

sundance

Dün akşam TV kanallarından birindeki bir haber çok ilginçti. Amerikan Ordusu'nun her milletten her ırktan insanı askere aldığı web sitesinden bahsediyordu. Durum şu an savaşan askerlerin çoğunun latin kökenli olması üzerine ortaya çıkmış. Körfezdeki Amerikan askerlerinin 15,000 kadarı, Amerika'da çalışma izni olan fakat vatandaş olamamış Latin kökenlilermiş. Dahası yukardaki politika gereği Amerikan Ordusu, dünyanın her yanından paralı asker kabul ediyormuş. $1500 aylık maaşla başlamak ve ilerde Amerikan vatandaşı yapılmak üzere.

Buraya kadar kapitalist düzen, tabi düzecekler diyebilirsiniz, ama haberin bundan sonrası enteresan. Gece haberlerinde bunu sunan spiker Bir dipnot geçmek istiyorum, bu haberi akşam bülteninde verdiğimizde telefonlarımız kilitlendi, nasıl başvurabiliriz, şartları nedir diye arayanlar yüzünden... dedi.

Hadi hep beraber, 'Ne mutlu Türküm diyene'

Özgür Yazılım Geliştiricilerinin Asıl Motivasyonu Özgürlük Değil Ego Tatmini

FZ

Brian Masterbrook ve Planet Lisp sayesinde, Emacs'ı Mac ortamına "taşıyan" Andrew Choi'nin özgür yazılım dünyası ile ilgili enteresan bir yazısından haberdar oldum. Choi diyor ki asıl motivasyon kaynağı özgürlük falan değil, geliştiricilerin büyük bir kısmı kendi reklamları olsun diye bu konuya giriyorlar, özgürlük sadece yüzeydeki bir görüntü. Choi, bunun işaretlerini de şöyle sıralıyor:

Herşey yankılanıyor, hiçbir şey silinmiyor...

sundance

Az önce çok ilginç bir olay başıma geldi. Gereksiz derecede multi tasking bir şekilde, bilgisayar başında çalışırken ve sırtım dönük televizyon seyrederken, BBC`de Dennis Pennis diye bir show vardı. Showun aşırı itici kahramanı, ünlü yıldızlara acaip şeyler soruyordu; Rosanne Barr`a `İlk buluşmada öpüşmek mi önemlidir, yoksa derin penetrasyon mu ?` sorduğu sorulardan biriydi mesela...

Fakat işin asıl ilginç yanı Jeff Goldblum`la yaptığı röportajı tam olarak anlayamayıp, Internet`de search ettim, Google`da yaptığım aramanın sonuçlarından üçüncüsüne dikkatiniz çekerim. Kelime kelime ve screenshotlarla röportajın web sayfası haliydi

Dikkat edin, yakında bunları daha sık yaşamaya başlayacağız.

Arşivcilik ve Çöp Toplama Üzerine

sundance

Bir arkadaşım var 700'e yakın MP3 cd`si ile sanırım Türkiye'deki en büyük arşivlerden birine sahip, bende ise yaklaşık 50 MP3, 100 kadar Divx, 150 kadar da VCD var.

DSL sahibi olduğumuzdan beri yaklaşık 4Gb kadar Reggae ve Blues indirdim Internet'ten. Geçenlerde oturup arşivimi bir gözden geçirdiğimde gördüm ki, daha önce müziğe, filmlere olan açlık sebebiyle başlayan arşivleme güdüm, artık enerjisini sadece kendinden alan bir manyaklığa dönüşmüş. O kadar çok seyretmediğim filmim, dinlemediğim MP3'üm var ki...

Japonya, gençlik, internet ve intihar

hayy

İnternet hayatın bir parçası olmaya başladığından bu yana hep yararlı olduğu yönler tartışılır, menfi yönde etkilenen alanlar ise genelde sümen altına uygun bir yer bulunup çekilir. Bir haber sitesinde rastladığım bu yönde bir haberi, kendini ihbar eden bir suçlu gibi hissedip, dilim döndüğünce tercüme etmeye çalıştım.

Haberin orjinal adresi buradadır

Bu cuma Tokyo'da 6 genç bir arabanın içinde havasızlıktan ölmüş olarak bulundu. Yanlarında bulunan küçük bir mangaldan ise hala duman tütüyordu. Belli ki intihar eden bu gençler de, dalga dalga yayılan internet üzerinde yapılan intihar sözleşmelerinin kurbanlarıydılar.

Yetkililer, perşembe gecesi Tokyo'nun yaklaşık 80 km kuzeybatısındaki ormanlık arazide intihar eden, henüz yirmisindeki bu beş erkek ve bir kızın birlikte ölmeden önce internette buluşmalarından şüpheleniyorlar. Arabanın pencereleri bantlarlarla dışarıdan hava gelmesin diye de kapatılmıştı.