Guerilla News Network: 11/9 Redux

0
sundance
Az önce Açık Radyo sabah yayınını dinlerken alternatif haber ağı Guerilla News tarafından hazırlanan 11 Eylül 2001`le ilgili 20 saatin üstünde televizyon ve radyo yayınından derlenen Redux'ı dinledim.

Tek kelimeyle korkutucuydu. Özellikle Bush`un `Gereken her türlü karşı saldırıyı yapacağız... Mutlu Ramazanlar` diyişi. İngilizcesi ile uğraşamam diyenler için Fazlamesi GNN`in bu tarihi bildirgesini Türkçe`ye çevirdi.Ardından da Pearl Jam`den Do The Evolution`ı dinleyin.
Cehenemde (Kanal) Surfü:...
S-11 Redux:

Cehenemde (Kanal) Surf:

Savaş sırasında, haber şirketlerinin ve devlet temsilcilerinin seslerini birleştirip, ülkenin askeri amaçlarını destekleyen tek bir kanaldan açıklamalar yapmaları, bilinen ve çokca da kabul gören bir gerçektir. Birçokları için bu kurumsallaşmış milliyetçiliğin canalıcı bileşenlerinden biridir, öte yandan bu davranış biçimi aynı zamanda çok tehlikeli ve korkutucu bir gerçekliği de oluşturmaktadır. Çünkü, haber medyası toplumu objektif olarak haberdar etme sorumluluğunu bir yana bırakırsa, demokrasi kavramımız (bütün yurttaşların ülkenin kaderini bilgileri doğrultusunda değiştirebilme hakkına sahip olması) umutsuzca bir tehlike altındadır.

Fakat, bir an için öyle bir medya arenası düşünelim ki, bütün politikacılar söyledikleri şeyi kastediyorlar ve kastettikleri şeyi söylüyorlar. Öyle ki haberlerde konuşan kafaların, Washington'ın güçlü isteklerine, güçsüzce duygusallıkla karşı koymak yerine, gerçek güç ve onun etkilerini cam gibi görebilen bir algı ile meydan okumakta olduklarını düşünelim.

Düşünemeyiz.

En azından şu anda şirketler kontrolündeki çevre ve medya patronluğu sırasında. Ve özellikle de sözde Terörizme Savaş ve onun ateşlediği Mc Carthy'ci tavirlar varken.

Bu yüzden, medyamızın utanmazca sürdürdüğü propagandaya rağmen, biler bu savaşın asıl niyet ve amaçlarının ne olduğu konusunda çözümlemeler yapmayı kendi üstümüze almış bulunmaktayız. Geleneksel haber videosu formatımızdan ayrılarak GNN size S-11 Redux: Cehennemde (Kanal) Surf'u sunar. Bir aylık bir süre içinde 13 televizyon ağı içinden yaklaşık 20 saatin üstünde televizyon kaydından ayılanmış, S-11 Redux, medyanın bizi beslediği, duymamızı istediği mesajlara meydan okuyan bir yıldırım-savaşı (blitzkrieg)dır. Şimdiden uyarıyoruz, bu video oldukça hızlıdır ve bütün etkisini algılayabilmek için en az iki defa izlemeniz gerekmektedir. Bundan sonra bir daha S-11 ve onun patlama sonrası aldığı yorumlara bir daha aynı şekilde bakamayabilirsiniz.

Guerilla News Network haberlerinden Çevrilmiştir http://www.guerrillanews.com/redux/

Görüşler

0
sundance
Az önce CrimsonLand 1.31 oyununu açtım oynamak için ve menünün en üstünde The World Grieves (Dünya Acı Çekiyor) yazıyordu!!! Pearl Jam diyor ki `Ben evrim geçirdim, ben ilk pantolon giyen memeliyim, ben patlamanın olduğu gün bile hisse senedi alıp satarım, ben hayvanım`
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

LinuxP2P - Stallman Röportajı

lifesdkver0_1

Eğer Richard Stallman'ın P2P, dosya paylaşımı, DRM üzerine düşünceleri ilginizi çekiyorsa, LinuxP2P sitesindeki röportajı okumak isteyebilirsiniz.

Özellikle Creative Commons hakkında söyledikleri dikkat çekici.

Uyanamayanlara kesin çare!

sundance

Siz de o her sabah silah zoruyla yataktan kalkanlardan mısınız? Alarmınızı tekrar tekrar susturup, beş dakikalık işkencelerle güne başlamak zorunuza gitmiyor mu? Peki işinizi kaybetme korkusu?

Peki daha direkt olalım, alarmı her susturduğunuzda para kaybediyor olsanız? Sanırım bu biraz daha etikili olur değil mi? O zaman buyrun sizi ThinkGeek'e alalım, kendinizden nefret etmek için yeni bir yöntem bulmuşlar SnuzNLuz isimli bu saat, gerek Rj45 gerek wireless (WPA destekliyor) olarak Internet'e bağlı ve snooze düğmesine her bastığınızda hesabınızdan (dünya üzerinde 1600 banka destekliyor) nefret ettiğiniz bir organizasyona (6200 tane içinde mutlaka size karşı olan vardır) belirlediğiniz bir miktar parayı bağışlıyor! Snooze'a her bastığınızda kendinizden biraz daha nefret ediyorsunuz (tabi uyanınca) (Ed:Bilgi için Mehmet Köse'ye teşekkürler)

Spam manyağı oldu

parsifal

Radikal Internet Baskısında yer alan habere göre:
Elektronik posta kutunuzu dolduran istenmeyen mesajlara spam adı veriliyor. Ve bu sadece sizin değil bütün dünyanın sorunu. Bu mesajlardan bunalan 44 yaşındaki Charles Booher adlı bir Amerikalı bilgisayar programcısı, mücadeleye yönelik sabır ve yöntemleri tüketince daha geleneksel bir yöntemi denedi. Mesajları yollayan firmanın çalışanlarını işkenceyle öldürme tehdidinde bulunan Booher, polis tarafından adam öldürmeye teşebbüs suçlamasıyla tutuklandı. Beş yıl hapis ve 250 bin dolarlık para cezası istemiyle yargılanacak.
Bizde olduğunu düşünsenize...

Vikipedi Kalkındırma Çağrısı

kernelpanic

Belki bir çoğumuz biliyor, Vikipedi adında bir internet sitesi var… kendini ;

“Vikipedi, kullanıcıları tarafından ortaklaşa olarak birçok dilde hazırlanan, özgür, bağımsız, ücretsiz bir İnternet ansiklopedisi. Wiki teknolojisi kullanılarak hazırlanır. Sürekli ilave ve değişiklikler yapıldığı için hiçbir zaman tamamlanmayacaktır. ”

şeklinde tanımlayan bu sanal ansiklopedi, kullanıcıların katkılarıyla oluşuyor. Ziyaretçiler bildikleri bir konuda başlık açabiliyor yahut bir başlığa ekleme yapabiliyorlar. Wikipedia’nın türkçe ayağını oluşturan Vikipedi az da olsa yükselişte olmasına rağmen malesef ki ülkemizde yeterli ilgiyi bulamıyor.

İsveç'ten sanal alemde ilk konsolosluk

sundance

Yaklaşık 3 milyon vatandaşa sahip SecondLife'da ilk elçilik açılıyor!

İsveç hükümeti söz konusu elçilikte resmi işlemlerin yapılmasının şu an için sözkonusu olmadığını, bunun İsveç'in tanıtımına katkıda bulunmak için planlandığını belirmiş.