İletişim Ahlakı

0
anonim
Uzun süredir beni de rahatsız eden bir konu hakkında Barış Şimşek'in blogunda güzel bir yazı gördüm. Fazlamesai bence bu konunun tartışılabileceği en güzel mekanlardan birisi. Binlerce gereksiz e-postanın dolaşmasına neden olan ayrıca artık can sıkmaya başlayan bu e-posta "forward etme" üzerine insanları bilinçlendirmek lazım.

Görüşler

0
feran
En son ne zaman bir dostunuza mektup yazdınız? Ya da bir kutlama kartı attınız? Kağıdın dokusu...Mürekkebin kokusu... çoğunuz için bir anlamı var mı? Yeni doğum yapmış bir yakınınızın bebeğini görmeye gittiniz mi, elinizde gökkuşağı rengi bir buket çiçeğin, yeni doğan bebeğin mis kokusunu en son ne zaman duydunuz? (Fm de bir çok mesaj biliyorum doğum yapmış bir çifti kutlayan????) Hasta olan bir yakınınızın çaresiz ya da umutlu gözlerine bakıp ellerini tuttunuz mu... O zaman...
0
FZ
En son ne zaman bir dostunuza mektup yazdınız?

Fiziksel bir mektubu yazmayalı uzun zaman oldu. Internet üzerinden iletişim kuramayacak durumda olan dostum var mı diye düşündüm, bulamadım.

Ya da bir kutlama kartı attınız? Kağıdın dokusu...Mürekkebin kokusu... çoğunuz için bir anlamı var mı?

Var.

Hala bilgisayardan biraz daha pratik kağıt ve kalem.

Yeni doğum yapmış bir yakınınızın bebeğini görmeye gittiniz mi, elinizde gökkuşağı rengi bir buket çiçeğin, yeni doğan bebeğin mis kokusunu en son ne zaman duydunuz? (Fm de bir çok mesaj biliyorum doğum yapmış bir çifti kutlayan????)

1 ay kadar filan oldu herhalde bebeği görmeye gideli.
0
jfever
gectigimiz aylarda "msn parali olacak, msn in sayfasinda bile yaziyor, inanmazsan kendin bak, 10 kisiye gonder, sana ucretsiz olsun" temali mail yedi-sekiz defa elime ulasinca, oturup bir sayfa kadar yaptiklarinin ne kadar yanlis oldugunu anlatan bir yazi yazip, gelen mail icinde tekrarlanan adreslere gonderdim birer birer. biraz faydasi oldu gibi ama hala insanlar okumadan mail gonderiyorlar. yahu mail in icinde msn in kendi sayfasinda yaziyor diye bir palavra var, binlerce kisi hic biriniz mi msn.com a girp bakmadiniz? bundan boyle gonderdigim mail lerin altina imza olarak barış şimşek'in yazısına LUTFEN OKUYUN şeklinde link vermeyi dusunuyorum, hatta bu mesaji gonderince yapacagim hemen. daha fazla ne yapabiliriz?

fazlamesai.net/forward/ gibi bir bilgilendirme sayfasi faydali olabilir mi? belki son defa bu adresi forward ederler?

0
parsifal
Internet bağlantısı başvurusu yapanları aşağıdaki adresten, merkezi sistemle sınava tabi tutmak ve %95 başarı yüzdesi istemek lazım.

http://www.albion.com/netiquette/
0
darkhunter
biz tartışırken geri çekilmesin orjinal yazı :)
0
yilmaz
ben mail konusunda FWD: ilt: geçen maillerin otomatik silinmesi için bir rule oluşturdum. gayet memnunum. hatta boyle gelen mailleri geri cevap gönderen bir uygulama yazmakta istiyorum. artık
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

''Tsunami''zedeler için neler yapabiliriz?

parsifal

Dün msn client kullanan bir arkadaşımın ekranına baktığımda bir çok ismin yanında kalp işareti olduğunu gördüm. Bu ne diye sorduğumda geçen pazar günü meydana gelen tsunamide hayatını kaybedenlere ve etkilenenlere destek olmak için yapılan bir "şey" olduğunu öğrendim.
Sadece bir simge ile birilerini anmak mı yoksa "gerçek anlamda" yardımcı olmak mı?
uzun lafın kısası google...

Douglas Adams'ın Mac'i

anonim

Aslında eski bir hikaye ama daha önce bahsedilmediği için FM'cilerin bu güzel hikayeden mahrum kalması doğru olmaz.

Yıl 2003. Kahramanımız Phil Beesley ihtiyaçlarını karşılayacak bir Mac arayışındadır. Aradığı özelliklerde test edilmemiş bir ürünü eBay'de bulur ve alır. Bilgisayarı çalıştırdığında büyük bir sürprizle karşılaşır.

Orkut.com: Sosyal ağınız!

sundance

Orkut.com kişilerin kendi arkadaş çevrelerinden oluşan ağlar ve cemaatler kurmasına izin veriyor.

Sadece bir başkasının sizi arkadaşı olarak belirlemesi ile davet edildiğiniz ortamda, ister iş, ister arkadaşlık amacıyla arkadaşlarınızı belirleyebiliyor, arkadaşlarınızın arkadaşları ile bağlantı kurabiliyor, çeşitli cemaatlere (Linux, Linux-Türkiye, İstanbul gibi birçok alan açılmış halde bile) üye olup, çevrenizi geliştirebiliyor, arkadaşlarınız hakkında çeşitli tavsiye önerileri yazıp, onları size olan yakınlıkları ya da güvenilirlikleri konusunda değerlendirebiliyorsunuz.

Bekleriz :)

Inet-tr 2009 Istanbul Bilgi Üniversitesinde

arkeles

Internet Teknolojileri Derneği (INETD) tarafından 1995'den beri her yıl hazırlanan Türkiye'de Internet Konferansı, bu yıl 12-13 Aralık 2009 tarihlerinde İstanbul Bilgi Üniversitesi Dolapdere Kampüsü'nde gerçekleştirilecektir.

Internet´in Toplumsal Yaşama Etkisi

FZ

"Internet'te insan hakları ve özel hayat, Internet'in toplumsal yaşama etkisi" adlı panel 17 Ekim Perşembe tarihinde 13:30 - 15:30 saatleri arasında İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Büyük Salon'da gerçekleştirilecektir.

Konuşmacılar arasında TurkNet, arabul.com, Akşam Gazetesi, Bilge Adam gibi organizasyonlardan gelen yetkililer bulunacaktır.

Söz konusu panel tebesir.com tarafından düzenlenmektedir.