İletişim Ahlakı

0
anonim
Uzun süredir beni de rahatsız eden bir konu hakkında Barış Şimşek'in blogunda güzel bir yazı gördüm. Fazlamesai bence bu konunun tartışılabileceği en güzel mekanlardan birisi. Binlerce gereksiz e-postanın dolaşmasına neden olan ayrıca artık can sıkmaya başlayan bu e-posta "forward etme" üzerine insanları bilinçlendirmek lazım.

Görüşler

0
feran
En son ne zaman bir dostunuza mektup yazdınız? Ya da bir kutlama kartı attınız? Kağıdın dokusu...Mürekkebin kokusu... çoğunuz için bir anlamı var mı? Yeni doğum yapmış bir yakınınızın bebeğini görmeye gittiniz mi, elinizde gökkuşağı rengi bir buket çiçeğin, yeni doğan bebeğin mis kokusunu en son ne zaman duydunuz? (Fm de bir çok mesaj biliyorum doğum yapmış bir çifti kutlayan????) Hasta olan bir yakınınızın çaresiz ya da umutlu gözlerine bakıp ellerini tuttunuz mu... O zaman...
0
FZ
En son ne zaman bir dostunuza mektup yazdınız?

Fiziksel bir mektubu yazmayalı uzun zaman oldu. Internet üzerinden iletişim kuramayacak durumda olan dostum var mı diye düşündüm, bulamadım.

Ya da bir kutlama kartı attınız? Kağıdın dokusu...Mürekkebin kokusu... çoğunuz için bir anlamı var mı?

Var.

Hala bilgisayardan biraz daha pratik kağıt ve kalem.

Yeni doğum yapmış bir yakınınızın bebeğini görmeye gittiniz mi, elinizde gökkuşağı rengi bir buket çiçeğin, yeni doğan bebeğin mis kokusunu en son ne zaman duydunuz? (Fm de bir çok mesaj biliyorum doğum yapmış bir çifti kutlayan????)

1 ay kadar filan oldu herhalde bebeği görmeye gideli.
0
jfever
gectigimiz aylarda "msn parali olacak, msn in sayfasinda bile yaziyor, inanmazsan kendin bak, 10 kisiye gonder, sana ucretsiz olsun" temali mail yedi-sekiz defa elime ulasinca, oturup bir sayfa kadar yaptiklarinin ne kadar yanlis oldugunu anlatan bir yazi yazip, gelen mail icinde tekrarlanan adreslere gonderdim birer birer. biraz faydasi oldu gibi ama hala insanlar okumadan mail gonderiyorlar. yahu mail in icinde msn in kendi sayfasinda yaziyor diye bir palavra var, binlerce kisi hic biriniz mi msn.com a girp bakmadiniz? bundan boyle gonderdigim mail lerin altina imza olarak barış şimşek'in yazısına LUTFEN OKUYUN şeklinde link vermeyi dusunuyorum, hatta bu mesaji gonderince yapacagim hemen. daha fazla ne yapabiliriz?

fazlamesai.net/forward/ gibi bir bilgilendirme sayfasi faydali olabilir mi? belki son defa bu adresi forward ederler?

0
parsifal
Internet bağlantısı başvurusu yapanları aşağıdaki adresten, merkezi sistemle sınava tabi tutmak ve %95 başarı yüzdesi istemek lazım.

http://www.albion.com/netiquette/
0
darkhunter
biz tartışırken geri çekilmesin orjinal yazı :)
0
yilmaz
ben mail konusunda FWD: ilt: geçen maillerin otomatik silinmesi için bir rule oluşturdum. gayet memnunum. hatta boyle gelen mailleri geri cevap gönderen bir uygulama yazmakta istiyorum. artık
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Afganistan Internet`i yasakladı!

sundance

Reuters`in 13 Temmuz'da verdiği habere göre Afganistan Internet erişimini ülke çapında yasaklamış.

Kadınlara, çocuklara, müziğe, basına, kısacası yaşama ait hemen her şeye karşı gayet hoşgörülü! olan bir hükümetin nasıl olup da böyle sert bir karar aldığı :)), dahası on yıllarca süren savaşın ortada hem bilgisayar hem de elektriğe sahip çok az bina bıraktığı Afganistan`da böyle bir karara neden gerek duyulduğu uluslararası çevrelerce şaşkınlıkla karşılanmış.

Gülümseyin, dünyanın bir yerinde birileri bizim yerimize somurtuyor çünkü...

Sanal Sevgilinin Peşine Özel Dedektif

anonim

İnternette tanıştığı birinin gerçekte kim olduğunu merak edenler için ABD'de yeni bir web sitesi açıldı. Ciddi bir ilişki peşinde olanlar, web'de tanıştıkları kişiyle ilgili bilgi edinmek için bu siteye belli bir miktar para ödeyip, online sevgililerinin hayatları hakkında bilmek istedikleri hemen hemen her şeyi öğrenebiliyorlar.

BBC arşivlerini dünyaya açıyor !

sundance

Newsforge'un haberine göre BBC, bütün arşivini Internet üzerinden özgürce erişilebilir hale getirecek. Yakın tarihte gerçekleşmesi beklenen bu projenin, Özgür Yazılım'ın ilkelerinin sadece yazılım alanında değil, başka alanlarda da yaygınlaşmasının önemli bir örneği olacak.
Dr. Who ve Red Dwarf bir yana, ne belgeseller, dünya tarihine şahitlik etmiş ne anlara şahitlik edebileceğiz bir düşünün.

Fazlamesai.net'e soralım: Bilgi güvenliği; nasıl?

pinhanarch

fm camiasına soralım: "elimizin altındaki bu bilgi yığınına ne kadar güvenebiliriz? kontrol mekanizması ne durumda?"

Bilgiye ulaşılabilirlik arttıkça, araştırma seviyemiz düşüyor gibi; birkaç tıklamayla ulaşılabilirliği, "nasıl olsa elimizin altında, gerekince alır ordan kullanırız" yaklaşımına mı sürüklüyor?

Özgür Yazılım Geliştiricilerinin Asıl Motivasyonu Özgürlük Değil Ego Tatmini

FZ

Brian Masterbrook ve Planet Lisp sayesinde, Emacs'ı Mac ortamına "taşıyan" Andrew Choi'nin özgür yazılım dünyası ile ilgili enteresan bir yazısından haberdar oldum. Choi diyor ki asıl motivasyon kaynağı özgürlük falan değil, geliştiricilerin büyük bir kısmı kendi reklamları olsun diye bu konuya giriyorlar, özgürlük sadece yüzeydeki bir görüntü. Choi, bunun işaretlerini de şöyle sıralıyor: