Tıklayınca bir insanın doyduğu Ey Dünya!

0
anonim
"Eğer yüz insan doyuramıyorsanız bari birini doyurun" demiş Rahibe Teresa.

Sadece tıklıyorsunuz sarı kutuya, o kadar. Size herhangi bir huzur veya bir şeyler yapmış olma hissi duyacağınızı garanti etmiyorum. Ama böyle bir şey varken tıklamamak da duyarsızlık olur herhalde.

Hangisi daha garip karara varamadım; bir sarı kutuya tıklayınca aç bir insanın doyması mı, yoksa bu kadar aç insanın var olduğu gerçeği mi?

http://www.thehungersite.com

Görüşler

0
experience
Bo$una tiklamayin. Kimseye yiyecek falan gittigi yok.
Ancak sanal hayvan (tamagochi) besleme hissi verebilecektir olsa olsa.
Amerika onceki elindeki kani temizlesin. Olumlere sebep olmayi biraksin.
Ondan sonra nerelerine isterlerse tiklayalim.
Hatta MSNlerimize gul bile koyariz.
0
vst
Ya, koyun gibi davranmak da istemiyorum, saga sola tikla dediklerinde tiklayarak. Ama, sirf reklam yayinlamak icin birileri thehungersite'a tiklama basina para veriyor olabilir diye tikladim.

Hakikati nasil anlayacagiz, bilemiyorum...
0
experience
olay da burda zaten. tiklayinca ac cocuk doyurmuyoruz. hundersite'i destekleyenleri desteklemi$ oluyoruz. biraz da vicdanen rahatladik mi artik amerikaya neden du$man olalim ki. bak ne guzel adamlar. hem dunyaya bari$ getiriyolar. hemde aciligi engelliyolar.
0
vst
Bu tarz siteleri gorunce nedense aklıma Bush, Pentagon gibi şeyler gelmiyor. Zihnimde biraz daha devlet/millet üstü şeyler uyandırıyor. Yani, kısacası Amerika Birleşik Devletleri'nin yaptığı şeyleri gözümde meşrulaştırmıyor. Aksine, Stallman, Lessig, Chomsky gibi iyi Amerikalıların da varlığını, sağduyuyu hatırlatıyor. Tabii ki, bu benim için böyle... Başka insanların ne düşündüğünü bilemiyorum. Amerikanın Irak'ta özgürlük için savaştığını zanneden gerizekalıların varlığını da aklıma getirince, çöple saman karışıyor. Haklı olabilirsiniz.
0
Soulblighter
Birilerine neden yardım ederiz veya etmeye çalışırız? Gerçekten iyilik yapmak için mi? Yoksa sadece vicdanımızı rahatlatmak için mi?

Bu tür siteler bize ikinci seçeneği yaşatıyorlar. Sadece vicdanımız rahatlıyor ve bir an için aç insanlara yardım ettiğimizi düşünüp, bir süre sonra onları gönül rahatlığıyla unutabiliyoruz. Ama gerçekler hiç değişmiyor. Onlar yine aç.

Aç insanların nasıl yaşadığını yerinde görmeden onların durumlarının anlamamız mümkün değil.

Ayrıca yardıma ticareti bulaştırmak da doğru değil. İnsanlar tıklayacak, reklamı görecek, bir aç insan doyurulacak. Eğer gerçekten yardım edilmek isteniyorsa, bunu yapan şirketin ivedilikle aç insanları doyurması gerekir. Ondan sonra gerekiyorsa reklam yapsın. Bu kadar aç insanı doyurdum, bu kadar masraf yaptım, benim ürünlerimi alın kullanın filan diye.
0
FZ
Suppose you wanted to get rid of economic inequality. There are two ways to do it: give money to the poor, or take it away from the rich. But they amount to the same thing, because if you want to give money to the poor, you have to get it from somewhere. You can't get it from the poor, or they just end up where they started. You have to get it from the rich.
http://paulgraham.com/inequality.html
0
sefalet
Eğer kimseye yardım yapılmadığına dair dayanağı olan bir veri elinizde var ise paylaşırsanız memnun olurum.Aksi taktirde uyarınız nasıl ciddiye alınabilir.

Birileri aç insanlara yardım ediyorsa kimin ve kime yardım edildiği önemli midir?

Farzedelim gerçekten aç bir insanın doymasını sağlayan bir mekanizma mevcut buna duyarsız kalarak asıl sanal hayvanı yani kendimizi beslemiş olmuyor muyuz?
0
parsifal
Gerçekten aç insanları doyurabilen bir mekanizma varsa buyursun doyursun. Neden işkence eder gibi bi yerlere gidip bi şeylere tıklamamız gerekiyor?

Ya da neden bu tv radyo vs bi yerlerde çıkmıyorda böyle şehir efsanesi şeklinde spam posta olarak dolaşıyor?

İnsanlar aç ise ve biri bunları doyurmaya gönüllü ise neden "Ahmet, Mehmet tıklamadan doyurmam" kaprisi neden? Engel olmak değil amacım sadece işlemi hızlandırmak.
0
sefalet
"Gerçekten aç insanları doyurabilen bir mekanizma varsa buyursun doyursun. Neden işkence eder gibi bi yerlere gidip bi şeylere tıklamamız gerekiyor?"

Ben fareyle bir yeri tıklarken bir şey olmuyor ama sizin durumunuz farklı herhalde.Bir yeri tıklamayı (amaçsız da değil üstüne üstlük) işkence sayıyorsanız hayat zor olmalı bulunduğunuz yerde.

"Ya da neden bu tv radyo vs bi yerlerde çıkmıyorda böyle şehir efsanesi şeklinde spam posta olarak dolaşıyor?"

Rahatlayın ortada en azından konu başlığı ile ilgili reklam vs. amaçlı e-posta bulunmamakta.Sadece bir site var birde sarı kutucuk büyütmeye gerilmeye gerek yok.

"İnsanlar aç ise ve biri bunları doyurmaya gönüllü ise neden "Ahmet, Mehmet tıklamadan doyurmam" kaprisi neden? Engel olmak değil amacım sadece işlemi hızlandırmak."

Siz sanırım başka bir dünyadan geldiniz, hoşgeldiniz.
0
parsifal
Ben fareyle bir yeri tıklarken bir şey olmuyor."

evet tıklayınca işte bir şey olmuyor benim anlatmak istediğimde bu. olayı özetlediğin için teşekkürler.
0
sametc
evet amerika insanı aç bırakır... maalesef panama city'de olan abim sayesinde oğrenmiş bulunuyorumki asıl işçiyi sömüren amerikaymışbeeyawwff abimin yanında bir kadın varmış kadın 3 cocuğunu gecindirmek için 3 işte çalışıyormuş........ yuh dedirtirlen bu amerika...........ama tabii orda saatlik çalışma sistemi var orasıda ayrı ama 3 işte çalıştırılırmı bir insanbeeeee.....

türkiyede bir insan 3 işte çalışsa daire alır şerefsizim daire :P. ..
0
bm
Eger acliktan bahsediyorsak Turkiye nispeten zengin ulkeler arasinda. Istatistikle fikir dansozlugu yapmak kolay tabii ama en azindan dusunmek bakimindan asagidaki yazi belki yardimci olur. Gordugunuz gibi biz de dunyanin cogundan zenginiz: http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=12117

Dogum piyangosundan kendilerine Turkiye gibi oldukca iyi bir yer cikanlarin memleketin disindaki aclari duyunca daha zengin oldugu dusunulen ulkelere giydirme adetini anlayamiyorum. Gercek su ki, bu memlekette insanlarin bir paket sigaraya verdikleri para baska bir memlekette bir aileyi belki bir gun belki daha uzun zaman doyurmaya yetiyor.

Kisisel olarak yardim etmeme kararinin Iraki, Amerikasi somurusu bilmemnesi yok, gucumuz yeterken vermiyorsak (ben zengin filan degilim ama verebilecegim kadarini dahi vermiyorum) lutfen 'ama filanca da adam olduruyor' 'ama benden zenginler de vermiyor' 'ama once herkesi zorlayacak bir duzen kurulsun' 'ama sekizinci cocugunu yaparken bana mi sordu?' 'ama kendi sectikleri insanlar onlari soydu' gibi (dogru veya yanlis) seylerin arkasina siginmayalim. Su anki sartlarda bende var, muhtac olani da goruyorum ama bilerek ve isteyerek ozgur irademle vermiyorum iste deyip yuruyup gecelim. Davranisimiza ve bencilligimize kilif bulurken hic olmazsa aklimiza zarar vermeyelim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

RapidShare Öcü mü?

anonim

Herkesin bildiği (veya biraz araştırırsa anlayacağı) gibi kendi dalında öncü olan rapidshare, paylaşım hizmeti veren bir firma (daha doğrusu internet sitesi). Çalışma mantığı çok basit, siz, uzaktaki arkadaşınıza bir dosya göndermek istiyorsunuz, buraya yüklüyorsunuz ve yükleme linkini arkadaşınıza gönderiyorsunuz.. O da bu linki kullanarak dosyayı indiriyor...

Körfez Savaşı 2 (Dünya Savaşı 2.5)

FZ

İlginç bir projeye imza atan bu programcı, "Bu proje körfezde başlatılacak olası bir savaşın nelere yol açacağına dair bir projeksiyondur. Bunun için çok gelişmiş zaman algoritmaları ve tarihi semiyotik analiz yöntemi kullandım. Analizimin %99.999 oranında gerçekçi olduğunu düşünüyorum..." diyor.

Ne demek istediğini merak edenler http://www.idleworm.com/nws/2002/11/iraq2.shtml adresine bakabilirler.

Liv Tyler , nam-ı diğer Arwen

barisozyurt

Adı Liv Tyler...

Bu hatun kişiyi ilk önce Lord Of The Rings' de gördüm. LOTR okuduğumda kafamda canlanan Arwen' in tıpatıp aynısıydı. Kim bu kız, kim sorusunu ilk sorduğum yer Internet Movie Database ( imdb.com) oldu.

Irchiver - Araştırma Amaçlı Bilgi Toplayıcı

bahadirkandemir

irc.freenode.net'te #fazlamesai'de sohbet ederken, network admini lilo tarafından gönderilen bir global mesaj dikkatimi çekti.

Helsinki Bilgi Teknolojileri Enstitüsü'nde Kompleks Sistem Hesaplamaları Grubu'ndan bir araştırmacı, Ville H. Tuulos, Freenode networkünü bir araştırma için kullanmak istediğini belirtmiş. İlgilenenlerin #searchengine kanalına gelmeleri istendi. Kanala girenlerin sayısı çok fazlaydı, girişler yavaşladığında proje yöneticisi Ville H. Tuulos sunuma başladı...

Türkiye'deki İlk Şirket ''Blog''u

FZ

Yahoo'daki [turkiyebilgitoplumu] başlıklı iletişim grubunda Türkiye'nin ilk şirket blog'u duyurulmuş, bir dostum da benimle paylaşınca ben de buradan duyurayım dedim:

Merhaba,

İlginizi çekebileceğini düşündüm, Türkiye'nin ilk şirket blog'u (olduğunu sanıyoruz):

http://blog.tele.com.tr

Şu metinle duyuruyoruz: