SuprNova tekrar yayında!

0
sundance
Torrent dünyasının önde gelen sitelerinden SuprNova, yıllar süren mücadelenin ardından tekrar ayakta.

Eski sahibi sloncek'in Pirate Bay'e devrettiği sitenin, başlangıç için işi birazdan alıp bir miktar beta halde kalması planlanıyor. Yine de Pirate Bay tayfasının, anlayana bir mesajı var...
"Internet'i sevmeyen şirketler: Bu işin yolu bu. Neyi batırırsanız, biz tekrar kurarız. Her kimi dava ederseniz on tane yeni korsan bize katılır. Nereye giderseniz gidin, biz sizden önce ordayızdır. Siz geçmişsiniz ve unutulmaktasınız, biz ise Internet'iz ve geleceğiz.

İlgili Yazılar

Mikrohaber kapanıyor...

urxalit

Mikrohaber yaklaşık 2 yıldır her sabah uğradığım bir siteydi. Güzel seçilmiş haberler, yorumlar ve teknik makaleler vardı. Yazın haber eklemeyi kesmişlerdi, baktım aşağıdaki son haberi eklemişler.

Üzücü birşey tabi, umarım ileride böyle güzel siteler görebiliriz...

Last.fm Mağduriyetinden Kullanıcı Sendikasına

FZ

Biraz önce Replikas’tan bir şarkı dinledim bilgisayarımda. Bu sırada MP3 oynatıcıma eklenmiş bir yazılım ise arkaplanda bunu last.fm sunucularına haber vermekle meşguldu.

Günün her anı milyonlarca kişi milyonlarca şarkı dinliyor, ve aynen benim bilgisayarımın yaptığı gibi onlarınki de bıkmadan usanmadan dinlenen bütün şarkıları last.fm‘e haber vermekte. Yani last.fm kullanıcısı olan her dinleyicinin müzik zevki kayıt edilmekte.

Bu ölçekte ve güncellikte bir müzik dinleme verisinin neler için kullanılabileceğini burada anlatmaya lüzum yok. Herhalde en önemli ve en çok karşılaştığımız kullanım alanı, müzik yapımcılarının ve reklamcıların, biriktirilen bu toplu zekayı kullanarak daha da iyi hedeflenmiş kitlelere ulaşmaları.

BIG BROTHER IS WATCHING US !

ganzo66

"ABD Başkanı George W. Bush, terörizmle mücadele yasasını, Cuma günü imzalamıştı. Buna göre, ABD Adalet Bakanlığına bağlı Federal Soruşturma Bürosu FBI yetkililerinin, izleme ve dinleme faaliyetleri inanılmaz ölçüde genişletildi.

Bush‘un imzasının kurumasını beklemeden ve haftasonu olmasına bakmadan Washington‘daki en üst düzey hukukçular ...ülkedeki federal savcılara, 30 sayfalık bir e-mail göndererek, hükümetin, yüksek teknoloji aletlerinin nasıl kullanılacağını anlattılar"

E-mail 30 yaşında

butch

Günlük hayatımızın değişmez bir parçası olan e-mail 30 yaşında. İlk mesajı 1971 yılının bu vakitlerinde kendi kendine bir makineden diğerine yollayan Ray Tomlinson, aynı zamanda meşhur @ işaretinin de e-mail adreslerinde kullanılmasının sebebi. Attığı ilk mesajı hatırlamadığını söyleyen Ray Tomlinson, "QWERTYIOP" gibi birşey olabilir demiş. Hikayenin tamamı burada ve şurada.

80x15 Brilliant Button Maker

Soulblighter

Bazı sitelerin alt tarafında şirin düğmeler vardır. RSS VALID, XHTML 1.1 gibi bilgiler yazar. O tarz düğmeler hoşunuza gidiyorsa ve kendi siteniz için oluşturmak istiyorsanız, buyrun size güzel bir araç...