Teknoloji Sivrisineğe karşı!

0
conan
Tayland'lı bir yazılımcı kardeşimiz sivrisinekleri bilgisayarımızdan 2 metre uzaklıkta tutan bir program yazmış. Yüksek frekansta ses üreten bu program'ın bir çok OS için sürümü mevcut. Yazın bilgisayar başında kaşınmaktan deliriyorsanız bir de bu programı deneyin ;)

Görüşler

0
m1a2
Harikasın Conan... FM`cilerin tarzına cuk oturdu yani. `Eve gitsem de bilgisayarla uğraşsam diyenlerin sitesi...` motto`suna ekleme yapmanın vakti gelmedi mi? `Bilgisayarını sineksavar yapanların sitesi...` Sizi seviyorum gençler... :))
0
sundance
Heyy aramizda bir dinazor var galiba ;)
0
umutaydin
Bir ses dosyasına bakar. Abartılacak bi program değil.
0
SHiBuMi
Zaten buradaki övgü sineksavarı yapana değil bu haberi bulup FMye ulaştırana ;)
0
tongucyumruk
Ses dosyasımı? Sadece belli bir frekansta veya frekans aralığında düzenli ses üretecek bir program için ses dosyası kullanan programcıyı döverler gibi geliyor bana. Tamam olay basitçe pascaldaki sound() komutuyla yapılabilir ama fikir hakkaten güzel ve tam FM tarzı...
0
tongucyumruk
Oradaki yazıları anlayamadım ama java ile programın bir midlet versiyonu hazırlanıp cep telefonlarına yüklenirse gerçekten büyük kolaylık olur gibime geliyor. Mobildünyadan Atilla bey bir ara köpekleri kovmak için PalmOS altında çalışan bu tip bir program yazmıştı. Bu tip teknolojiler mobil olduğunda daha bir faydalı hale geliyor.
0
anonim
Ülem Tonguc... isimlerimizide karıştırdın ya helal olsun.. mobildunya'dan Ümit bey Köpek kovucu program yazmıştı.. :)
0
tongucyumruk
Pardon.. pardon... Aslında yorumu yolladıktan hemen sonra farkettim bende ama edit opsiyonu yok ne yazıkki. Ama vallaa benim suçum değil... Kendisinde çok Atilla tipi var... Hep görünce Atilla bey diyesim geliyor...
0
sleytr
sıradan bir hoparlör o frekanstaki sesi çıkarabilirmi peki? başka bir çıkaramaz diye okumuştum da.
0
tongucyumruk
Doğru o nokta benimde aklıma takıldı... Genelde kullandığımız hoparlörler 20-20000 Hz aralığını zor yakalarlar (genelde yakalayamazlar) ama belki program başka bir donanımı bir şekil öttürmüş olabilirmi?
0
sleytr
monitörden am frekansında yayın yapan, seri porttan analog ses veren, C64'ün teybinin mortorundan ses çıkartanları gördükten sonra herşeye inanabilirim :)
0
conan
Sevgili FM dostlari!
Size bir itiraf. Bu haberi once FM`ye sonna da slashdot`a yolladim. Amacim slashdot`dan once burda yayinlansin idi bu minik haber. Ama slashdot yayinlamayi uygun bulmadi bu haberi! :( Elin gavuru ne anlar sivrisinekten! :P
0
conan
Hey allahim yaaa!!! ben slashdot`da ``mosquito`` diye arattirmistim :( O yuzden bulamamis :(((( Cok uzuldum yaw. Ama icimde de kalmisti yani niye yayinlamadilar diye. sagol sleytr :) Simdi ogrendim neden oldugunu hehe. OH BEEE! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Programlama Yarışması

FZ

Efsanevi arama mekanizması Google, ilk programlama yarışmasını duyurdu.

ArsTechnica sitesinde yer alan habere göre eğer acilen 10.000$'a ihtiyacınız var ise yapmanız gereken hemen kolları sıvamak ve belli bir işlemden geçirilmiş ancak yine de ham formatta sunulmuş 900.000 web sayfalık veriyi işleyip anlamlı bir iş yapan program kodunu yazmak.

Supermemo

m1a2

Öğrenmek sizin için bir tutku haline gelmiş fakat "öğreniyorum, unutuyorum" çevriminden şikayetçi iseniz bu programa bakmanızı öneririm. Supermemo Polonyalı bir (moleküler) biyolog olan Dr. Piotr Wozniak tarafından, teorik temelleri bir lisansüstü tezinde ortaya çıkan bir program. Dr. Wozniak yüksek lisans çalışmasında `Unutma` olayının kimyasını inceleyerek `Active Recall` olarak adlandırdığı bir `optimum tekrarlama` şeması ve matematiksel model geliştirmiş. Modeli geliştirmekle kalmamış `dur bakayım, ben bunu bir program haline de getireyim` diyerek Supermemo programını yazmış.

Haftanın Sitesi: Cryptool - Kriptografinin Gizemleri

anonim

Bu haftanın sitesi: www.cryptool.org.

Açık kaynaklı bir yazılım olan Cryptool'un asıl amacı konu ile ilgilenen hevesli öğrencilere şifrelemeyi ve şifreleme mantığını anlatmak.

Program ile ilgili daha ayrıntılı bilgiyi bu adreste, ekran görüntülerini ise burada bulabilirsiniz.

MyAsist Web Framework

myasist

MyAsist, "web Tabanlı uygulamaların geliştirmesini en verimli halde nasıl yaparız?" sorusuna çözüm arayışlarımızın bir ürünüdür.

Kişisel ve Öğrenim amaçlı kullanımlar için ücretsiz olarak edinilebilir.

Yeni bir YSA Eğitme Algoritması

FZ

Idaho State University´deki Vitit Kantabutra ve ekibi YSA (Yapay Sinir Ağları) sistemlerinin eğitilmesi için yeni ve öncekilere kıyasla çok daha yüksek performanslı ve doğru çalışan bir eğitim algoritması geliştirdiler.