Teknoloji Sivrisineğe karşı!

0
conan
Tayland'lı bir yazılımcı kardeşimiz sivrisinekleri bilgisayarımızdan 2 metre uzaklıkta tutan bir program yazmış. Yüksek frekansta ses üreten bu program'ın bir çok OS için sürümü mevcut. Yazın bilgisayar başında kaşınmaktan deliriyorsanız bir de bu programı deneyin ;)

Görüşler

0
m1a2
Harikasın Conan... FM`cilerin tarzına cuk oturdu yani. `Eve gitsem de bilgisayarla uğraşsam diyenlerin sitesi...` motto`suna ekleme yapmanın vakti gelmedi mi? `Bilgisayarını sineksavar yapanların sitesi...` Sizi seviyorum gençler... :))
0
sundance
Heyy aramizda bir dinazor var galiba ;)
0
umutaydin
Bir ses dosyasına bakar. Abartılacak bi program değil.
0
SHiBuMi
Zaten buradaki övgü sineksavarı yapana değil bu haberi bulup FMye ulaştırana ;)
0
tongucyumruk
Ses dosyasımı? Sadece belli bir frekansta veya frekans aralığında düzenli ses üretecek bir program için ses dosyası kullanan programcıyı döverler gibi geliyor bana. Tamam olay basitçe pascaldaki sound() komutuyla yapılabilir ama fikir hakkaten güzel ve tam FM tarzı...
0
tongucyumruk
Oradaki yazıları anlayamadım ama java ile programın bir midlet versiyonu hazırlanıp cep telefonlarına yüklenirse gerçekten büyük kolaylık olur gibime geliyor. Mobildünyadan Atilla bey bir ara köpekleri kovmak için PalmOS altında çalışan bu tip bir program yazmıştı. Bu tip teknolojiler mobil olduğunda daha bir faydalı hale geliyor.
0
anonim
Ülem Tonguc... isimlerimizide karıştırdın ya helal olsun.. mobildunya'dan Ümit bey Köpek kovucu program yazmıştı.. :)
0
tongucyumruk
Pardon.. pardon... Aslında yorumu yolladıktan hemen sonra farkettim bende ama edit opsiyonu yok ne yazıkki. Ama vallaa benim suçum değil... Kendisinde çok Atilla tipi var... Hep görünce Atilla bey diyesim geliyor...
0
sleytr
sıradan bir hoparlör o frekanstaki sesi çıkarabilirmi peki? başka bir çıkaramaz diye okumuştum da.
0
tongucyumruk
Doğru o nokta benimde aklıma takıldı... Genelde kullandığımız hoparlörler 20-20000 Hz aralığını zor yakalarlar (genelde yakalayamazlar) ama belki program başka bir donanımı bir şekil öttürmüş olabilirmi?
0
sleytr
monitörden am frekansında yayın yapan, seri porttan analog ses veren, C64'ün teybinin mortorundan ses çıkartanları gördükten sonra herşeye inanabilirim :)
0
conan
Sevgili FM dostlari!
Size bir itiraf. Bu haberi once FM`ye sonna da slashdot`a yolladim. Amacim slashdot`dan once burda yayinlansin idi bu minik haber. Ama slashdot yayinlamayi uygun bulmadi bu haberi! :( Elin gavuru ne anlar sivrisinekten! :P
0
conan
Hey allahim yaaa!!! ben slashdot`da ``mosquito`` diye arattirmistim :( O yuzden bulamamis :(((( Cok uzuldum yaw. Ama icimde de kalmisti yani niye yayinlamadilar diye. sagol sleytr :) Simdi ogrendim neden oldugunu hehe. OH BEEE! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Açık Squeak Kitabı Yayınlandı

zekzekus

Geçtiğimiz günlerde burada haberini verdiğimiz açık Squeak kitabı yayınlandı.

OpenOffice.org'da Türkçe Yazım Denetimi

anonim

Uzun zamandır Türkçe konuşan kullanıcılar arasında OpenOffice.org'un yayılmasının önündeki en önemli engel olarak duran Türkçe yazım denetimi sorunu aşılmış görünüyor. Mehmet D. Akın ve Ahmet A. Akın liderliğindeki Zemberek ekibi tarafından geliştirilen "Zemberek" (eski adıyla tspell) adlı yazım denetimi aracının OpenOffice.org'a entegre edilmesi işlemi tamamlandı. Zemberek'in sitesinden indirilebilen bir OpenOffice.org eklentisi sayesinde Türkçe yazım denetimi yapmak mümkün hale geliyor. Konuyla ilgili olarak Görkem Çetin e-posta listelerine aşağıdaki mesaj gönderdi:

Miranda, ICQ´ların en güzeli...

butch

Uzun çabalar sonunda Sundance muradına erdi. Diskte onlarca mb yer kaplayan, %3 işlemci gücü yiyen ve arka planda ne işler çevirdiğini bilemediğimiz Mirabilis ICQ´nun alternatifini buldu. Bana da haberini yazmak düştü... Konumuz Miranda, ICQ´ların en güzeli.

0x7D3, Perl, NTP, vs.

FZ

Yeni yılda FM için yazacağım ilk makaleye başlamadan önce tüm okurlara ve katılımcılara barış dolu bir ömür diliyorum.

Bilen bilir zaman konusunda biraz hassasımdır. Hayır yani aşırı değil ama benimle "adama bak, ofisteki PC saatini California'daki bir atom saatine göre senkronize ediyor, deli midir nedir?" şeklinde dalga geçilmesine yol açacak kadar hassasım :).

MenuetOS Türkçe

madanadam

MenuetOS 32 bit assembly ile yazılmış bir işletim sistemidir. Tek diskete network destekli, renkli , süper hızlı ve küçük bir işletim sistemini sığdırmışlar. Şu sıralar onu Türkçeleştirmeye çalışıyorum. İlgilenirseniz MenuetOS sayfası: http://www.menuetos.org, Türkçe yama http://www.geocities.com/madanadam

İlk önce MenuetOS'un son kararlı sürümü olan 0.76 yı indirmeniz, kurmanız ve sonra kernel.zip'i açıp üzerine yamayı ekleyip fasm 1.50+ ile derlemeniz gerekiyor.