Teknoloji Sivrisineğe karşı!

0
conan
Tayland'lı bir yazılımcı kardeşimiz sivrisinekleri bilgisayarımızdan 2 metre uzaklıkta tutan bir program yazmış. Yüksek frekansta ses üreten bu program'ın bir çok OS için sürümü mevcut. Yazın bilgisayar başında kaşınmaktan deliriyorsanız bir de bu programı deneyin ;)

Görüşler

0
m1a2
Harikasın Conan... FM`cilerin tarzına cuk oturdu yani. `Eve gitsem de bilgisayarla uğraşsam diyenlerin sitesi...` motto`suna ekleme yapmanın vakti gelmedi mi? `Bilgisayarını sineksavar yapanların sitesi...` Sizi seviyorum gençler... :))
0
sundance
Heyy aramizda bir dinazor var galiba ;)
0
umutaydin
Bir ses dosyasına bakar. Abartılacak bi program değil.
0
SHiBuMi
Zaten buradaki övgü sineksavarı yapana değil bu haberi bulup FMye ulaştırana ;)
0
tongucyumruk
Ses dosyasımı? Sadece belli bir frekansta veya frekans aralığında düzenli ses üretecek bir program için ses dosyası kullanan programcıyı döverler gibi geliyor bana. Tamam olay basitçe pascaldaki sound() komutuyla yapılabilir ama fikir hakkaten güzel ve tam FM tarzı...
0
tongucyumruk
Oradaki yazıları anlayamadım ama java ile programın bir midlet versiyonu hazırlanıp cep telefonlarına yüklenirse gerçekten büyük kolaylık olur gibime geliyor. Mobildünyadan Atilla bey bir ara köpekleri kovmak için PalmOS altında çalışan bu tip bir program yazmıştı. Bu tip teknolojiler mobil olduğunda daha bir faydalı hale geliyor.
0
anonim
Ülem Tonguc... isimlerimizide karıştırdın ya helal olsun.. mobildunya'dan Ümit bey Köpek kovucu program yazmıştı.. :)
0
tongucyumruk
Pardon.. pardon... Aslında yorumu yolladıktan hemen sonra farkettim bende ama edit opsiyonu yok ne yazıkki. Ama vallaa benim suçum değil... Kendisinde çok Atilla tipi var... Hep görünce Atilla bey diyesim geliyor...
0
sleytr
sıradan bir hoparlör o frekanstaki sesi çıkarabilirmi peki? başka bir çıkaramaz diye okumuştum da.
0
tongucyumruk
Doğru o nokta benimde aklıma takıldı... Genelde kullandığımız hoparlörler 20-20000 Hz aralığını zor yakalarlar (genelde yakalayamazlar) ama belki program başka bir donanımı bir şekil öttürmüş olabilirmi?
0
sleytr
monitörden am frekansında yayın yapan, seri porttan analog ses veren, C64'ün teybinin mortorundan ses çıkartanları gördükten sonra herşeye inanabilirim :)
0
conan
Sevgili FM dostlari!
Size bir itiraf. Bu haberi once FM`ye sonna da slashdot`a yolladim. Amacim slashdot`dan once burda yayinlansin idi bu minik haber. Ama slashdot yayinlamayi uygun bulmadi bu haberi! :( Elin gavuru ne anlar sivrisinekten! :P
0
conan
Hey allahim yaaa!!! ben slashdot`da ``mosquito`` diye arattirmistim :( O yuzden bulamamis :(((( Cok uzuldum yaw. Ama icimde de kalmisti yani niye yayinlamadilar diye. sagol sleytr :) Simdi ogrendim neden oldugunu hehe. OH BEEE! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hızır Emacs: Her Nev'i Internet Yayın ve Yazı İşleri

FZ

cs-lisp üyelerinden Ahmet Usal, Emacs ile etkili JavaScript, CSS ve PHP kodlamaya yönelik deneyimlerini Emacs Web Geliştirme Ortamı Neler Sağlıyor? başlığı altında paylaşmaya başladı. Usal'ın MEWDE (My Emacs Web Development Enviroment Project) projesi de anlatılanların bir parçası olarak meraklılar tarafından kullanılmayı bekliyor.

Video4Skype

anonim

İnternet üzerinden sesli görüşme yapmak konusunda ses kalitesiyle bir devrim yaratan Skype herkesin malumu... Ancak siz de benim gibi "Yahoo Messanger"dan görüntü iletip Skype ile ses bağlantısı kurmakla uğraşıyorsanız bu yazılım tam size göre. Buradan ulaşabileceğiniz yazılım şu anda parasız indirilebiliyor.

ikiwiki: Bir Wiki Daha Mı? Yoksa Daha Fazlası Mı?

FZ

ikiwiki alışageldiğimiz wiki tarzı içerik yönetim sistemlerinden biraz daha farklı. Veriyi depolamak için Subversion ve Git kullanan ikiwiki, sözdizim olarak Markdown'ı benimsemiş durumda. Blog olarak da kullanılabilme özelliğine sahip ikiwiki sistemi favori editörünüzle "offline" olarak çalışıp istediğiniz zaman wikiyi güncellemenize de izin veriyor. Detaylı özellik listesi burada.

Not: Haber verdiği için roktas'a teşekkürler.

IrfanView 3.51 ve Scite 1.39

butch

Uzun bir aradan sonra daha iki gün önce yeni sürümü çıkan IrfanView, 3.51 sürümü ile, yine uzun bir süredir bekleyen Scite 1.39 sürümüyle çıktı. Bilmeyenleri haberdar edelim Scite hem Linux hem de Windows sürümleri bulunan, onlarca dili destekleyen çok iyi bir editor. İki programda da ufak değişiklikler var. İlgilenenler için IrfanView ve Scite'ın adresleri.

Emacs mı VI mı?

vst

Uzun zamandır Vi(m) kullanıyorum. Ancak Emacs'in sunduğu çalışma ortamını kıskandığım için birkaç defa Emacs öğrenme girişiminde bulundum, bir tanesi de bugüne rastgeldi. Netice: olmuyor! Üşeniyor muyum, algısal sorunlarım mı var diye merak edip bir google araması yaptım: vim emacs cognition (kavrama). Sonuçlardan birisi çok faydalı bir literatür taramasına işaret ediyor.

Bu taramanın kaynağı "Benim editörüm senin editörünü döver!" argumanına alternatif bilimsel araştırmalar. Genelde bilişsel test uygulamalarına dayanan çalışmaların özetlerinin ve bazılarının tam metin bağlantılarının verildiği çalışmadan çıkardığım sonuç: