Teknoloji Sivrisineğe karşı!

0
conan
Tayland'lı bir yazılımcı kardeşimiz sivrisinekleri bilgisayarımızdan 2 metre uzaklıkta tutan bir program yazmış. Yüksek frekansta ses üreten bu program'ın bir çok OS için sürümü mevcut. Yazın bilgisayar başında kaşınmaktan deliriyorsanız bir de bu programı deneyin ;)

Görüşler

0
m1a2
Harikasın Conan... FM`cilerin tarzına cuk oturdu yani. `Eve gitsem de bilgisayarla uğraşsam diyenlerin sitesi...` motto`suna ekleme yapmanın vakti gelmedi mi? `Bilgisayarını sineksavar yapanların sitesi...` Sizi seviyorum gençler... :))
0
sundance
Heyy aramizda bir dinazor var galiba ;)
0
umutaydin
Bir ses dosyasına bakar. Abartılacak bi program değil.
0
SHiBuMi
Zaten buradaki övgü sineksavarı yapana değil bu haberi bulup FMye ulaştırana ;)
0
tongucyumruk
Ses dosyasımı? Sadece belli bir frekansta veya frekans aralığında düzenli ses üretecek bir program için ses dosyası kullanan programcıyı döverler gibi geliyor bana. Tamam olay basitçe pascaldaki sound() komutuyla yapılabilir ama fikir hakkaten güzel ve tam FM tarzı...
0
tongucyumruk
Oradaki yazıları anlayamadım ama java ile programın bir midlet versiyonu hazırlanıp cep telefonlarına yüklenirse gerçekten büyük kolaylık olur gibime geliyor. Mobildünyadan Atilla bey bir ara köpekleri kovmak için PalmOS altında çalışan bu tip bir program yazmıştı. Bu tip teknolojiler mobil olduğunda daha bir faydalı hale geliyor.
0
anonim
Ülem Tonguc... isimlerimizide karıştırdın ya helal olsun.. mobildunya'dan Ümit bey Köpek kovucu program yazmıştı.. :)
0
tongucyumruk
Pardon.. pardon... Aslında yorumu yolladıktan hemen sonra farkettim bende ama edit opsiyonu yok ne yazıkki. Ama vallaa benim suçum değil... Kendisinde çok Atilla tipi var... Hep görünce Atilla bey diyesim geliyor...
0
sleytr
sıradan bir hoparlör o frekanstaki sesi çıkarabilirmi peki? başka bir çıkaramaz diye okumuştum da.
0
tongucyumruk
Doğru o nokta benimde aklıma takıldı... Genelde kullandığımız hoparlörler 20-20000 Hz aralığını zor yakalarlar (genelde yakalayamazlar) ama belki program başka bir donanımı bir şekil öttürmüş olabilirmi?
0
sleytr
monitörden am frekansında yayın yapan, seri porttan analog ses veren, C64'ün teybinin mortorundan ses çıkartanları gördükten sonra herşeye inanabilirim :)
0
conan
Sevgili FM dostlari!
Size bir itiraf. Bu haberi once FM`ye sonna da slashdot`a yolladim. Amacim slashdot`dan once burda yayinlansin idi bu minik haber. Ama slashdot yayinlamayi uygun bulmadi bu haberi! :( Elin gavuru ne anlar sivrisinekten! :P
0
conan
Hey allahim yaaa!!! ben slashdot`da ``mosquito`` diye arattirmistim :( O yuzden bulamamis :(((( Cok uzuldum yaw. Ama icimde de kalmisti yani niye yayinlamadilar diye. sagol sleytr :) Simdi ogrendim neden oldugunu hehe. OH BEEE! :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PostScript Öğrenelim

misafir

PostScript'in nesini öğreneceğiz? O da JPEG ya da PNG gibi bir grafik dosyası formatı değil mi? Evet PostScript bir grafik dosyası formatı ama JPEG ve PNG'den çok farklı. Çünkü PostScript dosyaları aslında birer düz metin dosyası. Bunu görmek için hemen bir terminal açıp şu komutu verebilirsiniz: "cat dosya.ps". Gördüğünüz gibi bip bip sesleri duyulmadı ve anlamsız bir karakter dizisiyle karşılaşmadınız.

typo3okulu.com

anonim

Typo3'yi Türk kullanıcılarına tanıtmak ve kullanmalarına yardımcı olmak amacıyla typo3okulu.com sitesi açıldı.

Bilişsel Bilim ve YazBoz: Kelimeler Ağlar Anlamlar (yahut Hadoop ve Lucene)

FZ

Boğaziçi Üniversitesi, Bilişsel Bilim bölümünden arkadaşım Hakan Ünlü'nün bugün yolladığı bir e-postayı paylaşmak istiyorum: "Merhaba Son günlerde Yazboz sitesi çok ilgimi çekiyor. Sizlerin de ilgisini çekeceğini düşündüğüm için burada duyurmak istedim: http://www.yazboz.com

Site aslında bir serbest çağrışım oyunu. Size bir kelime veriyor ve bunula ilgili aklınıza gelen ilk kelimeyi yazmanızı istiyor. Bunun sonunda tüm oyuncular tarafından girilen kelimeleri 'connectionist' bir yaklaşımla bağlıyor. Sonuçları da görsel olarak izlemek mümkün.

Ruby Nesnelerine Kalıcılığı Öğretmek

anonim

Dünyada en çok sevilen programlama dili olduğu söylenen Ruby ile sunucu taraflı uygulama geliştirmek için elimizde RoR gibi kullanması çok kolay ve işlevsel bir arayüz var.

Peki ya masaüstü uygulamalarımız için Hibernate benzeri kalıcık araçları karşısında Ruby'de alternatif yok mu?

Tabii ki var. Og (Object Graph) ile Ruby nesnelerine nasıl kalıcı olacaklarını öğretmek çok kolay olsa da, bu makale ile daha kolay olacak.

GPU: Küresel İşleme Birimi

Tarık

GPU ingilizce adıyla Global Processing Unit, geniş konu yelpazesindeki bilgisayar uygulamaları ve araştırma çalışmalarını desteklemek amacıyla geliştirilen işlemci gücü paylaştırma çatısıdır.