VMWare Server 1.0 Çıktı

0
vst
Kullandığınız işletim sistemi üzerinde başka bir işletim sistemi çalıştırmanıza yarayan sanal makine yazılımı VMWare Server bedava olarak piyasaya sürüldü. İndirip kullanmak isteyenler buyursunlar.

Görüşler

0
ttk
Eyooooo yetetiiiiinnnnn :)
0
yilmaz
microsoft'un virtual pc 2004 ü de free olmuş.
0
bio
Bunun client'lar icin optimize edilmis versiyonu da VMware Player diye yine ucretsiz olarak cikmisti.

VMware'in butun ucretsiz urunleri su linkte:

http://www.vmware.com/products/free_virtualization.html

0
Entwine
İnsallah cedega'nında full time free çıkartırlar :( accayipp lgusel olur yada wineX'in devamini surdurmeleri cedegadan eklentilerle falan harika olurdu oyunlar icindee birazz ilgilenseler hani super olurdu birazdaha caziplik bakımından
0
Tarık
Boot zamanı cd-rom algılama ve bağlama ya iso desteği verilmiş olmasına rağmen, sanki eskiye oranla cd-rom u algılatmak biraz daha zorlaşmış. zira bende cd-rom ancak sanal makinayı resetledikten yada ilk makinayı oluşturduktan sonra algılanıyor. Fakat performans kesinlikle microsoft un sanal cihazıyla karşılaştırılmayacak düzeyde fazla.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Windowsçular için Açık Kaynak Kodlu Yazılımlar

FZ

Bir grup cesur adam demiş ki "GNU/Linux ile haşır neşir olanlar zaten açık kodlu yazılım, özgür yazılım nedir ne değildir biliyor, biz MS Windows kullananları hedefleyerek şöyle ortaya karışık bir güzellik yapalım adını da TheOpenCD projesi koyalım."

Evet, aynen böyle demişler ve binbir değişik yerden download edebileceğiniz bir CD hazırlamışlar bunun içine de masaüstü kullanıcısını hedefleyerek OpenOffice.org, DictInstall, AbiWord, Beonex Communicator, FileZilla, Putty, WinVNC, XChat, Audacity, CDex,7-Zip, NetTime, Win Privacy Tray, Sokoban YASC 1.53, Celestia gibi yazılımları koymuşlar.

CD'de söz konusu yazılımlara ek olarak açık kaynak kodlu yazılım felsefesi ile ilgili makaleler ve başka bilgiler de mevcut.

Bir MPEG Çözücü Nasıl Çözülür ;-)

FZ

Meşhur çip seti ve anakart üreticisi VIA´nın EPIA-M anakartları üzerinde gömülü bir CLE266 MPEG çözücü (decoder) mevcut. Bu özellik söz konusu anakartı multimedya uygulamaları için ideal hale getiriyor. Ancak küçük bir problem var, VIA´nın ürettiği yegane sürücü kapalı kod olarak geliyor. Tabii bu durumda da devreye `hacking´ ve `reverse engineering´ ruhu giriyor! Tabii planlı programlı çalışmanın da önemi yadsınamaz ;-)

Video: Smalltalk, bir video, bir IDE ya da test-driven development üstüne...

FZ

Eski Smalltalkçulardan Kent Beck, Test-Driven Development By Example kitabında genellikle Java ve çok az bir yerde de Python kullanıyor. Lakin üstadın zaman zaman hayıflandığını görüyoruz, "ah şimdi elimin altında Smalltalk, Smalltalk IDE ve Refactoring Browser" olsaydı diye.

Neden?

Belki de cevabı burada yatıyor:

NetBeans 6.0 Türkçe Çeviri Grubu

anonim

NetBeans 6.0'ın kararlı sürümünün duyurulmasına az bir zaman kala çeviri işlemlerine hız verildi. Çeviri yapılacak dillerden biri de Türkçe. İyi bir organizasyon eşliğinde bu editöre Türkçe desteği kazandırmak için Türkçe Çeviri Grubu'na yardım edecek arkadaşlar aranıyor.

Corel, Winzip'i satın almış

anonim

Evet, dünyaca ünlü, meşhur sıkıştırma yazılımı Winzip artık Corel'in bir parçası olmuş durumda.