Zakkum

Görüşler

1
auselen

HN'de okumusdum galiba, ruslar bu tur konularda genellikle endustriyel casusluk araciligiyla ilerlemeyi tercih etmisler.

Americans diye guzel bir dizi var. Eriskin iceriginin yaninda benzer bir hikaye sunuyor.

1
Zakkum

Aslında endüstriyel casusluk yapmadan ilerleyen bir ülke yok. Amerikalılar Alman ve Sovyet sanayisinden az şey devşirmedi. Bilişim dünyası açısından değerlendirirsek, Sovyetler yıkılmasaydı veya en azından 20 yıl daha ayakta kalabilseydi, ülkeler arasındaki rekabetin bilişim teknolojilerine katkısı bugün geldiğimiz noktanın çok daha ötesine taşınmış olabilirdi. Bu haliyle bile Rusya, elindeki teknik eleman kaynağı ve henüz emekleme aşamasındaki özel sektör girişimleri ile Amerika'nın dünyada tekel olduğu pek çok konuda (İnternet, GSM, GPS vs.) kendine has seçenekleri geliştirmiş durumda.

1
FZ

"Skunk Works: A Personal Memoir of My Years at Lockheed" kitabi geldi aklima! ABDliler efsane F-117A'nin cikis noktasini, bilimsel temelini vs. bir Rus bilimcinin makalesine borclu. Adam vakti zamaninda teoriyi ele almis, "pratik bir faydasi yok" diye pek dikkate alinmamis, Rusca bir bilimsel dergide yayimlanmis, Ingilizceye cevrilmis vs. Birkac sene sonra, bir gun ABD'de bir muhendisin dikkatini cekiyor. Sonrasi... tarih.

1
Zakkum

Salyut 1 benim de hemen ilk aklıma gelen. Uzay yarışlarında ilk uzay istasyonu kurma başarısı Sovyetlere ait ve onda kullanılan donanım hala uzay istasyonlarında kullanılıyor.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Wikipedia'nın CD sürümü çıkıyor

dkoksal

Özgür ansiklopedi internetten CD'lere geçerek arşivlik bilgi saklamak isteyenler için üretiliyor.

Youtube'dan Kötü Niyete Karşı 'Video Tanımlama Aracı'

anonim

Ülkemizde yasaklanma sebepleri ve yöntemleri tartışıladursun, Youtube ve benzeri video paylaşım sitelerinde yer alan ve yasal olmayan nitelikteki içerikle nasıl mücadele edileceği Internet'in anavatanı ABD'de de önemli bir konu.

AramaMA Motoru

parsifal

Fransa'da arama motorları paralı oluyormuş!!!

Merak ettiğim neye göre para alacaklar?
Aranan harf başına mı?
Bulunan sonuçlara göre mi?
Aylık abonelik mi?
Ya bunlar internetin yaygınlaşmasını istemiyorlar, ya da arama motorları kullanıcıları kek sanıyor...

TTnet Yurtdışı Çıkışları

ebola

Bildiğiniz Cezayir depremi sonrasında büyük bir internet kesintisi yaşamıştık.

Daha sonrasında bakanımız bizlere yurtdışı çıkışlarını iki katına çıkarttıkları müjedisini verdiler. Oysa biz http://web3.ttnet.net.tr/uplink.html adresinden çıkışları takip ettiğimizde hiç de böyle olmadığını görüyorduk.

Opera Artık Tamamen Bedelsiz ve Reklamsız

wizzyfx

Opera internet tarayıcısının bedelsiz olarak dağıtımına başlandı.