Sizin anahtarlığınız kaç MB`lik?

0
FZ
Anahtarlık gibi görünüyor ama değil, yani o boyutlarda, dışarıdan bakılınca minik bir çakmağı ya da feneri andırıyor.

Arkadaşlarınız böyle düşüne dursun, siz bu şirin aletin kapağını açıyor ve şaşkınlık dolu bakışlar altında soğukkanlı bir şekilde (fonda Mission Impossible müzikleri çalıyor) aleti PC'nizin USB portuna sokuyorsunuz, 128 MB'lık veriyi içine kopyalıyorsunuz. Sonra çekip çıkarıyor ve anahtarlarınızla birlikte arka cebinize yerleştiriyorsunuz. Görev tamamlandı!

Fantazi yaptığımı düşünenler, Targus Go-Anywhere USB Drive adlı garip alete bir göz atsınlar ;-) Geek forever!

Görüşler

0
anonim
ne kadar yaziktir ki *nix sistemler icin destegi yok
0
FZ
Popüler olduğu takdirde birileri çabuçak bir driver ve application yazar herhalde ;-) Şaka değil 128 MB! Anahtar boyutlarında!
0
larweda
Bu ürüne rakip olarak (anahtarlık şeklinde USB memory) Apacer`in, Freecom`un, fujitsu-siemens`in, USB Drive`in ve Sagatek`in de ürünleri var. Ancak yaklaşık 170-180$ verip 128-256 MB bir anahtarlık almak yerine, 200$ civarında bir para harcayıp, sigara paketinden küçük USB ya da firewire external drive''''lardan almak daha mantıklı bence. Bunlar arasında da Anypack`in, Freecom`un, fujitsu-siemens`in, Pocketec`in, Ziv''in ve Cutie''nin de ürünleri var. Fiyat performans olarak bakıldığında external disk`lerin compaq flash anahtarlıklara göre daha mantıklı olduğunu düşünüyorum, (Aslında ben de bi tane 20 gig anypack kullanıyorum ve çok memnunum)
0
conan
Gecen gun bir adet 5 GB`lik PCMCIA HDD gordum :) Ama sadece kart. Karta bakip da: iyi de Hard drive`i yollamayi unutmuslar dedirtecek kadar minik hehe ;)
bu sayfada Toshiba PC Card HD drive PCMCIA Model ama 5.0 GBlik olan. :) Yanindaki tasima kutusu. Asil hard drive zannetmeyin ;)
bu da resimleri
0
larweda
Bu aletin 2 gig`i 180, 5 gig`i 300$ be. ben hala external olanları savunuyorum, tamam teknoloji olarak mükemmelmiş hakkaten ama, bunu alıcağıma aynı paraya 30 gig almak var diye düşünüyo insan, tabi bi de bunların hızlarını karşılaştırmak lazım, USB 1.1 ile external anypack drive 48x cdrom filan ayarında bir okuma hızı veriyor, bu da divx izlemekten mp3 dinlemeye herşeye yetiyor, ancak birkaç gig`lik bişeyler okuyup yazacaksan o uzun sürebiliyor, cebimde taşıdığım ufacık bi alet için bu da kabul edilebiliyor benim için. Bu PCMCIA aletlerin hızı nasıl olur onu bilemiyorum tabii, anahtarlık olanların da USB 1.1`leri externallar ile yaklaşık aynı hızdadır sanırsam, hem zaten 128 MB gibi bir kapasite için çok da büyük dert diil bi yandan yüksek hızlar.
0
anonim
Türkiyedeki anahtarlığınız ve diğer seçenekler veridepo.
0
skoylu
Millet nelerle ugrasiyor diyorum sadece.. Bu alet ev ile isyeri arasinda bir tur CD olarak kullanmak icin uygun olur sadece. Sunlarin bir Driver vs. istemeyen, takar takmaz calisip CD gibi Disket gibi her ise yarayanini icat etseler fena mi olur ?

Bu arada Mozilla 1.0 cikmis gibisinden rivayetler var. Haber olarak gecersiniz..

0
tongucyumruk
Bu aletlerin çoğu zaten bildiğim kadarıyla Win98SE ve üzerinde driver istemiyor...
0
larweda
iomega da aynı olaya el atmış, sonuç olarak da gerçekten çok şık bir cihaz ortaya çıkarmışlar: www.iomega.com/hdd/cat/index.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

En Harbi Kişisel Bilgisayar 2

redogre

Aslında bu yeni bir haber değil, En Harbi Kişisel Bilgisayar haberinin yorumlarını takip edenler görmüşlerdir. Modelci.com. Ama yorumlar arasında kaybolmasına gönlüm el vermedi. Arkadaş su soğutmalı cpu yapmış, ve gayette güzel olmuş!!

İTÜ Robot Olimpiyatları '08

FZ

İTÜ Robot Olimpiyatları, Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından düzenlenen, Türkiye’de özellikle lise ve üniversite düzeyinde robotik eğitiminin önemini ve verimini sorgulayan, dünyada olağanüstü hızda gelişme gösteren robotik alanında Türkiye’nin gücünü artırmayı hedefleyen bir organizasyonlar zinciridir. Bu amaçları doğrultusunda yapısında, tüm Türkiye’den öncelikle lise ve üniversitelerden olmak üzere öğrenci katılımlarına hitap eden yarışmalar, robotik konusunda uluslar arası arenada söz sahibi olan seçkin akademisyenlerin katıldığı seminerler-konferanslar, gerek öğrencilerin gerekse endüstri temsilcilerin çalışmalarının yer aldığı sergiler bulundurmaktadır. Ulusal nitelikte olan İTÜ Robot Olimpiyatları uzun vadede uluslar arası hale gelme amacındadır.

Matrox`dan Linux için yeni grafik konfigürasyon arayüzü

anonim

Şanlı grafik kartları üreticisi Matrox 31 Mayıs 2001 tarihinde Linux için yeni X konfigürasyon arayüzü olan PowerDesk'i Linux kullanıcılarının kullanımına sundu. Open Source olan bu yazılım sayesinde Linux kullanıcıları masaüstü ayarlarını rahatlıkla değişebilecekler. PowerDesk for Linux Xfree86 4.0.2 ve 4.0.3 versiyonları Matrox G200, G400 ve G450 kartları ile çalışabiliyor. Matrox'un yeni Linux sürücüsü burada.

www.matrox.com/mga/media_center/press_rel/2001/linux_powerdesk.cfm

100$'dan Ucuz Laptop

FZ

ABD'de MIT Media Laburatuarının kurucusu ve başkanı Prof. Dr. Nicolas Negroponte 100$'a çıkacak bir PC üzerinde çalıştığını açıkladı.

Negroponte, gelişmekte olan ülkelerde çocukların eğitimi için bilgisayarın yaşamsal önemde olduğu belirti. Maine ve Kamboçya'da yapılan bir pilot projenin başarısı üzerine bu proje başladı. Kamboçya'daki pilot Proje Negroponte ve eşi iki okulda bilgisayarları sağladı, 2 okulda da laptoplar kullanıldı. Ögrenciler, laptopları ders kitabı olarak kullandı. Negroponte, bilgisayarın çocukların yanında ailer, tüm köy ve çevresinin gelişimi için önemli olduğunu belirtti. Kamboçyada ögrenciler bilgisayarları aynı zamanda TV, telefon ve oyun için kullandı. 100$lık laptopların gerekli olmayan uygulamaların ve özellliklerin çıkartıldığı, GNU/linux temelli bir işletim sistemi olacak. Bilgisayarı basitleştirerek, daha basit işlemci ve göreli olarak biraz daha düşük hafıza ile çalışabilecegini belirten Negroponte, bu makinaları 2006 sonunda dağıtmaya başlamayı umuyor.

Editörün Notu: Biz de herhalde o süre içinde MS Winblows yüklü pek bir ucuz (!) dizüstü bilgisayarları sevgili öğretmenlerimize dağıtmış (!) oluruz.

Küçük Bir Kıyaslama

FZ

The Mythical Man-Month'ın yazarı Brooks'un iddiasına göre, yazılımla ilgili problemler yazılımla ilgili değil genellikle donanımla ilgili. Nasıl mı? Basit, donanım, tahmin edilenden çok daha fazla hızlı gelişiyor, maliyet feci şekilde düşerken, bilgi işlem kapasitesi ve verimlilik aşırı artıyor ve yazılım buna doğal olarak bir türlü yetişemiyor.