Sizin anahtarlığınız kaç MB`lik?

0
FZ
Anahtarlık gibi görünüyor ama değil, yani o boyutlarda, dışarıdan bakılınca minik bir çakmağı ya da feneri andırıyor.

Arkadaşlarınız böyle düşüne dursun, siz bu şirin aletin kapağını açıyor ve şaşkınlık dolu bakışlar altında soğukkanlı bir şekilde (fonda Mission Impossible müzikleri çalıyor) aleti PC'nizin USB portuna sokuyorsunuz, 128 MB'lık veriyi içine kopyalıyorsunuz. Sonra çekip çıkarıyor ve anahtarlarınızla birlikte arka cebinize yerleştiriyorsunuz. Görev tamamlandı!

Fantazi yaptığımı düşünenler, Targus Go-Anywhere USB Drive adlı garip alete bir göz atsınlar ;-) Geek forever!

Görüşler

0
anonim
ne kadar yaziktir ki *nix sistemler icin destegi yok
0
FZ
Popüler olduğu takdirde birileri çabuçak bir driver ve application yazar herhalde ;-) Şaka değil 128 MB! Anahtar boyutlarında!
0
larweda
Bu ürüne rakip olarak (anahtarlık şeklinde USB memory) Apacer`in, Freecom`un, fujitsu-siemens`in, USB Drive`in ve Sagatek`in de ürünleri var. Ancak yaklaşık 170-180$ verip 128-256 MB bir anahtarlık almak yerine, 200$ civarında bir para harcayıp, sigara paketinden küçük USB ya da firewire external drive''''lardan almak daha mantıklı bence. Bunlar arasında da Anypack`in, Freecom`un, fujitsu-siemens`in, Pocketec`in, Ziv''in ve Cutie''nin de ürünleri var. Fiyat performans olarak bakıldığında external disk`lerin compaq flash anahtarlıklara göre daha mantıklı olduğunu düşünüyorum, (Aslında ben de bi tane 20 gig anypack kullanıyorum ve çok memnunum)
0
conan
Gecen gun bir adet 5 GB`lik PCMCIA HDD gordum :) Ama sadece kart. Karta bakip da: iyi de Hard drive`i yollamayi unutmuslar dedirtecek kadar minik hehe ;)
bu sayfada Toshiba PC Card HD drive PCMCIA Model ama 5.0 GBlik olan. :) Yanindaki tasima kutusu. Asil hard drive zannetmeyin ;)
bu da resimleri
0
larweda
Bu aletin 2 gig`i 180, 5 gig`i 300$ be. ben hala external olanları savunuyorum, tamam teknoloji olarak mükemmelmiş hakkaten ama, bunu alıcağıma aynı paraya 30 gig almak var diye düşünüyo insan, tabi bi de bunların hızlarını karşılaştırmak lazım, USB 1.1 ile external anypack drive 48x cdrom filan ayarında bir okuma hızı veriyor, bu da divx izlemekten mp3 dinlemeye herşeye yetiyor, ancak birkaç gig`lik bişeyler okuyup yazacaksan o uzun sürebiliyor, cebimde taşıdığım ufacık bi alet için bu da kabul edilebiliyor benim için. Bu PCMCIA aletlerin hızı nasıl olur onu bilemiyorum tabii, anahtarlık olanların da USB 1.1`leri externallar ile yaklaşık aynı hızdadır sanırsam, hem zaten 128 MB gibi bir kapasite için çok da büyük dert diil bi yandan yüksek hızlar.
0
anonim
Türkiyedeki anahtarlığınız ve diğer seçenekler veridepo.
0
skoylu
Millet nelerle ugrasiyor diyorum sadece.. Bu alet ev ile isyeri arasinda bir tur CD olarak kullanmak icin uygun olur sadece. Sunlarin bir Driver vs. istemeyen, takar takmaz calisip CD gibi Disket gibi her ise yarayanini icat etseler fena mi olur ?

Bu arada Mozilla 1.0 cikmis gibisinden rivayetler var. Haber olarak gecersiniz..

0
tongucyumruk
Bu aletlerin çoğu zaten bildiğim kadarıyla Win98SE ve üzerinde driver istemiyor...
0
larweda
iomega da aynı olaya el atmış, sonuç olarak da gerçekten çok şık bir cihaz ortaya çıkarmışlar: www.iomega.com/hdd/cat/index.html
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NVIDIA Entegre AMD Tesisi Sürüm -2

elrond

NVIDIA yeni chipsetini buglarından arındırmış görünüyor. nFORCE-2 seri üretimine başlanmış. Benim nedense Riva128'den beri bu adamlara bir sempatim var. nForce2'yi ne zamandır bekliyordum, en sonunda çıktı! Hardware testi yapanlara referans boardlar dışında markalı boardlar gitmeye başlamış (Asus A7N8X en öne çıkan)
nForce1(?) pek tutulmadı nedense. Ben çıktığı gün aldım, iyikide almışım her şeyinden memnun olduğum ilk mainboardum Asus A7N266-D. Neyse nForce-2'nin temel özellikleri şöyle...

Disket Sürücüsü Olmadan BIOS Güncellemesi Yapmak

tongucyumruk

Evdeki dosya sunucu olarak kullandığım bilgisayarın 80GB sabit diski son zamanlarda yetmemeye başlamıştı. Sonuçta kendisi bir dosya sunucu olduğu için tüm müziklerimi, videolarımı ve dijital fotoğraflarımı orada depoluyordum. Sonunda gidip şöyle geniş kapasiteli bir disk almaya karar verdim. 200GB kapasiteli bir diski bilgisayarıma taktıktan sonra farkettim ki anakartımın üzerindeki CMD-648 ATA66 denetçisi meşhur 137GB sınırına takılıyor ve sistem açılmayı reddediyordu. Sonunda şansımı hala bir ASUS CUBX sahibi olan ve bu anakartı hala kullanan bir grup insanın takip ettiği ASUS CUBX sevenler sitesinden bulduğum resmi olamayan bir BIOS yükleyerek şansımı denemeye karar verdim. İşte o anda kafamdan bir "ping" sesi geldi ve BIOS güncellemeleriyle ilgili bir detayı hatırladım. BIOS güncellemesi yapmak için bir disket sürücüsüne veya anakart üreticinizin ürettiği "Live Update" tarzı bir yazılımı kullanmak için MS Windows'a ihtiyacınız vardı. Rastlantıya bakın ki bende bunların hiçbiri yoktu!

Cep Telefonları Aklandı! (şimdilik)

anonim

13 ayrı ülkede, ülke çapında yapılan araştırmalar sonucunda cep telefonlarının 10 yıllık kullanımının beyin kanseri oluşturma riski olmadıgı kanıtlandı: http://www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99994624

Bir araç takip cihazının anatomisi

auselen

Geçtiğimiz günlerden birinde karşılaştığım arvento firmasının araç takip cihazının içini açma şansını yakalayınca - gördüklerimi sizinle paylaşmak istedim.

Dünyanın en küçük kişisel bilgisayarı Space Cube yenilendi

robmind

Japon firması Shimafuji, dünyanın en küçük kişisel bilgisayarı olarak sunulan Space Cube sistemini yenilemiş durumda. Bilgisayar, sadece 52 x 52 x 55mm boyutlarında minik ölçülerde. Bu küçük kasanın içinde NEC firması üretimi VR5701 serisinden 300MHz hızında bir işlemci ve 64MB SDRAM bellek var. Sistem dahili olarak 16MB flash bellek içeriyor, kapasite ayrıca Compact Flash kart takılarak arttırılabiliniyor. Kasanın üzerinde USB, Ethernet, Compact Flash kartı slotu, 1024x768 çözünürlükte VGA çıkışı, seri port, dijital ses çıkışı ve mikrofon girişi var. Devamı: http://sineklimeyhane.blogspot.com