Elektronik kağıt çok yakında marketlerde...

0
butch
Daha önce renksizi duyurulan, tamamen yansıma mantığıyla çalışan, haliyle arkasında bir ışık kaynağı gerektirmeyen, sadece görüntü oluşturulurken enerji gereksinimi duyan elektronik kağıtların renklilerini Boston´lu E Ink (Elektronik mürekkep) firması bir konferansta tanıttı ve iki yıla kadar bilgisayar marketlerinde elektronik kağıt kullanan dizüstü ve avuçiçi bilgisayarları göreceğimizin müjdesini verdi. Ayrıntılar için http://www.newscientist.com/.

Görüşler

0
PCc0d3r
Yani bu hala okulda kagida mi yazmak zorundayim demek oluyor?
Beni su okul defterlerinden kurtarin tum derslerimi 5 yaparim!
0
tongucyumruk
Bence özellikle kagit için agaç kesme ihtiyacina son verme olasiligi bakimindan hos birsey. Ayrica odev verecek olan ögrencileride bir ton baski derdinden kurtaracagi kesin. Ancak bence bunlarin en önemli kullanim alani e-book olayi olacak. Zira artik yasal veya yasadisi olarak netten binlerce elektronik kitap bulunuyor. Bu kitaplarida monitorden okumak bir dert. Palm ile denemedim ama sonuç olarak pek kolay oldugunu sanmiyorum. Belki bu tip çözümler ile böyle bir sansa kavusabiliriz.
0
tongucyumruk
İki yıldan çok daha fazla oldu, ne yazık ki elektronik kağıt hala yaygın kullanıma ulaşamadı. Gerçi Sony Reader gibi birkaç prototip niteliğinde uygulama var tabiii ancak hala yaygınlaşamadı. Buradan yetkililere sesleniyorum: Yeter yahu, elektronik kağıt istiyoruz!
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Duracell CPU Kullanım Monitörü

anonim

Son zamanlarda karşılaştığım en ilginç donanım hacklerinden biri: Linux Duracell CPU Load Monitor. Hepimiz, Duracell pillerin üzerindeki, pil durumunu kontrol etmemezi sağlayan sarı barı biliyoruzdur herhalde. (Bu arada, onun da nasıl çalıştığını merak ediyorsanız, bu adresten gerekli bilgileri alabilirsiniz.) Hani iki beyaz noktaya bastırdığımızda, pilin doluluğuna göre renk veren bar. İşte, bu hacki gerçekleyen kardeşimiz, bu yapıyı kullanarak Linux üzerinden CPU kullanımını göstermeyi başarmış. Sistemi çalışır halde gösteren bir video için buraya tıklayabilirsiniz.

Dünya'nın İlk Ticari Süper Dizüstü Bilgisayarı

Soulblighter

AtomChip firması, Dünya'nın ilk ticari süper dizüstü bilgisayarını duyurdu: AtomChip SG220-2

Efsane Nokia 770 için yeni OS 2006 update çıktı!

banger

Nokia'nın internet tableti 770 için yeni update kullanıcılara sunuldu. Önemli değişikler mevcut. Daha fazla bilgi için bu adresi download içinde bu adresi kullanbilirsiniz.

Gerçek Tesadüfi (!) Sayıların Peşinde.

FZ

Tayvan merkezli chipset, anakart, vs. üreticisi VIA Technologies firması tesadüfi (random) sayı üretilmesini donanımsal olarak sağlayan bir mekanızmayı son geliştirdiği C3 isimli mikroişlemcisine eklediğini açıkladı.

Plug Computer - Yeni Bir Konsept

FZ

2 saniyede cevap verin:

Aşağıda gördüğünüz alet nedir?