Efsane Nokia 770 için yeni OS 2006 update çıktı!

0
banger
Nokia'nın internet tableti 770 için yeni update kullanıcılara sunuldu. Önemli değişikler mevcut. Daha fazla bilgi için bu adresi download içinde bu adresi kullanbilirsiniz.

Görüşler

0
banger
Yeni bir inceleme yazısı bu adreste. Ekran görüntüleriyle güzel bir inceleme olmus. Yakın zamanda bende bir tane almayı dusunuyorum :D o zaman bende fazlamesai icin bir inceleme yazısı yazarım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Game Boy Advance üzerinde UNIX

anonim

Köşedeki bakkaldan bir zaman makinası satın alıp 1970'lere bir yolculuk yaptığınızı düşünün. Orada üzerinde UNIX R5 çalşan 20mhz, 32bit işlemcili, 240x160 çözünürlükte renkli LCD ekrana sahip bilgisayarınızdan bahsettiğinizde büyük olasılıkla hiçkimse size inanmayacaktır, ne de olsa hiç kimse o kadar zengin olamaz. Fakat sanıyorum en büyük şoku bu bilgisayarı cebinizden çıkarttığınızda yaşayacaklardır.

Power over Ethernet

sundance

Dünya bir taraftan, elektrik hatları üzerinden geniş bant Internet erişimine yaklaşırken. (Bir anlamda ethernet over power) Cisco ve diğer ağ aksamları üreticileri de Power over Ethernet konsepti üzerinde duruyorlar.

Basitçe, elektrikli dişfırçası veya traş makinası gibi araçların RJ-45 soketten elektrik alıp kullanılabilmesi, dolayısıyla ülkeler arasında prizler standart olmasa da RJ-45 uyumlu cihazların kullanılabileceği belirtiliyor. Hatta bu konuda 802.3 AF Standardı bile çıkartılmış.
(Ülkemizdeki standart güç kaynaklarının usbden güç çeken printerları bile kaldıramadığını, evlerin büyük bir çoğunluğunda topraklama bile olmadığını düşünürsek bence bu standart, işgüzar bir kaç sivrizekalının, ethernet üzerinden jenaratör çalıştırmak vs. gibi akla ziyan çabaları ile desteklenip ülkemizin bütün IT altyapısına sebep olabilir, bizi temiz bir on yıl geriye atar.)

Yüzen Nükleer Santral (Güncellendi)

melitical

Rusya Federal Enerji Kurumu düşük kapasiteli yüzen nükleer santral kurma kararı aldı. Santralin öncelikle Beyaz Deniz kıyısındaki Arkhangelsk bölgesine yerleştirilmesi planlanıyor. Enerji sağlama dışında santral gerektiğinde tuzsuz deniz suyu elde etmede ve ısıtmada kullanılacak. Projenin toplam 200.000 $'a mal olması bekleniyor.
kaynak: www.mosnews.com

Linus Torvalds´a Göre Itanium İşlemcisi: Kötü Tasarım!

FZ

GNU/Linux işletim sisteminin çekirdeğinin yaratıcısı Linus Torvalds'a göre Intel'in son işlemcisi Itanium çok kötü tasarlanmış durumda.

Eski işlemcilerinizi yeniden değerlendirin

tongucyumruk

Herkesin dilinde, teknoloji çok hızlı gelişiyor. Peki teknoloji geliştikçe, siz daha yeni oyunları oynamak için geçen haftakinden daha kuvvetli işlemciler aldıkça eski donanımlar ne oluyor sizce? Hayır donanım cennetine gitmiyorlar, onun yerine gitgide büyüyen, silikon ve bakır ağırlıklı malzemelerden oluşan bir donanım çöplüğüne gidiyorlar.

Çevre kirliliğinin, küresel ısınmanın dilimizden düşmediği bu günlerde siz de eski donanımlarınızı yeniden değerlendirmeye ne dersiniz?