OpenGL artık özgür

0
sundance
SGI firması haklarını elinde tuttuğu üç boyutlu hızlandırma teknolojisi OpenGL'i Free Software Foundation'ın kabul ettiği şartlarda yeniden lisansladı.

Linux.com'da yeralan habere göre bu, ticari bir firmanın Özgür Yazılım Dünyası'na bugüne kadar verdiği en büyük hediye.
gnu

Görüşler

0
ZZombie
Sevindirici bir haber olmuş.
Diğer şirketlerden de benzeri hareketler görmek isteriz.
Özellikle bu aralar 3D programlamaya kafayı takmışken daha bir değerli olduğuna inandığım haber.
0
sundance
Starcraft'ı özgür kılsınlar, Blizzard'dan başka hiçbir şey istemem.

Ortaya çıkabilecek oyunlar konusunda tahmin bile yürütemiyorum.
0
ZZombie
Oy oy oy...
Abi böyle istekte mi bulunulur.
Tüm açık yazılım dünyasını baltalayacaksın.
Geliştiriciler işi gücü bırakıp Starcraft'la uğraşmaya başlayacak sonra. :)

Bill amcaya da buradan küçük bir ipicu, gerisini halleder artık ;)
0
koraypeksayar
Bill amca da Bush amca gibi tatilde artık ;)

Ballmer amca da saqçlarını taramakla meşgul :))))
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Syllable 0.6.1

Titus

Özgür yazılıma gönül veren geliştiricilerin sayısının artmasına paralel olarak açık kaynak kodlu işletim sistemlerinin sayısı da artıyor. Syllable da bu sistemlerden birisi.

Hızı ve kullanım kolaylığı ile kullanıcının başını döndüren Syllable'ın tek dezavantajı hala geliştirme aşamasında olduğu için çoğu uygulamada yetersiz kalmasıdır. Detaylı özelliklerini inceledikten sonra mevcut dağıtımınıza alternatif olarak düşünebilirsiniz.

Compiere, veritabanı bağımsızlığına sonunda kavuştu

acemi_

Özgür CRM/ERP yazılımı olan Compiere, bu alandaki en gelişmiş yazılımlardan biri olmasına rağmen Oracle veritabanı sunucusuna bağımlılığı yüzünden, özgür veritabanı sunucularıyla birlikte kullanılamıyordu. Dolayısıyla Compiere'i kullanabilmek icin Oracle veritabanı sunucusu satın almak, özgür olmayan bir yazılıma bağımlı kalmak gerekiyordu.

G-NUT Projesi İlk Meyvesini Verdi

exalted

GNU Türkçe Çeviri Projesi (G-NUT) dün itibariyle www.gnu.org'un anasayfasını türkçe olarak yayımlamış bulunmaktadır. Henüz çok etkili, hızlı ya da "harika" çalış(a)mıyoruz, ancak zamanla düzene gireceğini umuyorum.

Open Source Efficiency

anonim

Fazla mesai'de pek böyle kişisel taleplerin olmadığını biliyorum ama bu sorumu ancak fazla mesai sakinleri cevaplayabilir diye düşündüm? Yani sorumun cevabı sadece sizde. Şimdi sorun şu: Open source economic efficiency konusunda bir rapor yazıyorum ve yazdığım bu raporda bağımsız kaynakların 1997'den beri yaptığı objektif kriterlere dayanan (open source olmayanlarla) karşılaştırmalarını arıyorum. Hani cnet'in yaptığı testler var ya, onlar gibi. Ama az kaynağa ulaşabiliyorum ve hangisinin güvenilir olduğundan emin değilim. Bu konuda fazla mesai sakinlarinden yardım isterim. Şimdiden teşekkürler.

GTK Sözlük 2.0

anonim

Uzun süredir bir değişiklik yapılmayan gtksozluk, 2.0 sürümü ile oldukça değişerek geri döndü. Bu sürüm en önemli gelişme GNOME kitaplıkları kullanılmadan sadece GTK2 kitaplığı kullanılarak yazıldı. Görüntüsü değiştirildi. Araması oldukça hızlandı. Uygulama ve ekran görüntüsü www.linuxprogramlama.com adresinde bulunmaktadır.