Olmazsa olmaz (Windows)

0
butch
Windows altında çalışmaya alışmış bir insansınız. Ama gereğinden fazla yer kaplayan ve işlevi olan (süslü) programları sevmiyorsunuz. Sizi daha çok programların hızı ve işlevi ilgilendiriyor. Ben böyle biriyim ve bir süredir bana bunları sağlayacak, mümkünse tek dosyadan oluşan, freeware(bedava)programların peşindeyim. Kendimce birşeyler toparladım ve bunu sizlerle paylaşmak istedim. Aşağıda listelenen programları şiddetle tavsiye ediyorum...
ICQ
Miranda ICQ http://miranda-icq.sourceforge.net
Açık kodlu bir icq istemcisi. Her geçen gün gelişiyor, bence en iyisi...

IRC
IamC http://ppproject.com/product/iamc/
Çok basit işleyen bir IRC istemcisi...

Mail Client
Foxmail http://www.aerofox.com/
Popcorn http://www.ultrafunk.com/products/popcorn/

Grafik
IrfanView http://www.irfanview.com/english.htm
Sanırım onu herkes tanıyor, en başarılı grafik aracı...

Telnet, SSH
Putty http://www.chiark.greenend.org.uk/~sgtatham/putty/
Microsoft Telnet'e en iyi alternatif, profil oluşturulabiliyor, güvenli...

Editor
Scite http://www.scintilla.org/SciTE.html
Onlarca dili destekleyen açık kodlu bir programlama editörü...

Metapad http://www.liquidninja.com/metapad/
Ben Notepad'in yerine kullanıyorum. Onun bütün eksiklerinin tamamlanmış hali diyebiliriz...

Http sunucusu
Small HTTP server http://home.lanck.net/mf/srv/
Sanırım Windows aleminin en küçük ve başarılı sunucusu. Php destekliyor, log tutuyor, uzaktan yönetim sağlıyor, ftp, smtp... Üstelik 60Kb.

Bilgi saklama, ajanda...
Skwyrul http://www.pebble-software.com/
Her türlü bilginin şifrelenip saklanabileceği, takvim, palm dökümanı hazırlama gibi bir sürü özellği olan bir program.

Tüm bunlara vazgeçilmez olan dosya yöneticisi Windows Commander, download yöneticisi Flashget de eklenebilir. Onların tek kusuru shareware olmaları.

Tabi bu programların Linux alternatifleri de var. Onları öğrenmek için Sundance'e ısrar etmeniz gerekecek.

Ekleyeceğiniz programlar Olmazsa Olmaz bölümüne eklenecek...

Görüşler

0
m1a2
Hımmmm.... İşte buna dayanamam. Bi kaç tane de ben ekleyeyim hemencecik. (Bu arada şu Olmazsa Olmaz adlandırması Horowitzin çok sık kullandığı devre elemanları için jellybean demesini hatırlattı bana. Horowitz kim mi? O olay beni aşar. Şuna bakmak lazım: http://www.artofelectronics.com/. Erbabı bilir ;-) Lafı uzatmayayım, işte benim eklemelerim:

Dosya Yöneticisi
FAR manager http://www.rarsoft.com
İflâh olmaz DOSçular için. Improved (!) Norton Commander. Maalesef shareware.

Office
Abiword http://www.abiword.org
Tablolar sizin için vazgeçilmez değilse mutlaka kullanın. Sürekli geliştiriliyor.

Veritabanı mı desek???
MobileDB-PC http://www.handmark.com
Küçük, taşınabilir ve şirin. Yani jellybean. Aslında saygın bir Palm programı olan MobileDBnin masaüstü versiyonu. CSV tipi basit listeler için birebir. Import ve Exportları çok iyi çalışıyor. Kastı aşan Excel/Word kullanımlarını önlemek gibi bir özelliği var.

Editor
VIM http://www.vim.org
En iyisini sona sakladım. Sınıfındaki diğer ürünlerle karşılaştırma yapmayayım. Kan çıkar yoksa ;-)

Linux jellybeanlerinden bahsetmiycem. Önce Sundance konuşsun :)
0
sleytr
bluevade hotkey
programları başlatmak için klavye kısayolları yaratabildiğiniz bu programı benzerlerinden daha başarılı kılan iki güzel yanı var. birincisi control, shift ve alt tuşlarına ek olarak windows tuşunuda kullanabilmeniz. diğeri ise C ile yazılmış 56kblik bir programcık olması...

webwasher
bannerları(url ve/veya boyuta göre), scriptleri, animasyonları, pop-up pencereleri, link tracking için urllere eklenen kısımları, tüm bir siteyi ve daha bir sürü şeyi filtreleyebileceğiniz mükemmel bir proxy server. ister sadece kendiniz için ister sizin üzerinizden nete bağlı diğer makinalarıda filtrelemek için kullanılabilir.
Adını kesinlikle hakediyor!
Üstelik kişisel kullanım için ücretsiz.

0
sundance
Here comes the Sundancer ;)

Sistem Araçları
Appswat:http://www.ddhomepage.nm.ru/

Ctrl-Alt-Del yaptıktan sonra bile programlar çalışmaya devam mı ediyor ? Bu 7K`lık program ile böyle bir probleminiz kalmıyor.

XClone: ftp://ftp.sac.sk/pub/sac/utildisk/xclone13.zip

Makinanıza süper yeni harddisk aldınız, eski sisteminiz gayet iyi çalışıyor ama yeni harddiskinize taşımak istiyorsunuz, bütün programları yeniden install etmek, driverlar vs. sizi korkutuyor. Vereceğiniz komut (Windows altında) Xclone C: F: Artık F: de sisteminiz tamamen kopyalanmış durumda, alın o diski primary master yapıp kullanın.

AppManager
http://www.sguft.com
AppSwat`dan daha fazla özellikli bir program arıyorsanız.


Necromancers Disk Navigator:
http://dn.id.ru/dn.html

Windows Commander`dan daha fazla özelliklere sahip, aynı zamanda dos altında da çalışabilen, hem de bedava bir dosya yöneticisi mi istiyorsunuz. Daha fazla aramayın...

File Wizard:
http://www.nexus.hu/gad/fw/index.html
NDN`in özellikleri size fazla mı geliyor, bir boy küçüğüne mi ihtiyacınız var, hem de free olsun diyorsunuz, File Wizard yeni seçiminiz :)
7Zip:www.7-zip.com
WinZipin neden megabytelar uzunluğunda olduğunu, buna rağmen, bzip gibi bir standartı açamadığını merak edenlerden misiniz ? 7Zip 500K içinde aynı fonksionaliteyi sağlıyor, hem de Winzipden daha iyi sıkıştırarak.

Editörler:
Elvisftp://ftp.cs.pdx.edu/pub/elvis/
Vim tabi ki tartışmasız lider, fakat bana çok gelir o, ben yine Vi uyumlu, windows altında çalışabilen ama nispeten daha küçük bir editör istiyorum diyorsanız Elvis`ten iyisini bulamazsınız.

WMP:ftp://ftp.cs.pdx.edu/pub/elvis/
Metapad, Vim, Scite, hepsi iyi ama, şöyle pratik bir editör olsa, Scite gibi syntax özellikleri olsa, Vim gibi güçlü bazı özelliklere sahip olsa, bir de Metapad gibi küçük olsa; diyorsanız 16Klık WMP tam size göre.

Grafik
DotColor:
http://www.inetis.com/freeware.asp
Ekrande belli bir bölgeyi büyütülmüş mü görmek istiyorsunuz, ya da bir sayfada gördüğünüz ikon rengini çok beğendiniz ve hangi renk olduğunu öğrenmek mi istiyorsunuz, ya da bir yerleri çok hassas bir şekilde capture edip kullanmak mı istiyorsunuz. Bütün bu işler DotColor ile çok kolay.


0
butch
Upx'i unutmuşuz.
Windows ve Linux versiyonları bulunan bir exe sıkıştırıcısı. Adresi http://wildsau.idv.uni-linz.ac.at/mfx/upx.html
0
sleytr
bir zamanlar explorer çöktükten sonra kaybolan tray iconlarını geri getiren ufak bi programcık bulmuştum nette. şimdi bulamıyorum.benzer bir program bilen, gören???
(traysaver değil, bu dediğim program explorer çöktükten sonra çalıştırılıyordu)
0
conan
Asagidakilerin shareware/kucuk/buyuk olup olmadiklarini oneme almadan yazdim. Cidden ise yariyorlar ;)

Armaster: bulk seklindeki zipleri filan aciyor. Oldukca etkili ve hizli. Buraya buyrun

Fireburner: ISO, CUE mu basacaksiniz? Yoksa 1 CD`den tashan EZ creator filan mi kullaniyorsunuz? Hadi canim!!! 600K`lik Fireburner varken mi? (benimkisi 1.07 versionu)

Dawn: Cesitli adress book`lari birbirine mi cevireceksiniz? Netscape2Outlook filan gibi. O zaman dawn iyi birsey 1MB filan...

More to come... Cikmam lazim!

0
urxalit
E-mail programları içinde şimdilik Dünya´da 1 numara olan The Bat! sayılmazsa olmaz. :)

Fido usulü alıntı yapması (BlueWave, Termail kullananlar bilirler), birden fazla hesabı rahatça yönetebilme, hızı, pratikliği, güzel filtreleme özellikleriyle daima 1 numara olacak ve Hitnet´in official mail client´ı olmaya devam edecek. :) Yalnız shareware ve henüz linux versiyonu yok...
0
ebola
Linuxta severek kullandigimiz Slypheed'in Windowsa port edildigini soylesem ne dersiniz.

http://claws-w32.sourceforge.net
0
murat09
Filzip i diye bir program var. Winzip ve Rar a bir alternatif.(Serial ve crack arayanlar artık durabilir:) ) Özellikleri: ace, .arc. arj, .cab, .gz, .lha, .jar, .rar, .tar .zip, shell integration, multi-disk support,sfx creator, multiExtract, password protection, built-in email
Ayrıntılı bilgi ve download : www.filzip.com
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Beta olmak ya da olmamak

redogre

Ya da bir projeyi Beta olarak yayınlarken yapılmaması gerekenler.

Malum Fm wars büyük bir gazla yayına başladı ama birçok hata yüzünden haftalardır oynayan yok. Ben kısaca yaptığım hataları sıralayacağım, eksik gördüklerinizi eklersek şahane bir "Ne yapmalı ne yapmamalı" olabilir...

Microsoft, AJAX, Ruby on Rails

FZ

Gelecek hafta başlayacak büyük etkinliklerden Microsoft Professional Developers Conference sürecinde AJAX bağlantılı teknolojilerin tanıtılacağı ve Atlas projesinin gün ışığına çıkarılacağı söyleniyor.

Yine aynı haberde ajaxian.com'dan Dion Almaer'in Ruby on Rails web geliştirme "framework"ünü AJAX teknolojilerini en iyi destekleyen platformlardan biri olarak göstermesi de dikkate değer noktalardan biri.

Assembler 101

anonim

Ne zamandır Assembler kurcalamak istiyordum ama iş güç derken vakit kalmıyordu. Ancak bu güzel 8086 emülatörünü gördükten sonra bahanem kalmadı sanırım.

Markov Zinciri İle Anlamlı Gibi Görünen Metin Üretme

FZ

Markov Zinciri Algoritması

Bu makale özgün bir makale olmayıp Kerninghan ve Pike'ın The Practice of Programming kitabındaki 3. bölümün tercüme edilmiş, kısaltılmış, değiştirilmiş halidir. Makaledeki tüm eksikliklerden, teknik yanlışlıklardan, vs. Emre "FZ" Sevinç sorumludur.

Anlamlı Gibi Görünen (!) Doğal Dil Üretimi

Bir insan dilindeki (İngilizce gibi) cümleleri belli bir...

OpenAFS: Dağıtık Dosya Sistemi

acemi_

openafs.org: Dosyalarımı tek bir sunucu makinede toplayıp Internet'e bağlı her makineden dosyalarımı rahatca kullanabileceğim bir çözüm arıyordum. Bu işi, bir müddet Samba ile yapmıştım ama performansından pek memnun kalmamıştım. Güvenlik konusundaki kötü ününden dolayı da NFS kullanmaktan çekiniyordum.