Linux'ta Autocad. Çok Yakında!

0
bfta
Autocad'e muhtaç insanların (çoğunlukla mimarlar) Linux'ta çalışan bir Autocad klonu hiç olmamıştı. Catia'nın yayıncısı Dassault Systems' in Windows ve Mac için çıkarttığı DraftSight, öyle görünüyor ki yakında bu eksikliği giderecek. Yaklaşık 2 saatlik bir test ile DraftSight'ın ucuz IntelliCad klonlarından çok daha iyi ve hızlı olduğunu söyleyebilirim.

İlgili Yazılar

Python : iyidir - o kadar

gencbeyin

Proglamlama bilgisi olmayan biri için öğrenmesi kolay, öğrendikten sonra ise diger dillere geçiş olanağı olan Python hem hızlı geliştirme için kullanılabilen bir script dili, hem diğer bütün programlama stillerini ihtiva eden bir bilgisayar kültürü antolojisi gibi.
Mesela eski alışkanlıkları Lisp türü fonksiyon bazlı programlama için uygun tanımlamalar içermektedir. Aynı zamanda OO yani obje bazlı programlama için de elverişlidir. Son olarak perl tipi sıralayan türden programlama da yapılabilir. Bütün bunları python öğrenirken yeni baştan tekrar edebilirsiniz.

MultiServis Türkçe Web Server Paketi Piyasada!

anonim

MultiServis Türkçe Web Server Paketi Kullanıma Sunuldu!

MultiServis Türkçe Web Server 'NuSphere® MySQLTM',
Başlarken ürünü web uygulamaları yapmak için yeni teknoloji ile geliştirilmiş, güvenilir ve maliyetsiz bir MySQL, Apache web server, PHP ve Perl tümleştirilmiş yazılım ailesinin birleşik halidir.

Ruby Nesnelerine Kalıcılığı Öğretmek

anonim

Dünyada en çok sevilen programlama dili olduğu söylenen Ruby ile sunucu taraflı uygulama geliştirmek için elimizde RoR gibi kullanması çok kolay ve işlevsel bir arayüz var.

Peki ya masaüstü uygulamalarımız için Hibernate benzeri kalıcık araçları karşısında Ruby'de alternatif yok mu?

Tabii ki var. Og (Object Graph) ile Ruby nesnelerine nasıl kalıcı olacaklarını öğretmek çok kolay olsa da, bu makale ile daha kolay olacak.

Opera Browser Daha Ne Kadar Küçülebilir?

anonim

Opera Browser'ı büyük bir çoğunluğumuz biliyor, kullanıyor. Opera Browser, son zamanlarda özellikle taşınabilir cihazlara da mobil sürümler hazırlamıştı. Opera Mobile™ ve Opera Mini™ 2.0 bunlara en güzel örnek. Peki ya Nintendo DS?

100$lık Laptop Projesi, TamTam ve CSound

FZ

One Laptop per Child, nam-ı diğer 100$lık laptop projesi için geliştirilen TamTam müzik yazılımı duyuruldu.

Python/GTK ile geliştirilen yazılım arkaplanda güçlü ve esnek CSound ses sentezleme sistemini kullanıyor ve çocuklara kolay kullanılabilir, eğlenceli bir arayüz sunuyor.

Görülen o ki Dr. Boulanger'nin kısa bir süre önce söylediği "milyonlarca kişi CSound kullanacak" lafı gerçekleşmek üzere.

FM'de daha önce çıkmış bir CSound haberi ile ilgili olarak buraya bakabilirsiniz.