Looking Glass 3D LiveCD

0
halixus
Looking Glass 3D LiveCD 2.3a yayinlandi. Looking Glass 3D yi kuramayanlar, kurupta çalıştıramayanlar düşünülerek hazırlanmış. Slax tabanlı bir Live3d yaklaşık olarak 250MB boyutunda. LG3D nedir nasıl bir şeydir diye merak edenler için iso dosyası indirilmeye hazır. Minimum 2GHz işlemci ve 512MB RAM ile çalıştırmanız önerilmekte. Daha önceki sürümündeki hatalar giderilmiş. En azından çalışabilir bir sürüm olmuş.Pencereleri 360 derece döndürmek, yakınlaştırıp uzaklaştırmak oldukça eğlenceli. Bu sürümünde gaim ve firefox la birlikte geliyor. Ekran görüntüleri ise burada.

Görüşler

0
sametc
Bu kesinlikle basın-yayın teknoloji sayfalarında "haber"olmaz neden çünkü paracı bir mantıkla hazırlanmadıda ondan... Sun microsystem bunun aynısını yaptı fakat bütün medya üstüne atladı... bana da kapitalizm-şirketler-medya-sosyoloji konusunda derin düşüncelere dalmak kalıyor.
0
yetgin
Bu proje sun'ın yaptığı işin devamı değil mi?
0
yilmaz
https://lg3d-livecd.dev.java.net/ burdan livecd çekilebilir. orda sadece incelemesi var. https://lg3d.dev.java.net/ burdaki lisans tiplerine bakarsan da core modul ve bir çok modul gpl ile lisanslı. buna sun'ın ticari malı demek zor.
0
rcan
Biraz önce indirdim denedim, gerçekten hoş yapmışlar ve microsoft vista da da buna benzer bir masaüstü ortamı hazırlanacağı söyleniyordu. İşin kötü tarafı p4 2.8 bilgisayarım var ve bu sistemi çalıştırırken biraz kasıntılı çalıştı, vista da da böyle olursa hoş bir görüntü için hızdan ve zamandan fedakarlık etmek pek akıl karı olmasa gerek.
0
Tarık
çalışan cd olması sistemi zorlamış olabilir.
0
senetariums
nasıl çalıştıracağım.setup dosyası bekliyordum.açılmış dosyalar halinde görünce afalladım.msn adresim:senetariums@hotmail.com.sitedende açıklayabilirsiniz.sıksık girer bakarım.yardım ederseniz sevinirim.şimdiden tşkler....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

KDE ve GNOME Uygulamalarını Birleştirmek

tongucyumruk

KDE ve GNOME gibi iki gelişmiş Unix masaüstü ortamı arasındaki uyum sorunları uzun süre sorun olmuştu. Neyse ki FreeDesktop gibi girişimler sonucunda bu sorunlar teker teker aşılmaya başlandı. Şimdi ise Zack Rusin adlı bir KDE geliştiricisi bu uyumu bir adım öteye taşımaya karar vermiş gibi gözüküyor.

GNU/Linux İçin TextMaker

FZ

GNU/Linux üzerinde çalışacak hafif ve özellikli (ikisi birarada imkansız mı?) bir kelime işlemci: TextMaker.

Türkçe Wiki/Blog Melezi Wikepage'in Yeni Sürümü Çıktı

anonim

Veritabanı gerektirmeyen ve yaklaşık 30 KB büyüklüğünde wiki / blog melezi Wikepage'in yeni sürümü Opus 11 2006.3 çıktı. Çoğunlukla hataları giderilen ve optimize edilen bu sürümde, birkaç ufak özellik de eklenmiş. Ayrıntılı bilgiyi wikepage sitesinde bulabilirsiniz.

Not: Ön tanımlı olarak İngilizce seçili gelen Wikepage'i Türkçe kullanabilmek için aynı sayfadan Türkçe dil dosyasını da indirmeniz gerekiyor.

NASA Ruby ile Ne Yapıyor?

anonim

Ruby bir programlama dili değildir. Ruby bir eğlence aracıdır. Temel tasarım sebepleri arasında programcıyı eğlendirmek olan başka bir programlama dili yoktur.

Buraya kadar her şey güzel de NASA gibi bir kurumun Ruby ile işi ne?

Slashdot efektinden korunma yolları

larweda

Slashdot`u bilirsiniz, bilgisayar aleminde çok tartışmalar yaratan, gelişmelerden haberler veren, onbinlerce insanın takip ettiği saygı duyulan bir sitedir. Slashdot`ta duyurulan haberlerden birinde herhangi bir sitenin adının geçmesi, o sitenin çok (gerçekten çok) fazla hit almasına, ve çoğu zaman da sitenin ulaşılamaz halde zarar görmesine sebep oluyor. Buna alemde "Slashdot Effect" deniyor. Bu aslında bir sitenin duyurulması, geniş kitlelere yayılması adına çok istenebilecek bir durum. Ama site sahipleri sitelerinin göçmesinden (hatta kimi zaman bu yüzden hosting firmalarına cezalar ödemekten) hoşlanmıyorlar. İşte bu sebeple bu tarz bir duruma maruz kalan bir şahsiyet (adam Web-server olarak NT kullanmanın yanlış bir seçenek olduğunu kabul ediyor neyse ki) üşenmemiş, bir "Slashdot Effect Prevention Kit"geliştirmiş.