Mikroişlemci Üzerinde Yumurta Pişirildi!

0
FZ
Yanlış okumadınız! İngiltere'deki bir bilgisayar meraklısı, Athlon mikroişlemcisi üzerinde yumurta pişirip, afiyetle yemiş.

11 dakika boyunca çalışan mikroişlemci, yaydığı termal enerjinin büyük bir kısmını üstündeki plakaya aktarmış ve bu sürecin sonunda kızaran işlemci değil yumurta olmuş.
Kendini Trubador olarak tanıtan enteresan şahsiyet mikroişlemciyi meşgul etmek için hangi programı çalıştırdığını belirtmemiş ;-) (Aklıma MD5 kriptografik hash fonksiyonu ile üretilmiş bir sayının karşılık geldiği karakter dizisini bulmak için kullandığım program geldi, çalıştırdığımda CPU %100 meşgul görünüyordu!)

Bu haber karşısında LeMan'dan Erdener Abi ya Erkut Abi'nin nasıl bir tepki göstereceği merakla bekleniyor.

Görüşler

0
tongucyumruk
Simdi bu adami alin önce dünya mutfaklari üzerine en buyuk seflerden ders verin ve tez hazirlatin sonra bir fransiz restoraninda 2 yil ascilik yaptirin daha sonra mikroislemci mimarileri üzerine 8 yil egitim verip AMD'de bekçi olarak ise sokun - Erkut Abi

Zikkim Ye! - Erdener Abi
0
FZ
Önce yarıldım, sonra da koptum :))))))))))
0
conan
Win 2K`de task barin ustunde sag mousea basilir, Task Manager adli program calistirilir (Dilenirse CTRL+SHIFT+ESC tus kombinasyonu da olur) Cikan pencerede Performance diyalogu secilir, Cikan Task Manager Penceresi (ya da herhangi bir IE penceresi) ust taraftan mouse ile tutularak saga sola yukari asagi bir kac sn sallanir, CPU Usage`da izlenen degerler bir yere not edilir, 11 dakika sonra CPU`da pisen yumurta afiyetle yenir.

Mouse sallama efekti de tavayi sallama efekti ile analoji yapilarak olaya daha bir gercekcilik katilmis olur.

CPU`yu 100% calistirmak icin kriptografiye gerek yok hehehe :)
0
FZ
11 dakka beklemekten sıkılanların imdadına yetişir number-crunching programlar ya da kriptografiyle ilgili programlar.

Bu arada mouse-sallama tava-sallama analojisi ile yardın geçirdin, kopardın, başka diyarlara götürdün :))))))))))))
0
skoylu
burncpu veya cpuburn gibi bir sey vardi,freshmeat'te ararsaniz bulursunuz. Ben CD-Burner ararken hep ayagima dolasiyordu.
Bir kere denemistim, hakikaten, celeron'a bile izgara yaptirabilecek gibi gorunuyordu. Bir deneyin.
0
skoylu
Bakin Intel'den arakladigim ilginc bir CPU isitma formulunu sizlere de anlatayim.

100 kusur dolar verilir, makineye Windows 9X kurulur. Onsart bu. Bir MS-DOS penceresi acilir. edit calistirilir. Defalarca, ara vermeden, Alt, O, Esc tuslarina sirayla basilir. Inteldeki arkadaslarin ilettigi kadariyla, bu dehset sekilde CPU yukunu artiran bir seymis. Ben hic denemedim, onlarin yalancisiyim.
0
anonim
-Erdener Abi güzelim Antlon mikroişlemcişi üzerinde yumurta pişirdim abi.sen de yengeyi al gel bigün,mangal yaparız abi.
-Sen bi dolaş gel
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

USB 3.0: 4.8 Gigabit/saniye

FZ

Intel, Microsoft, Hewlett-Packard, Texas Instruments, NEC ve NXP Semiconductors firmalarının üzerinde çalıştığı ve 2008 içinde tamamlanması planlanan USB 3.0 spesifikasyonuna göre yeni arayüz eskisi ile yani USB 2.0 ile uyumlu olacak, yaklaşık 4.8 Gigabit/saniye transfer hızı sunacak ve optik bileşenler içerecek.

Enerji İsrafı, Google ve Dünya'nın Geri Kalanı...

darkhunter

ecoIron isimli blog'un sahibi, green computing'ci Mark Ontkush'un oldukça ilginç bir teorisi var: Google'ın arkaplan rengi siyah olsaydı, yılda 3000 Megawatt-Saat tasarruf edilecekti!

WI-FI nedir? yenir mi?

larweda

Son aylarda dünyada, özellikle Amerika'da iyice kızışan bir teknoloji wi-fi, wireless fidelity tanımının bir kısaltması. Wireless fidelity, kelime anlamıyla kablosuz gerçekçilik anlamına geliyor, aslıda yüksek kaliteli ses sistemlerine verilen isme (Hi-fi:high fidelity) gönderme yapılarak bu isim kullanılmış. Aslında IEEE 802.11b şeklinde anılan bir standartın daha insancıl bir karşılığı wifi, (aynı lşekilde IEEE 802.3'e de aramızda "ethernet" diyoruz :) İşte bu wi-fi, özellikle Amerika'da evlerde, parklarda, havaalanlarında kullanılmaya başlanan kablosuz ağ sistemlerinin genel bir adı oluyor. İşin keyifli yanı ise, taşınabilir wi-fi uyumlu bir cihazınızla (laptop, pda, tabletpc vs.) herhangi bir wi-fi network'ü kapsamındayken sürekli ağ'a (genelde internet'e) bağlı olmanız.

Toplama PowerPC

anonim

BPLAN isimli Alman firması, kısıtlı miktarlarda ve kayıtlı yazılım geliştiricilere, Pegasos PowerPC anakartlarını, G4 CPU card ve MORPH OS' u sunmaya başladı, ilgilenenler ,üye olmak isteyenler ve detaylı bilgi almak için www.bplan-gmbh.de/register_e.html

Donanım önerileri: Haziran sayısı

e2e

Son dönemlerde en çok sorulan sorular arasında "GNU/Linux'a geçmek istiyorum fakat donanım problemi yaşar mıyım?", ya da "Yeni bir makine almak istiyorum, ne tür bir donanım tercih etmeliyim" vb. sorular yer alıyor.

Linux.com'da yeralan bu makalede özellikle 2.6 kernel için donanım önerileri yer alıyor. Bilgisayarını yenilemek, ya da GNU/Linux'a geçmek isteyenlerin gözatmasında fayda var.