Mikroişlemci Üzerinde Yumurta Pişirildi!

0
FZ
Yanlış okumadınız! İngiltere'deki bir bilgisayar meraklısı, Athlon mikroişlemcisi üzerinde yumurta pişirip, afiyetle yemiş.

11 dakika boyunca çalışan mikroişlemci, yaydığı termal enerjinin büyük bir kısmını üstündeki plakaya aktarmış ve bu sürecin sonunda kızaran işlemci değil yumurta olmuş.
Kendini Trubador olarak tanıtan enteresan şahsiyet mikroişlemciyi meşgul etmek için hangi programı çalıştırdığını belirtmemiş ;-) (Aklıma MD5 kriptografik hash fonksiyonu ile üretilmiş bir sayının karşılık geldiği karakter dizisini bulmak için kullandığım program geldi, çalıştırdığımda CPU %100 meşgul görünüyordu!)

Bu haber karşısında LeMan'dan Erdener Abi ya Erkut Abi'nin nasıl bir tepki göstereceği merakla bekleniyor.

Görüşler

0
tongucyumruk
Simdi bu adami alin önce dünya mutfaklari üzerine en buyuk seflerden ders verin ve tez hazirlatin sonra bir fransiz restoraninda 2 yil ascilik yaptirin daha sonra mikroislemci mimarileri üzerine 8 yil egitim verip AMD'de bekçi olarak ise sokun - Erkut Abi

Zikkim Ye! - Erdener Abi
0
FZ
Önce yarıldım, sonra da koptum :))))))))))
0
conan
Win 2K`de task barin ustunde sag mousea basilir, Task Manager adli program calistirilir (Dilenirse CTRL+SHIFT+ESC tus kombinasyonu da olur) Cikan pencerede Performance diyalogu secilir, Cikan Task Manager Penceresi (ya da herhangi bir IE penceresi) ust taraftan mouse ile tutularak saga sola yukari asagi bir kac sn sallanir, CPU Usage`da izlenen degerler bir yere not edilir, 11 dakika sonra CPU`da pisen yumurta afiyetle yenir.

Mouse sallama efekti de tavayi sallama efekti ile analoji yapilarak olaya daha bir gercekcilik katilmis olur.

CPU`yu 100% calistirmak icin kriptografiye gerek yok hehehe :)
0
FZ
11 dakka beklemekten sıkılanların imdadına yetişir number-crunching programlar ya da kriptografiyle ilgili programlar.

Bu arada mouse-sallama tava-sallama analojisi ile yardın geçirdin, kopardın, başka diyarlara götürdün :))))))))))))
0
skoylu
burncpu veya cpuburn gibi bir sey vardi,freshmeat'te ararsaniz bulursunuz. Ben CD-Burner ararken hep ayagima dolasiyordu.
Bir kere denemistim, hakikaten, celeron'a bile izgara yaptirabilecek gibi gorunuyordu. Bir deneyin.
0
skoylu
Bakin Intel'den arakladigim ilginc bir CPU isitma formulunu sizlere de anlatayim.

100 kusur dolar verilir, makineye Windows 9X kurulur. Onsart bu. Bir MS-DOS penceresi acilir. edit calistirilir. Defalarca, ara vermeden, Alt, O, Esc tuslarina sirayla basilir. Inteldeki arkadaslarin ilettigi kadariyla, bu dehset sekilde CPU yukunu artiran bir seymis. Ben hic denemedim, onlarin yalancisiyim.
0
anonim
-Erdener Abi güzelim Antlon mikroişlemcişi üzerinde yumurta pişirdim abi.sen de yengeyi al gel bigün,mangal yaparız abi.
-Sen bi dolaş gel
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Conexant sorunu bitiyor

demonic

Eğer PCI modeminiz Conexant HSF ya da HCF çipsetli bir modemse dertleriniz bitiyor. http://www.linuxant.com kısıtlı sürücülerinin aksine vereceğim adresteki sürücüler modemin tüm hızını kullandırtıyor.

http://aslan.no-ip.com/~iphitus/linux/download.php?list.3 adresinden indireceğiniz sürücüler. Mandrake Users Board'a ve Freenode IRC sunucusunda #musb kanalındaki iphitus'a teşekkürler.

Gerçek Tesadüfi (!) Sayıların Peşinde.

FZ

Tayvan merkezli chipset, anakart, vs. üreticisi VIA Technologies firması tesadüfi (random) sayı üretilmesini donanımsal olarak sağlayan bir mekanızmayı son geliştirdiği C3 isimli mikroişlemcisine eklediğini açıkladı.

Dünya'nın İlk Ticari Süper Dizüstü Bilgisayarı

Soulblighter

AtomChip firması, Dünya'nın ilk ticari süper dizüstü bilgisayarını duyurdu: AtomChip SG220-2

Plug Computer - Yeni Bir Konsept

FZ

2 saniyede cevap verin:

Aşağıda gördüğünüz alet nedir?

Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor

FZ

Türkiye, son 25 yılda bilişim sektöründeki gelişmeler karşısında genel olarak "tüketici" konumunda kalmıştır. Aslen üniversitelerimiz ve diğer teknik okullarımız, bu süreci gerektiği gibi hem bilimsel hem de sanayi anlamında takip etmiş olmakla birlikte toplum, sadece teknolojiyi kullanan, bunun eğitimini alan ve veren konumda olmuştur. Teknolojik eğitimde, bir nebze olsun daha yaratıcı olabilmek adına ve doğrudan bilgisayar tasarımının kullanıcılar, teknik elemanlar ve mühendisler tarafından daha yakın irdelenmesi amacı ile bu yarışma düzenlemiştir. Türkiye'nin işlemcisini tasarım sürecinde insanların sayısal devrelere, bilgisayar organizasyonu ve mimarisine, işlemcilere daha ilgili olabilmeleri ve daha iyi bir eğitim amaçlanmıştır.