Mikroişlemci Üzerinde Yumurta Pişirildi!

0
FZ
Yanlış okumadınız! İngiltere'deki bir bilgisayar meraklısı, Athlon mikroişlemcisi üzerinde yumurta pişirip, afiyetle yemiş.

11 dakika boyunca çalışan mikroişlemci, yaydığı termal enerjinin büyük bir kısmını üstündeki plakaya aktarmış ve bu sürecin sonunda kızaran işlemci değil yumurta olmuş.
Kendini Trubador olarak tanıtan enteresan şahsiyet mikroişlemciyi meşgul etmek için hangi programı çalıştırdığını belirtmemiş ;-) (Aklıma MD5 kriptografik hash fonksiyonu ile üretilmiş bir sayının karşılık geldiği karakter dizisini bulmak için kullandığım program geldi, çalıştırdığımda CPU %100 meşgul görünüyordu!)

Bu haber karşısında LeMan'dan Erdener Abi ya Erkut Abi'nin nasıl bir tepki göstereceği merakla bekleniyor.

Görüşler

0
tongucyumruk
Simdi bu adami alin önce dünya mutfaklari üzerine en buyuk seflerden ders verin ve tez hazirlatin sonra bir fransiz restoraninda 2 yil ascilik yaptirin daha sonra mikroislemci mimarileri üzerine 8 yil egitim verip AMD'de bekçi olarak ise sokun - Erkut Abi

Zikkim Ye! - Erdener Abi
0
FZ
Önce yarıldım, sonra da koptum :))))))))))
0
conan
Win 2K`de task barin ustunde sag mousea basilir, Task Manager adli program calistirilir (Dilenirse CTRL+SHIFT+ESC tus kombinasyonu da olur) Cikan pencerede Performance diyalogu secilir, Cikan Task Manager Penceresi (ya da herhangi bir IE penceresi) ust taraftan mouse ile tutularak saga sola yukari asagi bir kac sn sallanir, CPU Usage`da izlenen degerler bir yere not edilir, 11 dakika sonra CPU`da pisen yumurta afiyetle yenir.

Mouse sallama efekti de tavayi sallama efekti ile analoji yapilarak olaya daha bir gercekcilik katilmis olur.

CPU`yu 100% calistirmak icin kriptografiye gerek yok hehehe :)
0
FZ
11 dakka beklemekten sıkılanların imdadına yetişir number-crunching programlar ya da kriptografiyle ilgili programlar.

Bu arada mouse-sallama tava-sallama analojisi ile yardın geçirdin, kopardın, başka diyarlara götürdün :))))))))))))
0
skoylu
burncpu veya cpuburn gibi bir sey vardi,freshmeat'te ararsaniz bulursunuz. Ben CD-Burner ararken hep ayagima dolasiyordu.
Bir kere denemistim, hakikaten, celeron'a bile izgara yaptirabilecek gibi gorunuyordu. Bir deneyin.
0
skoylu
Bakin Intel'den arakladigim ilginc bir CPU isitma formulunu sizlere de anlatayim.

100 kusur dolar verilir, makineye Windows 9X kurulur. Onsart bu. Bir MS-DOS penceresi acilir. edit calistirilir. Defalarca, ara vermeden, Alt, O, Esc tuslarina sirayla basilir. Inteldeki arkadaslarin ilettigi kadariyla, bu dehset sekilde CPU yukunu artiran bir seymis. Ben hic denemedim, onlarin yalancisiyim.
0
anonim
-Erdener Abi güzelim Antlon mikroişlemcişi üzerinde yumurta pişirdim abi.sen de yengeyi al gel bigün,mangal yaparız abi.
-Sen bi dolaş gel
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Apollo I'i Kontrol Eden Bilgisayarı Sıfırdan Yapmak İster Misiniz?

FZ

Evet, insanoğlunu Ay'a taşıyan uzay aracını kontrol eden uçuş kontrol sistemi. userfriendly.org sitesinin günün linki bölümüne bakarken gördüm bu fantastik siteyi.

AGC (Apollo Guidance Computer) sistemini yeniden inşa etmeye dair olarak proje sahibi şunları diyor:

İlk geliştirilmiş bilgisayarlar ilginçtir. Çünkü basit cihazlardır, dolayısı ile tüm bilgisayarı donanımdan yazılıma dek tamamen anlayabilirsiniz.

AGC ilk geliştirilmiş bilgisayarlar arasında en ilgincidir çünkü Ay'a insan taşıyan ilk uzay aracında kullanılmıştır ve ilginç mimari özellikleri vardır.

Nokia 770: GNU/Linux + GNOME + Debian

roktas

Sihirli bir birleşim :-) Telekomünikasyon devi Nokia®'nın[1] yeni niche'i: Nokia 770. Bu cihaz bir İnternet Tableti: İnternet'te dolaşabiliyor, epostalarınızı okuyor, PDF başta olmak üzere çeşitli dosyalara bakabiliyorsunuz (evet, Flash® v6 desteği de mevcut).

Seksi Bilgisayar Kasaları (yakıyor ;-)

FZ

Şimdiye dek eminim pek çok ilginç bilgisayar kasası görmüşsünüzdür. Etrafınızdaki dükkanlarda ya da Apple'ın, IBM'in tasarladığı bazı modellerde falan.

Ancak bir de şu modellere bakmanızda fayda var, şimdiye dek gördüğüm en seksi, en yakıcı bilgisayar kasaları sanki desktop themes fiziksel dünyaya girmiş gibi ;-)

Türkiye'de de bu tip fantastik tasarımları üretip ciddi ciddi satan bir yer biliyor musunuz?

Nokia N-Gage Kopya Koruması Kırıldı

murat09

Dünyanın en büyük mobil iletişim cihazı üreticisi Nokia, en yeni ürünlerinden N-Gage'nin web üzerinden oyun download edilerek kullanımını engelleyen kopya korumasının kırıldığını açıkladı. Nokia'nın büyük umutlar beslediği N-Gage oyun konsol-telefonunda artık özel programlar yardımıyla "kişiselleştirilmiş" arayüzler ve oyunlar kullanılabiliyor. Bu kilit aynı Series 60 işletim sistemi'ni kullanan Siemens SX-1 lerde de paralel olarak aşıldı.
Nokia sözcüsü Damian Stathonikos cihazın ileriki versiyonlarında geliştirilerek bu kilidi aşmayı daha zor hale getirmeye çalışacaklarını belirtti.
Geniş bilgi: Reuters

Derinlik sahibi videolar

tongucyumruk

3DV Systems tarafından duyurulan bir sisteme göre artık kameralarla kayıt yaparken derinlik bilgisini de görüntünün içine gömmek mümkün olacak. Belki henüz 3D filmler çekemiyor ama özellikle key framing konusunda bir devrim yaratmaya aday gözüküyor. JVC şimdiden bu sistemi kullanan bir kamerasını duyurdu.

Sistemin en önemli getirilerinden biri artık çekilen görüntüden bir kısmını ayırmak için görüntüyü tek renkli bir ekranın önünde çekmek zorunda olmamanız. Sistem görüntüdeki derinliği ölçmek için infrared ışınlardan faydalanıyor. Bu kızılötesi ışın yoluyla elde edilen derinlik bilgisi her frame için ekstra bir ZBuffer frame`inde tutuluyor. Şimdilik oldukça pahalı makinalarda ve profesyonel sistemlerde kullanılıyorsa da kullanıcı seviyesine inebilirse çok eğleneceğiz demektir.

Konuyla ilgili Slashdot`ta çıkan haber.