Mikroişlemci Üzerinde Yumurta Pişirildi!

0
FZ
Yanlış okumadınız! İngiltere'deki bir bilgisayar meraklısı, Athlon mikroişlemcisi üzerinde yumurta pişirip, afiyetle yemiş.

11 dakika boyunca çalışan mikroişlemci, yaydığı termal enerjinin büyük bir kısmını üstündeki plakaya aktarmış ve bu sürecin sonunda kızaran işlemci değil yumurta olmuş.
Kendini Trubador olarak tanıtan enteresan şahsiyet mikroişlemciyi meşgul etmek için hangi programı çalıştırdığını belirtmemiş ;-) (Aklıma MD5 kriptografik hash fonksiyonu ile üretilmiş bir sayının karşılık geldiği karakter dizisini bulmak için kullandığım program geldi, çalıştırdığımda CPU %100 meşgul görünüyordu!)

Bu haber karşısında LeMan'dan Erdener Abi ya Erkut Abi'nin nasıl bir tepki göstereceği merakla bekleniyor.

Görüşler

0
tongucyumruk
Simdi bu adami alin önce dünya mutfaklari üzerine en buyuk seflerden ders verin ve tez hazirlatin sonra bir fransiz restoraninda 2 yil ascilik yaptirin daha sonra mikroislemci mimarileri üzerine 8 yil egitim verip AMD'de bekçi olarak ise sokun - Erkut Abi

Zikkim Ye! - Erdener Abi
0
FZ
Önce yarıldım, sonra da koptum :))))))))))
0
conan
Win 2K`de task barin ustunde sag mousea basilir, Task Manager adli program calistirilir (Dilenirse CTRL+SHIFT+ESC tus kombinasyonu da olur) Cikan pencerede Performance diyalogu secilir, Cikan Task Manager Penceresi (ya da herhangi bir IE penceresi) ust taraftan mouse ile tutularak saga sola yukari asagi bir kac sn sallanir, CPU Usage`da izlenen degerler bir yere not edilir, 11 dakika sonra CPU`da pisen yumurta afiyetle yenir.

Mouse sallama efekti de tavayi sallama efekti ile analoji yapilarak olaya daha bir gercekcilik katilmis olur.

CPU`yu 100% calistirmak icin kriptografiye gerek yok hehehe :)
0
FZ
11 dakka beklemekten sıkılanların imdadına yetişir number-crunching programlar ya da kriptografiyle ilgili programlar.

Bu arada mouse-sallama tava-sallama analojisi ile yardın geçirdin, kopardın, başka diyarlara götürdün :))))))))))))
0
skoylu
burncpu veya cpuburn gibi bir sey vardi,freshmeat'te ararsaniz bulursunuz. Ben CD-Burner ararken hep ayagima dolasiyordu.
Bir kere denemistim, hakikaten, celeron'a bile izgara yaptirabilecek gibi gorunuyordu. Bir deneyin.
0
skoylu
Bakin Intel'den arakladigim ilginc bir CPU isitma formulunu sizlere de anlatayim.

100 kusur dolar verilir, makineye Windows 9X kurulur. Onsart bu. Bir MS-DOS penceresi acilir. edit calistirilir. Defalarca, ara vermeden, Alt, O, Esc tuslarina sirayla basilir. Inteldeki arkadaslarin ilettigi kadariyla, bu dehset sekilde CPU yukunu artiran bir seymis. Ben hic denemedim, onlarin yalancisiyim.
0
anonim
-Erdener Abi güzelim Antlon mikroişlemcişi üzerinde yumurta pişirdim abi.sen de yengeyi al gel bigün,mangal yaparız abi.
-Sen bi dolaş gel
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CD'lere Doping

yalcink01

Yazılabilir DVD formatları ve DVD yazıcılar rekabet için yavaş yavaş CD'lere yaklaşıyor olsalar da CD'ler mevcut popülerliklerini daha uzun süre koruyacak gibi görünüyor. CD'lerin mevcut kapasitelerini artırmada yapılan çalışmalardan bazıları oldukça ilginç sonuçlar doguruyor. Plextor ve Sanyo'nun birbirinden bağımsız yaptığı çalışmalar sonucu iki farklı CD yakma teknolojisi ortaya çıkmış durumda.

En Harbi Kişisel Bilgisayar

parsifal

Bir zamanlar Zihni Sinir vardı. Uçuk uçuk icatlar yapardı.
İşte böyle biri site yaparsa neler olur?
MetkuMods'da arkadaş bilgisayarımda ne gibi değişiklikler yapsamda daha eğlenceli ve verimli bir hale getirsem diye düşünmüş ve uyguladığı fikirleri teker teker şekil ve resimlerle açıklayarak anlatmış.
Matkap, led ve havyayı hazırlayın. Ders başlıyor...

İTÜ Robot Olimpiyatları '08

FZ

İTÜ Robot Olimpiyatları, Kontrol ve Otomasyon Kulübü (OTOKON) tarafından düzenlenen, Türkiye’de özellikle lise ve üniversite düzeyinde robotik eğitiminin önemini ve verimini sorgulayan, dünyada olağanüstü hızda gelişme gösteren robotik alanında Türkiye’nin gücünü artırmayı hedefleyen bir organizasyonlar zinciridir. Bu amaçları doğrultusunda yapısında, tüm Türkiye’den öncelikle lise ve üniversitelerden olmak üzere öğrenci katılımlarına hitap eden yarışmalar, robotik konusunda uluslar arası arenada söz sahibi olan seçkin akademisyenlerin katıldığı seminerler-konferanslar, gerek öğrencilerin gerekse endüstri temsilcilerin çalışmalarının yer aldığı sergiler bulundurmaktadır. Ulusal nitelikte olan İTÜ Robot Olimpiyatları uzun vadede uluslar arası hale gelme amacındadır.

GameBoy ile Web Server?

FZ

Donanım kategorisinde veriyorum ama yazılım mı desem ne desem? Yani şu el kadar oyuncak GameBoy üzerinden çalışan bir web server. Neden, niçin, nasıl? Susuyorum ve derin bir tefekküre dalıyorum ;-)

PING ve ışık hızı

FZ

1983 yılının aralık ayında gözlerini hayata açan meşhur PING programı ile neler yapılmıyor neler!

Kim derdi ki fizik bölümü öğrencileri bilgisayarlarını ve ağ kablolarını ve de ping yazılımını kullanarak ışığın hızını ölçsünler?

Eğer fizikle ya da bilgisayarla veya her ikisi ile ilgili, meraklı bir şahıssanız yapmanız gereken bu makaleyi okuyup hatmettikten sonra kolları sıvamak ve ışığın hızı konusunda bugüne kadar okuduklarınızın doğru olup olmadığını kendi gözlerinizle test etmek! :) (Böyle eğlenceli yazdığıma bakmayın, söz konusu makale ve çalışma ABD'deki pek çok resmi kurumun desteğini almış bir çalışma)