CD'lere Doping

0
yalcink01
Yazılabilir DVD formatları ve DVD yazıcılar rekabet için yavaş yavaş CD'lere yaklaşıyor olsalar da CD'ler mevcut popülerliklerini daha uzun süre koruyacak gibi görünüyor. CD'lerin mevcut kapasitelerini artırmada yapılan çalışmalardan bazıları oldukça ilginç sonuçlar doguruyor. Plextor ve Sanyo'nun birbirinden bağımsız yaptığı çalışmalar sonucu iki farklı CD yakma teknolojisi ortaya çıkmış durumda.
Sanyo'nun HD-Burn adını verdiği teknoloji ile 700MBlik standart boş bir CD'ye 1.4GB veri yazılabiliyor. Tek sorun bu şekilde yazılan bir CDnin sadece bu teknolojiyi destekleyen aygıtlarca okunabilmesi.

Plextor'un GigaRec teknolojisi ise 700MBlik standart CD'ye 1GB veri yazmaya imkan veriyor ve modern CD-ROM larin hemen hemen hepsi ile sorunsuz çalışıyor.

Kaynak:Bilim ve Teknik Haziran 2003 sayısı

Görüşler

0
ebola
ilginc, eskiden Sanyo teknolojiyi gelistirir Plextor pazarlardi. (BurnProof) Demekki aralarindaki ortaklik bozulmus. Plextor uyumlulugu sayesinde olayı goturecektir.
Yeni teknolojiye gecmeyi kabul ettikten sonra insanlar DVDye gecer
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bir araç takip cihazının anatomisi

auselen

Geçtiğimiz günlerden birinde karşılaştığım arvento firmasının araç takip cihazının içini açma şansını yakalayınca - gördüklerimi sizinle paylaşmak istedim.

Robotlar Yarışıyor - Ödül: Bir Milyon Dolar

malkocoglu

İleri Savunma Araştırma Proje Bürosu DARPA, Internet'ten sonra yapay şöförlerde mi sanayiye kazandıracak? Umarız öyle olur. Şu bir gerçek ki, bir yarışma ve hedef kadar mühendisleri motive eden bir şey olamaz. DARPA'nın koyduğu yeni hedef, 300 millik bir arazinin bir robot araç tarafından kendi başına geçmesini öngörüyor.

Linux 2.6, Debian ve nVidia: Güzel Grafikler için Hacking

FZ

Debian GNU/Linux çalıştırıyorsunuz. Güzel bir nVidia grafik kartınız var. 2.6 sürüm numaralı çekirdeğe geçmek istiyorsunuz ama resmi nVidia sürücülerinin 2.6 çekirdeği ile uyumlu olmadığını öğreniyorsunuz. Peki üzülüyor musunuz? Hayır, çünkü biliyorsunuz ki Linux demek çözüm demek! Dünyanın diğer ucunda bir grup ``geek´´ size yardımcı olmak için çalışıyor ve 2.6 çekirdeği ile nasıl pırıl pırıl grafiklere kavuşacağınızı anlatıyor.

31 Aralık 2003 tarihli bu taze makale daima uç noktada yaşamayı seven keskin Debian GNU/Linux kullanıcıları için ;-)

AMD`den geri adım.

conan

AMD 2003'ün ikinci çeyreğinde yaklaşık 2000 çalışanını işten çıkaracağını açıkladı. Bu AMD'nin çalışanlarının %15'i demek oluyor. Açıklamaya göre işten çıkarılanlarla 2003 masraflarında 350 Milyon $ azalma olacakmış. İşten çıkarılanlar arasında şirketin ABD, Avrupa ve Asya çalışanları da bulunuyor. AMD CEO'su Hector Ruiz'e gore "AMD'nin başarısı ancak çok güçlü bir finansal taban oluşturmakla sağlanabilir'miş. 3. Çeyrekte beklenen satışı yapamayan AMD'yi zor günler mi bekliyor acaba :(

Bilgiyasayar Endüstrisinin Şu Anki Kötü Çocuğu Kim?

anonim

Eğer Microsoft veya Apple veya Google diyorsanız yanılıyorsunuz. Kim mi? Devamını okuyun...