CD'lere Doping

0
yalcink01
Yazılabilir DVD formatları ve DVD yazıcılar rekabet için yavaş yavaş CD'lere yaklaşıyor olsalar da CD'ler mevcut popülerliklerini daha uzun süre koruyacak gibi görünüyor. CD'lerin mevcut kapasitelerini artırmada yapılan çalışmalardan bazıları oldukça ilginç sonuçlar doguruyor. Plextor ve Sanyo'nun birbirinden bağımsız yaptığı çalışmalar sonucu iki farklı CD yakma teknolojisi ortaya çıkmış durumda.
Sanyo'nun HD-Burn adını verdiği teknoloji ile 700MBlik standart boş bir CD'ye 1.4GB veri yazılabiliyor. Tek sorun bu şekilde yazılan bir CDnin sadece bu teknolojiyi destekleyen aygıtlarca okunabilmesi.

Plextor'un GigaRec teknolojisi ise 700MBlik standart CD'ye 1GB veri yazmaya imkan veriyor ve modern CD-ROM larin hemen hemen hepsi ile sorunsuz çalışıyor.

Kaynak:Bilim ve Teknik Haziran 2003 sayısı

Görüşler

0
ebola
ilginc, eskiden Sanyo teknolojiyi gelistirir Plextor pazarlardi. (BurnProof) Demekki aralarindaki ortaklik bozulmus. Plextor uyumlulugu sayesinde olayı goturecektir.
Yeni teknolojiye gecmeyi kabul ettikten sonra insanlar DVDye gecer
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gözlükte Monitör

anonim

Mercek ve aynalarını tasarladığım gözlük boyutuna yakın monitorün ilk prototipini bitirdik. Teknik detaylarına ve resimlerine şu sayfadan erişebilirsiniz:

http://students.creol.ucf.edu/ozan/eyeglass.html

Türkiye´nin İlk Bilgisayar Tarihi Sergisi

FZ

Rahmi M. Koç Müzesi'nde Türkiye'nin ilk bilgisayar tarihi sergisi açıldı.

Microsoft Bilgisayar Tarihi Sergisi, Microsoft Türkiye'nin sponsorluğunda Rahmi Koç Müzesi'nde açıldı. Bilgisayar ve yazılımın tarih boyunca gelişiminin anlatıldığı sergi sürekli olarak açık kalacak ve Rahmi Koç Müzesi'nin kapalı olduğu Pazartesi günü hariç haftanın tüm günleri ziyaret edilebilecek.

Optik Kamuflaj

anonim

Benim aklıma gelmişti bu denir ya hani hep. İşte, o projelerden biri...
Sitedede (böyle süper projeler yapıp böyle tasarımla sunmak nedir, ne değildir;bilahere tartışalım) belirtildiği gibi, optik kamuflajın arkasında yatan mantık basit: maskelemek istediğiniz nesnenin arka tarafına düşen görüntüyü üzerine düşürmek.
Fikir olarak bu kadar basit bir şeyi, toeride ve pratikte bu denli başarılı gerçeklemek için nasıl bir çalışma yapmak lazım, gerçekten merak ediyorum. Videoları izlemeden geçmeyin:1[915k], 2[1.26m], 3[1.66m].
Tachi Laboratuarlarının diğer muhteşem projelerine de buradan ulaşabilirsiniz. Özellikle senkronize hareketi ilgilendiren RobotPhone çok başarılı.

Beynin Depolama Kapasitesi Üzerine!

sundance

İlgi ile takip ettiğimiz www.kuro5in.org`da yayınlanan bu makale insan beyninin kapasitesini tartışıyor (tabi geek yöntemiyle ;)

Sıkılganlar için tahmini rakamın 11,621Tb (10^14) olduğunu belirtelim. Enteresan bir okuma...

Devler karşı karşıya: Dual Opteron vs Dual G5

sundance

Bu araştırmada şu anda masaüstündeki yegane 64 bitlik platform olan Opteron ve G5 bilgisayarlar çeşitli testlere tabi tutulmuşlar.

Benchmark testlerinin sentetikliği her zaman tartışılan konu olmakla birlikte hiçbir bilgilendirici yanları olmadığını iddia etmek de yanlış olur diye düşünüyorum.

Test sonuçları ilginç: Dual G5 her konumda Opteron´dan hızlı çıkmış, bir alan hariç : Photoshop 7 :)