NVIDIA Entegre AMD Tesisi Sürüm -2

0
elrond
NVIDIA yeni chipsetini buglarından arındırmış görünüyor. nFORCE-2 seri üretimine başlanmış. Benim nedense Riva128'den beri bu adamlara bir sempatim var. nForce2'yi ne zamandır bekliyordum, en sonunda çıktı! Hardware testi yapanlara referans boardlar dışında markalı boardlar gitmeye başlamış (Asus A7N8X en öne çıkan)
nForce1(?) pek tutulmadı nedense. Ben çıktığı gün aldım, iyikide almışım her şeyinden memnun olduğum ilk mainboardum Asus A7N266-D. Neyse nForce-2'nin temel özellikleri şöyle...
-PC3200/2700/2100/1600 DDR RAM
-SocketA AthlonXP ve Duron desteği.333 Mhz FSB
-AGP8x
-UDMA 33 to 133, Serial ATA. (Asus boardta var nForce-2 de yok) (Bir zamanlar burda çevre birimleri CPU'yu süründürüyor denmişti. Buyrun gelişme size. ATA133 den 10 kat hızlı değil tabiki ama önemli bir adım)
-Chipset Entegre GForce4MX max:64 MB DDRRAM shared
-Chipset Entegre Dolby Digital 5.1 sound. 5.1 Analog çıkış yada SPDIF(nForce1 ile aynı.)
-USB2.0, IEEE1394
-Chipset entegre dual LAN!!
Bu çok enteresan. Board direk router oluyor. 1. hatta DSL' ini diğerine netwokunu bağlıyorsun bitti gitti.
-TwinBank bellek erişimi.
Sadece Intel Server chipsetlerinde mevcut. Bu özellik nForce1'de de vardı. Yanlız DDR RAM lerini 2 slotta kullanmanız gerekir. Yani RAM upgrade'i yapıcam derseniz iki modülde değişecek :-(

Daha beta boardlar ile yapılan testlerde şu an için AMD'de en iyi platform nForce görünüyor. Son sürüm BIOS ve Driver'lar ile fark daha da belirginleşecek diye düşünüyorum. nVidia' nın nede olsa driver konusunda enteresan bir başarısı var. Mesela VIA haftada bir GART, IDE vs. driver'ı çıkarırken nForce1 için sadece 3 sürüm driver çıktı şimdiye kadar. Audio hariç bu driver sürümleri arası görünen pek bir farkta yok açıkcası. Yani hem hızlı hem sağlam olsun diyen, bol parası olanlara şiddetle tavsiye olunur. Ekim sonunda TR'ye gelir diye tahmin ediyorum.

Görüşler

0
conan
nVidia sirketine 3DFX`i satin alip tarihin sayfalarina gomdugunden beri gicigimdir. (Ama ekran kartim geForce4 :P bu nasi giciklik bilmiom) Voodoo rules! Voodoo people magic people!
0
anonim
voodoo banshee vardı bide,
amma ısınırdı çalışırken!

ne günlerdi, o günler! :)
0
anonim
BEN O BANSHEE''Yİ HALA KULLANIYORUM.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Conexant sorunu bitiyor

demonic

Eğer PCI modeminiz Conexant HSF ya da HCF çipsetli bir modemse dertleriniz bitiyor. http://www.linuxant.com kısıtlı sürücülerinin aksine vereceğim adresteki sürücüler modemin tüm hızını kullandırtıyor.

http://aslan.no-ip.com/~iphitus/linux/download.php?list.3 adresinden indireceğiniz sürücüler. Mandrake Users Board'a ve Freenode IRC sunucusunda #musb kanalındaki iphitus'a teşekkürler.

Elektronik kağıt çok yakında marketlerde...

butch

Daha önce renksizi duyurulan, tamamen yansıma mantığıyla çalışan, haliyle arkasında bir ışık kaynağı gerektirmeyen, sadece görüntü oluşturulurken enerji gereksinimi duyan elektronik kağıtların renklilerini Boston´lu E Ink (Elektronik mürekkep) firması bir konferansta tanıttı ve iki yıla kadar bilgisayar marketlerinde elektronik kağıt kullanan dizüstü ve avuçiçi bilgisayarları göreceğimizin müjdesini verdi. Ayrıntılar için http://www.newscientist.com/.

PING ve ışık hızı

FZ

1983 yılının aralık ayında gözlerini hayata açan meşhur PING programı ile neler yapılmıyor neler!

Kim derdi ki fizik bölümü öğrencileri bilgisayarlarını ve ağ kablolarını ve de ping yazılımını kullanarak ışığın hızını ölçsünler?

Eğer fizikle ya da bilgisayarla veya her ikisi ile ilgili, meraklı bir şahıssanız yapmanız gereken bu makaleyi okuyup hatmettikten sonra kolları sıvamak ve ışığın hızı konusunda bugüne kadar okuduklarınızın doğru olup olmadığını kendi gözlerinizle test etmek! :) (Böyle eğlenceli yazdığıma bakmayın, söz konusu makale ve çalışma ABD'deki pek çok resmi kurumun desteğini almış bir çalışma)

Donanımda yeni madde antimon-tellür

Soulblighter

Royal Philips Electronics araştırmacıları, mevcut belleklerin yerine geçebilecek yeni bir maddenin oluşturulduğunu açıkladı. Bu maddenin kullanıldığı teknik sayesinde DRAM ve flaş bellekler tarihe karışacak.

Philips laboratuvarlarında geliştirilen yeni madde antimon ve tellürün (tellurium) bileşiminden oluşuyor. CD’lerdeki düzeneğe benzer bir şekilde çalışan yöntemde, lazer, maddenin üzerinde bir noktaya yönlendiriliyor ve maddenin yüzeyi ışını geri yansıtıyor. Geri yansıma, lazerin değdiği yüzey noktasındaki moleküllerin dağılımına göre farklılık arzediyor. Molekül dağılımındaki farklar, bu yansımada da çeşitlilik yaratıyor. Lazer yansıması daha sonra, dijital dilde sıfır ve bire dönüştürülüyor.

Müslümanlar İçin Kutsal Bilgisayar Yapıldı

FZ

Müslümanlar için kutsal bilgisayar yapıldı. Hayır bu bir asparagas falan değil, Almanya'da yaşayan Mustafa Güner tarafından Segun şirketince çıkarılan KAABA (yani Kâbe) bilgisayarı siyah kasası, üzerindeki kutsal Arapça yazıları ve ilginç tasarımı ile görenlerde karmaşık duygulara yol açıyor.

Tabii bir süre sonra insanın aklına şu sorular geliyor: Kutsal gelenek ile teknolojik tasarımı birleştiren bu bilgisayar hangi işletim sistemini çalıştırmalı? Acaba kritik bir iş ortasında sistem göçerse ne olacak? Peki ya üzerinde kutsal yazılar bulunan bu bilgisayarı 5-6 yıl sonra çöpe atabilecek misiniz?

İlgili kişiler bu bilgisayarın distribütörlüğünü alma hayalleri kuradursun, FZ konu ile ilgili yol açacağı spekülasyonları şimdiden merak ediyor ;-)