NVIDIA Entegre AMD Tesisi Sürüm -2

0
elrond
NVIDIA yeni chipsetini buglarından arındırmış görünüyor. nFORCE-2 seri üretimine başlanmış. Benim nedense Riva128'den beri bu adamlara bir sempatim var. nForce2'yi ne zamandır bekliyordum, en sonunda çıktı! Hardware testi yapanlara referans boardlar dışında markalı boardlar gitmeye başlamış (Asus A7N8X en öne çıkan)
nForce1(?) pek tutulmadı nedense. Ben çıktığı gün aldım, iyikide almışım her şeyinden memnun olduğum ilk mainboardum Asus A7N266-D. Neyse nForce-2'nin temel özellikleri şöyle...
-PC3200/2700/2100/1600 DDR RAM
-SocketA AthlonXP ve Duron desteği.333 Mhz FSB
-AGP8x
-UDMA 33 to 133, Serial ATA. (Asus boardta var nForce-2 de yok) (Bir zamanlar burda çevre birimleri CPU'yu süründürüyor denmişti. Buyrun gelişme size. ATA133 den 10 kat hızlı değil tabiki ama önemli bir adım)
-Chipset Entegre GForce4MX max:64 MB DDRRAM shared
-Chipset Entegre Dolby Digital 5.1 sound. 5.1 Analog çıkış yada SPDIF(nForce1 ile aynı.)
-USB2.0, IEEE1394
-Chipset entegre dual LAN!!
Bu çok enteresan. Board direk router oluyor. 1. hatta DSL' ini diğerine netwokunu bağlıyorsun bitti gitti.
-TwinBank bellek erişimi.
Sadece Intel Server chipsetlerinde mevcut. Bu özellik nForce1'de de vardı. Yanlız DDR RAM lerini 2 slotta kullanmanız gerekir. Yani RAM upgrade'i yapıcam derseniz iki modülde değişecek :-(

Daha beta boardlar ile yapılan testlerde şu an için AMD'de en iyi platform nForce görünüyor. Son sürüm BIOS ve Driver'lar ile fark daha da belirginleşecek diye düşünüyorum. nVidia' nın nede olsa driver konusunda enteresan bir başarısı var. Mesela VIA haftada bir GART, IDE vs. driver'ı çıkarırken nForce1 için sadece 3 sürüm driver çıktı şimdiye kadar. Audio hariç bu driver sürümleri arası görünen pek bir farkta yok açıkcası. Yani hem hızlı hem sağlam olsun diyen, bol parası olanlara şiddetle tavsiye olunur. Ekim sonunda TR'ye gelir diye tahmin ediyorum.

Görüşler

0
conan
nVidia sirketine 3DFX`i satin alip tarihin sayfalarina gomdugunden beri gicigimdir. (Ama ekran kartim geForce4 :P bu nasi giciklik bilmiom) Voodoo rules! Voodoo people magic people!
0
anonim
voodoo banshee vardı bide,
amma ısınırdı çalışırken!

ne günlerdi, o günler! :)
0
anonim
BEN O BANSHEE''Yİ HALA KULLANIYORUM.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Parity Mucidi de Sizlere Ömür...

FZ

Sayısal bilgisayarların geliştirilmesinde büyük katkıları olan Richard Bloch 78 yaşında yakalandiğı kanser hastalığından ötürü öldü.

Dijital Kamera, MP, Objektif

parsifal

Dijital görünteleme zımbırtısı, yazıcı, veya tarayıcı almaya kalktığımızda ilk olmazsa olmazlar arasında MP (megapixel) değeri gelir. Peki bu kadar önemli bir şey mi bu MP? Lens kalitesi, büyüklüğü önemli değil mi? Cep telefonuna kadar giren görünteleme cihazları hergün MP oranları artarak aramıza katılıyor.

AuDSL - Ses kartı üzerinden internet

butch

Evet yanlış okumadınız, AuDSL yani `Audio Digital Subscriber Line´ teknolojisi pahalı yeni nesil leased line modemler yerine piyasada çok ucuza satılan software modemler kullanılarak ses kartı aracılığıyla sisteme bağlanmanızı sağlıyor. İlk denemeler sonucunda bir kaç kilometrelik iki telli bir kabloyla 96 kilobit/saniye hıza ulaşılmış. Ayrıntılar burada.

VIA´nın DRM´li ESP7000 işlemcisi piyasaya sürüldü

murat09

VIA 19 Ağustos günü gömülü sistemler için x86 temelli yeni işlemcisi Eden ESP7000´i duyurdu. 733 Mhz saat hızında çalışan işlemci fansız çalışıyor ve set-top box, satış noktası terminali ve ince istemciler için dizayn edildi. En fazla 6W güç harcayan işlemciye genelde 1W yetiyor.

VIA nın Nenemiah işlemci çekirdeği temel alınarak geliştirilen ESP7000, donanımdan rasgele sayı üreticisi içeriyor. Bu Via PadLock data şifreleme sistemi, içerik için DRM (Digital Rights Management) kullanılarak yazılımlara donanımdan kilit oluşturmak isteyen üreticilerin işine yarıyor.

Çip, 64kb L2 cache bellek içeriyor ve Intel SSE multimedya komut setlerini de bulunduruyor.

Eee, şimdi nasıl bilgisayar satacaksınız ?

sundance

Bilgisayar satışlarında geçen yıldan bu yana %30 oranında düşüşler yaşanmış (güvenilir fakat url olmayan kaynaklara göre :))

Her ne kadar piyasanın doyması ve recession olarak açıklasak da bunu aslında mesele 'bu kadar hıza ihtiyacımız var mı ?' ya takıldı kaldı sanırım. Şu anda en sağlam CPU gücü yiyen işin 3d render ve DivX yapmak olduğunu gözönüne alırsak, $60`lık GeForce2 kartının en son 3dfx oyunları bile kabul edilebilir hızlarda oynatabildiğini düşünürsek 'eee şimdi nasıl bir alicengiz oyunu bulunacak da makina satılacak' diye düşünmeden edemiyorum.