NVIDIA Entegre AMD Tesisi Sürüm -2

0
elrond
NVIDIA yeni chipsetini buglarından arındırmış görünüyor. nFORCE-2 seri üretimine başlanmış. Benim nedense Riva128'den beri bu adamlara bir sempatim var. nForce2'yi ne zamandır bekliyordum, en sonunda çıktı! Hardware testi yapanlara referans boardlar dışında markalı boardlar gitmeye başlamış (Asus A7N8X en öne çıkan)
nForce1(?) pek tutulmadı nedense. Ben çıktığı gün aldım, iyikide almışım her şeyinden memnun olduğum ilk mainboardum Asus A7N266-D. Neyse nForce-2'nin temel özellikleri şöyle...
-PC3200/2700/2100/1600 DDR RAM
-SocketA AthlonXP ve Duron desteği.333 Mhz FSB
-AGP8x
-UDMA 33 to 133, Serial ATA. (Asus boardta var nForce-2 de yok) (Bir zamanlar burda çevre birimleri CPU'yu süründürüyor denmişti. Buyrun gelişme size. ATA133 den 10 kat hızlı değil tabiki ama önemli bir adım)
-Chipset Entegre GForce4MX max:64 MB DDRRAM shared
-Chipset Entegre Dolby Digital 5.1 sound. 5.1 Analog çıkış yada SPDIF(nForce1 ile aynı.)
-USB2.0, IEEE1394
-Chipset entegre dual LAN!!
Bu çok enteresan. Board direk router oluyor. 1. hatta DSL' ini diğerine netwokunu bağlıyorsun bitti gitti.
-TwinBank bellek erişimi.
Sadece Intel Server chipsetlerinde mevcut. Bu özellik nForce1'de de vardı. Yanlız DDR RAM lerini 2 slotta kullanmanız gerekir. Yani RAM upgrade'i yapıcam derseniz iki modülde değişecek :-(

Daha beta boardlar ile yapılan testlerde şu an için AMD'de en iyi platform nForce görünüyor. Son sürüm BIOS ve Driver'lar ile fark daha da belirginleşecek diye düşünüyorum. nVidia' nın nede olsa driver konusunda enteresan bir başarısı var. Mesela VIA haftada bir GART, IDE vs. driver'ı çıkarırken nForce1 için sadece 3 sürüm driver çıktı şimdiye kadar. Audio hariç bu driver sürümleri arası görünen pek bir farkta yok açıkcası. Yani hem hızlı hem sağlam olsun diyen, bol parası olanlara şiddetle tavsiye olunur. Ekim sonunda TR'ye gelir diye tahmin ediyorum.

Görüşler

0
conan
nVidia sirketine 3DFX`i satin alip tarihin sayfalarina gomdugunden beri gicigimdir. (Ama ekran kartim geForce4 :P bu nasi giciklik bilmiom) Voodoo rules! Voodoo people magic people!
0
anonim
voodoo banshee vardı bide,
amma ısınırdı çalışırken!

ne günlerdi, o günler! :)
0
anonim
BEN O BANSHEE''Yİ HALA KULLANIYORUM.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Yakmayan tungsten ampuller

m1a2

Malum olduğu üzere günümüzün en yaygın aydınlatma malzemesidir tungsten ampuller. Teknolojik açıdan Edison`dan bu güne çok fazla değişiklik de geçirmemiştir. Aydınlatma vazifesini görürken bir anda bozulan bir ampulü -bir keresinde benim yaptığım gibi- boş bulunup çıplak elle değiştirmeye kalkışırsanız bu teknolojinin en önemli zaafını da zor yoldan öğrenmiş olursunuz. Tungsten ampullerin verimi berbattır. Elektrik enerjisinin %5`ini ışık olarak verir, kalan %95 ise ısıya -oradan da bir `ah yandım!`a- dönüşür :)

Efsane Nokia 770 için yeni OS 2006 update çıktı!

banger

Nokia'nın internet tableti 770 için yeni update kullanıcılara sunuldu. Önemli değişikler mevcut. Daha fazla bilgi için bu adresi download içinde bu adresi kullanbilirsiniz.

Yeni Teknoloji Yazıcı ile Kartuşlara Son!

sefalet

Yazıcı kartuşlarına, şeritlere veya mürekkebe son. Yeni geliştirilen bir sistem ile artık bu malzemeler tarih olabilir. ZINK adı veirlen bu yeni teknoloji ile, eski tip malzemelerin yerini boyalı kıristaller alıyor.

Türkiye İşlemcisini Tasarlıyor

FZ

Türkiye, son 25 yılda bilişim sektöründeki gelişmeler karşısında genel olarak "tüketici" konumunda kalmıştır. Aslen üniversitelerimiz ve diğer teknik okullarımız, bu süreci gerektiği gibi hem bilimsel hem de sanayi anlamında takip etmiş olmakla birlikte toplum, sadece teknolojiyi kullanan, bunun eğitimini alan ve veren konumda olmuştur. Teknolojik eğitimde, bir nebze olsun daha yaratıcı olabilmek adına ve doğrudan bilgisayar tasarımının kullanıcılar, teknik elemanlar ve mühendisler tarafından daha yakın irdelenmesi amacı ile bu yarışma düzenlemiştir. Türkiye'nin işlemcisini tasarım sürecinde insanların sayısal devrelere, bilgisayar organizasyonu ve mimarisine, işlemcilere daha ilgili olabilmeleri ve daha iyi bir eğitim amaçlanmıştır.

PING ve ışık hızı

FZ

1983 yılının aralık ayında gözlerini hayata açan meşhur PING programı ile neler yapılmıyor neler!

Kim derdi ki fizik bölümü öğrencileri bilgisayarlarını ve ağ kablolarını ve de ping yazılımını kullanarak ışığın hızını ölçsünler?

Eğer fizikle ya da bilgisayarla veya her ikisi ile ilgili, meraklı bir şahıssanız yapmanız gereken bu makaleyi okuyup hatmettikten sonra kolları sıvamak ve ışığın hızı konusunda bugüne kadar okuduklarınızın doğru olup olmadığını kendi gözlerinizle test etmek! :) (Böyle eğlenceli yazdığıma bakmayın, söz konusu makale ve çalışma ABD'deki pek çok resmi kurumun desteğini almış bir çalışma)