NVIDIA Entegre AMD Tesisi Sürüm -2

0
elrond
NVIDIA yeni chipsetini buglarından arındırmış görünüyor. nFORCE-2 seri üretimine başlanmış. Benim nedense Riva128'den beri bu adamlara bir sempatim var. nForce2'yi ne zamandır bekliyordum, en sonunda çıktı! Hardware testi yapanlara referans boardlar dışında markalı boardlar gitmeye başlamış (Asus A7N8X en öne çıkan)
nForce1(?) pek tutulmadı nedense. Ben çıktığı gün aldım, iyikide almışım her şeyinden memnun olduğum ilk mainboardum Asus A7N266-D. Neyse nForce-2'nin temel özellikleri şöyle...
-PC3200/2700/2100/1600 DDR RAM
-SocketA AthlonXP ve Duron desteği.333 Mhz FSB
-AGP8x
-UDMA 33 to 133, Serial ATA. (Asus boardta var nForce-2 de yok) (Bir zamanlar burda çevre birimleri CPU'yu süründürüyor denmişti. Buyrun gelişme size. ATA133 den 10 kat hızlı değil tabiki ama önemli bir adım)
-Chipset Entegre GForce4MX max:64 MB DDRRAM shared
-Chipset Entegre Dolby Digital 5.1 sound. 5.1 Analog çıkış yada SPDIF(nForce1 ile aynı.)
-USB2.0, IEEE1394
-Chipset entegre dual LAN!!
Bu çok enteresan. Board direk router oluyor. 1. hatta DSL' ini diğerine netwokunu bağlıyorsun bitti gitti.
-TwinBank bellek erişimi.
Sadece Intel Server chipsetlerinde mevcut. Bu özellik nForce1'de de vardı. Yanlız DDR RAM lerini 2 slotta kullanmanız gerekir. Yani RAM upgrade'i yapıcam derseniz iki modülde değişecek :-(

Daha beta boardlar ile yapılan testlerde şu an için AMD'de en iyi platform nForce görünüyor. Son sürüm BIOS ve Driver'lar ile fark daha da belirginleşecek diye düşünüyorum. nVidia' nın nede olsa driver konusunda enteresan bir başarısı var. Mesela VIA haftada bir GART, IDE vs. driver'ı çıkarırken nForce1 için sadece 3 sürüm driver çıktı şimdiye kadar. Audio hariç bu driver sürümleri arası görünen pek bir farkta yok açıkcası. Yani hem hızlı hem sağlam olsun diyen, bol parası olanlara şiddetle tavsiye olunur. Ekim sonunda TR'ye gelir diye tahmin ediyorum.

Görüşler

0
conan
nVidia sirketine 3DFX`i satin alip tarihin sayfalarina gomdugunden beri gicigimdir. (Ama ekran kartim geForce4 :P bu nasi giciklik bilmiom) Voodoo rules! Voodoo people magic people!
0
anonim
voodoo banshee vardı bide,
amma ısınırdı çalışırken!

ne günlerdi, o günler! :)
0
anonim
BEN O BANSHEE''Yİ HALA KULLANIYORUM.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hacker: Canı sıkılan bilgisayarcı

sundance

Sanırım 1990-91`de, Commodore Dergisi`nin bize tahsis ettiği Dungeon adını verdiğimiz bir bodrum katında, Melih bana en son yaptığı Commodore 64 hackini gösteriyordu. C-64`ün sadece siyah beyaz olan 320x200`lük ekran modunda, 120x200`lük bir alan içinde 16 renk gösterebilen bir ekran moduydu bu.

O zamandan beri düşünürüm, bir insanı hacker olmaya nasıl başlar...(burada hacker, sıkça kullanıldığının tersine, sistem kıran, cracker anlamında değil, sistemleri kurcalayan, tembellik yapabilmenin yollarını bulabilmek için geceli gündüzlü çalışan bilgisayar hastası anlamında kullanılmaktadır :)

AuDSL - Ses kartı üzerinden internet

butch

Evet yanlış okumadınız, AuDSL yani `Audio Digital Subscriber Line´ teknolojisi pahalı yeni nesil leased line modemler yerine piyasada çok ucuza satılan software modemler kullanılarak ses kartı aracılığıyla sisteme bağlanmanızı sağlıyor. İlk denemeler sonucunda bir kaç kilometrelik iki telli bir kabloyla 96 kilobit/saniye hıza ulaşılmış. Ayrıntılar burada.

Cep Telefonları Aklandı! (şimdilik)

anonim

13 ayrı ülkede, ülke çapında yapılan araştırmalar sonucunda cep telefonlarının 10 yıllık kullanımının beyin kanseri oluşturma riski olmadıgı kanıtlandı: http://www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99994624

Dijital Kamera, MP, Objektif

parsifal

Dijital görünteleme zımbırtısı, yazıcı, veya tarayıcı almaya kalktığımızda ilk olmazsa olmazlar arasında MP (megapixel) değeri gelir. Peki bu kadar önemli bir şey mi bu MP? Lens kalitesi, büyüklüğü önemli değil mi? Cep telefonuna kadar giren görünteleme cihazları hergün MP oranları artarak aramıza katılıyor.

3cm disk´e 1 GB

conan

Philips yeni ürettiği prototip CD`yi piyasaya tanıttı. Özellikle sayısal fotoğraf makinaları, mp3 çalıcıları gibi ufak alanda çok sığa gereksinimi olan aletler için tasarlanmış bu CD 3cm çapında bir yerde 1 GB bilgi depolayabiliyor. Yeni geliştirdikleri daha kısa dalgaboylu mavi lazer teknolojisi ile şu anda kullanılan kırmızı lazerlere göre daha az alanda daha çok bilgi depolama imkanına kavuşan şirketin bir diğer araştırması ise şu anki CD boyutlarına 27 GB depolayabilecek başka bir mavi lazer uygulaması. Şirket bu araştırmada yanlız başına da çalışmıyor. İçinde Hitachi, LG Electronics, Matsushita Electric Industrial, Pioneer, Samsung Electronics, Sharp, Sony ve Thomson Multimedia şirketlerini barındıran "Blu-ray Disc Founders" diye bir konsorsiyumla birlikte bu işe imzayı atmışlardı.