NVIDIA Entegre AMD Tesisi Sürüm -2

0
elrond
NVIDIA yeni chipsetini buglarından arındırmış görünüyor. nFORCE-2 seri üretimine başlanmış. Benim nedense Riva128'den beri bu adamlara bir sempatim var. nForce2'yi ne zamandır bekliyordum, en sonunda çıktı! Hardware testi yapanlara referans boardlar dışında markalı boardlar gitmeye başlamış (Asus A7N8X en öne çıkan)
nForce1(?) pek tutulmadı nedense. Ben çıktığı gün aldım, iyikide almışım her şeyinden memnun olduğum ilk mainboardum Asus A7N266-D. Neyse nForce-2'nin temel özellikleri şöyle...
-PC3200/2700/2100/1600 DDR RAM
-SocketA AthlonXP ve Duron desteği.333 Mhz FSB
-AGP8x
-UDMA 33 to 133, Serial ATA. (Asus boardta var nForce-2 de yok) (Bir zamanlar burda çevre birimleri CPU'yu süründürüyor denmişti. Buyrun gelişme size. ATA133 den 10 kat hızlı değil tabiki ama önemli bir adım)
-Chipset Entegre GForce4MX max:64 MB DDRRAM shared
-Chipset Entegre Dolby Digital 5.1 sound. 5.1 Analog çıkış yada SPDIF(nForce1 ile aynı.)
-USB2.0, IEEE1394
-Chipset entegre dual LAN!!
Bu çok enteresan. Board direk router oluyor. 1. hatta DSL' ini diğerine netwokunu bağlıyorsun bitti gitti.
-TwinBank bellek erişimi.
Sadece Intel Server chipsetlerinde mevcut. Bu özellik nForce1'de de vardı. Yanlız DDR RAM lerini 2 slotta kullanmanız gerekir. Yani RAM upgrade'i yapıcam derseniz iki modülde değişecek :-(

Daha beta boardlar ile yapılan testlerde şu an için AMD'de en iyi platform nForce görünüyor. Son sürüm BIOS ve Driver'lar ile fark daha da belirginleşecek diye düşünüyorum. nVidia' nın nede olsa driver konusunda enteresan bir başarısı var. Mesela VIA haftada bir GART, IDE vs. driver'ı çıkarırken nForce1 için sadece 3 sürüm driver çıktı şimdiye kadar. Audio hariç bu driver sürümleri arası görünen pek bir farkta yok açıkcası. Yani hem hızlı hem sağlam olsun diyen, bol parası olanlara şiddetle tavsiye olunur. Ekim sonunda TR'ye gelir diye tahmin ediyorum.

Görüşler

0
conan
nVidia sirketine 3DFX`i satin alip tarihin sayfalarina gomdugunden beri gicigimdir. (Ama ekran kartim geForce4 :P bu nasi giciklik bilmiom) Voodoo rules! Voodoo people magic people!
0
anonim
voodoo banshee vardı bide,
amma ısınırdı çalışırken!

ne günlerdi, o günler! :)
0
anonim
BEN O BANSHEE''Yİ HALA KULLANIYORUM.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dual 800 MHZ, Power Mac P4 1.7 GHZ´i geçiyor

anonim

Apple'ın yeni Power Mac G4 Dual 800 MHZ'lik makinası New York'da ki Macworld'de yapılan test de, IBM Netvista Alta 1.7 GHZ Pentium 4 makinasından 2 kat daha hızlı çıkıyor. Eh tabi Mac ler hala 64 bit...

detaylı bilgi için...

Müslümanlar İçin Kutsal Bilgisayar Yapıldı

FZ

Müslümanlar için kutsal bilgisayar yapıldı. Hayır bu bir asparagas falan değil, Almanya'da yaşayan Mustafa Güner tarafından Segun şirketince çıkarılan KAABA (yani Kâbe) bilgisayarı siyah kasası, üzerindeki kutsal Arapça yazıları ve ilginç tasarımı ile görenlerde karmaşık duygulara yol açıyor.

Tabii bir süre sonra insanın aklına şu sorular geliyor: Kutsal gelenek ile teknolojik tasarımı birleştiren bu bilgisayar hangi işletim sistemini çalıştırmalı? Acaba kritik bir iş ortasında sistem göçerse ne olacak? Peki ya üzerinde kutsal yazılar bulunan bu bilgisayarı 5-6 yıl sonra çöpe atabilecek misiniz?

İlgili kişiler bu bilgisayarın distribütörlüğünü alma hayalleri kuradursun, FZ konu ile ilgili yol açacağı spekülasyonları şimdiden merak ediyor ;-)

Kandaki Yakıt Hücreleri

vst

Slashdot'ta bildirildiğine göre, bir Japon araştırma grubu, kanda faaliyet gösteren bir yakıt hücresi geliştirmiş. Glikozdan elektronları çekip çıkartan hücrenin faaliyeti sonrasında toksin de açığa çıkmıyor. Belki de birgün insanları seri bağlayarak küçük bir şehrin elektrik gereksinimi karşılayabilir, ya da paralel bağlayarak, dizüstü bilgisayarımızı kesintisiz kullanabiliriz. İstihdamı arttırmak için başka önerisi olan?

Yürüyen CD-RW/DVD-ROM

cazz

21 ekimde Sony'den yeni bir haber gelmiş :
Öyle bir discman düşünün ki 24X CD-R ve 10X CD-RW yazsın, 24X CD-ROM ve 8X DVD-ROM okusun, ve üstelik USB ve memory stick desteği de olsun.
Tabii mp3 CD'leriyle uyumlu olduğunu söylemeye gerek yok...
Ne diyeyim abartılmış biraz diye düşünmemek elde değil..
Sony MPD-AP20U CD-RW/DVD-ROM

Bir araç takip cihazının anatomisi

auselen

Geçtiğimiz günlerden birinde karşılaştığım arvento firmasının araç takip cihazının içini açma şansını yakalayınca - gördüklerimi sizinle paylaşmak istedim.