Conexant sorunu bitiyor

0
demonic
Eğer PCI modeminiz Conexant HSF ya da HCF çipsetli bir modemse dertleriniz bitiyor. http://www.linuxant.com kısıtlı sürücülerinin aksine vereceğim adresteki sürücüler modemin tüm hızını kullandırtıyor.

http://aslan.no-ip.com/~iphitus/linux/download.php?list.3 adresinden indireceğiniz sürücüler. Mandrake Users Board'a ve Freenode IRC sunucusunda #musb kanalındaki iphitus'a teşekkürler.

Görüşler

0
tongucyumruk
Mesajı yanlış mı anlamışım? En iyisi bir tekrar okuyayım. Hmmm.. hmm... En iyisi şu URL'yi bir daha ziyaret edeyim... hmm clicktey clicktey... Bakalım description kısmında ne yazıyor:

"The Connexant Linux HCF modem drivers which are normally charged for."

Yani, normalde linuxant'ten para ödenerek satın alınan HCF modem sürücüsü.

İnsanların kırılmış, korsan yazılımlar kullanması, bunları dağıtması alışık olduğum birşeydi amaaçıkçası FM gibi bir sitede bu gibi birşeyin ne aradığını kavramakta zorlanıyorum.
0
sunset
bunlar korsan falan değil! haberdeki sitede yer alanlar beta versiyonları ve bir zamanlar linuxant'ın sitesinden rahatlıkla indirilebiyorlardı. ücretli olanlar ise full versiyonları. zaten bu betalar da kernel 2.6 ile çalışmıyor.
0
oktay
Yazıyı gönderen arkadaşın kullandığı dilden dolayı sanki bu adamlar sürücüyü kendileri yazmışlar da bedava olmanın yanı sıra Conexant'ın yazdığı sürücülerden de daha iyi performans alınıp hızlı çalışıyormuş gibi anlaşılıyor.

Oysa Conexant'ın bedava verdiği deneme sürücüleri ile bir karşılaştırma var anladığım kadarıyla. Bu deneme sürümlerinde bir hız sınırı vardı hatırladığım kadarıyla. Parayı verip sürücüyü almadan önce acaba sizin makinenizde çalışacak mı diye deneyebilmeniz için tasarlanmıs birşey. Günlük kullanım için değil.

Sitedeki sürücülerin Conexant'ın 5-6 ay önce bedava dağıttığı sürücüler olduğunu belirtmiş bir arkadaş. Bunların lisansı eğer dağıtıma izin veriyorduysa, o zaman korsan diye bir durumdan bahsetmek yanlış olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sihirli Küp İnternet için hazır...

parsifal

Intel işbirliği ile yüksek performanslı, düşük enerji tüketimli, internet aracı piyasaya çıktı. Windows CE veya Linux'u yüklenmiş CerfCube'ün boyutları sadece 7.6 cm x 7.6 cm x 7.6 cm.

Server gereçleri, bilgi toplama aygıtları, tarayıcılar için kusursuz bir çözüm. 32 MB Ram, 16 MB Flash, StrongARM 1110 işlemcili CerfCube'ün satış fiyatı 495$. Wİndows CE kurulumunda Bluetooth, Linux kurulumunda ise Apache web server mevcut.
İnanmazsanız:CerfCube™

Şöyle ortaya birbuçuk karışık Mouse / Klavye

butch

Slashdot a yollanmış ilginç bir klavye/mouse haberi daha emrinizde. Bu kez söz konusu şahış klavyeyi ikiye bölmüş ve sağdaki parçasına mouse özelliğini ekleyivermiş. Patent mevzusunu da ihmal etmemiş. Ne kadar nasıl yaptığını, verimli olduğunu gerek videolarla gerekse şemalarla anlatıyor. Buyrun inceleyin, oldukça eğlenceli...

XGI Tech GNU/Linux'u anlamış donanım geliştirenlerden oldu.

zentoo

Core logic chipset üreticisi SIS in grafik yongası üreten firması XGI Technology bir basın açıklaması ile yeni yongalara ait GNU/Linux sürücülerinin kaynak kodlarını açtığını duyurdu.

Darısı Nvidia, ATI, Matrox ve S3 ün başına.

Bu yeni bir dönemin önünü açabilir. Hadi hayırlısı. :-]

Resimli RAID Tanımı

parsifal

RAID; kimine göre Redundant Array of Inexpensive Disks kimine göre de Redundant Array of Independent Disks. Peki hangi RAID? İhtiyaca göre bunun cevabıda kolayca verilebilir. Ama akılda kalma açısından bu resim gerçekten başarılı.

Nerede O Eski Telefonlar

tongucyumruk

Önce telefonu açıp sonra numarayı çevirdiğimiz günleri hatırlayan var mı? Peki ya telefonların adres defterinin olmadığı, onca numarayı aklımızda tutup kendimiz çevirdiğimiz zamanları? Belki telefon ahizesine yaklaştırıp bir tuşuna basınca çıkarttığı DTMF tonları ile numara çeviren kol saatlerini hatırlayanlar dahi vardır? Peki "numara çevirmek" fiilinin kaynağı olan o eski trrrt, trrrt diye ses çıkaran telefonları hatırlayan, kullanmış olan var mı? Anlaşılan yalnız değilsiniz...