Conexant sorunu bitiyor

0
demonic
Eğer PCI modeminiz Conexant HSF ya da HCF çipsetli bir modemse dertleriniz bitiyor. http://www.linuxant.com kısıtlı sürücülerinin aksine vereceğim adresteki sürücüler modemin tüm hızını kullandırtıyor.

http://aslan.no-ip.com/~iphitus/linux/download.php?list.3 adresinden indireceğiniz sürücüler. Mandrake Users Board'a ve Freenode IRC sunucusunda #musb kanalındaki iphitus'a teşekkürler.

Görüşler

0
tongucyumruk
Mesajı yanlış mı anlamışım? En iyisi bir tekrar okuyayım. Hmmm.. hmm... En iyisi şu URL'yi bir daha ziyaret edeyim... hmm clicktey clicktey... Bakalım description kısmında ne yazıyor:

"The Connexant Linux HCF modem drivers which are normally charged for."

Yani, normalde linuxant'ten para ödenerek satın alınan HCF modem sürücüsü.

İnsanların kırılmış, korsan yazılımlar kullanması, bunları dağıtması alışık olduğum birşeydi amaaçıkçası FM gibi bir sitede bu gibi birşeyin ne aradığını kavramakta zorlanıyorum.
0
sunset
bunlar korsan falan değil! haberdeki sitede yer alanlar beta versiyonları ve bir zamanlar linuxant'ın sitesinden rahatlıkla indirilebiyorlardı. ücretli olanlar ise full versiyonları. zaten bu betalar da kernel 2.6 ile çalışmıyor.
0
oktay
Yazıyı gönderen arkadaşın kullandığı dilden dolayı sanki bu adamlar sürücüyü kendileri yazmışlar da bedava olmanın yanı sıra Conexant'ın yazdığı sürücülerden de daha iyi performans alınıp hızlı çalışıyormuş gibi anlaşılıyor.

Oysa Conexant'ın bedava verdiği deneme sürücüleri ile bir karşılaştırma var anladığım kadarıyla. Bu deneme sürümlerinde bir hız sınırı vardı hatırladığım kadarıyla. Parayı verip sürücüyü almadan önce acaba sizin makinenizde çalışacak mı diye deneyebilmeniz için tasarlanmıs birşey. Günlük kullanım için değil.

Sitedeki sürücülerin Conexant'ın 5-6 ay önce bedava dağıttığı sürücüler olduğunu belirtmiş bir arkadaş. Bunların lisansı eğer dağıtıma izin veriyorduysa, o zaman korsan diye bir durumdan bahsetmek yanlış olur.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

TCP/IP destekleyen Lego!

FZ

Efsanevi Lego'nun efsanevi robotu Lego Mindstorms ile bir ilke daha imza atıldı ve söz konusu sistemin TCP/IP destekleyen bir versiyonu gerçekleştirildi.

Gayet minik bir TCP/IP stack uygulaması olan "uIP TCP/IP stack" sistemini Lego Mindstorms bilgisayarına entegre eden Olaf Christ'in anlattıklarına bakılacak olursa şu anda ancak sisteme ping çekebiliyoruz ancak Olaf, en kısa sürede basit bir web sunucuyu Lego Mindstorms bilgisayarı üzerinde çalıştırabileceğini iddia ediyor.

Yükte Hafif, Depolamada Büyük

parsifal

Sabit disk kapasitelerinin başını alıp gittiği bugünlerde 2.5''lik sabit disklerde büyüklerini aratmayacak boyutlara gelmeye başladı. İlk ürün Western Digital'den harici 320 GB SATA. Ürün WDC'nin Passport ailesinde de yerini aldı.

Diğer ürün ise Hitachi Travelstar. Ürünler Şubat ayında piyasaya çıkacak. Bu modellerde ise 400 ve 500 GB kapasiteli ürünler var.

XGI Tech GNU/Linux'u anlamış donanım geliştirenlerden oldu.

zentoo

Core logic chipset üreticisi SIS in grafik yongası üreten firması XGI Technology bir basın açıklaması ile yeni yongalara ait GNU/Linux sürücülerinin kaynak kodlarını açtığını duyurdu.

Darısı Nvidia, ATI, Matrox ve S3 ün başına.

Bu yeni bir dönemin önünü açabilir. Hadi hayırlısı. :-]

Hacker: Canı sıkılan bilgisayarcı

sundance

Sanırım 1990-91`de, Commodore Dergisi`nin bize tahsis ettiği Dungeon adını verdiğimiz bir bodrum katında, Melih bana en son yaptığı Commodore 64 hackini gösteriyordu. C-64`ün sadece siyah beyaz olan 320x200`lük ekran modunda, 120x200`lük bir alan içinde 16 renk gösterebilen bir ekran moduydu bu.

O zamandan beri düşünürüm, bir insanı hacker olmaya nasıl başlar...(burada hacker, sıkça kullanıldığının tersine, sistem kıran, cracker anlamında değil, sistemleri kurcalayan, tembellik yapabilmenin yollarını bulabilmek için geceli gündüzlü çalışan bilgisayar hastası anlamında kullanılmaktadır :)

Gözlükte Monitör

anonim

Mercek ve aynalarını tasarladığım gözlük boyutuna yakın monitorün ilk prototipini bitirdik. Teknik detaylarına ve resimlerine şu sayfadan erişebilirsiniz:

http://students.creol.ucf.edu/ozan/eyeglass.html