Internet´in En Kara Günü!

0
sundance
6 Temmuz 2003 muhtemelen Internet'in en kara günlerinden biri olarak tarihe geçecek! Zira bugün, www.defacers-challenge.com, dünya çapında sistem kırıcıları 6,000'e yakın siteyi en kısa sürede kırmaya davet etti.

Eğer medya her zamanki gibi bu habere atlamasaydı, sonuç bu kadar feci olmayabilirdi. Bir delinin kuyuya attığı taş pekala da orada kalabilirdi.

Yarışmayı boykot edip, hakem site zone-h.org'a saldıranlar mı dersiniz, yoksa ünlü olma adına kırdıkları sitelerden haber veren yarışmacılar mı (ikisi de zone-h'a denial-of-service yapmış tamamen zıt sebeplerle :)) Kırılan sitlerin listesi haberde, özellikle Sapık Ferit tarafından re-hack edilmiş pcoyun.net'e dikkat :)))

Görüşler

0
MultiServis
Merhaba;
Kusara bakmayın hep merak ediyorum bu siteler nasıl kırılıyor?
Denildiği gibi her hacker ın kendine has yöntemleri mi var yoksa belli başlı programlar mı kullanılıyor?
Şimdiden değerli fikirlerini benimle paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
0
conan
Onu bunu bilmem ama, network sensorlerimiz saatte 1000+ IIS attacklari kaydetti pazar gunu :)
0
tongucyumruk
Görebildiğim kadarıyla tek kırılan .gov'da ülkemizden http://www.ttnevsehir.telekom.gov.tr/default.htm
0
anonim
elbette sistem guvenligi isletim sisteminden once basindaki admin'e baglidir ama listede bayagi bir linux da var (bunu bir linux kullanicisi olarak uzulerek gordum). m$ bunu reklam yapmasa bare ;)
(http://membres.lycos.fr/lokurista/results.txt)
0
St
Linux makinelere saldirilmasinin nedeni kIrIlan (Dikkatinizi cekiyorum, yukardaki bazi arkada$larin dedigi gibi hacklenen degil, kirilan (ustadlarin deyimiyle cracklenen) :) windoz~1 sistemler icin 1, Unix, GNU/Linux sistemlere iki puan verilmesi yuzunden ;) Anlayacagin Micros~1 reklam yapmaya kalkarsa bunu ba$ina geleceklerin farkindadir.

Hack nedir, crack nedir ogrenmek isteyen arkada$lara da FM'in degerli uyeleri Challenger ve yalcink01 'nin Turkce'mize kazandirdigi ustad Eric Steven Raymond'in "How to become a hacker?" / "Nasil hacker olunur?" yazisini oneriyorum, ozellikle SSS (Sikca Sorular Sorular) kismi bayagi yardimci olacaktir eminim ;)
Adres: http://bilmuh.ege.edu.tr/~senturky/hacker_nasil.html
Te$ekkurler, iyi cali$malar...
0
robertosmix
Internet'in en kara günlerinden birisi olduğunu zannetmiyorum. 6000 adet açık sahibi sunucu o kadar da fazla bir sayı değil. Ayrıca bunlar hedeflenip de kırılan sitelerde değiller. Rastgele sitelerdir kırılanlar. Belirli bir açığa sahip, belirli bir ip aralığındaki bilgisayarları arayan bir script ile sizde birçok bilgisayarı ele geçirebilirsiniz. Bunu bir kırma turnuvası değilde bir amatör turnuva olarak görüyorum. Kırma turnuvası daha çok açığı olmayan sistemleri kırabilme yeteneğini ölçme ile alakalıdır. Örneğin pitbull adındaki bir sistem için düzenlenmişti geçmişte. Hedef bilgisayar belirli, bilinen bir açığı yok ve amaç, sistemi kırmak. Ancak böylelikle başarılı bir güvenlik çalışması elde edilebilinir zaten. Örneğin www.microsoft.com ve www.yahoo.com sunucuları kırılabilse, esas feci durum o zaman ortaya çıkar. Sonucu feci olarak görmektense öğretici olarak görmek daha faydalı.
0
sundance
1) Bu benim lafım değil, alıntı yapılan haberden bir laf, ama ben de onlarla paralel düşünüyorum
2) Evet Internet´in en kadar günlerinden biri olabilir, zira yukarda Conan´ın da belirttiği gibi saatte 1000 script atak ile karşı karşıya kalan serverlar sözkonusu, bu bile DOS sebebi olabilir. Dahası bunun yarattığı ek trafik, ortalığı karıştırması (ve belki de bu perde üzerinden birilerinin adamakıllı bazı siteleri kırması) vs. vs.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bellua Cyber Security Asya 2005 Belgeleri

anonim

21-24 Mart tarihleri arasında Endonezya'da yapılan "Bellua Cyber Security Asya 2005" konferansına ait sunum ve bildirilere buradan erişilebilir. Çok çeşitli bir yelpezade yer alan sunumlar güvenliğe ilgi duyan herkese hitap ediyor.

Bilişim Guvenliği Günleri İstanbul 2010

anonim

Tarih: 2 Haziran Çarşamba
Yer: Grand Cevahir Oteli

Katılım için web sayfasından kayıt gerekiyor.

www.bilisimguvenligigunleri.com

DHKP-C sitesi hack`lendi

anonim

Amerika'da 11 Eylül'de yapılan terörist saldırıların ardından ismi ABD resmi makamları tarafından PKK ile birlikte 'terör örgütü' listesine dahil edilen yasadışı Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi`nin (DHKP-C) başı Türkiye'de bilgisayar korsanları (hacker) ile dertte.

Bir grup hacker, yasadışı sol örgüt DHKP-C'nin resmi web sitesi www.kurtulus.com'un sayfalarına müdahale etti. Kendilerine @Team diyen grup sayfayı hack ettikten sonra girişe, 'Amerikada yaşanan vahşeti protesto ediyoruz' yazısını yerleştirdi. Sayfada ayrıca, 'Terörizme son' yazısı dikkat çekti.

Bu arada aynı terörist grubun www.dhkpc.com adresindeki sayfalarıda bir süre önce başka bir hacker grubu tarafından ele geçirilmişti. Kendilerine Digital Angels Team (Dijital Melekler Takımı) adını veren grup sayfanın ortasına kendilerine ait bir logoyu yerleştirdikten sonra yine gruplarına ait sayfa içinde link vermişlerdi.

Internet`i dinleyenlere bombardıman girişimi

conan

LoveBug virusunun bir degişkeni olan ve Sophos tarafından VBS/LoveLet-CL olarak adlandırılan yeni virus NSA'in dünya iletişimini dinleme projesini aşırı yüklemek amacıyla yazılmışa benziyor! Email yoluyla kendini kopyalayan virüs kendini kopyalarken icinde "NSA national security agency code PGP GPG satellite cia yemen toxin botulinum mi5 mi6 mit kgb .mil mil base64 us defence intelligence agency admiral diplomat alert! BATF" gibi anahtar kelimeler taşıyor. Amaç iletişimi dinleyen Echelon'u aşırı yüklemek. Gerçi projenin asıl çalisma prensibi anahtar kelime yakalamak degil. Pattern yakalamak uzerine kurulu bir sistemi bu sekilde flood etmek bana yararsızmış gibi gözüküyor.

Güvenlik Semineri ve Capture The Flag Yarışması

sundance

3-4 Mart günlerinde Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek Free Days kapsamında, Fazlamesai üyelerinden Emre Sağlam, Kıvılcım Hindistan ve EnderUnix'den Huzeyfe Önal'ın katılacağı bir seminer ve ardından da iki ayrı güne yayılmış güvenlik workshopları düzenlenecek.

Bunlara ek olarak da etkinlik süresince ödüllü bir "Capture The Flag" yarışmamız olacak. Web zayıflıkları, GNU/Linux işletim sistemi ve wireless konularındaki zayıflıkları olan sistemimize bakalım kim en kısa sürede ulaşacak.