Internet´in En Kara Günü!

0
sundance
6 Temmuz 2003 muhtemelen Internet'in en kara günlerinden biri olarak tarihe geçecek! Zira bugün, www.defacers-challenge.com, dünya çapında sistem kırıcıları 6,000'e yakın siteyi en kısa sürede kırmaya davet etti.

Eğer medya her zamanki gibi bu habere atlamasaydı, sonuç bu kadar feci olmayabilirdi. Bir delinin kuyuya attığı taş pekala da orada kalabilirdi.

Yarışmayı boykot edip, hakem site zone-h.org'a saldıranlar mı dersiniz, yoksa ünlü olma adına kırdıkları sitelerden haber veren yarışmacılar mı (ikisi de zone-h'a denial-of-service yapmış tamamen zıt sebeplerle :)) Kırılan sitlerin listesi haberde, özellikle Sapık Ferit tarafından re-hack edilmiş pcoyun.net'e dikkat :)))

Görüşler

0
MultiServis
Merhaba;
Kusara bakmayın hep merak ediyorum bu siteler nasıl kırılıyor?
Denildiği gibi her hacker ın kendine has yöntemleri mi var yoksa belli başlı programlar mı kullanılıyor?
Şimdiden değerli fikirlerini benimle paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
0
conan
Onu bunu bilmem ama, network sensorlerimiz saatte 1000+ IIS attacklari kaydetti pazar gunu :)
0
tongucyumruk
Görebildiğim kadarıyla tek kırılan .gov'da ülkemizden http://www.ttnevsehir.telekom.gov.tr/default.htm
0
anonim
elbette sistem guvenligi isletim sisteminden once basindaki admin'e baglidir ama listede bayagi bir linux da var (bunu bir linux kullanicisi olarak uzulerek gordum). m$ bunu reklam yapmasa bare ;)
(http://membres.lycos.fr/lokurista/results.txt)
0
St
Linux makinelere saldirilmasinin nedeni kIrIlan (Dikkatinizi cekiyorum, yukardaki bazi arkada$larin dedigi gibi hacklenen degil, kirilan (ustadlarin deyimiyle cracklenen) :) windoz~1 sistemler icin 1, Unix, GNU/Linux sistemlere iki puan verilmesi yuzunden ;) Anlayacagin Micros~1 reklam yapmaya kalkarsa bunu ba$ina geleceklerin farkindadir.

Hack nedir, crack nedir ogrenmek isteyen arkada$lara da FM'in degerli uyeleri Challenger ve yalcink01 'nin Turkce'mize kazandirdigi ustad Eric Steven Raymond'in "How to become a hacker?" / "Nasil hacker olunur?" yazisini oneriyorum, ozellikle SSS (Sikca Sorular Sorular) kismi bayagi yardimci olacaktir eminim ;)
Adres: http://bilmuh.ege.edu.tr/~senturky/hacker_nasil.html
Te$ekkurler, iyi cali$malar...
0
robertosmix
Internet'in en kara günlerinden birisi olduğunu zannetmiyorum. 6000 adet açık sahibi sunucu o kadar da fazla bir sayı değil. Ayrıca bunlar hedeflenip de kırılan sitelerde değiller. Rastgele sitelerdir kırılanlar. Belirli bir açığa sahip, belirli bir ip aralığındaki bilgisayarları arayan bir script ile sizde birçok bilgisayarı ele geçirebilirsiniz. Bunu bir kırma turnuvası değilde bir amatör turnuva olarak görüyorum. Kırma turnuvası daha çok açığı olmayan sistemleri kırabilme yeteneğini ölçme ile alakalıdır. Örneğin pitbull adındaki bir sistem için düzenlenmişti geçmişte. Hedef bilgisayar belirli, bilinen bir açığı yok ve amaç, sistemi kırmak. Ancak böylelikle başarılı bir güvenlik çalışması elde edilebilinir zaten. Örneğin www.microsoft.com ve www.yahoo.com sunucuları kırılabilse, esas feci durum o zaman ortaya çıkar. Sonucu feci olarak görmektense öğretici olarak görmek daha faydalı.
0
sundance
1) Bu benim lafım değil, alıntı yapılan haberden bir laf, ama ben de onlarla paralel düşünüyorum
2) Evet Internet´in en kadar günlerinden biri olabilir, zira yukarda Conan´ın da belirttiği gibi saatte 1000 script atak ile karşı karşıya kalan serverlar sözkonusu, bu bile DOS sebebi olabilir. Dahası bunun yarattığı ek trafik, ortalığı karıştırması (ve belki de bu perde üzerinden birilerinin adamakıllı bazı siteleri kırması) vs. vs.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Distributed Denial of Service´a (dDoS) karşı nasıl bakakalınır?

conan

Steve Gibson, Gibson Araştırma merkezinin güvenlikten sorumlu elemanı(Soyadından çıkardığım kadarıyla da kurucusu olabilir), sayfasında 4 Mayıs 2001 günü grc.com sitelerine yaşadıkları dDoS saldırısını en ince ayrıntılarına kadar anlatmış. Bir sistem yöneticisi ve saldırıyı an an yaşayan `güvenlik görevlisi`nin bakış açısından saldırıyı bu linkten okuyabilirsiniz. Bence alınacak ilginç dersler var. Aynı yazıyı pdf formatında da indirebilirsiniz.

Ayrıca Steve'in hackerlara karşı yazdığı açık mektubu da okumanızı tavsiye ederim :)

Devletimiz Internet de ne kadar Korunuyor?

anonim

Silahlarımız var uçaklarımız, gemilerimiz, evet savaşa hazırız, ama o ne; biri geldi tüm telekomünikasyon sistemimizi down etti, bunu 1 kisi yaptı ve gitti ,daha sonra düşman geldi ve gümm gümm işimiz bitti. Evet artık elektronik ve ekonomik savaş önemli. Ülkemizin güvenliği askeri açıdan mükemmel ama Internet açısından nasılız acaba ?

Örnek mi istersiniz ? Devlet Malzeme Ofisi'nin sayfası hack ediliyor , hem de elektronik ticaret kısmı, hem de 1 gunde 2 kez :) ayda kaç kez bilinmiyor. Hacker uyarıyor `burda bug var düzeltin şunu` diyor, ama düzeltmiyorlar, dahası düzeltemiyorlar, ve bunu yapan da DMO değil, o siteyi yapan, asıl bu işi alan bir danışman firma. Üzüldüm açıkcası hem de çok...

Açık Sistemler ve Güvenlik - 2

FZ

"Güvenlik de tıpkı doğruluk gibi bir sisteme sonradan eklenebilecek bir özellik değildir." Andrew S. Tanenbaum

Öncelikle bu yazıya başlayıp da 1. bölümü okumamış olanlara durmalarını ve hemen dönüp http://fazlamesai.net/makale.php3?sid=1107 adresindeki 1. bölümü okumalarını tavsiye ediyorum. Oradaki uygulamaları, bilgileri pratik olarak sindirdikten sonra buradan devam edebilirler.

ShmooCon'06 Hacker toplantısı sona erdi!

sundance

13-15 Ocak arası Washington DC'de düzenlenen hacker toplantısı ShmooCon oldukça hareketli geçmiş. Insecure.org'dan meşhur Fyodor'un Nmap'le Playboy.com'da pr0n aradığı sunumdan SimpleNomad'ın Windows yüklü makinalara wireless üzerinden erişilmesini sağlayan hack'ine kadar oldukça ilginç toplantılara sahne olmuş. Cisco VPN Conc.'larla ilgili bir sıfır gün açığının bile yayınlandığı etkinliği izleyip haberdar eden Emre Sağlam (a.k.a. Conan)'a teşekkürler.

Kötü adamlar ve arka kapılar

sundance

Uzun bir süreden beri (Truvalılardan bu yana ;) hileli oyuncaklar hep güncelliğini korumuşlardır. Truva şehrinin düşmesinden, James Bond numaraları ile çeşitli sırları ele geçiren casuslara kadar tarih boyunca, asıl amacını gizleyen aletler hep büyük avantaj olmuştur.

Son yirmi yılda ise, bilgisayarın ve ağların yaygınlaşması ile, bu eski hileli savaş araçlarının yerini sistemdeki zayıflıklar, belli bir işi görüyormuş gibi davranan ama arka planda başka numaralar çeviren programlar almıştır. Tacettin Karadeniz arkadaşımız da, sözkonusu zayıflıkları sağlayan Arkakapıları [Backdoor] anlatan enfes bir makale yazmış, ilgi ile okuyoruz.