Internet´in En Kara Günü!

0
sundance
6 Temmuz 2003 muhtemelen Internet'in en kara günlerinden biri olarak tarihe geçecek! Zira bugün, www.defacers-challenge.com, dünya çapında sistem kırıcıları 6,000'e yakın siteyi en kısa sürede kırmaya davet etti.

Eğer medya her zamanki gibi bu habere atlamasaydı, sonuç bu kadar feci olmayabilirdi. Bir delinin kuyuya attığı taş pekala da orada kalabilirdi.

Yarışmayı boykot edip, hakem site zone-h.org'a saldıranlar mı dersiniz, yoksa ünlü olma adına kırdıkları sitelerden haber veren yarışmacılar mı (ikisi de zone-h'a denial-of-service yapmış tamamen zıt sebeplerle :)) Kırılan sitlerin listesi haberde, özellikle Sapık Ferit tarafından re-hack edilmiş pcoyun.net'e dikkat :)))

Görüşler

0
MultiServis
Merhaba;
Kusara bakmayın hep merak ediyorum bu siteler nasıl kırılıyor?
Denildiği gibi her hacker ın kendine has yöntemleri mi var yoksa belli başlı programlar mı kullanılıyor?
Şimdiden değerli fikirlerini benimle paylaşan arkadaşlara teşekkür ederim.
0
conan
Onu bunu bilmem ama, network sensorlerimiz saatte 1000+ IIS attacklari kaydetti pazar gunu :)
0
tongucyumruk
Görebildiğim kadarıyla tek kırılan .gov'da ülkemizden http://www.ttnevsehir.telekom.gov.tr/default.htm
0
anonim
elbette sistem guvenligi isletim sisteminden once basindaki admin'e baglidir ama listede bayagi bir linux da var (bunu bir linux kullanicisi olarak uzulerek gordum). m$ bunu reklam yapmasa bare ;)
(http://membres.lycos.fr/lokurista/results.txt)
0
St
Linux makinelere saldirilmasinin nedeni kIrIlan (Dikkatinizi cekiyorum, yukardaki bazi arkada$larin dedigi gibi hacklenen degil, kirilan (ustadlarin deyimiyle cracklenen) :) windoz~1 sistemler icin 1, Unix, GNU/Linux sistemlere iki puan verilmesi yuzunden ;) Anlayacagin Micros~1 reklam yapmaya kalkarsa bunu ba$ina geleceklerin farkindadir.

Hack nedir, crack nedir ogrenmek isteyen arkada$lara da FM'in degerli uyeleri Challenger ve yalcink01 'nin Turkce'mize kazandirdigi ustad Eric Steven Raymond'in "How to become a hacker?" / "Nasil hacker olunur?" yazisini oneriyorum, ozellikle SSS (Sikca Sorular Sorular) kismi bayagi yardimci olacaktir eminim ;)
Adres: http://bilmuh.ege.edu.tr/~senturky/hacker_nasil.html
Te$ekkurler, iyi cali$malar...
0
robertosmix
Internet'in en kara günlerinden birisi olduğunu zannetmiyorum. 6000 adet açık sahibi sunucu o kadar da fazla bir sayı değil. Ayrıca bunlar hedeflenip de kırılan sitelerde değiller. Rastgele sitelerdir kırılanlar. Belirli bir açığa sahip, belirli bir ip aralığındaki bilgisayarları arayan bir script ile sizde birçok bilgisayarı ele geçirebilirsiniz. Bunu bir kırma turnuvası değilde bir amatör turnuva olarak görüyorum. Kırma turnuvası daha çok açığı olmayan sistemleri kırabilme yeteneğini ölçme ile alakalıdır. Örneğin pitbull adındaki bir sistem için düzenlenmişti geçmişte. Hedef bilgisayar belirli, bilinen bir açığı yok ve amaç, sistemi kırmak. Ancak böylelikle başarılı bir güvenlik çalışması elde edilebilinir zaten. Örneğin www.microsoft.com ve www.yahoo.com sunucuları kırılabilse, esas feci durum o zaman ortaya çıkar. Sonucu feci olarak görmektense öğretici olarak görmek daha faydalı.
0
sundance
1) Bu benim lafım değil, alıntı yapılan haberden bir laf, ama ben de onlarla paralel düşünüyorum
2) Evet Internet´in en kadar günlerinden biri olabilir, zira yukarda Conan´ın da belirttiği gibi saatte 1000 script atak ile karşı karşıya kalan serverlar sözkonusu, bu bile DOS sebebi olabilir. Dahası bunun yarattığı ek trafik, ortalığı karıştırması (ve belki de bu perde üzerinden birilerinin adamakıllı bazı siteleri kırması) vs. vs.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Kaliforniya Universitesi (Santa Barbara) Yurtlarında Win2000 Yasağı

cayfer

Bir SlashDot haberine göre Santa Barbara'daki Kaliforniya Üniversitesi yurtlarında öğrencilerin Win2000 kullanmalarına artık izin verilmiyormuş. Haberin kaynağı olan UCSB Yurt Ağları yönetiminin yazısını burada bulabilirsiniz. Özet olarak Win2000 hataları yüzünden kampus ağının altüst olmasına daha fazla tahammül edemediklerini anlatan ve öğrencilerin XP Home'a geçmelerini isteyen bir yazı. Hatta bu geçiş için yardıma gereksinim duyanlara destek bile oluyorlar. Başlarının Win2000 ile ne denli dertte olduğunu gösteriyor bu kararları.

Network Penetrasyon Testleri Eğitimi / 17-18 Nisan

butch

Bu eğitim güvenlik dünyasında ismi duyulmuş çeşitli açık kaynak kodlu yazılımların en etkin şekilde kullanılarak efektif güvenlik testlerinin yapılabilmesini amaçlamaktadır. Eğitimde kullanılan araçların isimleri çok bilinmesine rağmen detay özellikleri ve etkin kullanımı genelde bilinmemektedir.

Eğitim sonrası katılımcılar herbiri kendi alanında en iyisi sayılabilecek bu araçları tüm detayları ile birlikte nerede nasıl kullanılacağını öğrenmiş olacaktır.

Diğer detaylar ve eğitim içeriğine bu adresten ulaşabilirsiniz.

CanSecWest: Bilgi eksikliği mi yoksa kaya gibi bir işletim sistemi mi?

darkhunter

CanSecWest tarafından, geçtiğimiz günlerde Kanada'da düzenlenen pwn2own adlı yarışmanın sonucu, ilginç bir tartışmayı da beraberinde getirdi.

Windows Vista SP1, Mac OS X 10.5.2 ve Ubuntu 7.10 yüklü bilgisayarların, bilişim güvenliği alanında deneyimli katılımıcıların becerileriyle ele geçirilmesinin amaçlandığı yarışmada, sizce hangi işletim sistemi düşürülemedi?

BugTraq Tarayıcı Testi

Soulblighter

SecurityFocus sitesinde Michal Zalewski tarafından gerçekleştirilmiş bir tarayıcı testi var. Ben de bu testin çevirisini (özetle) burada sunuyor ve yorumlarınızı merakla bekliyorum :)

Çok kullanılan web tarayıcılarının potansiyel saldırılara ve DoS ataklarına ne kadar dayanabildiklerini ölçmek istedim. Bu amaçla kullanışlı bir araç hazırladım.

O gün geldi mi ?

sundance

Bruce Schneier'ın Weblog'unda yayınlanan bir bloga göre Lexus marka arabaların bazı modelleri, sahip oldukları gprs telefonlar sayesinde bilgisayar virüsü kapabiliyorlar, dahası sistemleri bu yüzden devre dışı kalabiliyor.

Acaba "O" gün yaklaştı mı ?