Google basın günü haberleri

0
larweda
Bugün Google Press Day adında bir basın toplantıları zinciri düzenledi. Webcast'i ve programı burada, (şu an hala devam ediyor). İzleyen bir arkadaşın yorumları ve özetleri de burada.

Benim özetlemek istediğim, bugün yapılan 4 yeni duyuru var:
  • Google Trends: Google, nelerin ne kadar arandığını ve bunun tarihsel görünümünü sunuyor. Özellikle Adwords kullanıcıları için faydalı olacak bi çalışma aslında.(Site daha aktif değil)
  • Google Desktop'un 4ncü jenerasyonu: Özellikle gadgets adı verilen ufak tedek ıvır zıvır desteği var, bir de daha sıkı bir google entegrasyonu; mesela personalized homepage kutuları gadget olarak masaüstüne eklenebiliyor ya da Orkut'taki arkadaşların doğumgünleri masaüstünden görülebiliyor, bir google video player masaüstüne eklenebiliyor ya da google calendar'ınız masaüstünüzde yer bulabiliyor.
  • Google Coop: Google'ın Opentable gibi firmalarla birlikte çalışmasına olanak sağlayan bir program, bir süredir sözü edilen google health de bu programın bir parçası olarak görünüyor. Bu site de henüz aktif değil, açılınca daha fazla bilgi alabileceğiz.
  • Google Notebook: Benim en çok ilgimi çeken bu oldu. Önümüzdeki hafta Google Labs'ten mezun olup beta statüsüne çıkacağı belirtilen servis, browser'ın köşesinde duracak bu küçücük not sayfası, arama yaptıktan sonra gittiğiniz sitelerde bulduğunuz ve not etmek istediğiniz bilgileri not alabileceğiniz, üstelik sayfadan sayfaya atlarken de sürekli aynı köşede duran bir not defteri olacak. Notlar Gmail'de saklanırsa, ve search history ile de entegre olursa da hiç şaşırmam :)

Görüşler

0
cbc
şöyle bir adreste servisi deneyebilirsiniz. google,moogle
0
error
google notebook 'u merak ettim, ama labs'da bulamiyorum? kaldirildi mi?
0
tekrei
http://www.google.com/notebook adresinde Notebook'a erişebilirsin. http://www.google.com/trends adresinde de Trends hizmetine.
0
husgom
google notebooku beklemek yerine windows'da maxthon isimli browserın "Simple Collector" özelliğini kullanabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Image Labeler

faraklit

Google resimlere etiket (label) atamayı zevkli bir oyunla internet kullanıcılarının üstüne yıkıyor. 90 sn içinde gördüğünüz resime karşınızdaki eşinizle beraber etiket veriyorsunuz, aynı etiketi verince de puan kazanıyorsunuz: http://images.google.com/imagelabeler/

Google Urchin

cbc

Google bünyesindeki Urchin ağacı sonunda meyvesini verdi. Google Analytics adındaki bu Google servisi temelde bir ziyaretçi sayacı. Google'ın dünyayı ele geçirmesine yardımcı olacak bu araç web sitenizin nereleri daha çok ziyaret ediliyor, nerelerden ziyaretçiler geliyor gibi verileri toparlamanıza yardımcı oluyor hatta aynı anda Google da toplamış oluyor.

Kullanmaya başlamak için sitesine giriş yapıp ürettiği kodu kendi sayfalarınıza eklemeniz gerekiyor.

Google Chart API ile Tek Harekette Grafik Basın

FZ

Google Chart API ile artık sadece tek bir HTML satırı ile, herhangi bir sunucu tarafı kod yazmadan (veya istemci tarafında gelişmiş bir JS kütüphanesi kullanmadan) kaliteli grafikler üretmeniz mümkün.

Söz gelimi aşağıdaki görüntü (ya da çubuk, çizgi, vs. türden grafikler) için tek yapmanız gereken:

Google Hikayesi

anonim

Google Hikayesi, Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin'in Stanford Üniversitesi'nde Google'ın ilk temellerini attıkları günlerden başlayarak, Google'ın kuruluşunu, gelişimini ve kurucularının başlarından geçen olayları anlatan bir kitap. 2005 yılında ABD'de yayınlanmış ve 2006 yılının başından itibaren Türkçe çevirisi ülkemizde yayınlanmaya başlanmış.

SPeeDY

parsifal

Http protokolü ile yetinmiyen Google web'i daha hızlı getirmenin yollarında SPDY protokolü ile karşımızda...
SPDY ile Google;
- Tek bir TCP bağlantı üzerinden birden çok HTTP isteği,
- Lüzumsuz headerları kaldırıp kalanları sıkıştırmak,
- SSL'i temel protokol olarak kullanmak,
- Sayfa yüklemelerini %50 oranında azaltma gibi pek çok yeniliği hedefliyor.