Google basın günü haberleri

0
larweda
Bugün Google Press Day adında bir basın toplantıları zinciri düzenledi. Webcast'i ve programı burada, (şu an hala devam ediyor). İzleyen bir arkadaşın yorumları ve özetleri de burada.

Benim özetlemek istediğim, bugün yapılan 4 yeni duyuru var:
  • Google Trends: Google, nelerin ne kadar arandığını ve bunun tarihsel görünümünü sunuyor. Özellikle Adwords kullanıcıları için faydalı olacak bi çalışma aslında.(Site daha aktif değil)
  • Google Desktop'un 4ncü jenerasyonu: Özellikle gadgets adı verilen ufak tedek ıvır zıvır desteği var, bir de daha sıkı bir google entegrasyonu; mesela personalized homepage kutuları gadget olarak masaüstüne eklenebiliyor ya da Orkut'taki arkadaşların doğumgünleri masaüstünden görülebiliyor, bir google video player masaüstüne eklenebiliyor ya da google calendar'ınız masaüstünüzde yer bulabiliyor.
  • Google Coop: Google'ın Opentable gibi firmalarla birlikte çalışmasına olanak sağlayan bir program, bir süredir sözü edilen google health de bu programın bir parçası olarak görünüyor. Bu site de henüz aktif değil, açılınca daha fazla bilgi alabileceğiz.
  • Google Notebook: Benim en çok ilgimi çeken bu oldu. Önümüzdeki hafta Google Labs'ten mezun olup beta statüsüne çıkacağı belirtilen servis, browser'ın köşesinde duracak bu küçücük not sayfası, arama yaptıktan sonra gittiğiniz sitelerde bulduğunuz ve not etmek istediğiniz bilgileri not alabileceğiniz, üstelik sayfadan sayfaya atlarken de sürekli aynı köşede duran bir not defteri olacak. Notlar Gmail'de saklanırsa, ve search history ile de entegre olursa da hiç şaşırmam :)

Görüşler

0
cbc
şöyle bir adreste servisi deneyebilirsiniz. google,moogle
0
error
google notebook 'u merak ettim, ama labs'da bulamiyorum? kaldirildi mi?
0
tekrei
http://www.google.com/notebook adresinde Notebook'a erişebilirsin. http://www.google.com/trends adresinde de Trends hizmetine.
0
husgom
google notebooku beklemek yerine windows'da maxthon isimli browserın "Simple Collector" özelliğini kullanabilirsiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google her zaman doğru yapmıyormuş!

anonim

Google dünyanın en büyük IT şirketlerinden biri olma yolunda emin adımlarla ilerliyor, ve bünyesinde konusunda dünyanın en uzman adamlarını çalıştırıyor, bu çalışanlar herşeyi en iyi yolla yapabiliyorlar fakat normal matematiksel çıkartmayı yapamıyorlar! :). İsterseniz bir deneyin

Kaynak: digg.com

Quaero, Avrupalı Arama Motoru!

turkix

DigitalMediaAsia'daki habere göre, Jacques Chirac'ın, Quaero adında Google ve Yahoo'ya rakip olacak Avrupalı yeni bir arama motoru geliştirilmesi konusunda Thomson, Deutsche Telekom ve France Telecom gibi şirketlerle temasları varmış. Jacques Chirac'ın Google'a açtığı ilk savaş değil bu; daha önce de Google Library projesini davalık etmişti.

BSA nedir ?

anonim

"BSA nedir" Google da aratıldığında ilk sıradaki bağlantıda EMO (Elektrik Mühendisleri Odası) sitesinde Ethem DERMAN tarafından yayınlanmış bir makale bulunmakta. Çok çarpıcı. Kesinlikle okunmalı.

Adres: http://e-dergi.emo.org.tr

Google Calendar

anonim

Yine bir google haberi, biliyorum hepiniz benim gibi sıkıldınız ama adamlar durmuyor ne yapabiliriz, google calendar, ilk intiba gayet iyi, ilerde bunun API'lerini açıp bizi çok zahmetten kurtabilirler belki...

Google'dan nefret etmek için 25 sebep ya da arama motorları neden yalar söyler

gismo

Google microsoft dışında da birilerinin tepesini fena attırmış. Danny Sullivan amca burda neden google'dan nefret ettiğini sıralıyor.