fazlamesai.net in, slashdot.org out

0
mos
Bu akşam Kablo TV'de henüz test yayınında olan bir kanalda -adı sanırım Technology Channel- klasik in/out eşleştirmeleri vardı. Daha önce Firefox in , Internet Explorer out yazısı gözüme çarpmıştı, ancak bu sefer

fazlamesai.net in
Slashdot.org Out

yazıyordu yahu! :)
Şimdi...

1- Bu kanalla siz saygıdeğer FM yöneticilerinin bir organik bağı var mı?

2- Varsa, bu kanalda aktif rol alacak mısınız?

3- Şayet alacaksanız bu, sonunda bir ulusal kanalda Açık Kaynak kodu ile ilgili elle tutulur birşeyler gör(ebil)eceğimiz anlamına gelir mi?

4- Eğer öyleyse, neden daha önce buradan duyurmadınız? Ayıp değil mi heyecanlandırıyorsunuz milleti? Siz çok komik misiniz?

Söz savunmanın :)

Görüşler

0
tongucyumruk
Hmm... bu haber beni neden şaşırtmadı acaba? Tabii /. out, FM in olacak... siz ne bekliyordunuz ki....
0
fsniper
Bu adamlar /. etkisinden korkmuyor hiç sanırım. Ya akıllının biri /. a haber yaparsaonları diye hiç düşünmemişler mi? Fazlamesai doğal olarak in çünkü fazla mesai etkisi diye bişey yok. :)
0
conan
simdilik!
0
FZ
Az kaldı! ;-)
0
sundance
Fazlamesai etkisi yok mu ? Nasıl olmaz ? En son bıraktığımızda ordaydı. Hani böyle mesainin orta yerinde hissedersiniz, "Ulan bu benim yapmak istediğim iş değil ki, kim çizdi beni bu kareye ? Otursam, şöyle bir uygulama geliştirsem, böyle milyon dolarlık şirketlerin yaptıklarına kafa tutacak bir şeyler yapsam, birileri benim için de "Hasta mıdır nedir ? İşi gücü yok mu bu adamın ?" dese, kıskıs gülsem. Neyse en azından bir haber yazıp bir iki yorum atayım bari.

Buna Fazlamesai efekt diyoruz biz ;)
0
mos
tabi cok safim , ben de fazlamesai nasil "in" olur da slashdot "out" olur diye sasirmsitim zaten (?!)
0
sundance
Sanırım göreceksiniz :) Hem de haftada 1,5 saat. Elle tutulur olup olmadığına siz karar verirsiniz artık.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sonar Ekran Koruyucusu ile Ağınızı Dinleyin

FZ

Bu yazıyı okuyanların çoğu herhalde en az bir kez savaş filmi izlemiştir. Bu tür filmlerdeki radar, sonar, vs. ekipman ile düşman uçaklarını takip etme sahnelerini hatırlayacaksınızdır. Peki benzer bir tadı bilgisayar ağınızdaki ya da Internet'teki bilgisayarlar için yakalamak istemez misiniz? Şöyle bir nevi sonar ekranı olsa ama üzerinde uçak isimleri yerine ilgilendiğiniz bilgisayarların isimleri ya da adresleri, ağ uzaklıkları ile doğru orantılı olarak görünse falan ;-)

"İyi diyorsun güzel diyorsun ama nasıl yani?" diyenlere en güzel cevabı, değerli FM üyesi tongucyumruk arkadaşımız işte bu makalesi ile vermektedir. Okuyunuz, ufkunuz, vizyonunuz genişlesin :)

Paul Graham Çeviri Hareketi

sundance

Bazılarımızın 40 Milyon Dolarlık Adam olarak tanıdığı Paul Graham, bir dolar milyoneri ve Lisp hackerı olmanın yanısıra çok da başarılı bir makale yazarı.

Birçok konuda yazdığı makaleleri zaman zaman Fazlamesai'de de çevrilerek yayınlanan Graham, tam bir günümüz filozofu.

Ufuk açan bu makaleleler şahsen benim o kadar ilgimi çekti ki, Türkçe'ye çevirmek için bir çalışmaya başladım. Birkaç ay içinde bütün makalelerini çevirmeyi planlıyorum, umarım beğenirsiniz.

İlk makale Writing, Briefly'nin çevirisi huzurlarınızda.

LKD Yılın En İyi Basılı-Görsel İçerik Çalışması: fazlamesai.net

larweda

Linux Kullanıcıları Derneği yılın penguenleri 2004 ödülleri kapsamında fazlamesai.net web sitesi "En İyi Basılı-Görsel İçerik Çalışması" dalında ödüle layık görüldü. Bu ödülü hepimiz adına Ankara Milli Kütüphanede düzenlenen 3.ncü Linux ve Özgür Yazılım Şenliğinde biz kabul ettik. Hepimize hayırlı olsun!

Linux Tabanlı Mobil Telefonlar

gunebakan

Montavista yazılım firması ile PalmSource firması gelecek nesil Linux tabanlı mobil telefonlar üretmek için birlikte çalışma kararı aldılar. Bu iki firma bundan sonra Linux tabanlı mobil çözümler için birlikte çalışacaklar. PalmSource iş geliştirme başkanı Albert Chu "MontaVista Mobilinux Açık Altyapı programına katılarak mobil endüstrinin önde gelen altyapısı olan Palm OS u Linux üzerinde çalıştırma kararlılığını gösteriyor" dedi.

fazlamesai.net'e soralım: Boyu mu işlevi mi? 30 inç monitörler ve diğerleri...

FZ

30" monitörler ile bilgisayardaki işlerinizde kayda değer bir verimlilik artışı sağlayabilir misiniz? Yahoo'daki bu başlıklı makale önemli bir soruya parmak basıyor.

Hazırlanan bir rapora göre [PDF], gerçekten de 30" gibi büyük bir monitör ciddi üretkenlik ve verimlilik artışı sağlıyor. Diğer yandan tek bir kocaman monitör yerine 2 ya da 3 monitör tercih edenler (2 x 17", 19" + 2 x 17", vb. konfigürasyonlar) ve bunun çok daha verimli olduğunu iddia edenler de mevcut.