MS Windows´tan GNU/Linux´a Geçenlere `Rusya´dan Sevgilerle´

0
FZ
Daha önce FM bünyesinde bazı çalışmalarımız olmuştu hangi amaç için hangi programı kullanalım falan gibisinden. Son aldığımız haberlere göre ise bir grup Rus bilgisayarcı oturmuşlar ve mükemmel bir sayfa hazırlamışlar. Eğer siz de doğru yolu bulup Windows ortamlarından Linux´a geçmeyi düşünüyor ve fakat `yaw hani Windows ortamında video editing için şunu kullanıyordum, FTP istemcisi olarak bunu, editör olarak falancayı, IP telephony için filancayı, acep bunların GNU/Linux muadilleri, kalburüstü alternatifleri nedir, ne değildir?´ gibi cümleler kuruyorsanız hemen şu güzel sayfaya bakıyorsunuz ve huzura eriyorsunuz.

Tüm özgür yazılım kullanıcılarına Rusya´dan sevgilerle ;-)

Görüşler

0
cbc
bu linki bu sabah gentoo mail listelerinden birinde gormustum.. yoksa sayin fz bey debiandan ayrilmayi mi planliyor :)
0
FZ
Seni hayal kırıklığına uğratmak istemezdim ama cevabım şöyle: İşim olmaz! ;-)
0
BBK
Artik belirtilen link çalismiyor ama bu sitede guncel ve kapsamli bir liste bulunmakta.
Sevgiler
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

HELIX: Hızlı Şifreleme ve Doğrulama

butch

Şifreleme üstadı Bruce Schneier ve Niels Ferguson tarafından geliştirilen HELIX sistemi hakkında detaylı bilgiyi bulabileceğiniz makale Emre Sevinç tarafından dilimize çevirildi. Hepimize hayırlı olsun. Makalenin orjinalini Dr.Dobb's Journal 2003, Kasım sayısında bulabilirsiniz.

Naviga Çıktı Bayilerinizden Israrla İsteyiniz!

sundance

Yelkencilik, denizcilik konuları ile ilgilenenlerin gözü aydın. Naviga adında dört başı mahmur bir yelkencilik dergimiz oldu. Kendilerine yayın hayatlarında başarılar diliyoruz.

Şimdi bunun fazlamesai ile ne ilgisi var diyecek kişiler için açıklama: Yıllardır CD yanında promosyon kabilinde verilen, her sayısı bir kaç günde kotarılmış, teknik makaleleri yüzeysel Word Excel ve Visual Basic kurslarının hiçbir zaman ötesine geçemeyen bilgisayar dergileri ile dolu bir piyasa için elbette ki mutlu bir haber bu. Maksimum birkaç bin kişilik yelkenci tayfası böyle bir dergi çıkartmayı becerebiliyor ama bu kadar Linux kullanıcısı, bilgisayar programcısı bir Dr. Dobbs Journal ya da Linux Format ayarında bir dergi çıkartamıyoruz. Basiretsizliği takdimimizdir
Naviga´yı bayilerden ısrarla isteyiniz....

Kolları sıvadık - 1: Her eve VectorLinux!

sundance

Linux şöyle iyi, böyle iyi, şöyle güvenilir, böyle verimli vs. vs. Laf laf laf... Bu sefer dedik ki biraz daha ileriye gidelim ve bakalım bu dediklerimiz ne kadar doğru, Linux ne kadar keyifli, işe yarar bir şey, masaüstünde devamlı çakılıp duran pencerelerimizle nasıl yapsak da karşılaştırsak ve bu projeye için kolları sıvadık

Proje basitçe şu, biz Fazlamesai ekibi olarak, yeni başlayan kullanıcıları baz alarak, evinizde, işyerinizde herhangibir makinanıza, adım adım nasıl Linux kurabilirsiniz, bunu anlatacağız ve her adımda karşılaşılabilen problemleri, bunların çözümlerini burada açtığımız bir forumdan sizlerle paylaşacağız. Ne dersiniz, var mısınız Linux kurmaya ?

Kitab-ül Sima

redogre

Bilgisayarcının Survival Çantası

sundance

Dört, beş yılın üstünde bilgisayarla uğraşmışlığınız varsa, hele insanlar `Abi bu akşam bize bir gelsene, şu bilgisayara bakarsın, hem de MP3, divx filan getirirsin` şeklinde size yaklaşıyorlarsa, siz de iflah olmaz bir `geek`; bilgisayar hastasısınız demektir.

Bu durumda muhtemelen, her gittiğiniz yere sırt çantanızda (sırt çantanız var tabi ki!) bir sürü cd, tornavida vs (kısaca normal bir insanın çantasında olması gerekmeyen ne varsa onu) taşıyorsunuz demektir.

Fazlamesai.net ekibi olarak bir hizmette bulunalım dedik ve bilgisayarcının ideal çantası içinde neler olmalı araştırdık... RESİM