LKD Yılın En İyi Basılı-Görsel İçerik Çalışması: fazlamesai.net

0
larweda

Linux Kullanıcıları Derneği yılın penguenleri 2004 ödülleri kapsamında fazlamesai.net web sitesi "En İyi Basılı-Görsel İçerik Çalışması" dalında ödüle layık görüldü. Bu ödülü hepimiz adına Ankara Milli Kütüphanede düzenlenen 3.ncü Linux ve Özgür Yazılım Şenliğinde biz kabul ettik. Hepimize hayırlı olsun!

Ödülü alan kadro:

Soldan Sağa: larweda, parsifal, butch
Ödül Platformu: tongucyumruk

Görüşler

0
o_ozardic
tebrik ederiz. :) nice ödüller almanız dileğiyle
0
pH
tebrikler.
0
conan
FM ailesine tebrikler! :)
0
standalone
tebrikler.

yalniz, register a$amasinda formda bazi degi$kenlerin degerleri yazilmami$, yahut turkce cevirisi yapilmami$. _REGHTMLCODE gibi..

bilginize..
0
Nightwalker
Hazır konu açılmışken bu yılki şenliği nasıl buldunuz ? Bana sanki biraz zayıf kaldı gibi geliyor.
İlk olarak harhangi bir üniversitenin dışında yapılmış olması şahıs katılımını ve compex ile aynı zamana denk gelmesi şirket katılımını düşürmüş gibiydi. Hp bile stand açmamıştı.
0
aRda_
Neden olmsuz acidan bakiyorsunuz anlayamadim."HP bile stand acmamis" (sanki adini andiginiz firma her linux etkinligine katilacak diye sart var gibi!)
Bu soylem yerine "prosoft, IBM, Novell, Mavi Bilgisayar, Mavi Akademi ve SPD stand acmis demek yerine neden olumsuz bir tavir anlayamadim dogrusu..?

Bence bu zamana kadar yapilmis en basarili senlik idi.
7'den 70'e emegi gecen herkeze cani gonulden tesekkurlerimle ...

Arda CETIN
0
sametc
tebrikler fazlamesai ! :)
0
FZ
2 yıla yakın süredir FM sitesinde editörlük yapma zevkini yaşayan biri olarak sitenin böyle bir ödüle layık görülmesinden ötürü onur duydum!

Kendi adıma okurların ve takipçilerin siteyi sahiplenmesinden çok memnunum, insanların bir süre okur durumundan çıkıp yazar durumuna gelmesi ise doğru yolda olduğumuzun göstergelerinden biri diye düşünüyorum.

Kendi alanlarında uzman olan bilgisayarcıların da bu siteyi takip etmesi ve burada genç arkadaşlarla etkileşime girmesi, tartışmalara katılması da ayrı bir güzellik, artarak devamını dilerim ;-)

Güzel bir söz vardır: "Marifet iltifata tabidir" diye. Madem ki bize iltifat edilmiş o halde hep birlikte marifetimizi daha da güzelleştirerek sunmaya ve paylaşmaya devam :)

Bu arada görebildiğim kadarı ile tongucyumruk tüm zamanların en fantastik ``ödül platformu´´ olmuş! :-P
0
murat09
Tebrikler.. Bu ödülü FM in tüm aktif kullanıcılarınında dolaylı vs değil, direkt olarak hakettiğini düşünüyorum.
Fakat hallolması gereken birkaç eksik var, forumun ismi var kendi hala yok. Bazı değişkenlerin Türkçe karşılıkları eksik ve siteye üye girişi yapıldığında ilk sayfada Türkçe karakterler hatalı..Zamanla bunların da çözümlenebileceğini bildiğim için fazla da umursamıyorum, ne de olsa çalışkan bir site ekibi var :-)
Ayrıca bir fikrim var, haberdeki resmin altına da isimlerin soldan sağa ... gibi yazılması daha güzel olurdu sanki..
Sevgiler ve saygılar...
0
malkocoglu
Tebrikler! Basarilarin devami dilegiyle...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Fazlamesai çözümleri!

anonim

Devamlı FM aşağı FM yukarı bahsediyoruz, peki bu güne kadar gerçek fazlamesai problemi konusunda ne yaptık? Bilirsiniz canım hani şu Ben 40 yaşına kadar cumartesi neymiş pazarları bile çalıştım. veya Ne fazlamesaisi iş bitene kadar çalışacaksınız o kadar? ya da Patrondan önce işten çıkan arkaşı kovmaaak istiyorum yaklaşımları konusunda bir okurumuz bazı yapıcı öneriler getirmiş:

1. Hayır demeyi öğreniniz
2. Hayır demeyi öğreniniz
3. Hayır demeyi öğreniniz
4. Sitede java mı yoksa .net mi iyi tartışmak yerine, patronlara karşı nasıl etkili biçimde organize olunur ve karşı konulabilir onu tartışınız.

E-ticaret sitelerinde hatalar

cs

ACM Istanbul Bölümü'nün Salı Günü gerçekleştirilen toplantısında bahsettiğimiz yeni projemiz, Türkiye'deki e-ticaret sistemlerinin genel durumunu açıkça gözler önüne serecek.

Odak noktamız e-ticaret web sistelerindeki bug ve hatalar.

Özellikle web arayüzlerinde karşılaşılan "internal" hata mesajları ve diğer bütün buglar geçerli.

Örneğin; "Error 500: The "xml" attribute illegally evaluated to "null" or "" in "

Geçtiğimiz hafta İGDAŞ, BEDAŞ; TTNet, Türk Telekom, İSKİ, Garanti Bankası, Migros Online, AtlasJet web sitelerinden örnekler bulduk.

Tatil Rehaveti

butch

Yazılım mühendisliği mühendislik midir? Hacker mantalitesi nerede patlar?

FZ

Geçenlerde (en altta linkini verdiğim) bir sunum izledim. Tanıdığım pek çok yazılımcıyı ve yöneticiyi sandalyeye zincirleyip o sunumdaki her sayfayı, her sözcüğü onlara tane tane okutturmak, birkaç kez yüksek sesle tekrar ettirmek istiyorum.

Yazılım mühendisliği mühendislik midir?

Yazılım, çok akıllı bir ya da birkaç adamın odaya kapanıp harala gürele kod yazıp sonra da “bakın süper program çıktı ortaya, acayip sofistike işler yapıyor” dediği türden sanat, zanaat ve teknik bilgi karışımı gizemli bir üretim alanı mıdır? (Olası tepki: E ama DOOM öyle yazılmadı mı? Bak süper oyun yaptı o zeki ve bilgili adam. Yalan mı? Bak filanca da kapandı odaya süper derleyici, işletim sistemi filan yaptı. Efendim? Her şeyi tek başına yapmadı mı? Yaptı yaptı. Kapandı odaya. Tek başına. Canım birkaç kişi destek vermiştir. Onlar da odaya kapanıp yazan çok zeki ve çalışkan adamlardı. Keşke herkes böyle olsa. Hem tek bir kişinin ya da iki kafadarın geliştirdiği ürünler peşinden fanatiklerini yaratmadı mı ve sevilmedi mi?)

Hakia'dan Sonra Tanbul

anonim

Türk arama motorları zincirinin en son halkası, Tanbul. İlk defa yabancı bir sitede gördüğüm Tanbul'u bu sefer de eHub'da görünce Türkiye'de de duyurmak istedim. Ancak Tanbul Hakia gibi arkasında milyon dolarlar olan hırslı bir proje değil; daha çok Turkix'den tanıdığımız Emre Sokullu'nun hobi amaçlı, henüz konsept aşamasındaki bir araştırma projesi. Tanbul'un ABD'den patentli teknolojisinin -pek de ipucu vermeyen- bir özetini şu adresten bulmak mümkün.