LKD Yılın En İyi Basılı-Görsel İçerik Çalışması: fazlamesai.net

0
larweda

Linux Kullanıcıları Derneği yılın penguenleri 2004 ödülleri kapsamında fazlamesai.net web sitesi "En İyi Basılı-Görsel İçerik Çalışması" dalında ödüle layık görüldü. Bu ödülü hepimiz adına Ankara Milli Kütüphanede düzenlenen 3.ncü Linux ve Özgür Yazılım Şenliğinde biz kabul ettik. Hepimize hayırlı olsun!

Ödülü alan kadro:

Soldan Sağa: larweda, parsifal, butch
Ödül Platformu: tongucyumruk

Görüşler

0
o_ozardic
tebrik ederiz. :) nice ödüller almanız dileğiyle
0
pH
tebrikler.
0
conan
FM ailesine tebrikler! :)
0
standalone
tebrikler.

yalniz, register a$amasinda formda bazi degi$kenlerin degerleri yazilmami$, yahut turkce cevirisi yapilmami$. _REGHTMLCODE gibi..

bilginize..
0
Nightwalker
Hazır konu açılmışken bu yılki şenliği nasıl buldunuz ? Bana sanki biraz zayıf kaldı gibi geliyor.
İlk olarak harhangi bir üniversitenin dışında yapılmış olması şahıs katılımını ve compex ile aynı zamana denk gelmesi şirket katılımını düşürmüş gibiydi. Hp bile stand açmamıştı.
0
aRda_
Neden olmsuz acidan bakiyorsunuz anlayamadim."HP bile stand acmamis" (sanki adini andiginiz firma her linux etkinligine katilacak diye sart var gibi!)
Bu soylem yerine "prosoft, IBM, Novell, Mavi Bilgisayar, Mavi Akademi ve SPD stand acmis demek yerine neden olumsuz bir tavir anlayamadim dogrusu..?

Bence bu zamana kadar yapilmis en basarili senlik idi.
7'den 70'e emegi gecen herkeze cani gonulden tesekkurlerimle ...

Arda CETIN
0
sametc
tebrikler fazlamesai ! :)
0
FZ
2 yıla yakın süredir FM sitesinde editörlük yapma zevkini yaşayan biri olarak sitenin böyle bir ödüle layık görülmesinden ötürü onur duydum!

Kendi adıma okurların ve takipçilerin siteyi sahiplenmesinden çok memnunum, insanların bir süre okur durumundan çıkıp yazar durumuna gelmesi ise doğru yolda olduğumuzun göstergelerinden biri diye düşünüyorum.

Kendi alanlarında uzman olan bilgisayarcıların da bu siteyi takip etmesi ve burada genç arkadaşlarla etkileşime girmesi, tartışmalara katılması da ayrı bir güzellik, artarak devamını dilerim ;-)

Güzel bir söz vardır: "Marifet iltifata tabidir" diye. Madem ki bize iltifat edilmiş o halde hep birlikte marifetimizi daha da güzelleştirerek sunmaya ve paylaşmaya devam :)

Bu arada görebildiğim kadarı ile tongucyumruk tüm zamanların en fantastik ``ödül platformu´´ olmuş! :-P
0
murat09
Tebrikler.. Bu ödülü FM in tüm aktif kullanıcılarınında dolaylı vs değil, direkt olarak hakettiğini düşünüyorum.
Fakat hallolması gereken birkaç eksik var, forumun ismi var kendi hala yok. Bazı değişkenlerin Türkçe karşılıkları eksik ve siteye üye girişi yapıldığında ilk sayfada Türkçe karakterler hatalı..Zamanla bunların da çözümlenebileceğini bildiğim için fazla da umursamıyorum, ne de olsa çalışkan bir site ekibi var :-)
Ayrıca bir fikrim var, haberdeki resmin altına da isimlerin soldan sağa ... gibi yazılması daha güzel olurdu sanki..
Sevgiler ve saygılar...
0
malkocoglu
Tebrikler! Basarilarin devami dilegiyle...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

FreeMind: Özgür Yazılım Dünyasından Zihin Özgürleştirme Hareketi

FZ

Bu geleneksel bir yazı değildir.

İnsan zihni, bilişsel bilim, zihin haritaları, psikoloji, beyin fırtınası, bilgi temsilleri, yazılım geliştirme, epistemoloji, metafizik, karmaşıklıkla başa çıkmak, Java ve özgür yazılımın faydaları ilginizi çekiyorsa buyrun okuyun.

8 saat sonra görüşmek üzere...

FZ

Yaklaşık 8 saat sonra Türkiye'deki en önemli uluslararası açık kaynak ve özgür yazılım etkinliği başlıyor.

FM ortamından tanıdığımız pek çok isim ve ekip tam kadro yerlerini almak üzere hazırlar.

Herkesi bekliyoruz. Çok sıkı bir 48 saatlik maraton olacak!

Open Source Savaş olabilir mi?

anonim

"Bilgisayar bilimleri dışında başka alanlarda open source olabilir mi?" diye aklımızı akıtmaya başladığımızda, doğal olarak kavramın kendisini düşünmeden önce mevcut sistemlerle karşılaştırma yaparız.

trLFS açıldı... (Linux From Scratch)

Armish

LFS (Linux From Scratch) yani sıfırdan Linux adlı kendi Linux'unu kendin yap adlı projenin kitabının Türkçe ye çevirisi tamamlandı. Bu yeni projenin adı trLFS ve proje sayfası http://lfs.geleceklinux.org. . İlgilenenlere...

Günümüzde Bir Rönesans Adamı (mümkün mü?)

FZ

Öyle bir adam düşünün ki hem matematikle, hem bilgisayar bilimleri ile hem yapay zekâ ile hem mimarlıkla (!) hem müzik besteciliği ile hem ressamlıkla hem heykeltraşlıkla hem de... uff, ben yazarken yoruldum adam uğraşırken yorulmamış galiba.

Profesör Michael Leyton işte böyle bir adam. Profesörün 1987 yılında geliştirmiş olduğu "Process Grammars" teorisi şu anda şekil tanımlamak için radyoloji, bilgisayar, görüntüleri, linguistik, adli tıp, kimyasal süreçler, arkeoloji, vs. alanlarında kullanılıyor. Profesörün teorisi şu probleme dair: Bir şeklin şimdiki durumuna bakarak onun tarihçesini okuyabilir misiniz? Mesela bir tümörün şu anki şekline bakarak hangi aşamalardan geçtiğini nasıl anlarsınız? Ya da bir tasarımın son haline bakarak o tasarımı üretmiş olan şekil dönüşümlerini sayabilir misiniz?