Tamam sigarayı da bıraktık, acaba susuzlukla ne kadar başa çıkabiliriz...

0
butch
Oh dedik herşey pek güzel, memleket bu krizi atlatır elbet. Bu gerçekleştiğinde biz de ayakta ve buralarda olursak artık bizi ve yapabileceklerimizi hiçbirşey engelleyemez. Ama bugün bütün umutlarım tamamen yıkıldı. Bazılarımızın temel besin kaynağı sigaraya gelen yeni zamdan dolayı. Birileri bizi buralarda istemiyor. Gidin buralardan diyor, buralarda çalışanı, birşeyler yapmak isteyenleri sevmezler. Mümkün olan ne kadar alakasız detay varsa tepenize yıkarlar ve sizi iyice nefessiz bırakırlar.
Sadece bunlarda değil. Duyduğuma göre Eylül ayında elektrik de zamlanıyormuş hem %50 düzeylerinde. Anlaşılan artık kısa zamanda bir B planına ihtiyacımız var.

Görüşler

0
anonim
Sigarayi birakmak ickiyi birakmak birseyleri birakmak hic bir zaman cozum degil. Oncelikle biz su tepkisizligi birakmak zorundayiz. Dunyanin hic bir ulkesi yoktur yolsuzluklara bu kadar cabuk unutulan. Bu kadar ferah tavirlarla bakilan.
Biz ki osmanli zamaninda... diye baslayan biz ki cumhuriyetle birlikte... diye biten sozler gecmiste kaldi artik. Bunlarinda hic bir faydasi olmayacak. Gecmisin surekli irdelenmesi bu olsaydi su olurdu tavirlarina burunmek zaman kaybi sadece. Turkiye tavirlarini tepkisini gosteremeyen gosterse dahi kucuk bir baski halinde hemen geri cekilen bilincsiz kahramanlarla dolu bir ulke. Turkiye kansere yakalandi ve yavas yavas eriyor. Cok komiktir ki kanserli bolgeyi yok etmektense surekli uyguladigimiz tedavi sekli ise bolgenin uzerine yaptigimiz makyajlar. Ama unutmamak lazimki kanser ilerliyor. Biz istedigimiz kadar makyaj yapalim.
Saskinlikla izliyorum ulkenin durumunu. Hic kimse isinden memnun degil ama hic kimseninde tepki vermeye niyeti yok.
Biz degilmiydik onumuze sene 2003' e kadar dolar tablosu verilip iste dolari sabitledik alin alabildiginizi korkmayin arkanizda dag gibi bir devlet var masallarini inanip esyaya hucum eden. Peki biz degilmiydik Dervis gibi Dervis geldi sikintilar bitti Nen ni bebegim nenni masallari dinleyen. Peki ne oldu. Ne oluyor. Hak nerede insanlar kime hesap soracak. Devletin tutulur neresi kaldi ki vatandas gidip muracaatini yapacak.
Sozun kisasi, icinde oldugumuz durum her ne kadar da bizden saklansa icinden cikamadiklari bir durum. Vatandas olarak ne beni yoneten bu hukumete ne siyasetciye nede onlari destekleyenlere guvenim kalmadi. Bireyci dusunceyi birakmadiktan sonra yarin cocuklarimiza birakacak sadece fotograflarda ki anilar kalacak.

Tek istegim var hayattan ve ulkemden. Ne ev ne araba ne para nede pul. Insan gibi yasamak insanin hakettigi degeri ve saygiyi tatmak ve tattirmak.
Sen sabret yurdum ama benim sabrim kalmadi.
0
anonim
yaw arkadaslar bu canlilar kim soylermisiniz bana.siyasiler bizim sectigimiz yiyciler ulkeyi yiyip bitiremiyenler.asker bizim evladimiz komutanina varincaya kadar.polis bizim evladimiz komserine varincaya kadar.peki yaw onlari secen gonderen kabul eden kim.biz salaklar kim olacak biz salaklar.yaw harbiden gerizekalıyız yaw.millet daha neyi bekliyor anlamıyorum.ha su var bide millet ayaklanir.ama nederler iste ileri uclar mmilleti provake etti.solcular soyle sagcilar soyle yok komistler yok teroristler.lan Allah belanızı versin bu siyasilerden polislerden askerden ve medyadan baska terorist varmi bu ulkede!Hepimiz salagiz.hep birlikte olamayan bes para etmez salaklariz.Anlayın artık yaw tek basina bisiler yapilcak caglarda degiliz.Karsimizdaki dusmanda tam bir sistem.Ben askerlere degil zihniyetlerine,ben siyasilere degil dansozden daha oynak olmalarina,ben polislere degil kurduklari danisikli dogus duzenine ben medyaya degil tek teraflı yorumlara karsiyim.Ben vatanima degil milletin koyunluguna sinir oluyorum.Okuduktan sonra yakistirin bakalım bana ne yakistiracaksaniz.Durun ben tahmin edeyim;
Aha bu sagcidir mafyalardan,aha bu solcudur teroristlerden,aha bu orta yolcudur gericilerden,aha bu bi bok degildir alti ustu bi vatandas....Ben sadece T.C sinirlarinda yasayan gecinme derdi olan vatan topraklarını seven,halkıma kuskun gerektiginde ulke degistirip(zaten globallesmede ayri bir dert) kacti gitti diyeceginiz ama gonul yarasi olan ve bununda sizler sayesinde oldugunu bir tek karisinin bildigi bir adamım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Güzel Siteler - 2: Aftermath2000.org

sundance

Kelime anlamı "Savaş, yıkım sonrası" olan aftermath2000.org ülkemizde eksikliğini çektiğimiz kaliteli Internet haberciliği konusunda ciddi bir eksiği kapatıyor.

Gerek tasarımı, gerek yorumların kalitesi ve gelir geçer olmaktan uzaklığı ile bize ilham veren, keyifle izlediğimiz bir site.

Herkese tavsiye ederiz. Bu ortam hakkında söyleyecek sözü olanlara özellikle...

Linux dergisi demişken...

Soulblighter

http://www.linuxworld.com/magazine adresinden de LinuxWorld'ün dergisinin PDF sürümlerine ulaşabilirsiniz. Profesyonellere yönelik güzel bir dergi...

Yeni MacBook Pro ile tamam mı, devam mı?

butch

Yeni MacBook Pro Touch ID, Touch Bar, yeni gelişmiş ekran ve bol miktarda başka yeniliklerle duyuruldu. Bunların çoğu sevinçle karşılanırken, özellikle teknik kullanıcıları mutsuz eden değişiklikler de her zaman olduğu gibi gündeme damgasını vurdu. Escape ve fonksiyon tuşları ile SD Kart yuvasının kaldırılması, şarj portunun MagSafe’siz USB-C'ye evrilmesi de bu konudaki tartışma odakları.

...

fazlamesai.net'e soralım: Reklamları yakalayabilecek açık kodlu bir yazılım?

FZ

Bir dostumun sorusu üstüne FM'nin kolektif zekasından, bilgisinden ve deneyiminden yararlanalım dedim, kendisi de kabul etti ve meseleyi FM camiası ile paylaşalım dedik. Kısaca:

"Radyo ve televizyon programlarını kaydedip reklamlar ne zaman başlamış, ne zaman bitmiş şeklinde ses ve görüntü işleme yapabilen, faydalanabileceğim bir API, open source uygulama, vs. var mı ya da daha doğrusu genel olarak bu konuda bir fikrin var mı?

Biz Birbirimizi Anlamazsak

butch